venefika 18.09.05, 15:35 chce sobie zrobic kolczyk w jezyku ale jestem ciekawa odczuc towarzyszacych temu zabiegowi oraz pielegnacji i wygladu jezyka po przekłuciu ile czasu sie goji co z jedzeniam mowieniem.......... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia.to.ja Re: kolczyk w jezyku 18.09.05, 16:17 polecam do przeczytania stronke :) piercing.blog.pl/archiwum/index.php? nid=9034314 :) taki kolec to bardzo fajna sprawa -sama mam :) najgorsze sa pierwsze 3-4 dni kiedy jezyk jest opuchniety, pozniej sama przyjemnosc.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.to.ja Re: kolczyk w jezyku 18.09.05, 16:18 piercing.blog.pl/archiwum/index.php?nid=9034314 jeszcze raz podaje adres :) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: kolczyk w jezyku 18.09.05, 17:25 podobno taki kolczyk bardzo niszczy szkliwo zębow... jak nigdy nie zrobilabym sobie czegos takiego.. brrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venefika Re: kolczyk w jezyku IP: *.chello.pl 18.09.05, 20:33 ja juz mam tatuaz teraz chce sobie zrobic kolczyk a co do palenia mozna palic ?? ja pale wiec sadze ze jezeli przez 3-4 dni nie bedzie mozna to dam rade a jesli ma to byc 2 tygodnie..........uhhhhhhh......... kolczyk w jezyku wyglada swietnie i chce go miec ;) a jak komus sie nie podoba to niech spada!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja [...] 18.09.05, 20:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBRA (zd)RADA To ja spadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:56 Tylko chwileczkę... Dlaczego to ja mam spadać?! Mnie ziębią wszelkie badziewia umieszczane w miejscach do tego nieprzeznaczonych. venefika, gó..aro - licz się ze słowami. Czy ja każę Ci spadać z powodu mojej dezaprobaty co do kolczyków w gębie?? Skoro kierując zapytanie na forum oczekujesz tylko samych pochlebnych opinii to jesteś na tyle niedojrzała, że tym bardziej odradzam Tobie ćwieki w ustach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
libertine21 [...] 19.09.05, 10:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica880 Re: kolczyk w jezyku 28.02.06, 11:29 ja mam kolczyka na ozorku swietna sparwa:P...u mnie bylo w miare ok. a wygladalo to tak poszlam do studia <oczywiscie wczesniej hmmm to bylo chyba 2 dni wczesniej poszlam sie umowic> no to zeby mi razniej bylo poszlam z kolezanka:) Jarek<ten co mi przeklowal > kazal mi usiasc i poczekac;/ troszku sie denerwowalam,,potem mazakiem porobil kropki i mialam mu pokazac ktora mi najbardzie odpowiada potem chwycil moj jezyk szczypcami<to chyba najbardziej bolalo:)> i przekul nastepnie dostalam jakas miksturke do plukania i karteczke co moge a czego nie moge:P... jezyk "napecznial" dopiero po jakim czasie ale plukalam dentoseptem i bylo wszystko oki pamiatam ze na 2 dzien po przekluciu wcinalam pizze:) no moze zajelo to troche wiecej czasu niz normalnie ale dalo sie ja zjesc;/ po akis 2 miesiacach <wczesniej nie mialam czasu> poszlam na wymiane kolczyka to bylo chyba najdziwniejsze uczucie z takiej dlugiej sztangi przezucic sie na cos takiego krutkiego ale da sie przyzwyczaic:) hmmm...ogolem to kolczyk to swietna sprawa jak bedziesz miala jakies pytania do napisz:P ....ahhh ale sie rozpisalam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taDzik Re: kolczyk w jezyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:31 ty to chyba jesteś "szalona" albo tworzysz te dziwne fanaberie Odpowiedz Link Zgłoś
emiss Re: kolczyk w jezyku 19.09.05, 10:30 Kolczyk w jezyku super sprawa :) samo przekucie nic nie boli.. najczesciej znieczulaja mascia.. co pozniej? masz dosyc dluga sztange wiec przez pierwsza godzine przeszkadza.. a ty jesz lody WODNE.. zaczyna puchnac i masz 3 dni z cyia wyjete :) wiec tak zero przede wszystkim produktow mlecznych..wiec mity tego typu a bede jesc jogurty odpadaja.. zero PIWA... trzeba duzo pic i jesc lodow wodnych w co warto zaopatrzyc sie wczsniej.. Po 2 tygodniach ( jezeli nie bylo zadnych ekscesow :) calowanie i te sprawy) najczesniej jest juz zmiana sztangi na krotsza i wedle uznania kulek.. Problemy z mowieniem? no kjak boli i owszem, pozniej jak opuchlizna , po zmianie kolczyka wszsytko wraca do normy .. o czyms zapomnialam? Aha ja pierwsze dni jadlam Gerbery - mus owocowy a juz 3 dnia Indyk z Bluseczkami- Bobovity :D Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBRA (zd)RADA komentując wypowiedź emiss . . . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:59 Przecież to jest chore :/ I po co sprawiać sobie tyle bólu ??! Czy ktoś potrafi to wyjaśnić bo osobiście żadne argumenty z dawaniem sobie całusów i robieniem dobrze do mnie nie docierają... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1610 nie radzil bym..moze nastapic infekcja bakteryjna 19.09.05, 10:56 Mozna miec kolczyki wszedzie ale te w ustach i miejscach intymnych to duze ryzyko. Szczegolnie w ustach, jest wiele bakteri i moze to negatywnie wplynac na nasze zdrowie, moze byc infekcja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venefika Re: nie radzil bym..moze nastapic infekcja bakter IP: *.chello.pl 19.09.05, 22:05 do tych co ponoc mieli spadac........... nie przeszkadzajcie sobie co do miejsca i bakteri w slinie sa naturalne "obronne dzinksy" ktore sprawiaja ze nie stanie mi sie nic złego .........chyba ze sobie obspermie jezyk to wtedy mozna dostac jakiegos zakarzenia......... dzieki za rady w sprawie lodow wodnych nie omieszkam sie w nie zaopatrzyc aaaa co do bakteri to sa specjalne płyny ktorymi jak ktos chce moze soie jame ;P ustna płukac!!! jak dbasz o higiene i myjesz zeby jest ok do tej pani sceptycznej wiesz jaka to jest zajebista sprawa całujac sie z osoba z kolczykiem albo jak twoj men bedzie wył z rozkoszy jak mu w tym polizesz "jego loda"!!!! do momentu do ktorego nie sprobujesz nie mozesz nic mowic bo nie masz porownania i nie znasz sie na tym a jak juz wczesnie powiedziałas ze to ci sie nie podoba to (ad 1 zdania tego postu) spadaj (to jak dobrze pamietam osoba o nicku dobra zdrada) jak nie to sorry za pomyłke Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja [...] 19.09.05, 22:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venefika Re: nie radzil bym..moze nastapic infekcja bakter IP: *.chello.pl 19.09.05, 22:15 co za brak poszanowania dla cudzych idei to był przykład bystrzaku ;) chce miec kolczyk bo mi sie to podoba i dla mnie jest to zajebista jazda i w pewien way przedstawia to moja osobowosc a jak to juz sobie sami kombinujcie ( nie jest to chec obciagania druta) tyle............................ Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: nie radzil bym..moze nastapic infekcja bakter 19.09.05, 22:22 och, cóż za bogata osobowosc - way, dzinksy... juz sie pochwalilas tatuazem w dyskotece? Mandaryna tez ma kolczyk w jezyku - to twoja idolka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szemrany Moder Zapraszam do mnie na budowę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:23 PUSTAKÓW mi brakuje :) A gwoździa z otworu gębowego tez chetnie wykorzystam a na przykład do ogrodzenia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juta50 Re: nie radzil bym..moze nastapic infekcja bakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:25 czasami przesadzasz Agatka i jestes bardzo chamska. a ja znam wiele osób z kolczykami w języku od wielu lat i nie skarżą sie na żadne negatywne skutki. Samej mi sie podoba taki kolczyk i sobie moze kiedys zrobie. A Ty agatko- juz przestan udawac taką świętą- tatuazy tez nie lubisz co? Można czegoś nie lubic ale nie obraża sie ludzi którym sie cos podoba tj. za ich gust. jestes z pewnoscią nietolerancyjna- mam nadzieje ze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: nie radzil bym..moze nastapic infekcja bakter 19.09.05, 22:31 mylisz sie - na poczatku odpowiedzialam tej dziewczynie bardzo kulturalnie, ze mi sie to nie podoba i ze slyszalam , ze kolczyki bardzo niszcza szkliwo... a ona na to SPADAJ.. no to sie troszku wkurzylam :) PS. Tatuaze u kobiet? baaaaaaaaaaaaaaaardzo mi sie nie podobają. U gwiazd rocka - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juta50 Re: nie radzil bym..moze nastapic infekcja bakter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:41 oj Agaciu Agaciu- ale mi bardzo kulturalnie odpowiedziałaś- dzieki:* Myślalam ze mnie zjedziesz a ja klub chciałam założyc "WALDEK.PL" buehehhee pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
libertine21 Re: nie radzil bym..moze nastapic infekcja bakter 20.09.05, 07:45 z kolczykiem albo jak twoj men bedzie wył z rozkoszy jak mu w tym polizesz "jego loda"-a liz liz LODZIARO TYLKO KŁÓDEK NIE LIZ BO TRUDNO CI BEDZIE JEZYK ODSKROBAC BUAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
emiss Re: nie radzil bym..moze nastapic infekcja bakter 20.09.05, 19:55 Wlansie zapomnialam o najwazniejszym, ale chyba dlatego ze nie jest to zbyt mile.. Dentosept lub inne srodki owego pochodzenia.. plukac owszem..ale nie za czesto po jedzeniu, badz probie jedzenia :) lub rano i wieczorem , 1 miarka na pol szklanki przegotowanej wody i trzymac w ustach.. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia202 kolczyk w jezyku 20.09.05, 22:52 Ja mam kolczyka i narzekam na zadne dolegliwośći. 1. przekłócie troche bolało. 2. przez tydzień miałam trudności z jedzeniem bo język znacznie spuchł. 3. przez 2 tyg płukałam buzie dentoseptem. 4. po góra miesiącu język wraca do całkowitej normy. Acha...i wszyscy przeciwnicy kolczykowania mogliby sobie darowac krytyke bo temat watku jest skierowany do innych osób. No ale przeciez nie obeszłoby sie bez komentarzy życzliwych i jakże tolerancyjnych forumowiczów... :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venefika Re: kolczyk w jezyku IP: *.chello.pl 21.09.05, 08:00 anusia własnie chciałam to samo powiedziec. stworzyłam ten post po ty by sie dowiedziec troche o tej fajnej opcji a nie urzerac z osobami ktore "raczej tego nie toleruja ;D " i dla tego napisałam zeby te osoby spadały bo one nie maja nic do powiedzenia na ten temat a ja chce dowiedziec sie o kolczyku jak najwiecej !!!!!! pozdrooffka dla szczesliwych posiadaczy i włascicieli przekłutych ozorkow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
libertine21 Re: kolczyk w jezyku 21.09.05, 08:06 maja maja tylko ty boisz sie krytyki KAZDY SĄDZI WEDŁUG SIEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venefika Re: kolczyk w jezyku IP: *.chello.pl 21.09.05, 16:42 sadze ze nie z jednego prostego powodu one nie maja kolczyka w jezyku a co do krytyki słono ty mnienie znasz wiec jakmozesz walic taki text ze boje sie krytyki??!!!! co jak co ale uwazam ze krytyka powinna buc konstruktywna a nie zwykłe jechanie dla zabicia czasu badz podbudowania swojego ego!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBRA (zd)RADA do venefiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:47 Mały offtop. Gość portalu: venefika napisał(a): > sadze ze nie z jednego prostego powodu one nie maja kolczyka w jezyku a co do > krytyki słono ty mnienie znasz wiec jakmozesz walic taki text ze boje sie > krytyki??!!!! co jak co ale uwazam ze krytyka powinna buc konstruktywna a nie > zwykłe jechanie dla zabicia czasu badz podbudowania swojego ego!!!!!! Kto tutaj po kim jedzie i boi się konstruktywnej krytyki?? To NIE JA tylko TY obnażyłaś swoją pogardę dla ludzi tu forumujących każąc im SPADAĆ. To było chamskie bo ja do Ciebie do tego momentu nic nie miałem. Wyraziłem tylko swoją osobistą opinię, że nie podobają mi się poprzekłuwane ozory. To NIE JA ale TY pierwsza zaatakowałaś a więc to właśnie TY boisz się krytyki bo wzięłaś ją do SIEBIE choć nie była skierowana personalnie lecz została skonstruowana jako dezaprobata okaleczania tego miejsca. Widocznie jesteś na tyle ograniczona, lub po prostu zakompleksiona, że na wszelkie uwagi nie pasujące do Twego światopoglądu kwitujesz od razu bezczelnymi odzywkami. To taki Twój prymitywny odruch obronny, trudno - nie mój problem :) Dlatego wszystko mi jedno co, gdzie i ile badziewi sobie przybijesz byle byś odosiła się z szacunkiem także do ludzi o odmiennych poglądach. To w przeciwieństwie do przekłuwania języka NIE BOLI bohaterko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venefika Re: do venefiki IP: *.chello.pl 23.09.05, 18:54 tyle ci powiem wsadz to sobie głeboko w d... koniec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.86 Re: do venefiki 23.09.05, 21:00 rzecz gustu, to kazdego indywidualna sprawa co i gdzie sobie przekłuwa... a tak na marginesie to nic nie boli przekłócie, wiec jak ktos nie wie to niech sie nie wypowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: do venefiki IP: *.35.rev.vline.pl 01.03.06, 18:33 widze, ze venefika potrafi odpowiedziec tlyko wulgarnie zdaniami typu : wsadz to sobie w d... :D bardzo ambitne teksty Droga forumowiczko:) <PS. Jak Wy z nia wytrzymujecie?;)> Odpowiedz Link Zgłoś
sasrikal Re: kolczyk w jezyku 23.09.05, 21:52 ja bym sobie chciala zrobic kolczyk we brwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anitchen Re: kolczyk w jezyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:24 Pytanko do posiadaczy: czy kolczyk (np kulka) przylega do języka czy sztanga jest na tyle długa, że lata?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olusiaaa Łódź Re: kolczyk w jezyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:25 sztanga jest oczywiscie troszke dluzsza i mogloby sie wydawac, ze "lata" :P jednak przesuwa sie tylko wtedy, gdy sam tego chcesz, tzn. kiedy nia poruszasz.. inaczej- nie ma opcji ;) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
diablica880 Re: kolczyk w jezyku 01.03.06, 10:28 sztanga nie lata:P....a co do kulki to hmmm ...jak zciagniesz kolczyka o zostaje takie wglebienie:D ktore po jakims czasie znika Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel22 Re: kolczyk w jezyku 15.02.06, 20:39 Osobiście mnie to odrzuca, ale moja siostra sobie przebiła język i tak jej się spodobało, że przebiła go znowu i znowu i znowu i znowu.. Już nie ma więcej miejsca :) Raz tylko coś takiego jej się stało (nie pamiętam przy którym przekłuciu to było :)), że się nie na żarty wystraszyła, cały ozór jej spuchł tak, że nie mogła gęby otworzyć, wcześniej jej się tak nie robiło. Ale jak wyjęła kolczyk to się zagoiło :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olusiaaa Łódź Re: kolczyk w jezyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:19 ja mam kolczyk juz od ponad roku i muszę przyznać, że gdybym miała przebić język drugi raz bez wahania bym to zrobiła :) Oczywście musisz się liczyć ze zniszczonym szkliwem (mój kolczyk czasami "uderza" o ząbki, przez co są dużo słabsze..:(( jednak zawsze możesz wkręcisz sobie plastikową kuleczkę :P). A co do przebicia, to dopoki działało znieczulenie było okey.. Ale poźnie.. KOSZMAR! Na szczescie tylko jakis tydzien to trwalo :P Co do infekcji: ryzyk- fizyk :P Rzeczywiście, tego typu zabieg może być dość niebezpieczny, ale jeśli wybierzesz renomowany salon (ze wszystkimi certyfikatami) nie powinno być problemu. Dostaniesz tam profesjonalny kolczyk (nie z byle czego :P), dobrą i przede wszystkim specjalistyczną opiekę- np. pomogą Ci wybrać miejsce przebicia, tak aby uszkodzić jak najmniejszą liczbę kuków smakowych ;) Teraz, kiedy wyjmuję go zeby przeczyscic, czuje się bez niego tak jakoś dziwnie.. Można powiedzieć, że nie mogę już bez niego żyć :P Pozdrawiam i ślę buziaczki z Łodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś