zso18kat 02.05.05, 09:42 Cześć dziewczyny. Mam pytaniew chciałabym zainwestować w dobry depilator nie jestem jednak pewna czy wytrzymam ból towarzyszący usuwaniu włosów :)) Bardzo proszę o radę i o opinię. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: me Re: depilator IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.05, 13:50 lepiej pozycz od kogos i sprawdz czy wytrzymasz ten bol zanim wydasz kase-ja probowalam i to strasznie boli nie wyobrazam sobie depilowania ud,lydek-brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 16:17 a ja depiluję od lat wcale tak bardzo nie boli problem tylko we wrastających potem włoskach sama depilacja to nic strasznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 16:20 słuchaj jestem facetem, i w odróżnieniu od Ciebie musze golić zarost na buzi :)! Powiem tak: depiluj regularnie, o wiele lepiej jest! Bo jak zrobisz wiecej przerwy i wloski urosną to strasznie drapie :)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 16:24 Juras tutaj Ty trafiłeś w dziesiątkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: wrastające włoski-do gośki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:12 gośka ja też miałam problem z wrastającymi włoskami, ale pomógła mi dosyć droga emulsja firmy SVR "Xerial 30"-używam dopiero 2 tygodnie i jestem niesamowicie zadowolona:)) Jest to preparat złuszczający, ale nie wysuszający-pięknie nawilża skóre:)) Teraz moge sie nareszcie pochwalić łydkami-co prawda mam jeszcze stare blizny po wrastających włoskach, ale są one zdecydowanie mniejsze:) A włoski już tak nie wrastają, a wcześniej to była plaga :( Nawet przestałam depilować nogi depilatorem i wróciłam do golenia, ale ta metoda mi bardzo nie odpowiadała:( Ta emulsja kosztuje u mnie ok.45 zł i nie jest wydajna niestety:( ale warto! Tylko trzeba regularnie miejsca, które smarujesz potraktowac jakimś peelingiem-ja w tym celu masuje nogi ostrą myjką. A co do depilatora, też radziłabym najpierw "przetestować" na kawałku skóry...może faktycznie jakaś koleżanka uzywa depilatora...bo niestety dla niektorych ból jest nieznośny:( a jesli jednak sie zdecydujesz na zakup, to radze najpierw zgolic sobie włoski, apotem po 2,3 dniach depilowac takie krótkie,wtedy mniej boli...jak sie przyzwyczaisz, to potem nie bedzie tak boleć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: wrastające włoski-do gośki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:15 Asia czy Ty to kupujesz bez recepty ?kiedyś miałam Xerial 30 ale chyba była to maść używałam na pięty ale kupowałam na receptę od dermatologa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
l81 Re: depilator 04.05.05, 12:44 Na początku tzn. za pierwszym razem troche boli.Ale wszystko zalezy od typu owłosienia i skóry, a później to tylko sama przyjemność.Kwestia przyzwyczajenia.Warto i spróbuj i sie przełam.warto.Włoski odrastja wolniej i sa słabsze.Na poczatku troche wzrastają a póxniej coraz mniej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: depilator IP: *.devs.futuro.pl 04.05.05, 12:56 Mam depilator brown i naprawde podnosi to jakosc zycia. Wloski coraz wolniej odrastaja i sa ciensze. Na poczatku bardzo bolalo, ale da sie wytrzymac. Po depilacji przez kilka dni uzywam peelingu l'oreala exfotonic z mikrogranulkami i kwasami aha, dzieki czemu calkowicie wyeliminowalam problem wrastania wloskow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTitA Re: depilator IP: *.2.pl 05.05.05, 00:25 pare "głębszych" na poczatek,a pozniej juz depilowanie nie jest takie straszne ;) pozdrawiam goraco ;) Odpowiedz Link Zgłoś