Dodaj do ulubionych

CZY WIERZYCIE W PRZESADY ?????

07.10.03, 10:46
Mam pytanie czy wierzycie w przesady? A jeżeli tak to w jakie?
Niedawno byłam na ślubie koleżanki i moja bardzo dobra przyjaciólka w stanie
lekkiego upojenia alkoholowego :D jak to na weselu!! wymieniła z panna młodą
na sukieni !! Póxniej ja ją zobaczyłam w tej białej sukni ..... to nabąkłam
że teraz to jej grozi staropanieństwo :D......... co wy na przesądy ????????
wierzycie?
pozdr.!!!!!
Obserwuj wątek
    • soczewica Re: CZY WIERZYCIE W PRZESADY ????? 07.10.03, 12:42
      dani777 napisała:

> Mam pytanie czy wierzycie w przesady?

:) gdybym miała wierzyć w czarnego kota przynoszącego pecha po przebiegnięciu
      drogi, byłoby dziwnie. mój kot jest czarny.
      • dani777 Re: CZY WIERZYCIE W PRZESADY ????? 07.10.03, 12:45
        soczewica napisała:
        >
        > :) gdybym miała wierzyć w czarnego kota przynoszącego pecha po przebiegnięciu
        > drogi, byłoby dziwnie. mój kot jest czarny.

to faktycznie mogło by byc kłopotem dla ciebie hehehhe!!!!
        czyli co nie ma jakiegoś zabobony w który odrobinkę wierzysz .....:D
        pozdr.
        • soczewica Re: CZY WIERZYCIE W PRZESADY ????? 07.10.03, 12:47
          dani777 napisała:

> to faktycznie mogło by byc kłopotem dla ciebie hehehhe!!!!
          > czyli co nie ma jakiegoś zabobony w który odrobinkę wierzysz .....:D

w kota nie. ale coś by się znalazło. na przykład tarota nie nazywam zabobonem,
          czasem stawiam i się sprawdza.
          • dani777 Re: CZY WIERZYCIE W PRZESADY ????? 07.10.03, 12:51
            soczewica napisała:

> w kota nie. ale coś by się znalazło. na przykład tarota nie nazywam
            zabobonem,
            > czasem stawiam i się sprawdza.

to fakt zresztą jak byłam kiedys u wrózki przed matura :) to mam mieszane
            uczucia poniewaz połowa sie sprawdziła druga połowa nie albo sobie tak trafiała
            ale z drugiej strony wiedziaął kilka rzeczy z mojego zycia o których nikomu nie
            wspominałam :/

>
            >
            • soczewica Re: CZY WIERZYCIE W PRZESADY ????? 07.10.03, 13:11
              dani777 napisała:
              >
              > ale z drugiej strony wiedziaął kilka rzeczy z mojego zycia o których nikomu
              nie
              > wspominałam :/

wróżki bywają niezłymi psychologami, i taka wcale nie musi wiedzieć, żeby coś
              wywnioskować. kiedyś jedna powiedziała mojej mamie, że jej rodzice będą żyli
              jeszcze wiele lat - to był pierwszy i ostatni raz kiedy moja matka poszła do
              wróżki - w miesiąc później oboje zmarli. czyli ewidentna lipa.
              • dani777 Re: CZY WIERZYCIE W PRZESADY ????? 07.10.03, 13:15
                soczewica napisała:

> dani777 napisała:
                > >
                > > ale z drugiej strony wiedziaął kilka rzeczy z mojego zycia o których nikom
                > u
                > nie
                > > wspominałam :/
                >
                > wróżki bywają niezłymi psychologami, i taka wcale nie musi wiedzieć, żeby coś
                > wywnioskować. kiedyś jedna powiedziała mojej mamie, że jej rodzice będą żyli
                > jeszcze wiele lat - to był pierwszy i ostatni raz kiedy moja matka poszła do
                > wróżki - w miesiąc później oboje zmarli. czyli ewidentna lipa.

to faktycznie lipa !!!!!
                mi wrózka powiedziałą że mój ojciec juz nie wróci zzagranicy i wyobraź sobie
                znowu lipa bo po 2 latach wrócił :)
                mimo to na poczatku rzuciła takie hasło że poźniej nie mogłam sie skupić akurat
                w tym przypadku to psychologie nie chodziło napewno !!!!!!!! wiedziałą i juz !

>
                >
    • Gość: oki Re: CZY WIERZYCIE W PRZESADY ????? IP: *.icpnet.pl 07.10.03, 14:32
      Ja wierzę!Rano zawsze pamiętam, żeby wstać z łóżka prawą nogą, aby założyć
      skrapetki czy później buty pierwszą/ego na prawą nogę. Do łóżka wchodzę tylko
      prawą stroną.ITP> ITD>
      • Gość: gia69 Re: CZY WIERZYCIE W PRZESADY ????? IP: 217.153.19.* 07.10.03, 19:10
        zazwyczaj nie wierze, nie interesuje się tym zbytnio, ale czesto sprawdzaja mi
        się horoskopy, szczegolnie gdy przeczytam je juz po fakcie :D Jezeli jednak
        uslysze ze cos zlego ma sie stac, to troszke moze ma to wplyw na to co robie
        ale ogolnie nie biore sobie tego zbytnio do serca. Moim zdaniem każdy ma w
        rekach wlasne przeznaczenie.
        • Gość: Ola Re: CZY WIERZYCIE W PRZESADY ????? IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.1.* 09.10.03, 01:26
          Akurat tego przesadu nie znalam, ale generalnie wierze.Chyba nikt mi nie
          zabroni.Co dotyczy wesela, to ja nikomu nie daja obraczki, ani pierscionka
          zareczynowego do przymierzenia, bo nie zamierzam sie dzielic mezem.
    • kissing_mary Re: CZY WIERZYCIE W PRZESADY ????? 09.10.03, 04:11
      Ja w sumie nie wierze w przesady i staram sie o nich nie myslec. Jednak znam
      taki przypadek ktory potwierdzil jeden przesad..a mianowicie jest takie
      powiedzenie :"Slub majowy- grob gotowy" Pewien moj znajomy ,kilka lat temu
      przeskrobal maluszka swojej dziewczynie, wiec rodzina zdecydowala ze musi byc
      szybki slub,wypadlo na maj.Dwa miesiace pozniej zginal w
      wypadku..... smutne ale prawdziwe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka