Dodaj do ulubionych

ja dziewica

20.04.07, 18:24
Mam 24 lata i jestem dziewicą czy to jest normalne? miałam chłopaka chodziłam
z nim rok ale jakoś nie byłam gotowa a jak już sie zdecydowałam zerwał ze
mną. bardzo cierpiałam... no ale minęło teraz boję się że się jak znowu
zakocham będe się wstydziła wyznać, że jestem dziewicą.
Obserwuj wątek
    • Gość: n76 Re: ja dziewica IP: *.centertel.pl 20.04.07, 18:32
      sarat.29 napisała:
      > Mam 24 lata i jestem dziewicą czy to jest normalne?

W 2007 roku? Raczej nie.

> [...] będe się wstydziła wyznać, że jestem dziewicą.

To zrozumiałe. Idź w zaparte, absolutnie się nie przyznawaj. Może on się nie
      zorientuje.
    • betti22 Re: ja dziewica 20.04.07, 18:39
      nie ma sie czego wstydzic..uwierz mi ze lepiej byc dluzej dziewica niz przespac
      sie (szczegolnie ten pierwszy raz) z nieodpowiednim czlowiekiem..ja stracilam
      dziewictwo w wieku 20 lat ale zrobilam to z facetem bardzo nieodpowiednim.. nie
      powiem ze zaluje tego co zrobilam bo staram sie niczego w zyciu nie zalowac ale
      gdybym miala drugi raz to zrobic to bym tego nie zrobila..

jedni maja wieksze inni mniejsze opory przed pojsciem do lozka..jedni ida do
      lozka po dwoch rankach inni po dwoch latach z partnerem..i w jednym i w drugim
      przypadku wszystko jest wporzadku..takie jest moje zdanie

wiec nie przejmuj sie..jak bedziesz z facetem ktorego bedziesz kochac i ktory
      bedzie kochal ciebie to nie bedzie istotne to ze jestes dziewica..co najwyzej
      moze to docenic ;)

a zdarzaja sie jeszcze wciaz faceci ktorzy wrecz poszukuja dziewic ;)
    • Gość: jolanta Re: ja dziewica IP: *.chello.pl 20.04.07, 18:40
      zaden wstyd. inteligentny i madry czlowiek nie ocenia drugiego pod kątem wieku w
      jakim rozpoczyna zycie seksualne. uwierz mi. jak spotkasz fajnego faecta nie
      bedzie to mialo dla niego zadnego znaczenia. jesli juz to byc moze jakies
      pozytywne. i nie mam tu na mysli dosc plytkiego jak dla mnie spojrzenia ze jak
      dziewica to znaczy ze sie puszczala czyli tzw. 'dobra dziewczyna'. bardziej
      chodzi mi o to ze byc moze poczuje sie on szczegolnie odpowiedzialny zeby fajnie
      wprowdzic cie do swiata milosnych uniesien. i zeby wszystkiego cie nauczyc. to
      moze byc bardzo fajne.
      i na koniec-moi znajomi rozpoczynali swoje zycie seksualne w bardzo roznym
      wieku. kolega mial 23 lata, kolezanka 16, ja mialam 19, drugi moj kolega mial
      29. zycie sie roznie uklada, są rozne sytuacje, w roznym wieku czujemy sie na
      gotowi,no i w roznych momentach naszego zycia jest odpowiedni czlowiek.
      tak wiec nic sie nie martw. szukaj milosci. piekny seks przyjdzie sam:)
      • sarat.29 Re: ja dziewica 20.04.07, 18:59
        dzięki podniosłyście mnie troche na duchu
    • ewa100023 Re: ja dziewica 20.04.07, 19:53
      Ja mam 29 lat.Jestem z chlopakiem 3 lata,ale i tak jestem dziewica.Planuje
      stracic dziewictwo po slubie.Nie mart sie.Wartosciowi faceci to doceniaja,wiec
      w kolejnym zwiazku mozesz powiedziec prawde
      • Gość: camilia Re: ja dziewica IP: *.chello.pl 20.04.07, 19:56
        to o nie o to chodzi ze wartosciowi faceci to doceniają
        tylko o to ze wartosciowi faceci nie widzą w tym nic dziwnego ani podejrzanego
        jak ktos 'docenia' dziewictwo to dla mnie to jest dziwne
        • Gość: wro Re: ja dziewica IP: 212.2.101.* 20.04.07, 21:07
          Jezeli pierwszy raz bedziesz miec z jakims kolesiem na imprezie to pewnie CIe wysmieje , natomiast jezeli bedzie to Twoj chlopak i nie bedzie jakims "palantem" to napewno nie bedzie miec nic przeciwko temu , nawet mozna to potraktowac jako pewne wyroznienie ze to wlasnie z nim chcesz miec swoj pierwszy raz , ktos powyzej pisal o czekaniu do slubu , nie jestem zwolennikiem takiego rozwiazania poniewaz seks jest wazny w zwiazku i lepiej przed slubem wiedziec jak jest z ta druga osoba w luzku w innym przypadku mozna doznac nie milego rozczarowania po slubie .
          Pozdrawiam i zycze powodzenia w 'poszukiwaniach" :)
    • Gość: symeksik Re: ja dziewica IP: *.lan.net.pl 20.04.07, 21:22
      co Ty dajesz dziewczyno oczywiscie ze jest to normalne po prostu chcesz uprawiac
      seks z osoboa na ktorej Tobie zalezy a nie z pierwysz lepszym moim zdaniem
      jestes w komfortowej sytuacji bo masz 24 lata i jestem przekonana ze podejmiesz
      wlasciwa decyzje dotyczaca wybory partnera a takiego wyboru nie maja na przyklad
      17 latki ktore mysla ze seks bedzie rozpoczeciem pieknego zwiazku pelnego
      milosci co czesto okazuje sie tylko marzeniami.Lepiej byc dziewica niz ku..c
      sie na kazdej imprezie to dopiero jest powod do wstydu!!
      • Gość: camilia Re: ja dziewica IP: *.chello.pl 20.04.07, 21:26
        no tak. bo mozna byc albo dziewicą albo taką ktora uprawia seks na kazdej
        imprezie. innej opcji nie ma. jasne
        • Gość: szmeksik Re: ja dziewica IP: *.lan.net.pl 20.04.07, 21:30
          to ty to powiedzialas oczywiscie takie pomiedzy tez sa i ja sie zaliczam do nich
          po prostu chcialam dosadnie wyjasnic ze bycie dziewica jest w jak najlepszym
          porzadku.aha chcialam jeszcze dodac ze dziewictwo do slubu potepiam
          • agatka_to_ja Re: ja dziewica 20.04.07, 21:56

Gość portalu: szmeksik napisał(a):

>aha chcialam jeszcze dodac ze dziewictwo do slubu potepiam

a co jest zlego w dziewictwie do slubu?
            Jesli ktos to robi, bo tak nakazuje jego wiara i przekonania - to dlaczego to
            potepiac?

Kazdy niech traci dziewictwo kiedy chce - jedno w wieku 14 lat, inni - po
            slubie...

Nie ma "jedynie slusznego momentu utraty dziewictwa".

Ale na pewno warto, aby ta chwila byla wyjatkowa i aby stalo sie to swiadomie..
            a nie na imprezie, po pijanemu i z byle kim.
            • Gość: Pan Dobra Rada Re: ja dziewica IP: *.ds14.agh.edu.pl 20.04.07, 22:49
              > a co jest zlego w dziewictwie do slubu?
              > Jesli ktos to robi, bo tak nakazuje jego wiara i przekonania - to dlaczego to
              > potepiac?

Pozwól, że ja odpowiem.. :] Bo TO oznacza, że to osoba jest CO NAJMNIEJ
              niedojrzała emocjonalnie i/lub po prostu GŁUPIA.. :] Tak więc nie ma tu
              KOMPLETNIE co chwalić.. :] ^^
              • agatka_to_ja Re: ja dziewica 20.04.07, 22:54
                niedojrzala emocjonalnie?
                dlaczego?????????????????????

glupia?
                dlaczego?????????????????????

czy taka, ktora sie puszcza od 14-go roku zycia jest od niej lepsza? czy bedzie
                miala taka "doswiadczona 15-latka" lepsze zycie seksualne? bedzie miala
                lepszego faceta? bedzioe miala lepsze orgazmy????????

piszesz bzdury...
                • Gość: Pan Dobra Rada Re: ja dziewica IP: *.ds14.agh.edu.pl 21.04.07, 01:21
                  Nie, to TY piszesz bzdury.. :] Dla Ciebie istnieją tylko DWA światy..? :D Te
                  "złe", co dają na lewo i prawo, i te "dobre", co dają tylko po ślubie, albo
                  nawet nie..? :D No weź mnie nie rozśmieszaj.. :] O WARTOŚCI kobiety decyduje
                  SETKA WAŻNIEJSZYCH cech, niż DATA JEJ PIERWSZEGO RAZU! :] Natomiast, jeżeli
                  słyszę od Kobiety, że Jej "przekonania" nie pozwalają Jej na "zbliżenie" przed
                  ślubem, to przyjmij za PEWNIK, że taka Kobieta ma nierówno pod kopułą.. :] Jak
                  nie równo..? :] Już tłumaczę, co by nie było, że uprawiam demagogię.. :] Otóż, z
                  moich własnych doświadczeń życiowych JASNO wynika ( tak, tym razem to będzie
                  teoria oparta WYŁĄCZNIE na mojej intuicji.. :] ), że są to kobiety albo ze
                  sporymi kompleksami, albo od dziecka mamione przez mamusie, czyli takie, których
                  matki-przyzwoitki na krok nie opuszczały, albo wychowane w tzw "wierze
                  katolickiej" i świeżo po praniu mózgu, albo dewotki, albo osoby SŁABE
                  psychicznie na tyle, by przez 18 lat UFORMOWAĆ w sobie WŁASNE JA, czyli NIESTETY
                  Kobiety o SŁABEJ osobowości.. :] Słabej nie na pokaz.. :] Słabej OD ŚRODKA.. :]
                  Możesz mnie za to zjechać - proszę bardzo.. :] Mogą mnie wychlastać wszystkie
                  kobiety na tym forum - proszę bardzo!.. :] Niestety NIE ZMIENIA TO FAKTU, ŻE
                  WSZELKIE KOBIETY O TAKICH POGLĄDACH, JAKIE W ŻYCIU SPOTKAŁEM, BYŁY NA SWÓJ
                  SPOSÓB "NIENORMALNE".. :]
                  • agatka_to_ja Re: ja dziewica 21.04.07, 09:51
                    oj, chlopczyku, to dla ciebie jest biale i czarne!!!! twoim WSZYSTKIE kobiety
                    powinny golic cipy, robic laske z polykiem i byc niewiolnicami
                    swoich "panow"... zenada....

Gość portalu: Pan Dobra Rada napisał(a):

>Natomiast, jeżeli
                    > słyszę od Kobiety, że Jej "przekonania" nie pozwalają Jej na "zbliżenie" przed
                    > ślubem, to przyjmij za PEWNIK, że taka Kobieta ma nierówno pod kopułą.. :]

Pewnik? chyba cie porabalo......

>Otóż,
                    > z
                    > moich własnych doświadczeń życiowych JASNO wynika

.........no wlasnie... w TWOICH doswiadczen!!!!!!!!!!!!!! wiec nie mow o
                    pewnikach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo to TWOJA opinia, a nie "swieta i
                    obowiazujaca prawda"!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>albo wychowane w tzw "wierze
                    > katolickiej" i świeżo po praniu mózgu,

wiara to nie pranie mozgu.. to cos, w co sie wieerzy.. jesli ty nie wierzysz w
                    nic - to twoj problem.. sa osoby, ktore maja swoja wiare i potrafia z niej
                    czerpac sile, natchnienie i inne cenne wartosci!!!!

>Niestety NIE ZMIENIA TO FAKTU, ŻE
                    > WSZELKIE KOBIETY O TAKICH POGLĄDACH, JAKIE W ŻYCIU SPOTKAŁEM, BYŁY NA SWÓJ
                    > SPOSÓB "NIENORMALNE".. :]

coz, albo kiepsko trafiales albo spotkales ich malo.

Szkoda, ze nie potrafisz szanowac "innosci"... a mnie zarzucasz "widzenia tylko
                    bialego i czarnbego..." przyganiał kociol garnkowi.. hahahaha
                    • Gość: Pan Dobra Rada do moderatora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 13:37
                      @ moderator, który skasował moją wypowiedź:

Gratuluję postawy.... Na CHAMSTWO pozwalasz, na NAZWANIE CHAMSTWA PO IMIENIU to
                      już nie.... <klapklap>
    • Gość: ewelina Re: ja dziewica IP: 80.50.24.* 20.04.07, 23:00
      Ja mam 22 lata i tez jestem dziewica. Bylam w bardzo podobnej do Ciebie
      sytuacji bo bylam ponad rok z chlopakiem a nie spalismy ze soba. W sumie moze i
      malo czasu brakowalo zebym sie zdecydowala ale nie zaluje ze tak sie stalo.
      Wole miec 22 lata i zadnych doswiadczen nic przezyc pierwszy raz z kims kto
      potem okaze sie beznadziejny.
    • Gość: dwudziestolatka Re: ja dziewica IP: 212.2.100.* 20.04.07, 23:04
      nie przejmuj sie tym..są faceci którzy cenia sobie ten fakt..np moj chłopak ma
      problem z akceptowaniem ze nie jestem dziewicą..bardzo go kocham ale wszystko
      stanęło na ostrzu noża i zastanawiam sie czy tak trudno to zaakceptować..pozdro
      • Gość: n76 Re: ja dziewica IP: 81.210.22.* 21.04.07, 10:38
        Gość portalu: dwudziestolatka napisał(a):
        > np moj chłopak ma
        > problem z akceptowaniem ze nie jestem dziewicą..

ciekawe czy sam ma jeszcze "nieruszone plomby"...
        tak czy siak - moim zdaniem źle to wróży - nie zdziwię się jak zacznie Ci
        wypominać swoich poprzedników, a wtedy to już po zawodach:/.
    • Gość: facet z m2:) To się ceni, powaga!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 22:43
      I tak trzymaj sama zdecydujesz kto ma przerwać ............:). Powodzenia w poszukiwaniu odpowiedniego faceta
    • wredna-wsza Re: ja dziewica 22.04.07, 17:55
      Nie wiesz co tracisz ;) :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka