Dodaj do ulubionych

caly dzien przed komputerem

17.02.07, 19:59
tak sobie mysle jak to mozliwe ze... dzisiaj caly dzien spedzilam przed
komputerem. Zazwyczaj tak jest - jak nie mam co robic, to siedze na kompie a
mimo wszystko dzien szybko zlatuje. mam wyrzuty sumienia i tak sie
zastanawiam, co ja robilam kiedys kiedy komputera nie mialam - mam go od
roku... i mysle sobie, czy ja zadnych zainteresowan nie mam, czy co ;(
Obserwuj wątek
    • kotek_vel_lol2 Re: caly dzien przed komputerem 17.02.07, 20:01
      zawsze mozesz go wylaczyc i poogladac tv :)
      • Gość: facet z m2:) głupio mi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:35
        no właśnie ja dzisiaj cały dzień siedzę na kompie (chory jestem L4) w zasadzie od 13:00 z przerwami, i nawijam z moją dziewczyną na skypie czasami cos przeglądnę na gazeta.pl czasem cos na onecie. Też się czasami zastanawiam co bym w takich chwilach robiłem gdybym kompa nie miałem ani netu (od 10 lat mam kompa a net od 6 lat)
        • kotek_vel_lol2 Re: głupio mi?? 17.02.07, 21:36
          hoho prawdziwy wterean !
          pamietasz jeszcze procki 286? :)
          • Gość: picobello Re: głupio mi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:53
            ja pamietam 286,386,486-to byly czasy,tez kompa mam od 10lat,a teraz to
            narzedzie w polaczeniu z internetem mozliwosc relaksu i zarobku
            • kotek_vel_lol2 Re: głupio mi?? 17.02.07, 21:56
              mam jeszcze taki zabytek w domu ...
              120kb ram :)
              i do tego gdzies 12 (lub 14 nie wiem nawet) calowy monitor 16nasto kolorowy :)
              klawiatura na coma ... NC jako "system" :)
              tak to byly czasy ...
              • Gość: facet z m2:) Re: głupio mi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:17
                norton comander to nie był system! owszem dało się odpalić z niego kompa ale służył tylko i wyłacznie jako eksploarator zasobów dyskowych:).
                A miał ktoś taki wynalazek jak WołkowKomander:)?
                • kotek_vel_lol2 Re: głupio mi?? 17.02.07, 23:20
                  wiem, ze nie system, ale najlatwiej tak powiedziec ...
                  przeciez korzystalem z tego ladnych pare lat ...
                  a o tym Wk nie slyszlaem :)
                  • Gość: picobello Re: głupio mi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:26
                    ja jeszcze nortona mam,czasem jak chce cos zrobic a nie ma jak to przez ten
                    programik
                    • Gość: facet z m2:) Re: głupio mi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:30
                      przecie4rz norton wychodzi do tej pory tylko że teraz nazywa sie total comander
                      • Gość: picobello Re: głupio mi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:33
                        tak,tak,tylko nie dziala w dosie...
                        • Gość: facet z m2:) Re: głupio mi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:35
                          heh no tak zapomniałem, a VolkowKomander to była socjalistyczna odmiana nortona comandera;D
            • Gość: picobello Re: głupio mi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 21:58
              ja jeszcze pamietam jak w dosie sie czatowalo-pewno jakkby nie bylo komputerow
              wiecej byloby czasu dla bliskich,znacznie wiecej ksiazek przeczytanych,gazet,a
              tak wszystko znaczna czesc ma sie na kompie np.ksiazki w pdf.
              • agatka_to_ja Re: głupio mi?? 17.02.07, 22:04
                A ja pamietam czasu komputerów Spectrum i Timex :)
                to dopiero historia...
                • kotek_vel_lol2 Re: głupio mi?? 17.02.07, 22:08
                  mekintosze jesczze byly u mnie w liceum pamietam (naszczescie na wymarciu) :)
                  • Gość: picobello Re: głupio mi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:10
                    ja pamietam jak w szkole byly elwro:)chodz my mielismy IBM
                    • kotek_vel_lol2 Re: głupio mi?? 17.02.07, 22:11
                      aaa IBM kompletnie zapomniana firma ...
                      najbardziej podobaly mi sie ich gry :)
                    • agatka_to_ja Re: głupio mi?? 17.02.07, 22:12
                      u mnie tez byly elwro... cos strasznego...
                      • Gość: facet z m2:) Re: głupio mi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:13
                        kurcze ??? to m i pamięć się zaczyna od pentiuma 166mmx z kartą s3trio, 16MB ramu, 1,2GB dyskiem i zarywaniem nocy w pierwszego Queika:) no i tomb ridera, heh......... to były czasy miałem z 13 lat:D

Ps. ale o 40286, 386 a nawet 486dx i dx2 słyszałem doskonale no i stare pamiątki simm ps2 dzielone w banki:), wynalazek jakim było voodoo, nie wspominając o DOS-ie (a swoją drogą jak można było tego używać:O??), win3.11, win95 wylengarnia wirusów
                        • kotek_vel_lol2 Re: głupio mi?? 17.02.07, 23:18
                          voodoo taaaak ...
                          to bylo to !
                          simy dimy tez :)
                          hexen heretic doom troche ich tam bylo :)
                          • Gość: facet z m2:) Re: głupio mi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:32
                            doom jakoś mnie nie pociągasł ale unreal to było to! jak na tamte czasy miał wręcz nieziemska grafike a i grało sie w to bardzo fajnie, no i fifa98, moim zdaniem najlepsza piłka w histori komputerów
                            • Gość: picobello Re: głupio mi?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:34
                              najlepsza gra to Age of EmpirsI
                              • Gość: facet z m2:) Re: głupio mi?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 23:36
                                i pierwszy Ghotic i diablo, ah to były czasy
                      • Gość: facet z m2:) co to jest elwro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 13:35
                        j.w
                        • agatka_to_ja Re: co to jest elwro? 18.02.07, 13:39
                          pl.wikipedia.org/wiki/Elwro_%28komputer%29
                          www.aresluna.org/attached/computerhistory/articles/juniorimazovia/pics/elwro800junior

ale ja nie pracowalam na kolorowym monitorze...
                          • Gość: facet z m2:) Re: co to jest elwro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 16:45
                            No nie :D, jaka tandeta i do tego totalnie śmieszna, nawet pojęcia nie miałem że takie coś było produkowane:D
    • Gość: kali Re: głupio mi?? IP: *.ztpnet.pl 18.02.07, 00:55
      Az milo popatrzec jak ludzie tak sobie paplaja o starych czasach.
    • Gość: may Re: caly dzien przed komputerem IP: *.zegrze.maverick.com.pl 18.02.07, 14:25
      Hej.. ja też siedzę całymi dniami przed komputerem. Słucham muzyki, czytam
      ciekawe artykuły i czasem bzdury tu na forum;) szukam pracyyyy bo cholera wie
      dlaczego absolwentka, znająca 2 języki, z doświadczeniem i praktyką, zaradna,
      pewna siebie i atrakcyjna nei moze od 2 meisięcy znaleźć pracy!!!!

Teraz czytam mnóstwo literatury o zakładaniu własnego biznesu.
      W prawym oku mi już jakaś zyłka chyba pękła od tego ślęczenia przed kompem!!!
      Kiedys, magiczne słowo.. kiedys duużo ciekawych ksiązek czytałam, uprawiłam
      czynnie sport i duzo jeździłam po Polsce.. teraz dostaję maile od pizzahut albo
      od kolejnej firmy ubzepieczeniowej, czasem od kogos bardziej lubianego.. gadu
      gadu, skype.. i ból kregosłupa od siedzenia..

koszmar!

I dlaczego? czyzby jakies uzaleznienie? podejrzewam ,ze tak , bo nie brak
      mipomyslow na spedzanie wolnego czasu.. tylko woli jakos brak..

co się dzieje ,ze tyle sleczymy przed tymi monitorami, ekranami?

czego tu szukamy,czesto nie robiąc nic specjalnego?

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka