Dodaj do ulubionych

Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;((((((((

13.05.07, 17:30
Witam,

zapewne zaraz odeslecie mnie na forum o urodzie,( ale przynajmniej ulatwicie
mi zadanie z szukaniem watkow:P)

Ale mam fatalny problem:/ od pewnego czasu strasznie wypadaja mi wlosy, na
dodatek mam wrazenie ze zaczynaja jasniec;( po kazdym myciu wanna zapchana
pekiem wlosow:(
Pochlonelam juz Silice, Skrzypovite, myje wlosy szamponem z czarnej rzepy i
wcieram w nie nafte:/ nic nie pomoglo:(
Obecnie zaczelam lykac Vitapil, niby skuteczny..

Kiedys radykalnie traktowalam je prostownica i pewnie to dlatego, wlosy sie
oslabily... Ale juz stram sie nie prostowac

Przeraza mnie to bo zawsze mialam bardzo grube geste wlosy, a teraz nie moge
patrzec na ta mysia kitke:(
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 13.05.07, 17:32
      a moze pomoglaby wizyta u dermatologa? I moze jakies badania krwi, zbadanie
      organizmu?
    • Gość: Maleńka Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 17:48
      prostownica na pewno zrobiła swoje,zniszczyła włosy i dlatego tak wypadają,żeby
      im pomóc,poza witaminkami będziesz musiała zainwestować w różne mazidła do
      włosów:/ polecam odżywke wax,na moje włosy rewelka!też mi wypadały a wzmocniła
      je i teraz wyglądają naprawdę zdrowo,no i błyszczą jak nigdy,słyszałam że dobry
      też jest Kadus-szampon przeciw wypadaniu włosów,osobiscie nie probowałam,własnie
      dlatego,że najpierw zaczęłam uzywac wax-u,ale slyszałam ze jest skuteczny
      • Gość: no Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: 213.17.152.* 13.05.07, 17:59
        malenka-mazidla na dodatek-warto pomyslec o zdrowy odzywianiu i to co ma duzo
        cynku...np.dynia-jak tam weekend-chlapniemy cos dzis
        • resentment Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 13.05.07, 18:11
          Slyszalam o tej odzywce ale jeszce nie probowalam:)
          Tylko jak juz sie wezmie tyle tego wszytskiego to nabiera sie watpliwosci czy to
          pomoga czy moze moim przeznaczeniem jest byc lysa w wieku 20 lat;)

Wlasnie mysle o wizycie u dermatologa
          Mysle ze odzywiam sie zdrowo i prowadze w miere zdrowy tryb zycia, lykam
          witaminki i cwicze, tak wiec nie wiem co jest nie tak... Byc moze za duzo stresu?:/
    • Gość: szmeksik Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: *.lan.net.pl 13.05.07, 18:10
      wax-kupisz w aptece
    • aga_i_kropki Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 13.05.07, 19:14
      Po ostatniej narkozie baaardzo wypadały mi włosy, fryzjerka poleciła mi jakiś
      płyn w Welli z serii SP (nazwy nie pamiętam, w szklanej, matowionej buteleczce
      ze szklanym aplikatorem). Tanie to nie było ale po tym pojawiło się u mnie dużo
      krótkich włosków. Byłam zadowolona.
      • gig.ga Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 13.05.07, 19:22
        Wlosy jako takie sa martwe, traktowanie ich prostownica nie spowoduje wypadania,
        moga po jakims czasie wygladac sianowato. Nie odchudzasz ty sie czasem?
        Egzaminy- stres? A jak tarczyca, nie jestes ciagle zmeczona, nie jest ci zimno,
        nie przybierasz na wadze?... jesli tak sprawdz. Warto wybrac sie do lekarza
        powodow wypadnia moze byc duzo
    • summerlove Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 13.05.07, 19:25
      jakis czas temu czesto uzywalam prostownicy i przez to mi wylecialo jakies 60%
      wlosow (wcale nie przesadzam - sama fryzjerka potwierdzila) i byly tragiczne.
      kup sobie odzywke wax, albo vax (nie pamietam jak sie pisze). mi bardzo
      pomogla. oczywiscie wlosy nie odrosna w takiej ilosci jak wczesniej mialas, ale
      bedzie znacznie lepiej ;))
      • summerlove ups.. sorki;)) 13.05.07, 19:26
        nie 60% tylko 40 mialo byc ;PP pomylka ;)))
    • Gość: a omega3 IP: *.centertel.pl 13.05.07, 22:45
      Ja używam od 3 miesiecy preparatu Omega-3 Forte 1000 mg firmy NaturKaps. Widze
      taka ogromna róznicę ze aż nie moge uwierzyc że tak bardzo mi to pomogło!!
      Jeszcze do niedawna włosy wypadały mi garściami, teraz jest ich odsłownie kilka
      na grzebieniu. Szukajac pomocy przeczytałam rózne ksiazki i w jednej znalazłąm
      informację, że na wypadanie włosów wpływa brak kwasu DHA (między innymi
      oczywiście). Na preparacie nie ma zaleceń co do włosów, ale zawiera on spora
      dawkę DHA. Przy okazji preparat wpływa pozytywnie na cały organizm. I na pewno
      nie szkodzi tak na układ trawienny jak tabletki ze skrzypem.
    • bluemartini Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 14.05.07, 12:02
      albo kup sobie szpik konski naprawde sweitnie dziala :D
    • Gość: dominika Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.05.07, 12:38
      ja mam tak samo ,codziennie prawie uzywaam suszarki,prostownicy i na dodatek
      rozjasniam co kilka miesiacy ,tydz temu bylam u fryzjera ktory powiedzial mi ze
      mam przeswity na glowie , lekko zdolowana jestem bo sama widze ze naprawde mam
      malo wlosow ,uzywam vichy dercos,raz w tygodniu robie maske z zoltka ,rycyny i
      nafty,i kupie teraz te tabl omega,martwie sie bardzo ale z prostownicy nie moge
      zrezygnowac:/ chlopcy to maja dobrze:)
      • Gość: Maleńka Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:55
        prostownicy nie moge zrezygnowac> tez tak myślałam ale jak ją odstawiłam,poszłam
        do fryzjera i ściełam to siano,bo były tak zniszczone i zaczełam o nie naprawdę
        dbać,od razu ich stan sie poprawił,jeśli juz tak mocno mocno musisz jej używać
        to nie rób tego za często tylko w wyjątkowych syt.,bo to co robisz z tymi
        włosami to mieszanka wybuchowa:)
    • Gość: xxxx Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:36
      idz do apteki i zapyjaj o odzywke(nie pamietam co to bylo) ale dla osob ktore
      przeszly nowotwor(wiem brzmi tragicznie) ale ponoc bardzo dobre . fryzjerka mi
      to polecila ,Nie stosowalam tego kosztuje w granicach 20 zl
      • resentment Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 18.05.07, 16:15
        No wlasnie nie odchudzam sie ani nic z tych rzeczy:/ A raczej nawet probuje
        przytyc:)
        Moze to stres spowodowany matura:/ Ale mature mam od miesiaca a wlosy wypadaja
        mi juz praktycznie od roku:/

Z prostownicy jakos udalo mi sie zrezygnowac, mimo iz tez myslalam ze to niemozliwe
        A pozatym teraz taka ilosc wlosow jaka mam z latwoscia moge wyprostowac na
        suszarke i szczotke..

Maseczke z zoltka nafty i rycyny tez robie, juz tydzien stosuje Vitapil, narazie
        nie widac efektow:/ O dziwo moje wlosy wygladaja zdrowo, nawet nie mam
        specjalnie porozdwajanych koncowek, wiec naprawde nie wiem juz co robic...
        Mysle o tej odzywce Wax o ktorej piszecie
        • summerlove Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 18.05.07, 16:21
          ;)) wax jest najlepsza
    • butterflymk Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 18.05.07, 16:18
      nie uzywaj czarnej rzepy, ona wysusza włosy...
      ja radzę, mniej stresu
      szampony nawilżające, maski profesjonalne i kisić włosy w maskach pod
      ręcznikiem lub celofankiem..
      witaminki od srodka zażywać też...
      jeśli się martwisz idź do lekarza....
      • Gość: no Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: 213.17.152.* 18.05.07, 16:25
        najlepszym rozwiazniem tak na lyso sie obciac,ja juz bylem z dwa razy,a ile w
        tym frajdy-bo kazdy sie pytal czy czasem nie jestem chory-ale tak czy siak
        trzeba rozne oliwki wcierac ...
      • resentment Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 18.05.07, 16:27
        Nie uzywam samej czarnej rzepy, nie dala bym rady bo faktycznie strasznie
        wysusza, wlosy sie nie ukladaja, elektryzuja sie i na dodatek fatalnie pachna:/

Najpierw myje czarna rzepa a potem normalnym szamponem z odzywka:)

Jak tylko skonczy sie sesja maturalna pedze do dermatologa moze cos mi jest:/
        • resentment Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 18.05.07, 16:29
          a na lyso nie wchodzi w gre:P
          Od zawsze mam dlugie ciemne wlosy i nie mam zamiaru sie ich pozbyc:)
          Ani na wlasne zyczenie ani poprzez wypadniecie:/
          • butterflymk Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 18.05.07, 16:36
            nie nie na łyso nie
            a swoją droga to nie mogłabym łysego zapytać czy jest chory?
            no jak można ?
            szampony musza być przezroczyste, i oddzielnie odzywki :)
            • Gość: no Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: 213.17.152.* 18.05.07, 16:39
              tylko ty jednej rzeczy nie rozumisz-ja mialem bujne wlosy i krecone:)teraz mam
              krotkie
              • summerlove Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 18.05.07, 16:40
                tez mam bujne i krecone ;)))
                • resentment Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 18.05.07, 16:41
                  tez mialam bujne...i to jeszcze jak:(
                  • summerlove Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 18.05.07, 16:48
                    no to kup sobie ten wax mowie Ci naprawde pomaga ;))
    • Gość: @@@@@@@@@@@ Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 13:55
      TAK JEST "WAX" JEST NAJLEPSZY .POPIERAM.NIE OD RAZU POMOGL ALE KILKUKROTYM
      UZYCIU. I DO TEGO WLOSY SA MIECIUTKIE JAK AKSAMIT,
    • taka_jedna_ona Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 19.05.07, 19:36
      że zadam takie głupie pytanie: ile kosztuje ta wspaniała odżywka "wax"?? i gdzie
      ją dostanę??

"Serce pojemne jak przedwojenna wanna i pragnienie by ją wypełnić..."
      • agatka_to_ja Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 19.05.07, 19:46
        dostaniesz ja w kazdej aptece.
        a tu przykladowe ceny odzywki oraz jej wyglad..

esklepy.eu/index.php?ex=9&ex2=90&ex3=332
        www.domzdrowia.pl/40029.html
        • taka_jedna_ona Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 19.05.07, 20:30
          Dziękuję za pomoc:)

jeżeli faktycznie ta odżywka jest tak dobra jak mówicie to chyba sobie ją kupię.
          bo ostatnio moje włosy strasznie sie osłabiły...

"Serce pojemne jak przedwojenna wanna i pragnienie by ją wypełnić..."
    • Gość: Do autorki wątku Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: 82.160.17.* 20.05.07, 13:30
      daj znac czy pomógł ten wax jesli go bedziesz stosowac.
      Dobry jest tez szampon Radical.Pozdrawiam
    • curiosa Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 20.05.07, 14:39
      Ja od niespełna miesiąca stosuję takie zielone tabletki INNEOV-GĘSTOŚĆ WŁOSÓW
      (są jeszcze na jędrność skóry chyba). Opakowanie kosztuje około 70-80 zeta i
      wystarcza na miesiąc (bierze sie po 2 tabletki dziennie). W ulotce piszą, że
      należy stosować co najmniej trzy miesiące. Odżałowałam tą kaskę i muszę Wam
      powiedzieć, że chyba już widać efekty (tzn ja jakoś nie dostrzegam ale
      niektórzy mi mówią że mam jakoś więcej włosów) :D
      Nie cierpię smarowideł na włosy... jakoś nie mam nerwów do tego :( ale jak
      mówicie, że ten WAX jest taki dobry to muszę zacząc regularnie go stosować bo
      stoi sobie bidulek na półce. A moja siostra też go chwali więc chyba jednak
      będę się woskować.
      Pozdr.
      • resentment Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 20.05.07, 20:08
        Jasne jak zaczne stosowac to od razu zdam relacje;)

Ale mam jeszce pytanko bo tej odzywki WAX sa 3 wersje:
        wersja dla blondynek odpada;p\

ale zastanawia mnie jaka jest roznica miedzy czarnym a zielonym, czytam te opisy
        ale wnioskuje ze za bardzo niczym sie chyba nie roznia, ale moze ktos z was kto
        uzywal dostrzegl jakas roznice?
        Bo sie zastanawiam ktory kupic
        • summerlove Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 20.05.07, 20:10
          ale co czarne i zielone?? opakowanie czy zawartosc?? bo szczerze to nie wiem o
          co Ci chodzi ;))
          • resentment Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 20.05.07, 20:13
            opakowanie! do srodka jeszce nie mialam okazji zajrzec;)

tu sa opisy:
            www.wax.com.pl/wax.html
            • summerlove Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 20.05.07, 20:16
              ;))))))) to ja mialam to czarne ;PP ale odzywka ma biało - różowawy kolor ;))
            • agatka_to_ja Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 20.05.07, 20:18
              Ta zielona jest dla szczegolnie wrazliwej skory glowy.
              • Gość: 12345 Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: *.siec.idealan.pl 21.05.07, 20:58
                hej,mam 21 lat i od 15 nie mam włosów:( chodzę w peruce bo tylko to mi
                pozostało, przez 2 lata brałam sterydy i włosy prawie całkowicie odrosły ale po
                ich odstawieniu ponownie wypadły i znowu jestem w tym samym miejscu. Lekarze nie
                znaja przyczyny która spowodowała ich wypadanie.
                • resentment Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 25.05.07, 13:10
                  Kupilam WAX
                  Narazie uzylam tylko raz, ale wlosy sa po nim rewelacyjne:) Miekkie i mile w
                  dotyku, ogolnie wygladaja jakos zdrowieji wydaje mi sie ze dluzej sa swieze;)
                  Nawet calkiem sympatycznie pachnie
                  Najwazniejsze zeby pomogla
                  • agatka_to_ja2 Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 25.05.07, 13:42
                    Wax jest rzeczywiscie swietny.. ale najwiekszy w nim problem to ZMOBILIZOWAC
                    SIE do jego uzywania i robic to regularnie. Co innego nalozyc odzywke na 2
                    minuty, a co innego nalozyc wax, podgrzac go jakos na glowie, czy to sauna, czy
                    rozgrzanym recznikiem, czy suszarką podgrzac recznik na glowie.... czasem brak
                    cierpliwosci :)
                    Ale systematycznosc w tym przypadku poplaca.
    • Gość: Majka Wax IP: 82.160.17.* 27.05.07, 08:45
      czy wax nie nailił u was wypadania włosów ??????? dla mnie wax jest na poprawe
      wygladu włosów a ja nie mam zniszczonych. Ale moze sie myle moze rzeczywiscie
      jest dobry
    • agatka_to_ja Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 27.05.07, 10:06
      Drogie panie - tu macie link do ponad 200 opinii o wax'ie :)

www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=267
    • Gość: anula Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( IP: *.u3d.net 29.05.07, 21:18
      idź na specjalistyczne badania może to być coś z tarczyca moja mama tez tak
      miala okazało sie ze, ma niedokrwistość tarczycy
      • mmakinetka Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 29.05.07, 22:57
        Fachowa poprawka...niedoczynność tarczycy i często współistniejąca z nią anemia.
    • kotek_vel_lol2 Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 30.05.07, 02:41
      mi tez wypadaly...
      to przez stres...
      przestalem sie stresowac i... przestaly wypadac :)
    • anetka0412 Re: Ratunku!!! Strasznie wypadaja mi wlosy;(((((( 02.11.15, 16:35
      hej mi też strasznie wypadały włosy, stosowałam wszystko, sumplementy, odżywki, maski i nic, mi pomogła dopiero mezoterapia, jestem po serii takich zabiegów wykonanych w bytomskiej klinice Amaryllis i jestem bardzo zadowolona, mam teraz wzmocnione i gęstsze włosy, a co najważniejsze już mi nie wypadają :) mezoterapia naprawdę działa!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka