Dodaj do ulubionych

Modlicie się????

04.04.07, 20:26
Tak z ciekawości.... czy modlicie się? nie chodzi mi o modlitwę w czasie mszy
itp. tylko w domu np. wieczorem?
Ja robię to raz dziennie, mam 24 lata, jestem całkiem normalna, wyluzowana,
nie jestem jakimś moherowym beretem.
Ciekawi mnie ilu młodych "normalnych" ludzi to praktykuje...
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Modlicie się???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 20:32
      no ja sie modle,ale kiedy mam ochote,bez ustalonych godzin lub por-jak czuje
      potrzebe to jak najbardziej
      • telka_es Re: Modlicie się???? 04.04.07, 21:05
        ja przeważnie przed zaśnięciem - jak nie zapomne i jak śpie sama ;p

zaznaczam że też nie jestem moherowa
        • Gość: td Re: Modlicie się???? IP: *.freedom2surf.net 04.04.07, 21:38
          Nie zawsze chodze do kosciola, a wlasciwie to od swieta. W ogole nie podchodza
          mi te kazania gloszone przez duchownych... Ale tzw. paciorek odmawiam przed
          snem (przecietnie 3 min.) i wcale sie z tym nie chowam. Jednak jak sie komus do
          tego przyznam to kazdy mysli, ze zartuje bo na co dzien to niezly ze mnie
          gagatek i nikt by nie przypuszczal...no bo wlasciwie kto teraz praktykuje
          paciorki przed snem? dla mnie jest to istotne bo tak wychowala mnie babcia,
          uczyla mnie paciorkow od malego i zawsze robilam to z mysla o niej - od niej
          sie wiele dobrego nauczylam, a poza tym m.in. w ten sposob wyznaje swoja
          wiare. Ot co...
          • Gość: td Re: Modlicie się???? IP: *.freedom2surf.net 04.04.07, 21:41
            esh... teraz jak popatrze na swoje teksty to sobie uswiadamiam, ze starzeje sie
            powoli ... juz nie fiu bzdziu mi w glowie :D
          • Gość: Dragixa Re: Modlicie się???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 21:43
            poza chodzeniem na Mszę św.lubie sobie czasem przyjść do koscioła,tylko po to
            żeby sie pomodlić,poprosić o coś albo podziękować.. wcześniej zawsze modliłam
            sie przed snem,ale od jakiegos czasu po prostu o tym zapominam
            • wiaderko11 Re: Modlicie się???? 04.04.07, 22:30
              ja modlę się przeważnie wtedy kiedy jest mi źle, proszę Boga o pomoc -
              przeważnie rycząc. Do Kościoła chodzę rzadko ale to chyba przez to że chyba
              ksiądz nie prowadzi mszy tak jak powinien - patrzy tylko odklepać. Dlatego taka
              modlitwa samemu w Kosciele to jest coś - wtedy można się skupić... ale żeby tak
              codziennie hmm... czasem jest tak że po prostu zasypiam i zapominam,czasem mi
              się nie chce... róznie,ale najczęściej kiedy dzieje się coś złego - swoją drogą
              chyba w dobych chwilach powinnam dziękować - więc może sie poprawie kiedy tylko
              cokolwiek dobrego się zdaży w moim życiu-choć nie zanosi się na to.
              • aniiatka Re: Modlicie się???? 04.04.07, 22:33
                ojjj nie pamietam kiedy ostatanio.... :/
              • bulkowski001 Re: Modlicie się???? 04.04.07, 23:01
                wiaderko11 napisała:

> ja modlę się przeważnie wtedy kiedy jest mi źle, proszę Boga o pomoc -

jak trwoga, to do Boga :DDD
      • Gość: Alicja Re: Modlicie się???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 00:40
        Ja się modlę...

A teraz proszę wszystkich o modlitwę w mojej intencji... Żeby Bóg mnie wysłuchał...

Naprawdę serdecznie dziękuję wszystkim, którzy spełnią moją prośbę, bo bardzo mi zależy!
    • cienmotyla Re: Modlicie się???? 04.04.07, 23:06
      Nie.
      • mika8410 Re: Modlicie się???? 05.04.07, 12:18
        no wlaśnie. Czasem wszyscy się modlimy ( najczęsciej kiedy jest źle)ale chyba
        mało kto się do tego przyznaje. Mi chyba głupio by było modlić się przed snem
        jeśli spałby ze mną facet. Chyba byłoby mi wstyd.
        Ale to głupie... niby jak nas facet zapyta o stosunek do wiary to mówimy że
        wierzymy w Boga ale jak co do czego to głupio nam się pomodlić przy nim.
        • cienmotyla Re: Modlicie się???? 05.04.07, 20:26
          Mi nic nie głupio.
          Ja wierzę tylko w siebie.
        • Gość: nasti Re: Modlicie się???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 02:50
          Hm, troche mnie to zasmucilo co napisalas. Ja z moimi facetami rozmawiałam o Bogu i wierze i modlilismy sie razem, bo te sprawy byly dla nas wazne. (tzn nie ze wszystkimi facetami na raz, ale z tym z którym byłam aktualnie:)
    • Gość: dupcia84 Re: Modlicie się???? IP: *.range81-151.btcentralplus.com 05.04.07, 12:19
      nie modle sie codziennie, czasami tylko. ale wtedy tez nie klepie bezmyslnie
      paciorkow, tylko staram sie mowic do Boga wlasnymi slowami. dziekuje mu za
      wszystko, prosze o cos, lub tak sobie po prostu z Nim rozmawiam. to mi pomaga.
      ale kosciola i ksiarzy staram sie unikac
      • Gość: opl Re: Modlicie się???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:10
        > nie modle sie codziennie, czasami tylko. ale wtedy tez nie klepie bezmyslnie
        > paciorkow, tylko staram sie mowic do Boga wlasnymi slowami. dziekuje mu za
        > wszystko, prosze o cos, lub tak sobie po prostu z Nim rozmawiam. to mi pomaga.
        Rozmawiasz z Bogiem czy mu rozkazujesz jak ma być świat urządzony.

> ale kosciola i ksiarzy staram sie unikac
        A może nie chodzi o kasę ale o to że dekalog jest niezmienny
    • katja_24 Re: Modlicie się???? 05.04.07, 12:34
      Nie modle sie i nie chodze do ksciola.
    • Gość: ala Re: Modlicie się???? IP: *.loonar.pl 05.04.07, 13:29
      rano w czasie drogi do szkoly i wieczorem przed snem.
    • krokiecica Re: Modlicie się???? 06.04.07, 11:06
      Nie modlę się.
    • Gość: KARIASA Re: Modlicie się???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 18:51
      codziennie
    • Gość: kzf oczywiście wszak nie jestem zwierzątkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:12
      Co tylko papu i dupci
      • Gość: kali Re: oczywiście wszak nie jestem zwierzątkiem IP: *.ztpnet.pl 07.04.07, 10:39
        Zwierzatka o tyle lepsze, ze sa za glupie zeby wierzyc w bajki.
      • Gość: kropka Re: oczywiście wszak nie jestem zwierzątkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:16
        ja się modlę, prawie codziennie przed snem. Jakaś krótka modlitwa,
        podziękowanie za to co mnie dobrego spotkało, parę próśb na przyszłość. mam 20
        lat i to dla mnie dosyć normalne, bo tak od dziecka mnie rodzice wychowywali.
        Teraz zreszta sama uważam, że to dobry pomysł, żeby się pomodlić. Ale do
        kościoła chodzę sporadycznie....
    • Gość: facet z m2:) Też się modlę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:19
      ... i też zupełnie normalny jestem (moja modlitwa zazwyczaj przypomina gadkę z Bogiem niż zwyczajny standardowy paciorek), do kościółka też chodzę czasami (kiedy poprostu mogę)
      Mam 24 lata i się nie wstydzę za to że WIERZĘ w Boga, też jak większość ludzi chodzę z moją dziewczyną na koncerty, dyskoteki, piję alkochol czasami, zdaża mi się obejrzeć ślizgacza i filmy brutalne, ale uważam że 10-sięć przykazań trzeba poprostu dostosować do panujących czasów
      • Gość: facet z m2:) Re: Też się modlę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:20
        jestem za Platformom Obywatelską a wcześniej byłem za UW
    • Gość: picobello do faceta z m2:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 20:08
      chyba pomyliles rzeczy przedmiotowo istotne-a mianowicie przykazania boskie sa
      realne ,natomomiast przykazanie koscielne daja duzo do zyczenia-a to dwie rozne
      bajki
      • Gość: dziewczyna.20 Re: do faceta z m2:) IP: *.chello.pl 11.04.07, 14:14
        Przykazan nie chcemy przestrzegac,bo sa niewygodne.Kazdy jest tak zajesty soba i
        wlasna przyjemnoscia,ze tak naprawde sam nie wie w co wierzy..szukamy w wielu
        miejscach,kulturach.Jednak Bog(skoro wierzymy)jest przy nas w kazdej chwili.Nie
        mowie tego w roli moralizatora,ale jako jedna z nas.Przykazan czesto nie
        przestrzegalam,buntowalam sie,szukalam innych rozwiazan,ale teraz pragne
        dostosowac swoje zycie do nich i mam nadzije,ze mi sie uda:) pozdrawiam i z
        Bogiem! (tez jestem za Platforma i nie slucham teraz radia Maryja;P)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka