Gość: BOGUSIA IP: *.euronet.net.pl 21.09.03, 15:45 Chcialabym sie dowiedziec, czy Wy kupiliscie sobie "pajaczka" do prostowania kregosluga. Jezeli tak to co sadzicie o tym?? Oplaca sie kupic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: CO SADZICIE O PAJACZKU?? IP: 213.199.233.* 21.09.03, 16:12 Ja sobie kupilam i go nie nosze!!Dziwny jest ,piszczy jak cholera non stop.Moim zdaniem nie jest zbytnio dobry.Cały czas musisz byc w maksymalnie wyprostowanej pozycji bo inaczej bedzie caly czas piszczal. nie moglam nawet rekoma ruszyc bo zaraz piszczal. nie wiem co ci poradzic ale chyba siedzenie z kijkiem jest lepsze niz wydanie 100 zl w bloto.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: CO SADZICIE O PAJACZKU?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 17:30 Mi mama kupiła takiego pajączka z 5 lat temu.troche pomogło ale przy pierwszej okazji ukryłam go przed mamą.Ale w sumie można polecić.Tyle że ja bym najpierw spróbowała rozejrzeć sie po sklepach rehabilitacyjnych bo tam są chyba tańsze (przynajmniej kiedyś tak było) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia Re: CO SADZICIE O PAJACZKU?? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 20:32 Dzięki za odpowiedż. Ja jeszcze myślę, żeby kupić szeroką gumę i zrobić takiego pajączka, tylko nie będzie piszczał;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizjoterapeutka Re: PAJACZEK TYLKO PRZYPOMINA IP: *.mielno.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 18:53 To czy pajaczek zadziala zalezy od konkretnego przypadku.Pajaczek pomaga nam wyrobic nawyk prawidlowej postawy,przypomina nam o jej skorygowaniu za kazdym razem kiedy sie garbimy.To jest dobre dla "poczatkujacych garbuskow" ktorym coraz czesciej zdarza sie zapominac o sciagnietych lopatakch i prostych plecach.Natomiast jesli Twoja postawa wyjsciowa(chodzi o postawe ktora jest juz Twoim nawykiem,masz wysuniete do przodu barki,zaokraglone plecy i skorygowanie tej postawy na dluzszy czas sprawia Ci problemy-szybko mecza Ci sie miesnie trzymajace lopatki,a miesnie piersiowe sa zbyt napiete i czujesz na nich nieprzyjemne "ciagniecie" a ulge przynosi Ci zgarbienie sie)potrzebne bedzie troche wiecej wysilku zeby to naprawic.Pajaczek nic tu nie pomoze.W takim przypadku musisz koniecznie wzmocnic miesnie plecow(gorna partie-glownie cw.sciagajace lopatki)i rozciagnac mm.piersiowe.Poczatkowo cw.proste,pozniej o wiekszym stopniu trudnosci i wiecej,konczac na cw.z obciazeniem.Wymaga to czasu i duuuzo cierpliwosci,ale dla pieknych prostych plecow chyba warto?! Zycze powodzenia i w razie watpliwosci sluze pomoca. kamila Odpowiedz Link Zgłoś