Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn, które stosowały GRAVISTAT 125

IP: *.spray.net.pl 09.11.03, 00:50
Niedługo będę brać Gravistat 125. Wcześniej stosowałam Cilest, ale po nim
kompletnie spadło mi libido i byłam b. nerwowa. Lekarz zaproponował Gravistat
125. Obawiam się jednak tych pigułek, ponieważ zawierają gestagen II
generacji, który może mieć lekkie działanie androgenne.
Jeżeli stosowałyście ten preparat podzielcie sie ze mną uwagami na jego
temat. Jak było z libido, wzrosło? Czy waga ciała się zmieniła? Czy bolały
was lub powiększyły się po nim piersi? Przyznam, że Cilest odpowiadał mi pod
takim względem, iż poprawiła mi się bardzo cera, włosy, biust urósł...
Bardzo was prosze o opinię!
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Do dziewczyn, które stosowały GRAVISTAT 125 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 11:20
      ja wlasnie niedlugo zaczne brac cilest i chcialabym sie dowiedziec czy po nim
      przytylas i czy wystepowaly u ciebie jakies inne skutki uboczne
      z gory zieki za odpowiedz
      • Gość: anka Re: Do dziewczyn, które stosowały GRAVISTAT 125 IP: *.spray.net.pl 09.11.03, 12:50
        Cilest brałam 3 lata i w tym czasie przytyłam ok. 5 kg. Byc może to nie od
        tabletek, ale bez wątpnienia pigułki to ułatwiają. Pojawił się cellulit, z
        którym wciąż nie mogę wygrać (dodam, że zawsze miałam niedobór estrogenów,
        głównego sprawcę cellulitisu i gdyby nie pigułki nigdy by się nie pojawił).
        Poza tym zatrzymywało się dużo wody (brzuch jak balon). Najgorsze były te
        zmiany nastrojów: od euforii po depresję i nawet agresję (ciąglę kłóciłam sie
        ze swoim chłopakiem). Aha, jeszcze czułam takie dziwne ciśnienie w głowie (tzw.
        bóle hormonalne). NO i wstręt do seksu, w II połowie cyklu totalny! Dodam, że
        część objawow pojawiła się dopiero po dłuższym stosowaniu.
        • Gość: brrr Re: a jak czesto wspolzyjesz ? n/t IP: *.piscataway-10rh15rt.nj.dial-access.att.net 09.11.03, 15:18
      • evrin Re: Do dziewczyn, które stosowały GRAVISTAT 125 09.11.03, 16:35
        biore Cilest ponad 3 lata i nie przytylam ani kilograma! Libido mam na poziomie
        wzorowym:) To jest sprawa indywidualna jak bedza dzialac na Ciebie tabletki i
        czy akurat Tobie Clest przypadnie do gustu. Od tabletek III generacji(np.
        Cilest)nie tyje sie. Zapewniam. Spytaj jakiegokolwiek ginekologa.
    • malwinkax Re: Do dziewczyn, które stosowały GRAVISTAT 125 11.11.03, 20:19
      Gravistat 125 stosowałam kilka lat,czułam się po nim extra,nawet udało mi się
      schudnąć podczas stosowania go(co przed nim nie udawało mi się-10 kg
      schudłam).Polecam go.Teraz mam zacząć brać Microgynon21,może któraś z Was powie
      mi czego mogę spodziewać się po tych tabletkach!
      • Gość: anka Re: Do dziewczyn, które stosowały GRAVISTAT 125 IP: *.spray.net.pl 12.11.03, 00:02
        Microgynon21 ma taki sam skład jak Gravistat z tym, że mniej jest składnika
        estrogenowego. Osobiście nie stosowałam, ale słyszałam b. dobre opinie na jego
        temat. Podobno jest to jeden z najlepiej tolerowanych preparatów na świecie i
        dlatego jest refundowany.
        Mam jeszcze pytanie do ciebie dotyczące Gravistatu 125: czy bolały cię lub
        powiekszyły ci się piersi w czasie jego stosowania?
      • Gość: sin@ Re: Do dziewczyn, które stosowały GRAVISTAT 125 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:58
        biore microgynon juz jakies pol roku..nie mam zadnych skutkow ubocznych,nie
        tyje ani nie odczuwam zadnych dolegliwosci.wczesniej bralam diane 35 ale
        mialam duze wachania nastrojow wiec zrezygnowalam...poza tym microgynon jest
        niedrogi kosztuje nie cale 10 zl. mysle ze warto sprobowac..pozdrawiam:)
        • malwinkax Re: Do dziewczyn, które stosowały GRAVISTAT 125 13.11.03, 19:54
          Dzięki dziewczyny za informacje.Aniu-po gravistacie piersi mnie nie bolały,ale
          były jakby pełniejsze i ładniejsze.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka