frotka2 08.12.05, 14:50 mam pytanie od kiedy dziala tabletka, zalozmy dzis wezme tabletke to kiedy bedzie juz dzialanie antykoncepcyjne??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:01 Teoretycznie od pierwszego dnia, ale bezpieczniej jest dopiero przy 2 opakowaniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocurkaaa Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:57 Jak weźmiesz dzisiaj to działa dzisiaj,czytaj ulotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAni Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.05, 19:45 Tabletka wzieta w czasie pierwszego dnia okrsu dziala od pierwwszego dnia. Tak jest przy iwkeszosci, jednak sa wyjatki ktore dzialaja po pierwszym miesiacu stosowania tj po tym jak dostaniesz okres po raz drugi w czasie ich stosowania. Tabletka wzieta w trakcie cyklu czy nie pierwszego dnia powinna dzialac po 2-3 tygodniach. Jednak radze odczekac do okresu wtedy pewnosc jest 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała.... Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 11:11 chciałam się zapytać o taką rzecz...jeśli wczoraj o 18-ej wzięłam ostatnią tabletkę z opakowania to czy działa ona jeszcze dziś...i do której tak orientacyjnie? prosze odpowiedzcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAni Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.05, 23:14 jezeli jest to ta 7 dniowa przerwa miedzy opakowaniami to dzialaja, poniewaz to czesc cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:42 od razu niszczy tój organizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.12.05, 23:41 powiedzcie mi, jak mozna zaczac brac tabletki nie wiedzac jak one działaja, kiedy i jak długo??? przeciez to bezsensowne, ja biore je po to zeby czuc sie bezpiecznie, nie bac sie ze zajde w ciaze, a tu mnostwo postow od dziewczyn, ktore chca sie zabezpieczac, biora tabletki a nie czuja sie bezpieczne, przeciez przeczy to idei brania pigułek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laff.irynda Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.k582.webspeed.dk 13.12.05, 16:11 Hihi.. to brzmi jakbys planowala sex na weekend i chciala wziasc tylko jedna tabletke na caly tydzien :P Swoja droga kurde jak masz dostep do tabsow to, cholera, Gin ci nie wytlumaczyl?????? Jak dzialaja, nie powiedzial ci o skutkach rowniez tych ubocznych ktore moga sie pojawic???? Jak poszlam do mojego lekarza to pierwsze co to mi zrobila krotki wyklad co i jak... BTW. jak nie umiesz czytac (m.in. ulotek) to moze najpierw szkole skoncz dziecko a pozniej zabieraj sie za sex!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.12.05, 16:38 1. Jeśli weźmiesz pigułkę w PIERWSZYM DNIU MIESIĄCZKI, to działa od pierwszej tabletki. 2. Jeśli weźmiesz pigułkę w którymś z pierwszych pięciu dni cyklu (1 dzień okresu to 1 dzień cyklu!), to ponoć działają po tygodniu, ale radziłabym się zabezpieczać dłużej. 3. Wzięcie tabletki w inny dzień jest bez sensu, bo i tak zaczną działać dopiero przy następnym opakowaniu, niepotrzebne więc pchanie w siebie już hormonów, bo i tak konieczna prezerwatywa przez całe pierwsze opakowanie. Podczas 7-dniowej przerwy też jesteś zabezpieczona TYLKO JEŚLI 8-go dnia WEŹMIESZ NASTĘPNĄ TABLETKĘ! (jeśli nie weźmiesz, może wystąpić jajeczkowanie, a wtedy jeśli uprawiałaś seks podczas tych 7 dni - plemniki mogą przeżyć w Twoim organizmie kilka dni i doczekać do jajeczka, trzeba więc je (jajeczkowanie) powstrzymać kolejną tabletką z następnego opakowania) Jeśli nie chcesz zaczynać nowego opakowania, wtedy jest zasada, że jesteś zabezpieczona DO OSTATNIEJ TABLETKI, podczas przerwy już NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
mati29 Re: od kiedy dzial tabletka 13.12.05, 16:41 najlepsza poradnia lekarska - forum cosmo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LILA Re: od kiedy dzial tabletka IP: *.neverhood.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:45 jeśli dzis wezmiesz to już dzioś będzie działać.Nie działa tylko,gdy masz tę przerwę 7 dniową. Odpowiedz Link Zgłoś
diablinka Re: od kiedy dzial tabletka 14.12.05, 13:59 lila oczywiście że tabletki podczas przerwy 7dniowej działają nadal zabezpieczajaco...polecam www.forum.antykoncepcja.pl jeśli masz wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś