02.05.05, 09:42
Cześć dziewczyny. Mam pytaniew chciałabym zainwestować w dobry depilator nie
jestem jednak pewna czy wytrzymam ból towarzyszący usuwaniu włosów :)) Bardzo
proszę o radę i o opinię. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: me Re: depilator IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.05, 13:50
      lepiej pozycz od kogos i sprawdz czy wytrzymasz ten bol zanim wydasz kase-ja
      probowalam i to strasznie boli nie wyobrazam sobie depilowania ud,lydek-brrr

• Gość: gośka Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 16:17
        a ja depiluję od lat wcale tak bardzo nie boli problem tylko we wrastających
        potem włoskach sama depilacja to nic strasznego
    • Gość: Juras Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 16:20
      słuchaj jestem facetem, i w odróżnieniu od Ciebie musze golić zarost na
      buzi :)! Powiem tak: depiluj regularnie, o wiele lepiej jest! Bo jak zrobisz
      wiecej przerwy i wloski urosną to strasznie drapie :)!
      • Gość: gośka Re: depilator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 16:24
        Juras tutaj Ty trafiłeś w dziesiątkę
        • Gość: Asia Re: wrastające włoski-do gośki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:12
          gośka ja też miałam problem z wrastającymi włoskami, ale pomógła mi dosyć droga
          emulsja firmy SVR "Xerial 30"-używam dopiero 2 tygodnie i jestem niesamowicie
          zadowolona:)) Jest to preparat złuszczający, ale nie wysuszający-pięknie
          nawilża skóre:)) Teraz moge sie nareszcie pochwalić łydkami-co prawda mam
          jeszcze stare blizny po wrastających włoskach, ale są one zdecydowanie
          mniejsze:) A włoski już tak nie wrastają, a wcześniej to była plaga :( Nawet
          przestałam depilować nogi depilatorem i wróciłam do golenia, ale ta metoda mi
          bardzo nie odpowiadała:( Ta emulsja kosztuje u mnie ok.45 zł i nie jest wydajna
          niestety:( ale warto! Tylko trzeba regularnie miejsca, które smarujesz
          potraktowac jakimś peelingiem-ja w tym celu masuje nogi ostrą myjką.

A co do depilatora, też radziłabym najpierw "przetestować" na kawałku
          skóry...może faktycznie jakaś koleżanka uzywa depilatora...bo niestety dla
          niektorych ból jest nieznośny:( a jesli jednak sie zdecydujesz na zakup, to
          radze najpierw zgolic sobie włoski, apotem po 2,3 dniach depilowac takie
          krótkie,wtedy mniej boli...jak sie przyzwyczaisz, to potem nie bedzie tak
          boleć:)
          • Gość: gośka Re: wrastające włoski-do gośki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:15
            Asia czy Ty to kupujesz bez recepty ?kiedyś miałam Xerial 30 ale chyba była to
            maść używałam na pięty ale kupowałam na receptę od dermatologa pozdrawiam
    • l81 Re: depilator 04.05.05, 12:44
      Na początku tzn. za pierwszym razem troche boli.Ale wszystko zalezy od typu
      owłosienia i skóry, a później to tylko sama przyjemność.Kwestia
      przyzwyczajenia.Warto i spróbuj i sie przełam.warto.Włoski odrastja wolniej i
      sa słabsze.Na poczatku troche wzrastają a póxniej coraz mniej.Pozdrawiam
    • Gość: Niki Re: depilator IP: *.devs.futuro.pl 04.05.05, 12:56
      Mam depilator brown i naprawde podnosi to jakosc zycia. Wloski coraz wolniej
      odrastaja i sa ciensze. Na poczatku bardzo bolalo, ale da sie wytrzymac. Po
      depilacji przez kilka dni uzywam peelingu l'oreala exfotonic z mikrogranulkami i
      kwasami aha, dzieki czemu calkowicie wyeliminowalam problem wrastania wloskow.
    • Gość: MARTitA Re: depilator IP: *.2.pl 05.05.05, 00:25
      pare "głębszych" na poczatek,a pozniej juz depilowanie nie jest takie
      straszne ;)

pozdrawiam goraco ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka