Dodaj do ulubionych

moja dziewczyna to "malpa"

IP: *.hapay.pl 22.07.03, 17:18
sorry za okreslenie ale naprawde to jedyne jakie mi sie nasunelo bardzo ja
kocham i jest mi z nia dobrze pod kazdym wzgledem jestesmy ze soba prawie
rok ale ostatnio zaczelo przeszkadzac mi cos na co wczesniej nie zwracalem
uwagi - jej zarost i nie chodzi mi tu o fryzure czy wlosy lonowe bo o to
dba szczegolnie szkoda tylko ze tak samo nie dba o swoj brzuszek ktory jest
rowniez zarosniety mowi ze nie bedzie usuwac stamtad wlosow bo beda odrastac
mocniejsze i grubsze sorry ale dziewczyna nie powinna miec czegos takiego
czy to normalne? nie zrozumcie mnie zle ale juz nie odczuwam takiej
przyjemnosci lizac jej brzuch czuje na jezyku po prostu wlosy co nie jest
mile czy cos da sie z tym zrobic powiedziala ze jak wymysle cos sensownego
to na to pojdzie ale jak na razie nic nie wymyslilem dlatego prosze o rade
dodam ze jej to chyba tez niezbyt odpowiada wiec nie piszcie zebym sobie
odpuscil i nie szukal dziury w calym
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.hapay.pl 22.07.03, 17:22
      w sumie rzdko kedy u dziewczyny mozna spotkac zarosniety brzuch moze niech
      pojdzie do kosmetyczki na woskowanie ale nie wiem czy to jest dobry pomysl (i
      pewnie by sie na to nie zgodzila) moze ma problem z hormonami (wtedy lekarz
      jakos zaradzi) a swoja droga czemu teraz zaczelo Ci to przeszkadzac (po tylu
      miesiacach)
      • Gość: a_sik Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 14:05
        witam, witam
        rozbawiło mnie to, bo nie wiem co bys powiedział na moje włoski na brzuszku i
        jeszcze na rękach i na krzyżu :)) jak sądzę, to albo bym była już po kilka
        krotnej wizycie u lekarza albo byś mnie zostawił..
        mojemu chłopakowi jakoś nie przeszkadza, żyje z tym, bo ja i moja siostra
        odziedziczyłyśmy to po rodzinie ze strony taty, mam czarne, grube włosy i
        raczej nie spodziewałabym się, że na ciele będą one jasne
        żałuj, że nie widziałeś kobiet z południa Europy, przy nich się czuję
        doceniona!!
        To fakt, mam 17 lat, walczę z akceptacją tych włosków od kilku lat, planuję
        usunięcie laserowe, wcześniej pomagały mi preparaty do rozjaśniania włosów. Ale
        ale ale...nie robię tego dla mego chłopaka czy komu innemu tylko dla siebie, bo
        nie podoba mi się to.
        Jeżeli ktoś mnie nie akceptuje, to mogę pokazać mu drzwi!!
    • Gość: ona Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.hapay.pl 22.07.03, 17:24
      w sumie rzadko kiedy u dziewczyny mozna spotkac zarosniety brzuch moze niech
      pojdzie do kosmetyczki na woskowanie ale nie wiem czy to jest dobry pomysl (i
      pewnie by sie na to nie zgodzila) moze ma problem z hormonami (wtedy lekarz
      jakos zaradzi) a swoja droga czemu teraz zaczelo Ci to przeszkadzac (po tylu
      miesiacach)
    • Gość: primcia Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.chello.pl 22.07.03, 17:35
      Najlepszym rozwiazaniem jest wosk - efekt na dlugo i wloski beda coraz slabsze
      odrastac. Dziwie sie twojej dziewczynie, ze nie chce nic z tym zrobic...
    • Gość: ika Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.dedicate.pl / 192.168.1.* 22.07.03, 19:07
      twoja dziewczyna powinna pojsc do lekarza, a dokladniej do endokrynologa.
      najprawdopodobniej ma nadczynnosc nadnerczy, latwo ulega stresowi itp., a to
      sprzyja nadmiernemu owlosieniu. lekarz zrobi odpowiednie badanie i zaleci jakas
      kuracje hormonalna. to powinno pomoc. lepszego rozwiazania nie widze. co prawda
      zabiegi kosmetyczne moga chwilowo dac efekt, ale lepiej skorzystac z pomocy
      specjalisty.
      • Gość: ret Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 11:05
        sa zabiegi laserowe .po 3 zabiegu owłosienie znika na stałe
      • Gość: sen Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 11:12
        chyba na prawdę twoja dziewczyna to małpa.czy ona nie ogląda telewizji,nie
        czyta czasopism.niech sobie zobaczy jak powinny wyglądać zadbane
        dziewczyny.najgorsze co może być u kobiety to właśnie"chynchy"
    • Gość: * Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: 194.68.23.* 23.07.03, 12:16
      Wlosy wcale nie odrastaja grubsze, one sie tylko wydaja grubsze bo sa obciete.
      Moze woskiem???
    • gwiazdka.z.nieba Re: moja dziewczyna to 'malpa' 23.07.03, 22:52
      dziwczyna ma racje,beda odrastac grubsze i czarne i dopiero wtedy bedzie
      wygadac jak malpa
      nawet w tv mowili zeby najlepiej golic tylko nnogi no i pachy bo to najbardziej
      widoczne i w ogole
      Jezeli w innych 'dziedzinach; swojego jej ciala jest wszystko w porzadku nie
      wymagaj juz od niej tego brzucha
      jak ci przeszkadzaja wloski liz ja gdzie indziej
      • Gość: Wredny matkojebca Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.zie.pg.gda.pl 24.07.03, 01:34
        I nie nazywaj jej malpa , napewno by tego nie chciala :)))
      • Gość: * Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: 194.68.23.* 24.07.03, 14:05
        Przeciez napisalam ze nie wyrastaja ciemniejsze i grubsze po goleniu!!! !
        A po wosku sa jeszcze mniejsze az w koncu nie wyrastaja!!!
    • Gość: Mała Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 17:32
      Kup jej depilator, albo pokochaj jej włosy.
    • Gość: Richelieu* woskowanie brzucha? dżizus IP: *.localdomain / 192.168.0.* 24.07.03, 17:36
      Wielu stwierdziło, że najlepszym sposobem na pozbycie się włosów z brzucha jest
      woskowanie. Ja nie wiem jaką Wy macie skórę na brzuchu.
      Mam czarne włosy i te na nogach są równie czarne co na głowie, najmniejszy
      meszek widać na kilometr. Szarpnęłam się więc na depilator elektryczny z
      nasadką masującą. I co? I nic, bo nawet na nogów wydepilowanie nie mogę sobie
      pozwolić bo mnie strasznie boli, do tego stopna, że kiedy już tak ze 3 minuty
      wyrywam te włosy to poziom bólu przekracza wszelkie dopuszczające normy i
      przestaję go czuć, mięśnie napinają się. A potem przez tydzień mam nogi tak
      obolałe jak po wejściu na Świnicę idąc z Giewontu prze Liliowe.
      Więc nawet nie potrafię sobie wyobrazić woskowania, które tak samo boli tyle,
      że uzależnione jest od szybkości rwącego plaster a nie od mechaniki. A gdzie tu
      brzuch, tak wrażliwy niemal jak strefa bikini czy pachy. Jewśli ja wściekam się
      z bólu przy nogach to co dopiero przy brzuchu.
      • Gość: Nena Re: woskowanie brzucha? dżizus IP: *.chello.pl 24.07.03, 21:01
        ja mam pare wloskow na brzuszku i usuwam je pensetka
      • Gość: kami Re: sprobuj sam wydepilowac sobie brzuch! IP: *.pop.e-wro.net.pl 25.07.03, 09:03
        kiedys wydepilowalam skrawek nogi mojego faceta depilatorem, tak sie wydarl,
        ze cala okolica go slyszala! mysle ze przesadzasz! albo zaakceptuj to albo nie
        caluj jej brzucha i juz. dziewczyna to czlowiek, a wiadomo czlowiek jest
        troche owlosiony, ja tez mam malutkie wloski na brzuchu, bo jestem brunetka i
        moj maz nigdy nie narzekal!
      • Gość: * Re: woskowanie brzucha? dżizus IP: 194.68.23.* 25.07.03, 09:33
        Depilator jest okropny a jak do kosmetyczki pojdziesz to ona profesjonalnie ci
        woskiem zrobi i to wcale nie tak straszne! Ja woskuje bikini i to najlepszy
        dla mnie sposob!
      • Gość: Spoza Re: woskowanie brzucha? dżizus IP: *.acn.pl / 10.72.6.* 25.07.03, 11:17
        Wreszcie ktoś rozumie... Ja też mam niski próg bólu i trochę przejść z takimi
        zabawami. Kiedy miałam 11 lat, mama nie pozwalała mi się depilować (jakby co,
        dojrzewałam bardzo szybko, w wieku 11 lat miałam już uwłosione wszędzie tam,
        gdzie dorosła kobieta), kiedy miałam 14, prawie kazała. (Niii, ona nie jest
        jakaś burutalna, niekochająca czy coś. Tylko jest lekarką, okulistką
        dokładniej, i na mnie przenoszą się konsekwencje jej wiedzy). No to zaczęła mi
        próbować depilować nogi swoim depilatorem. Twierdziła, że boli troszkę, a ja
        krzyczałam i podskakiwałam z bólu. Potem kupiła plastry woskowe do stosowania
        w domu. Depilacja bardzo niedokładna, a prawie tak samo bolesna. Wtedy
        zabroniłam u siebie stosować takie metody. Używałam kremu, ale jednak nie
        mogę, bo mam uczulenie. Obecnie golę nogi i jednak zastanawiam się, czy nie
        jest możliwa depilacja w znieczuleniu miejscowym (sprej na skórę)? Maszynka
        jest dość niedokładna, po jednym dniu już widać...
        I oczywiście też mam włosy na brzuchu, na szczęście mimo ciemnych włosów na
        głowie dość jasne. Golę je i się nie przejmuję, jakie odrosną, mogę z nimi
        wojować - moim zdaniem goli się je szybciej i wygodniej, niż na nogach.
        A poza tym partnera nie mam, zaś jako tęga brzucha akurat nie odsłaniam nigdy.
        • Gość: Misia Re: woskowanie brzucha? dżizus IP: 194.68.23.* 25.07.03, 12:59
          Bo jak w domu sama uzywasz wosk to bedzie nie dokladnie bo nie umiesz, nie
          jestes profesjonalna kosmetyczka. A w salonie to wogule inaczej tez sie robi
          niz w domu.
          Wosk jest wlasnie najlepszy.
          Ale kazdy robi to co chce, mi sie np. nie chce codziennie golic nog...
          • Gość: Spoza Re: woskowanie brzucha? dżizus IP: *.acn.pl / 10.72.6.* 25.07.03, 13:04
            Jak mam pewność, że będę miała długie spodnie, to nie golę... W końcu oprócz
            mamy nikt mnie wtedy bez spodni nie zobaczy.
            • Gość: Misia Re: woskowanie brzucha? dżizus IP: 194.68.23.* 25.07.03, 14:07
              Ja po prostu gole tez dla siebie bo sie tak lepiej czuje...
              Ile ty masz lat spoza?
              • Gość: Spoza Re: woskowanie brzucha? dżizus IP: *.acn.pl / 10.72.6.* 25.07.03, 14:27
                Obecnie 22... Teraz mama oczywiście już mi się w pielęgnację nie wtrąca. Co
                najwyżej fuka nosem na to, że wie, że się depiluję w miejscach intymnych, bo
                uważa, że to tylko powoduje podrażnienia.
                Nie jestem mamincóreczką, ale moją mamę bardzo kocham i nie będę się wstydzić,
                że z nią mieszkam. Zresztą po studiach chcę zamieszkać sama, wtedy będę już
                mogła pracować.
                • Gość: Misia Re: woskowanie brzucha? dżizus IP: 194.68.23.* 25.07.03, 14:44
                  Tak tylko sie pytalam bo czesto na ciebie natrafiam. Pewnie ze sie nie masz
                  wstydzic! Co ty..

Pozdrawiam!
    • Gość: Piękna Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.pke.pl 25.07.03, 12:35
      Witam!
      Właśnie znalazłam forum o hirsutyzmie (nadmierne owłosienie) Polecam zajrzeć
      Jest sporo porad jak usunąć niepożądane włoski
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=11944&w=6490309
    • Gość: XX Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.acn.waw.pl 25.07.03, 16:23
      to jej sprawa jest jaka jest jesli ja kochasz to na pewno bedziesz w stanie
      zrozumec depilacja na dluzsza mete to nie sposob ona ma racje a moze laser ale
      to musi byc tylko jej decyzja
    • Gość: aga Re: moja dziewczyna to 'malpa' IP: *.smstv.pl / 192.168.0.* 25.07.03, 20:25
      depilacja laserowa, bardzo kosztowna ale skuteczna, należy wykonać conajmniej 3
      razy, czasami nawet 5 razy jeżeli włoski są bardzo mocne. Cena zależy od
      powierzchni depilowanej, np. depilacja nóg (dwóch łydek)kosztuje 300 zł, resztę
      można przeliczyć. Warto to zrobić, więc do dzieła :-) Pozdrawiam
      • Gość: Richelieu* co można za cenę depilacji laserowej IP: *.localdomain / 192.168.0.* 30.07.03, 21:23
        Gość portalu: aga napisał(a):

> depilacja laserowa, bardzo kosztowna ale skuteczna, należy wykonać conajmniej
        3
        >
        > razy, czasami nawet 5 razy jeżeli włoski są bardzo mocne. Cena zależy od
        > powierzchni depilowanej, np. depilacja nóg (dwóch łydek)kosztuje 300 zł,
        resztę
        >
        > można przeliczyć. Warto to zrobić, więc do dzieła :-) Pozdrawiam

depilacja łydek 300zł, ud 300zł, bikini ze 100-150 zł, pachy 100zł, może
        jeszcze ręce bo też mam zarośnięte ale ujdą bo to mi się całkiem podoba. Cen
        nie znam tylko tak sobie dumam. Więc za jeden zabieg zapłacę z 800zł, a chodzić
        trzeba kilka razy aby usunąć wszystkie włosy, nawet te w mieszkach które
        dopiero rosną. razy 3-4 te 800zł to daje 2400-3200zł. A to daje 3 moje
        stypendia, 100 przetłumaczonych stron, 15 godzin w górach z 10 osobową grupą,
        połowę czesnego za przeciętną podyplomówkę, rok zaocznych studiów, 3 lata
        języka, 10 luksusowych garniturów po przecenie wyprzedażowej, 30 kg Nesci Gold,
        10 miesięcy mojego całodobowego wyżywienia na przyzwoitym poziomie, 1/20
        malutkiego mieszkanka czy wreszcie połowa tego co trzeba mieć aby bezzstresowo
        rozpocząć życie w UK.
        czy w tej sytuacji wydepilować się laserowo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka