Dodaj do ulubionych

JAKI STRÓJ DO TEATRU?????

09.02.06, 12:03
Mam takie pytanko...jaki strój będzie odpowiedni do teatru? Przyznam się, że
dawno tam nie byłam i nie bardzo wiem jak się ubrać. Chodzi mi o to, zę
kiedys obowiazywal strój bardzo elegancki...suknie, garnitury itd. Jak to ma
się teraz? Myślę aby założyć małą czarną:) na to zakiet. Co o tym sądzicie?
Proszę o pomoc...

Pozdrawiam cieplutko....
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: JAKI STRÓJ DO TEATRU????? 09.02.06, 12:37
      mała czarna + żakiet - jak najbardziej.. mozna tez spodnie + żakiet..
      generalnie ELEGANCKO, ale nie jak na bal :)

życze miłych wrażeń :)
      • dzioobi Re: JAKI STRÓJ DO TEATRU????? 09.02.06, 12:44
        Troche sie w tej kwesti pozmienialo. W zaleznosci od teatru roznie mozna sie
        ubrac. Inaczej uierzemy sie idac do Teatru Narodowego, inaczej np. do teatru
        wybrzeze, inaczej do tetaru studenckiego. Zauwazam odwrot od celebrowania
        sztuki teatralnej jako sztuki specjalnie wynioslej. Ludzie ubieraja sie tak jak
        do kina, badz na dyskoteke. Ale nie uwazam ze jest to dobry kierunek. Ja nie
        ubieram sie pod krawat, ale koszule i marynarke z szacunku do melpomeny zawsze
        włoze:) Przeanalizuj jaka to sztuka, jaki teatr i jaki sredni wiek widowni:)
    • diablinka Re: JAKI STRÓJ DO TEATRU????? 09.02.06, 13:09
      problem w tym, że nie wiem jaka to sztuka, jaki teatr ani nic bo jest to
      niespodzianka...ale chyba nie wyskocze jak stróż w Boże Ciało jeśli jednak
      założe tą małą czarną??
      • agatka_to_ja Re: JAKI STRÓJ DO TEATRU????? 09.02.06, 13:27
        no jasne :)
    • lilarose Re: JAKI STRÓJ DO TEATRU????? 09.02.06, 13:41
      kufajka i gumiaki :))
    • misiu_koala87 Re: JAKI STRÓJ DO TEATRU????? 09.02.06, 14:33
      wiesz teraz mlodziez zjawia sie w teatrze nawet w jeansach i sweterkach...nie
      pochwalam ale tak juz jest:]mysle ze mala czarna i zakiecik beda jak najbardziej
      stosowne:)
      • Gość: mpingo Re: JAKI STRÓJ DO TEATRU????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:43
        Biorąc pod uwagę co teraz gra się w teatrach to jeasy, swetry a nawet kufaje są jaknajbardziej na miejscu. Wypięta dupa podstarzałego aktora godziłaby w mój smoking.
    • dzioobi Re: JAKI STRÓJ DO TEATRU????? 09.02.06, 14:58
      Teatr zawsze byl wrazliwy na otaczajacą rzeczywistosc, a tematy i forma sztuk
      zawsze poruszalty tematy bedace charakterystyką danych czasow. Teatr
      elzbietanski byl rubaszny bo rubaszny byl odbiorca, teatr wspolczesny epatuje
      golizna i agresja bo taka jest nasza rzeczywistosc. I nie ma sie co denerowoqac
      takim stanem rzeczy
    • diablinka Re: JAKI STRÓJ DO TEATRU????? 10.02.06, 10:21
      Dziękuję za odpowiedzi. Myślę, że w dzisiejszych czasach większość zapomniała
      już o teatrze...ja również zaliczam sie do tej większości. Ostatni raz byłam
      jeszcze w liceum czyli jakieś 5 latek temu i stąd mój problem dotyczący stroju.
      Ciekawa jestem co to za sztuka...mam nadzieję, ze będzie mi się podobala:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka