Dodaj do ulubionych

od kiedy dzial tabletka

08.12.05, 14:50
mam pytanie od kiedy dziala tabletka, zalozmy dzis wezme tabletke to kiedy bedzie juz dzialanie antykoncepcyjne???
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:01
      Teoretycznie od pierwszego dnia, ale bezpieczniej jest dopiero przy 2
      opakowaniu:)
    • Gość: kocurkaaa Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:57
      Jak weźmiesz dzisiaj to działa dzisiaj,czytaj ulotki.
    • Gość: FAni Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.05, 19:45
      Tabletka wzieta w czasie pierwszego dnia okrsu dziala od pierwwszego dnia. Tak
      jest przy iwkeszosci, jednak sa wyjatki ktore dzialaja po pierwszym miesiacu
      stosowania tj po tym jak dostaniesz okres po raz drugi w czasie ich stosowania.
      Tabletka wzieta w trakcie cyklu czy nie pierwszego dnia powinna dzialac po 2-3
      tygodniach. Jednak radze odczekac do okresu wtedy pewnosc jest 100%.
    • Gość: mała.... Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 11:11
      chciałam się zapytać o taką rzecz...jeśli wczoraj o 18-ej wzięłam ostatnią
      tabletkę z opakowania to czy działa ona jeszcze dziś...i do której tak
      orientacyjnie? prosze odpowiedzcie
      • Gość: FAni Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.05, 23:14
        jezeli jest to ta 7 dniowa przerwa miedzy opakowaniami to dzialaja, poniewaz to
        czesc cyklu.
    • mati29 Re: od kiedy dzial tabletka 12.12.05, 16:44
      od wtorku dziala
    • Gość: <> Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:42
      od razu niszczy tój organizm
      • Gość: mała Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.12.05, 23:41
        powiedzcie mi, jak mozna zaczac brac tabletki nie wiedzac jak one działaja,
        kiedy i jak długo??? przeciez to bezsensowne, ja biore je po to zeby czuc sie
        bezpiecznie, nie bac sie ze zajde w ciaze, a tu mnostwo postow od dziewczyn,
        ktore chca sie zabezpieczac, biora tabletki a nie czuja sie bezpieczne,
        przeciez przeczy to idei brania pigułek!
    • Gość: laff.irynda Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.k582.webspeed.dk 13.12.05, 16:11
      Hihi.. to brzmi jakbys planowala sex na weekend i chciala wziasc tylko jedna
      tabletke na caly tydzien :P

Swoja droga kurde jak masz dostep do tabsow to, cholera, Gin ci nie
      wytlumaczyl?????? Jak dzialaja, nie powiedzial ci o skutkach rowniez tych
      ubocznych ktore moga sie pojawic????
      Jak poszlam do mojego lekarza to pierwsze co to mi zrobila krotki wyklad co i
      jak...

BTW. jak nie umiesz czytac (m.in. ulotek) to moze najpierw szkole skoncz
      dziecko a pozniej zabieraj sie za sex!!!
    • Gość: e Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.12.05, 16:38
      1. Jeśli weźmiesz pigułkę w PIERWSZYM DNIU MIESIĄCZKI, to działa od pierwszej
      tabletki.
      2. Jeśli weźmiesz pigułkę w którymś z pierwszych pięciu dni cyklu (1 dzień
      okresu to 1 dzień cyklu!), to ponoć działają po tygodniu, ale radziłabym się
      zabezpieczać dłużej.
      3. Wzięcie tabletki w inny dzień jest bez sensu, bo i tak zaczną działać
      dopiero przy następnym opakowaniu, niepotrzebne więc pchanie w siebie już
      hormonów, bo i tak konieczna prezerwatywa przez całe pierwsze opakowanie.

Podczas 7-dniowej przerwy też jesteś zabezpieczona TYLKO JEŚLI 8-go dnia
      WEŹMIESZ NASTĘPNĄ TABLETKĘ! (jeśli nie weźmiesz, może wystąpić jajeczkowanie, a
      wtedy jeśli uprawiałaś seks podczas tych 7 dni - plemniki mogą przeżyć w Twoim
      organizmie kilka dni i doczekać do jajeczka, trzeba więc je (jajeczkowanie)
      powstrzymać kolejną tabletką z następnego opakowania)

Jeśli nie chcesz zaczynać nowego opakowania, wtedy jest zasada, że jesteś
      zabezpieczona DO OSTATNIEJ TABLETKI, podczas przerwy już NIE!
    • mati29 Re: od kiedy dzial tabletka 13.12.05, 16:41
      najlepsza poradnia lekarska - forum cosmo :)
    • Gość: re Re: od kiedy dzial tabletka IP: 195.136.246.* 14.12.05, 12:28
      ci??
    • Gość: LILA Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.neverhood.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:45
      jeśli dzis wezmiesz to już dzioś będzie działać.Nie działa tylko,gdy masz tę
      przerwę 7 dniową.
    • diablinka Re: od kiedy dzial tabletka 14.12.05, 13:59
      lila oczywiście że tabletki podczas przerwy 7dniowej działają nadal
      zabezpieczajaco...polecam www.forum.antykoncepcja.pl
      jeśli masz wątpliwości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka