Dodaj do ulubionych

do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław

18.03.07, 18:25
Hej all!
Mam takie wciąż nurtujące mnie pytanie.
Jak wy dajecie sobie rade na studiach, mieszkając w akademikach??????????
Słyszałam, że w akademiku wciąż trwają imprezy, jest wesoło, dużo alkoholu- a
gdzie szkoła? Gdzie czas na nauke? Jakim cudem wstajecie do szkoły rano?
Proszę, powiedzcie mi jak to dokładnie jest na tych akademikach (np. we
Wrocławiu), bo planuję zająć któryś z akademików wrocławskich w tym roku:)
Czy one się od siebie różnią np. atmosferą? Czy w każdym jest tak samo?
Dziękuje bardzo za odpowiedzi, pozdrawiam:*
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 18.03.07, 18:48
      moze ktos ci odpowie szybciej na forum WROCLAW
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=72
      a z wlasnego (niewroclawskiego, ale uniwersyteckiego ) doswiadczenia moge Ci
      powiedziec, ze jak ktos sie chce uczyc - to i w akademiku sie nauczy, a jak
      ktos chce imprezowac - to tez znajdzie miejsce i ekipe. Wazne jest z kim
      mieszkasz w pokoju...
      a poza tym zawsze sa czytelnie w bibliotekach...
      • Gość: :) Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 18:54
        Dziękuje bardzo za odpowiedź! :) Każda jedna jest dla mnie bardzo ważna!
        • Gość: szmeksik Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.lan.net.pl 18.03.07, 19:19
          mieszkalam ponad rok w akademiku ale nie we wroclawiu.coz tak jak pisze agatka
          kto chce sie uczyc ten bedzie sie uczyl a kto chce imprezowac bedzie
          imprezowal.osobiscie bardzo dobrze wspominam czasy w ktorych mieszkalam w
          akademiku z dala od domu ale atmosfera byla w porzadku czasu ochoty na imprezy
          nigdy nie brakowalo ale jak trzeba bylo sie uczyc to imprezki szly w odstawke
    • abkasia Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 19.03.07, 14:59
      student, ktory choc rok nie mieszkal w akademiku to nie student!!!!!!!ja
      mieszkalam 3 latka i bylo fajowo. jak byla sesja to uczylismy sie pilnie, jak
      byl czas na imprezy to bawilismy sie do rana!!! Mi sie podobalo, polecam;)
      • Gość: szmeksik Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.lan.net.pl 19.03.07, 15:10
        to czy ktos jest studentem stwierdzasz po tym czy mieszkal w
        akademiku???zastanow sie
        • abkasia Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 19.03.07, 22:21
          a dlaczego ty sie tak bulwersujesz??????
          • Gość: val Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:28
            Ano, się bulwersuje, bo takiego błazeństwa i idiotyzmu jak Twoje zdanie to juz
            dawno nie słyszano. Ja kończę studia za kilka miesięcy (mam nadzieję) i w
            akademiku byłem... 3 razy, niestety, nie na imprezie. Uważam jednak, że jestem
            takim samym studentem, jak inni (może oprócz tych, co studiują na szacownych
            uczelniach z 10-letnią tradycją- to NIE SĄ studenci)
            • abkasia Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 19.03.07, 22:33

może oprócz tych, co studiują na szacownych
              > uczelniach z 10-letnią tradycją- to NIE SĄ studenci)

to tacy studenci to nie studenci?????hmmmmmmmm jakas niekonsekwencja
              • Gość: kali Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.ztpnet.pl 19.03.07, 22:35
                Niekonsekwencja godna parowy.
              • Gość: val Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:37
                Żadna niekonsekwencja. Ja studiuję dziennie na państwowej uczelni, a nie w
                Wyzszej Szkole Prostowania Bananów. Wybacz, ale śmieszą mnie ludzie, którzy
                mają zajęcia 2 razy w miesiącu, bo sobie zaocznie "studiują" jakis kierunek z
                ch.. wyciśnięty, do tego jeszcze licencjat. Ci ludzie nie wiedzą co to studia,
                niestety.
                • abkasia Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 19.03.07, 22:38
                  no szkoda ze cie smiesza, moze sie tacy studenci znajda na tym forum i oni z
                  Toba wejda w dyskusje....
                  • Gość: val Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:41
                    Nie ma sprawy. Jak będą chcieli, to nawet mozemy w realu pogadac.
                • Gość: kali Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.ztpnet.pl 19.03.07, 22:43
                  Ktos tu ma kompleksy. Nie wiem co jest smiesznego w zaoczniakach.
                  Prawdziwo studentko system 2 i 3 stopniowy studiow jest norma.
                  • Gość: val Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:48
                    Jestem facetem (niestety?). Moim jedynym kompleksem jest brak kompleksów-
                    szkoda po prostu, ze nie miales okazji pogawędzić z ludźmi, z którymi ja
                    gadałem, a studiowali/ studiuja w takich "wszechnicach". Może i generalizuję,
                    ale po prostu tak mi wygodniej.
                    • Gość: kali Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.ztpnet.pl 19.03.07, 23:09
                      > Jestem facetem (niestety?).

Obojetne mi to.

> Moim jedynym kompleksem jest brak kompleksów-
                      > szkoda po prostu, ze nie miales okazji pogawędzić z ludźmi, z którymi ja
                      > gadałem, a studiowali/ studiuja w takich "wszechnicach". Może i generalizuję,
                      > ale po prostu tak mi wygodniej.

Wsrod panstwowych uczelni tez jest pelno gniotow, ale ludzie uczacy sie tam sa
                      studentami i na dyplomie masz napisane jakie studia i gdzie, wiec bedziesz mogl
                      czuc sie dowartosciowany majac wklepane 'studia dzienne na uniwerku/polibudze' w
                      stosunku do 'zaoczniak w szkole prostowania bananow'.
                      Zaraz powiesz, ze maluch to nie samochod, bo gdzie mu sie rownac do mercedesa.
                • Gość: szmeksik Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.lan.net.pl 20.03.07, 09:31
                  val niektorzy musza pracowac i zarabiac na swoje utrzymanie
            • abkasia Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 19.03.07, 22:36
              no tak moze jeszcze troche pobedziesz tym studentem skoro tak lubisz, jak sam
              piszesz masz nadz ze skonczysz studia........
              • Gość: val Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:40
                > no tak moze jeszcze troche pobedziesz tym studentem skoro tak lubisz, jak sam
                > piszesz masz nadz ze skonczysz studia........

Sensu Twoja wypowiedź ma po prostu oszałamiająco dużo. A jak już się czepiamy
                słówek- ukończę, a nie skończę. Pasi?
                • abkasia Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 19.03.07, 22:42
                  ech ja sie czepiac nie zaczelam.... to forum nazywa sie NA LUZIE a nie na SMIRC
                  i ZYCIE
                  • Gość: val Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:44
                    >to forum nazywa sie NA LUZIE a nie na SMIR
                    > C
                    > i ZYCIE

otóż to :) Ja prawie zawsze jestem na luzie- po prostu taki mam manier
                    prowadzenia rozmowy ;)
                    • Gość: ? Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.tpnet.pl 19.03.07, 22:47
                      manier?
                      a co to za slowo?
                      studenckie? czy kretynskie?
                      • Gość: val Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:50
                        Następny humanista od 7 bolesci sie znalazl.
                    • abkasia Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 19.03.07, 22:50
                      ach to chyba ze..:)), a zycie studenckie to bardzo fajny okres w zyciu:).
                      mieszkalam w czasie studiow w akademiku i w mieszkaniu wynajmowanym i to nie
                      jest to samo. polecam pomieszkac troche w akademiku, ot i tyle...:)))
                      • Gość: val Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:52
                        Mam swoje mieszkanie ;), a klimat akademika mi się po prostu nie podobał i ja
                        bym tam za długo mieszkać nie mógł :)
                        • abkasia Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 19.03.07, 22:59
                          kazdemu pasuje co innego. ale szczerze mowiac to 3 lata w akademiku to bylo tyle
                          ile moglam wytrzymac. A teraz to juz tylko stabilizacja:))) ( i bardzo mi to
                          odpowiada)
                          • Gość: val Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 23:01
                            Heheh. W takim razie mi stabilizacja podobała sie od początku studiów.
                            Pozdrawiam, dobranoc :)
          • Gość: szmeksik Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.lan.net.pl 20.03.07, 09:30
            nie bulwersuje sie,w takim razie myslac Twoimi kategoriami Ty tez nie jestes
            studentka bo mieszkalas w akademiku tylko trzy lata
            • abkasia Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 20.03.07, 13:01
              haha... no fakt nie jestem juz studentka, bo dyplom juz uzyskalam...
              • Gość: szmeksik Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.lan.net.pl 20.03.07, 21:53
                w takim razie nie bylas
    • Gość: val Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:57
      > nastepny studencik, co wyzej sra niz dupe ma.

A owszem, owszem. I dobrze mi z tym.
      • elamodela Re: do STudeNtóW -studia a akademik /Wrocław 20.03.07, 08:44
        piekne podejscie, nie ma co..
        zapytany/a o mieszkanie w akademikach rospisuje sie o tym kto moze a kto nie
        moze sobie roscic prawo do jakiegos kurde elitarnego w twym pojeciu juz chyba
        miana na literke s;] gratuluje, nie ma co:> tylko powiedz jaka uczelnia
        jeszcze, zeby czasu ludzie nie tracili:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka