Dodaj do ulubionych

tabletki.. 72 godziny

19.10.05, 16:23
tak sie zastanawiam czy ktoras z Was kiedys probowala??
bo ostatnio mialam taka sytuacje.. ze nie uzylismy zadnego zabezpieczenia
... nastepnego dnia poszlam do ginekologa
(to byla pierwsza moja wizyta..)
zaopatrzylam sie w nie.. i mam pyt.. czy ktorejs cos bylo po tym jak je
lyknela.. jakies wymioty, bole brzucha..??
Bylabym wdzieczna za kazda powazna odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: hmm Re: tabletki.. 72 godziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:36
      a ulotki nie masz lub nie moglas zapytac ginekologa? zreszta ten temat juz byl
      tyle razy - wystarczy skorzystac z opcji "szukaj" lub poczytam
      forum "antykoncepcja"
      ja raz stosowalam te tabletki - chodzi ci o postinor ,prawda?
      mialam tylko uplawy po nich i dluzszy i bardziej obfity okres .......
    • szczekus Re: tabletki.. 72 godziny 19.10.05, 16:36
      OJ dziewczyno takie tabletki to bardzo duza dawka hormonów i działaja one strasznie na organizm kobiety! Bóle głowy, brzucha, wymioty itd. Potrafia takze rozregulowac miesiaczeke! NIe obczajam jednego! Dostałas je od lekarza, bo z tego co wiem sa na recepte i on ci nic nie powiedział o nich??
      • Gość: Werka Re: tabletki.. 72 godziny IP: *.pool82107.interbusiness.it 19.10.05, 17:15
        To czy wystapia jakies skutki uboczne zalezy tylko i wylacznie od twojego
        organizmu.Mi na przyklad nic nie bylo.Pamietaj jednak,ze sa ta tabletki
        naprawde tylko do stosowania w sytuacji awaryjnej.
        A tak na marginesie przeczytaj sobie dokladnie ulotke,z watpliwosciami udaj sie
        do lekarza i nie sugeruj sie naszymi opiniami, bo kazda kobieta reaguje inaczej
        i glupota jest w takim przypadku prowadzic statystyki typu ,ktora czula sie
        dobrze,a ktora zle.
        • o.n.a.1986 Re: tabletki.. 72 godziny 19.10.05, 20:01
          dokladnie chodzi mi o postinor.. sa one na recepte..
          lekarka wypisujac recepte dala mi tylko ulotke na ten temat..
          w ktorej jak sie pozniej okazalo.. niewiele jest napisane..
          spoko wiem ze to tylko w awaryjnych sytuacjach..
          niedawno je wzielam.. i okazalo sie ze nie jest tak zle..
          balam sie ze bede wymiotowac..
          jak narazie czuje sie jakbym polknela za duzo tussipectu..
          na szczescie do tego akurat jestem przyzwyczajona..
          bo lykalam to kiedys przed egzaminami..
          Dzieki za odpis..
    • Gość: j23 organizm mordercy reaguje w różny sposób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 20:08
      • o.n.a.1986 Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób 19.10.05, 21:00
        tak.. lepiej zeby dziecko..
        (nawet nie wiadomo do konca czy bym byla w ciazy)
        po urodzeniu wyrzucic na smietnik
        albo oddac je do do mu dziecka gdzie jest 10.000
        podobnych dzieci...
        To jest wlasnie Polska mentalnosc... !!
        • Gość: j23 Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 21:48
          Masz rację lepiej było oddać do domu dziecka (lepiej do adopcji), tam było by
          10001 dzieckiem które ma szanse na szczęście, twoje nie ma już żadnej szansy na
          nic, dzięki tobie
          • stefex Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób 19.10.05, 23:11
            A Ty kupujac nastepne opakowanie proszku do prania rob to z mysla ze wlasnie
            fundujesz obiad dziecku ktore sie urodzilo przez "przypadek" :)
            • Gość: j23 Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:17
              Tak kupując biorę pod uwagę komu daję zarobić, i co wspomagam
              • Gość: pitong Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 00:36
                to nie pozwol swojemu facetowi onanizowac sie, tylko wszystko wlewaj do pochwy
                i rodz dzieci! ale ty glupia jestes...
                • o.n.a.1986 Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób 20.10.05, 15:09
                  To jest Moj Indywidualny Wybor. Wiec Nie Macie Prawa Mowic Co Moge A Czego
                  Nie!!!
                  Nie Mozecie Decydowac Za Kazdego!!!
                  Bo Wam Sie Cos Niepodoba, Bo Macie Inne Zdanie To Kazdy Ma Myslec Tak Jak Wy!!
                  Dupa tam.... Mnie i tak nie przekonacie...
                  .....

Akurat w domu dziecka kazdy juz tam czeka z otwartymi ramionami.. na kolejne
                  dziecko.. jak oni maja problemy z wyzywieniem tych ktore juz tam sa...
                  • Gość: j23 Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:07
                    > To jest Moj Indywidualny Wybor. Wiec Nie Macie Prawa Mowic Co Moge A Czego
                    > Nie!!!
                    > Nie Mozecie Decydowac Za Kazdego!!!
                    > Bo Wam Sie Cos Niepodoba, Bo Macie Inne Zdanie To Kazdy Ma Myslec Tak Jak Wy!!

PRAWDA W OCZY KOLE, ZROBIŁAŚ BARDZO ŹLE I TAK BĘZIESZ OCENIAMA

> Dupa tam.... Mnie i tak nie przekonacie
                    Jak rozum w dupie to napewno nie da sie przekonać

Pami powina pójść do lekarza po tabletki uspokajające,

> Akurat w domu dziecka kazdy juz tam czeka z otwartymi ramionami
                    Pani dziecko mogło być wychowane prze Ciebie ale wolałąś zabić
                • Gość: j23 Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:00
                  Psycholodzy nazywają to projekcją - przypisywanie swojego sposobu postepowania
                  innym. Być może seksualizm kieruje twoim związkiem a twój małżonek (o
                  przepraszam za staroświecki wyraz [partner jest chyba trendy]) musi się
                  onanizować bo nie wytrzyma, ale to nie dotyczy wszystkich.
                  Gdzie się nabawiłaś strachu przed dziećmi? W szkole czy przed telewizorem?
              • stefex Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób 20.10.05, 19:01
                To jeszcze na koniec oddaj cala wyplate (jesli takie cos posiadasz) na fundacje
                podaruj (niechcianym) dzieciom slonce, zeby biedaki mialy co jesc.
          • d-ominisia Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób 20.10.05, 19:43
            jak jestes taka madra/y to nie zabezpieczaj sie nie uzywaj prezerwatyw nie łykaj
            tabletek i uprawiaj sex na spontan uda sie albo nie albom lepiej wogole nie
            uprawiaj seksu zeby sie przypadkiem nie zapłóodniło!!!rozumu troche zwarz na to
            ile ona ma lat!!! a do seksu maja prawo wszyscy
            • Gość: doktor_Tabsa Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.10.05, 20:03
              obczaj:
              www.polki.wp.pl/kat,1680,wid,8046369,wiadomosc.html?rfbawp=1129831363.459
            • Gość: henio Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 20:10
              Do życia też wszyscy mają prawo zwarz na to
              • o.n.a.1986 Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób 21.10.05, 18:46
                jak tak bardzo jestescie za tym zeby kazde dziecko sie urodzilo, nie bylo
                aborcji to sami wplacajcie na niechciane dzieci..
                Ktos jeszcze pisal ze jak jestem taka madra to po co sie zabezpieczam..
                No Ludzie .!!! Litosci...!!!

• Gość: henio Re: organizm mordercy reaguje w różny sposób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:40
                  A nie przyszło ci do głowy że henio regularnie wpłaca na niechciane dzieci
                  okrągłą sumkę.
                  Oczywiście twoje dziecko też byśmy utrzymali ale ty wolałaś zabić

A miałaś litość dla swojego dziecka?
    • eriani Re: tabletki.. 72 godziny 22.10.05, 15:56
      nastepnym razem jeśli nie chcesz być oceniana jako "morderczyni" to:
      1.nie udzielaj sie publicznie ZWŁASZCZA na takie tematy(jesli to robisz licz
      sie z byciem ocenianą)
      2.UŻYWAJ ZAWSZE ZABEZPIECZENIA!!! nie jestes juz dzieckiem (jak sądze po nicku
      masz 19 lat) a zachowujesz się ja dziecko;
      mozesz isc do pracy dorywczej i zarobić te 30 zł na tabletki anty, albo złóż się
      na połowe ze swoim partnerem seksualnym (jesli jest jeden, jesli jest ich wiecej
      to tym lepiej bo zmniejsza sie koszty za opakowanie)

> bo ostatnio mialam taka sytuacje.. ze nie uzylismy zadnego zabezpieczenia -->
      a cóż to była za sytuacja??? mózg Ci/Wam odebrało??? wybacz ale naprawde tego
      nie pojmuję, rozumiem ze np alkohol działa różnie, hormony buzuja itd... ale
      myśleć zawsze trzeba i jedynie gwałt jest wytłumaczeniem na "taką sytacje"

pozdrawiam

p.s. oczywiście nie zgadzam się na przyklejenie Ci etykietki "morderczyni", to
      efekt niewiedzy i wybujałego mniemania o tabletkach wczesnoporonnych, jednak to
      nie zmienia faktu, iż postinor to "bomba hormonalna" (cyt. za lekarzem
      gin-endo), ktora wpływa niekorzystnie na wewnetrzna równowage organizmu kobiety
      zatem uzywaj jej JEDYNIE w sytuacjach naprawde kryzysowych (np. kiedy podczas
      stosunku pękła Wam prezerwatywa i to ona była Waszym jedynym zabezpieczeniem)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka