Dodaj do ulubionych

Miller obiecuje Eurokolchozowi Niderlandy.

IP: 64.7.146.* 27.03.04, 20:43
Leszek Miller zdecydowal sie przejsc do historii ale nie ma on prawa ciagnac
tam z soba III Rzeczypospolita. Wszelkie obietnice jakie ten polityczny trup
zlozyl w Brukseli niczym sie nie roznia od obietnicy jaka zlozyl w Zamosciu
krolowi Szwecji Zagloba.

Jak pokazuja sondaze OBOP-u zamowione porzez TVP dzis po wyborach mozna by
ustanowic stabilny rzad III RP bazujacy na eurosceptycznych ale prorynkowych
dzis partiach PO, PiS I LPR. Razem te ugrupowania uzyskalyby 247 miejsc w
sejmie czyli 16 wiecej niz minimalna wymagana wiekszosc. Wszystkie te partie
stoja na zasadzie istniejacego porozumienia Nicejskiego, ktore bylo i tak
kompromisem. Skoro Hiszpania po wyborach w ktorych wygrala Al-Kajda
zdecydowala sie odejsc od Nicei to na tej samej zasadzie po wyborach w Polsce
my mamy prawo wrocic do Nicei. Tylko Osly Trojanskie Brukseli moga
definiowac "kompromis" jako niekonczace sie ustepstwa wobec Eurokolchozu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: HaHaHaHaHaHa!!! IP: *.it / 62.233.189.* 27.03.04, 21:54
      > Jak pokazuja sondaze OBOP-u zamowione porzez TVP dzis po wyborach mozna by
      > ustanowic stabilny rzad III RP bazujacy na eurosceptycznych ale prorynkowych
      > dzis partiach PO, PiS I LPR. Razem te ugrupowania uzyskalyby 247 miejsc w
      > sejmie czyli 16 wiecej niz minimalna wymagana wiekszosc.

Wicie co, Tow. Świrmat? Nie oglądajcie tyle telewizji, bo oczy bolą i mózg się
      lasuje... a z sondażami bywa różnie! Zauważyłem, że wybieracie sobie tylko te,
      które odpowiadają Wam. Tak nie uchodzi, tak już się nie da, skończyło się.
      Wiem, że z Kanady słabo widać bo daleko, to Wam powiem że prędzej wybory wygra
      UPR niż inne polskie "prawiczki" się dogadają. Zapiszcie się lepiej do Lepperów
      póki jeszcze nie jest za późno i przestańcie ględzić. Tak, czy inaczej:
      przyszłość Polski rozegra się w Polsce i w Europie - czy się to komuś podoba,
      czy też nie!
      ... a co do obietnic, to w tym kraju mało kto już wierzy w jakiekolwiek: czy to
      w obietnice Millera; czy też w buszmeńskie bazy, kontrakty w Iraku albo US -
      inwestycje w Polsce; albo w inne tam takie... nie wyjeżdżajcie więc z Trylogią,
      bo i tak podniecają się tym jeszcze tylko nieliczni "nawiedzeni" i emeryci.
      • Gość: Pollak Re: HaHaHaHaHaHa!!! IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.04, 22:49
        Przciez zrezygnowanie z Nicei przez Müllera to zemsta tego malego
        czlowieczka na narodzie Polskimi jego towarzyszy za nielojalnosc.
        • Gość: Tomek Re: HaHaHaHaHaHa!!! IP: *.it / 62.233.189.* 27.03.04, 23:38
          Jest jeszcze coś, co się nazywa realizm. Mówi on, że nie warto porywać się "z
          motyką na słońce", szczególnie w osamotnieniu (zauważyłeś chyba że odpadł nam
          ostatni sojusznik w tej sprawie - pamiętasz listy i deklaracje sprzed roku?...
          wojny z reguły wygrywają koalicje!). Ktoś na tym forum zauważył już niedawno
          (wprawdzie w innej sprawie) że rządy ideologii do niczego dobrego nie
          prowadzą... a Unia nie jest betonowym blokiem, ona ewoluuje - ostatnio jakby
          szybciej - i lepiej w tym procesie bezpośrednio uczestniczyć, niż obrażać się
          na cały świat i wszędzie szukać winnych.
          • Gość: Pollak Re: HaHaHaHaHaHa!!! IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 00:47
            Koalicje !!!!!!!!!!!!! jakie ,przeciez juz jest Francja i Niemcy.
            To jest koalicja rzadzaca w Uni.My do niej nigdy nie dolaczymy.
            Przypomina mi sie Olimpiada w Niemczech w latach 40 /za Hitlera/
            jak ekipa Francuska /notabene jedyna zagraniczna/szla po stadionie
            z podniesiona prawa reka na znak solidarnosci z Niemcami.
            Takze uwazasz ze to jest dobrze azeby te kraje powoli stawaly sie
            zaborcami Europy.
            Zauwaz ze juz w Polsce nie ma zadnej polskiej firmy .
            75% jest wysprzedane i malo tego, powoli zmieniaja nasze nazwy na swoje/przyklad
            telekomunikacji ERA ,Plus GSM /.
            Przeciez jeszcze nie weszlismy a juz co sie dzieje.
            A co bedzie za rok lub dwa :Warsav.Krakau,Breslau,Danzig itd.
      • Gość: mirmat Tomek i eurotomani odkrywaja Ameryke IP: 64.7.156.* 28.03.04, 01:28
        Przy IQ bliskim ZERO, Tomek musial dokonac niesamowitego wysilku umyslowego by
        stwierdzic, ze "Tak, czy inaczej: przyszłość Polski rozegra się w Polsce i w
        Europie - czy się to komuś podoba, czy też nie!". Gdyby kiedys, na lekcjach
        historii nie siedzial on na "oslej lawce" to by wiedzial, ze Polska, na swoje
        nieszczescie, spedzila juz ponad 1000 lat na tym kontynencie szakali i hien.
        Kiedy w ostatnim milienium zaostrzylismy sobie zeby oraz napielismy muskuly to
        dzikie zwierzeta trzymaly sie od nas z daleka. Kiedy udawalismy owieczke to
        apetyt bestii rosl. Ale polsko-jezyczni "eksperci" widza tylko "przyszlosc"
        przez rozowe okulary zadymiarzy z 1968 roku, ktorzy dzierza wladze w Brukseli.
        Dzis na nasze szczescie, swiat sie kurczy. Przelot z Toronta do Warszawy trwa
        krocej niz przejazd pociagiem czy samochodem ze Szczecina do Krakowa. A dzikim
        bestiom w Europie pruchnieja zeby bo zalane islamistami "jadro" Eurokolchozu
        nie wie czy udawac potege czy modlic sie do Mekki. Niekwestionowanym mocarstwem
        stala sie Ameryka o ktorej niepodleglosc walczyli nasi herosi, Kosciuszko i
        Pulaski. Ta sama Ameryka dwa razy w XX wieku pomogla sie nam wybic na
        niepodleglosc. Takim tepakom jak Tomek historie trzeba powtarzac bez przerwy bo
        historia na nasze szczescie czy nieszczescie tez lubi sie powtarzac.

• Gość: Pollak Re: Tomek i eurotomani odkrywaja Ameryke IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 01:35
          Ale takich "typow" jest wiecej .
        • Gość: Tomek Re: Tomek i eurotomani odkrywaja Ameryke IP: *.it / 62.233.189.* 28.03.04, 08:47
          Drogi Towarzyszu Świrmat! Pewnie dawno już stąd uciekliście (tak na oko, jakieś
          20 parę lat temu - na tym poziomie zatrzymał się Wasz rozwój umysłowy i stan
          wiedzy o tym kraju i jego mieszkańcach), to i nie wiecie że taką
          bogoojczyźnianą retoryką wiele się tu już nie zdziała, tu się robi "kasę"! Ja
          już dawno wycofałem się z polityki i mam dziś na własność trzy byłe PGR-y z
          pałacykami i służbą, udziały w paru sporych firmach i goście z Ameryki kłaniają
          mi się w pas. Z polską gospodarką nie jest tak źle, jak wypisuje się w "Nazi-
          Dzienniku" (inflacja spadła do 1,6%, produkcja przemysłowa wzrosła o 20% - 3
          miejsce za Malezją, Tajlandią i Turcją; deficyt obrotów bieżących jest
          minimalny - dużo mniejszy od przewidywań, eksport zo strefy Euro wręcz
          eksplodował - o strefie dolara nie ma co mówić: Buszmeni robią własny wzrost
          używając starych, gierkowskich metod... w ogóle, wszystko wskazuje, że ten rok
          Polska zamknie 5-cio procentowym wzrostem gospodarczym; tylko bezrobocie jakoś
          powoli spada a przeciętne zarobki też rosną powoli, ale "pażywiom -
          uwidim"...). W którymś z Waszych postów przeczytałem, jak to bolszewicki granat
          trafił Was w okopie w 1920 roku, nie dziwię się więc dyrdymałom, jakie
          wypisujecie. Demencja u 100-letniego dziadka - to niestety nic wyjątkowego.
          Pewnie dlatego nie pamiętacie, że Olimiada w Berlinie odbyła się w roku 1936 (a
          nie w latach '40) czyli w czasie, gdy cały świat - łącznie z USA
          podziwiał "niemiecki cud gospodarczy" i piał zachwyty nad "Schones
          Hitlerwetter", jaka wtedy tam panowała. Co do polskiej obecnej sytuacji - myślę
          że więcej zawdzięczamy naszemu przyjacielowi J. W. Dżugaszwili (partyjna ksywa:
          Stalin) niż handlarzom z Ameryki, którzy chętnie przehandlowaliby nas już w
          Wersalu, mimo wysiłków Paderewskiego, i zrobili to później w Jałcie. Gdyby nie
          Piłsudski i wojna roku 1919/20, nasza wschodnia granica przebiegałaby po "Linii
          Curzona" już wtedy (tylko co do przynależności Lwowa było trochę wątpliwości).
          Nasza granica zachodnia po II wojnie miała przebiegać po Nysie Kłodzkiej oraz
          bliżej nieokreśloną trasą "na wschód od Szczecina"; o Prusach i reparacjach
          wojennych dla nas prawie w ogóle nie było mowy - dopiero nieustępliwa postawa
          Stalina sprawiła że "popuścili nam" na konferencji w Poczdamie w roku 1945...
          ale, zresztą - kogo to dziś obchodzi?!
          Piszcie dalej, lubię Waszą ideowość. Mało kto dziś ma już ten ogień w oczach,
          który tylko my tak dobrze znamy!
          Z komsomolskim pozdrowieniem,
          • tankard Re: Tomek i eurotomani odkrywaja Ameryke 29.03.04, 19:45
            Gość portalu: Tomek napisał(a):

>> Co do polskiej obecnej sytuacji - myślę
            >
            > że więcej zawdzięczamy naszemu przyjacielowi J. W. Dżugaszwili (partyjna ksywa:
            >
            > Stalin) niż handlarzom z Ameryki, którzy chętnie przehandlowaliby nas już w
            > Wersalu, mimo wysiłków Paderewskiego, i zrobili to później w Jałcie. Gdyby nie
            > Piłsudski i wojna roku 1919/20, nasza wschodnia granica przebiegałaby po "Linii
            >
            > Curzona" już wtedy (tylko co do przynależności Lwowa było trochę wątpliwości).
            > Nasza granica zachodnia po II wojnie miała przebiegać po Nysie Kłodzkiej oraz
            > bliżej nieokreśloną trasą "na wschód od Szczecina"; o Prusach i reparacjach
            > wojennych dla nas prawie w ogóle nie było mowy - dopiero nieustępliwa postawa
            > Stalina sprawiła że "popuścili nam" na konferencji w Poczdamie w roku 1945...
            > ale, zresztą - kogo to dziś obchodzi?!
            [...]

Stalin to jeden z największych zbiorowych morderców w historii, gość który
            wykończył więcej ludzi niż Hitler, człowiek który odpowiada za Katyń, Gułag i
            inne masowe mordowalnie porównywalne z niemieckimi obozami koncentracyjnymi a
            czasami je przewyższające.
            Dzięki Stalinowi Polska straciła 50 lat cywilizacji i rozwoju, tego człowieka
            jak rozumiem mienisz swoim przyjacielem. Moje gratulacje.
            • Gość: Tomek Re: Co się łociec wtrącacie? IP: *.it / 62.233.189.* 02.04.04, 22:10
              To wolny kraj: robię sobie jaja z towarzysza świrmata, bo lubię! Zresztą,
              lektura jego wypocin sama się o to prosi. Niech wyładowuje swoje frustracje w
              Kanadzie - tam mają lepszych psychiatrów a od Polski i Polaków niech się
              odczepi bo wie o nich tyle, co ja o Górnej Wolcie.
        • Gość: Tomek Re: Przepraszam Was Towarzyszu! IP: *.it / 62.233.189.* 28.03.04, 11:35
          Właśnie zauważyłem, że to nie Wy napisaliście o Olimpiadzie Niemczech w
          latach '40 - to ten drugi (oczywiście, zakładam że za każdym nickiem ukrywa się
          jedna, konkretna osoba). Wy parę tygodni temu udowadnialiście komuś w jednym z
          postów (w dodatku po angielsku) że jesteście kaczką, ja natomiast muszę złożyć
          samokrytykę i przyznać się że w tym przypadku zachowałem się jak osioł!
          Z komsomolskim pozdrowieniem!
          • Gość: Tomku Re: Przepraszam Was Towarzyszu! IP: *.dip.t-dialin.net 28.03.04, 12:33
            Data `40 nie jest najwazniejsza w tym watku co chyba latwo zauwazyc.
            A po za tym to ladnie sie porozmumiewacie "towarzyszu".
            Chyba powoli zniknie ten wyraz razem z tym Rzadem a po za tym
            to milo sie gawedzilo.........
            Serwus...........
            • Gość: Tomek Re: Przepraszam Was Towarzyszu! IP: *.it / 62.233.189.* 28.03.04, 15:14
              Ee, tam! Duch w narodzie nie ginie, coś tam nowego wymyślą. W każdym razie, na
              pewno nie będziemy się nudzić!
        • Gość: gloubiboulga Informacja dla mirmata. IP: *.proxy.aol.com 29.03.04, 21:16
          Zapomnial pan o La Fayette. C'était involontaire?
    • Gość: Fragless Re: Miller obiecuje Eurokolchozowi Niderlandy. IP: *.mysiar.net / 81.186.233.* 28.03.04, 11:17
      > Jak pokazuja sondaze OBOP-u zamowione porzez TVP dzis po wyborach mozna by
      > ustanowic stabilny rzad III RP bazujacy na eurosceptycznych ale prorynkowych
      > dzis partiach PO, PiS I LPR.

PO nie jest "sceptyczna", a PiS i LPR nie sa prorynkowe, entelygencie. Wroc czasem do Polski, bo tylko sie kompromitujesz swoja ignorancja.
      • Gość: PABLO Re: Miller obiecuje Eurokolchozowi Niderlandy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 19:05
        PO z pewnością nie jest eurosceptyczna to eurofile prawie euromaniacy. Niewiele
        też mają wspólnego z wolnym rynkiem. Raczej z fiskalizmem a la Balcerowicz. Z
        pewnością partią o wiele bardziej wolnorynkową jest LPR. PiS to socjaliści
        czystej wody.
      • Gość: mirmat .Eurotomanom ciezko przelknac prawde. IP: 64.7.158.* 29.03.04, 07:00
        Fragless > PO nie jest "sceptyczna", a PiS i LPR nie sa prorynkowe,
        entelygencie. Wroc czasem do Polski, bo tylko sie kompromitujesz swoja
        ignorancja.
        Mirmat: Kiedy ostatni raz bylem, widzialem spustoszenie jakie dokonal na
        Polskiej przedsiebiorczosci Kondrad Wallenrod PZPR-u, apostol Eurokolchozu
        Balcerowicz. W czasie jego rozboju na stanowisku ministra finansow moje
        inwestycje wydrenowali z Polski Unijni spekulanci. Tak podroze ksztalca i
        zwiekszaja "entelygencie". Moze bys przyjechal do Polnocnej Ameryki i sie
        czegos nauczy na temat jak funkcjonuje KAPITALIZM. Twoja wizja "prorynkowosci"
        przez pryzmat czerwonych unijnych komisarzy zakrawa na kpine. Stracilem
        jakiekolwiek zludzenia, ze banda Okraglego Stolu miala cos wspolnego z
        Solidarnoscia.
        PO dzis to Jan Rokita. Tak odbiera ta partie opinia publiczna i po kopniaku
        jaki PO dala agentowi PRL-u Olechowskiemu na Radzie PO, gdzie jednomyslnie
        przeglosowano rezolucje "Nicea albo smierc" sam byles przerazony ich
        postepkiem. To najlepszy komplement dla PO i Rokity i dzieki temu PO siega 30%
        w sondarzach. Ja wiem, ze to boli eurotomanow.
        PiS wierzy w kapitalizm jaki z duzym sukcesem budowano w II RP. Wiem, ze nie
        pdoba sie to zwolennikom anschlussu ale to nie moj problem.
        • albert.flasz Re: .Eurotomanom ciezko przelknac prawde. 29.03.04, 08:27
          Gość portalu: mirmat napisał(a):

> W czasie jego rozboju na stanowisku ministra finansow moje
          > inwestycje wydrenowali z Polski Unijni spekulanci.

Ach tak, tu cię boli!!!... Aja znam takich, którym nikt niczego nie zdrenował i
          nawet są zdowoleni.
        • 1tomasz1 Re: .Eurotomanom ciezko przelknac prawde. 29.03.04, 09:52

> Fragless > PO nie jest "sceptyczna", a PiS i LPR nie sa prorynkowe,
          > entelygencie. Wroc czasem do Polski, bo tylko sie kompromitujesz swoja
          > ignorancja.
          > Mirmat: Kiedy ostatni raz bylem, widzialem spustoszenie jakie dokonal na
          > Polskiej przedsiebiorczosci Kondrad Wallenrod PZPR-u, apostol Eurokolchozu
          > Balcerowicz. W czasie jego rozboju na stanowisku ministra finansow moje
          > inwestycje wydrenowali z Polski Unijni spekulanci. Tak podroze ksztalca i
          > zwiekszaja "entelygencie". Moze bys przyjechal do Polnocnej Ameryki i sie
          > czegos nauczy na temat jak funkcjonuje KAPITALIZM.

Kapitalizm w Kanadzie???????????
          Mirmat - kompromitacja! Może skleroza? Pamiętasz co pisałeś o Kandzie?

> Twoja wizja "prorynkowosci"
          > przez pryzmat czerwonych unijnych komisarzy zakrawa na kpine. Stracilem
          > jakiekolwiek zludzenia, ze banda Okraglego Stolu miala cos wspolnego z
          > Solidarnoscia.
          > PO dzis to Jan Rokita. Tak odbiera ta partie opinia publiczna i po kopniaku
          > jaki PO dala agentowi PRL-u Olechowskiemu na Radzie PO, gdzie jednomyslnie
          > przeglosowano rezolucje "Nicea albo smierc" sam byles przerazony ich
          > postepkiem. To najlepszy komplement dla PO i Rokity i dzieki temu PO siega
          30%
          > w sondarzach. Ja wiem, ze to boli eurotomanow.

Biedaku, aż mi Cię żal. Żyjesz złudzeniami.
          PO eurosceptyczna? Boże! :))))))))))

> PiS wierzy w kapitalizm jaki z duzym sukcesem budowano w II RP.

Kaczory, kolego, to socjaliści pierwszej wody. Są za rządami związków
          zawodowych. To ma byc prawica? To już socjaldemokracja jest bardziej liberalna.
          LPR prorynkowa? Posłuchaj Wrzodaka, tego od Ursusa. Giertych też swoje potrafi
          dorzucić. Wiem samoobrony w swojej lewicowości i tak nie przebiją.
          Mirmat, lubię czytać, to co piszesz. Zwykle jest dokładnie odwrotnie.

> Wiem, ze nie
          > pdoba sie to zwolennikom anschlussu ale to nie moj problem.

Zapraszam do Polski na wakacje...
          Czy to nie aby Ty obiecywałeś amerykańskie bazy w Polsce?????????
          Jak Ci teraz?
    • Gość: BRvUngern-Sternber Niestety PO jest za UE. IP: *.bg.am.lodz.pl 29.03.04, 15:19
      Tak samo PiS.I na tym polega tragizm sytuacji ze nie ma sily politycznej ktora
      mogla by nas wyprowadzic ze slepego zaulka...
      • Gość: mirmat Madry Polak po szkodzie. IP: 64.7.158.* 29.03.04, 17:33
        BRvUngern-Sternber napisał(a): > Tak samo PiS.I na tym polega tragizm sytuacji
        ze nie ma sily politycznej ktora mogla by nas wyprowadzic ze slepego zaulka...
        Mirmat: Wyznaje zasade, ze obojetne czy kot jest czarny czy bialy byle by lapal
        myszy. Jezeli PO czy PiS przejrzaly na oczy tym lepiej dla nich oby teraz dbaly
        o interes III RP a nie czerwonych komisarzy z Brukseli. Wazne by PO nie miala
        perlnej kontroli i polegala na PiS i LPR. Pociecha jest, ze my w Unii, nie
        jestesmy jedynymi ofiarami zadymiarzy z 1968 roku, ktorzy rzadza dzis
        Eurokolchozem. Widac, ze los przeznaczyl nam role zbawcow Europy i tak jak
        rozwalilismy ZSRR tak dzis musimy rozwalac ZSRE. Jak wykazaly wybory we
        Francji, upadek ekonomiczny czerwonej Unii a szczegolnie jej "jadra", jest
        nieunikniony. Wazne bysmy sami na tym nie ucierpieli. Byc moze skonczymy z EWG
        bis z silna pozycja Ameryki co byloby najlepszym rozwiazaniem dla Polski,
        Europy i Swiata.

• Gość: BRvUngern-Sternber Tez uwazam ze nalezy wyjsc jakkolwiek. IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 30.03.04, 16:14
          Niestety PO i PiS predzej oszukaja nas niz UE.Co to nie bylo z eurosceptycyzmem
          PiS jak to PO umieralo za Nicee i co i nic.Niestety jest bardzo zle.Nie widac
          kto by nas mial wyprowadzic z UE...
          • Gość: mirmat "Jadro" UE: niskie podatki - verbotten IP: 64.7.158.* 30.03.04, 19:28
            Sa tylko dwie mozliwosci zmiany naszej beznadziejnej sytuacji. Mozna wyjsc z
            Eurokolchozu ale na to musi sie zlozyc wieksze niezadowolenie spoleczne i
            alternatywny projekt gospodarczy. Taki projekt jest mozliwy ale nalezy
            realistycznie widziec koalicje jaka moglaby nas wyprowadzic z bagna. Dlatego
            wazniejsze dla mnie od wytykania bledow z przeszlosci (a kazda z formacji takie
            popelniala) zobaczyc, kto sie na bledach czegos nauczyl a kto nie.
            Druga opcja to drastyczne zmiana Eurokolchozu na EWG-bis. Mamy wprawe w
            rozbijaniu totalitarnych struktur a ostatnie wypowiedzi Schroedera napedzic
            moga nam wielu przyjaciol. Schroeder jak prawdziwy lewak zaatakowal kraje,
            krore maja nizsze podatki od Niemiec. Niemieckie podatki dla przedsiebiostw
            wynosza okolo 40% procen w porownaniu do 19% w Polsce czy 12% w Irlandii. Po
            zwyciestwie lewakow we Francji jest pewne, ze przedsiebiorstwa beda uciekac
            z "jadra". Dlatego tak bardzo "jadro" potrzebuje stalinowskiej konstytucji by
            oprocz tlamszenia wolnosci wypowiedzi narzucac nam swoj komunistyczny porzadek
            gospodarczy z wysokimi podatkami.
            W okresie upadku Sowietow dysydenci spekulowali nad tym kiedy ten moloch
            padnie. Padl szybciej niz ktokolwiek sie spodziewal. Taki koniec czeka
            Eurokolchoz. Wazne by ten upadek byl najmniej bolesny dla Polakow.
            • krzysztofsf Re: "Jadro" UE: niskie podatki - verbotten 30.03.04, 19:45

> Wazne by ten upadek byl najmniej bolesny dla Polakow.
              I zebysmy nie wyszli okrojeni terytorialnie :((((
              Austro-Wegry bis beda sie rozsypywac.
              • Gość: mirmat Re: "Jadro" UE: niskie podatki - verbotten IP: 64.7.146.* 04.04.04, 18:08
                krzysztofsf napisał:

> Gość portalu: mirmat napisał(a):
                > > Wazne by ten upadek byl najmniej bolesny dla Polakow.
                > I zebysmy nie wyszli okrojeni terytorialnie :((((
                > Austro-Wegry bis beda sie rozsypywac.
                Mirmat: Dlatego nigdy nie jest za duzo powtarzac oczywista prawde, ze nasze
                przyszlosc scisle zalezy od silnego sojuszu z naszymi Amerykanskimi
                przyjaciolmi. To sie wydaje tacy "eurosceptycy" jak LPR wydaje sie zapominac.

• Gość: BRvUngern-Sternber Re: "Jadro" UE: niskie podatki - verbotten IP: *.man.lodz.pl / *.man.lodz.pl 06.04.04, 17:10
              Jak znam zycie to jesli UE oglosi jednakowe podatki to ,,nasi'' beda pierwsi
              ktorzy je wprowadza jeszcze przed wszystkimi.A co do przenoszenia firm to po
              pierwsze doprowadzilo by to do bankructwa naszych mniejszych firm i zwiekszylo
              bezrobocie.Po drugie sa one powiazane personalnie z lewakami zachodnimi.Nie
              chcial bym byc robolem u zachodniego lewaka.Obie perspektywy sa wiec
              odrazajace...
              Niestety UE nie jest tak slaba gospodarczo jak komunizm bo ma prywatne
              przedsiebiorstwa.Natomiast w biurokracji juz dawno pobila komune.Dlatego
              niestety to nie bedzie gwaltowny upadek a powolne zsuwanie sie w bagno.Bo
              upadek jest ozywczy jak w przypadku Japonii.A tu jest gnicie.Czyli rozklad bez
              nadziei...
    • Gość: Ciekawy Dlaczego tyle pijesz i mowisz od rzeczy ? IP: *.sheraton / 148.223.194.* 29.03.04, 21:11
      Czy ty myslisz, ze UE zgodzilaby sie na zrobienie w niej podobnego burdelu jak
      w RP poprzez wprowadzenie wiekszej w stosunku do liczby mieszkancow liczby
      polskich aparatczykow lub produktow ciemnogrodu do decydpowania o sprawach
      dobrze funkcjonujacej gospodarki ? Te twoje "pomyslowe partie", zwlaszcza LPR i
      Samoobrona ! Nie badz czlowieku smieszny !
    • Gość: gfred Re: Miller obiecuje Eurokolchozowi Niderlandy. IP: 217.93.40.* 29.03.04, 22:10
      e tam
    • Gość: mirmat WPROST: 7 mitow Partii Bialej Flagi IP: 64.7.156.* 02.04.04, 18:45
      Najlepsze argumenty w sprawie anschlussu dostarczaja byli euroentuzjasci,
      ktorzy przejrzeli na oczy. Znaja oni metalnosc eurofanow od podszewki i
      osmieszaja bez litosci ich sluzalczosc wobec Brukseli.
      Dlatego lektura artykulu Kompromisowa Kapitulacja Jerzego Marka Nowakowskiego w
      numerze z 4 kwietnia 2004 WPROST powinna byc obowiazkowa dla tych milosnikow
      Eurokolchozu, ktorzy jeszcze wykazuja oznaki myslenia.
      Nowakowski wymienia 7 mitow jakie powtarzaja Unijne propagandowki i wynajeci
      przez nich polsko-jezyczni "eksperci".
      Mit #1: "Polska jest calkowicie osamotniona w oporze przeciw eurokonstytucji"
      Odpowiedz: "…juz po polskiej kapitulacji premier Irlandii Bernie Ahern,
      przewodniczacy UE w tym polroczu, stwierdzil: 'Kilka panstw sprzeciwia sie
      systemowi glosowania w obecnym ksztalcie'… Wiele zastrzezen przedstawili
      Brytyjczycy. Z zadowoleniem pochowanie obecnego projektu konstytucji przyjela
      by Dania I wiekszosc nowych czlonkow. Wbrew opiniom rozpowszechnianych przez
      Niemcow I Francuzow prawie polowa krajow - z roznych przyczyn - bylaby
      zadowolona, gdyby konstytucja przepadla. Co wiecej, po cichu liczyli na to sami
      Francuzi, nie majacy ochoty ustepowac Niemcom pierwszenstwa w Europie…"
      Mit #2: "Polsce potrzebna jest sympatia i uznanie w Europie, a stracimy je,
      jesli nie skapitulujemy".
      Odpowiedz: "…Kiedy Dunczycy odrzucili w referendum traktat z Maastricht, nikt
      ich nie przestal uwazac za Europejczykow. Podobnie bylo z Irlandia i Wielka
      Brytania…Jesli doswiadczenie ostatniego polwiecza polityki miedzynarodowej
      czegos uczy, to uczy jednego: chcesz zarobic i byc szanowanym, upieraj sie przy
      swoim zdaniu."
      Mit# 3: "…starszenie nas nieprzyjeciem do tak zwanego twardego jadra unii."
      Odpowiedz: "… na razie projekty twardego jadra to stworzenie potegi militarnej
      poprzez dolaczenie kompanii zwiadowczow z Luksemburga do brygady francusko-
      niemieckiej i opracowanie wspolnej polityki socjalnej…"
      Mit# 4: "…straszenie nowych czlonkow, ze zemsta za blokowanie konstytucji
      dosiegnie nas podczas tworzenia budzetu unii."
      Odpowiedz: "…nie mozna 'ukarac' jakiegos kraju, nie kazac innych. Kazdy kto zna
      mechanike budzetu I prawa unii wie, ze to bzdura… Zabierajac fundusze Polsce,
      zabiera sie je rownoczesnie bylej NRD, Hiszpanii i innym."
      Mit# 5: "…jako prawdziwi demokraci musimy sie zgodzic, iz odwolanie sie do
      zasady demograficznej w sprawie sily glosow jest bardziej demokratyczne."
      Odpowiedz: "…System wazenia glosow (czyli system Nicejski) byl opracowany po to
      by uwzglednic tak rozne czynniki, jak liczba ludnosci, terytorium, sila
      gospodarcza, mozliwosci wojskowe etc. I byl to o wiele sprawiedliwszy od
      wymyslonego przez Valery'ego Giscarda d'Estain."
      Mit# 6: "… wieksza sprawnosc decyzyjna nowego systemu konstytucyjnego."
      Odpowiedz: "… podejmowanie decyzji, ktore moga byc zablokowane de facto przez
      dwa panstwa: Francje i Niemcy, prowadzi do monopolu tego tandemu. Europa bedzie
      dzialala sprawnie pod warunkiem, ze dowolna inicjatywa uzyska imprimatur
      Berlina I Paryza. Jesli nie, to nawet przy uporze pozostalych 23 panstw decyzja
      nie przejdzie. Tak wiec sprawnosc jest w istocie dyktatem wielkich."
      Mit# 7: "… jakswiezszy - wykorzystany przez Leszka Millera i premiera elekta
      Hiszpanii Zapatero, glosi, ze potrzeba nam glebszej integracji wobec zagrozenia
      terroryzmem."
      Odpowiedz: "Odpowiedzieli na ten mit sami przywodcy unii. Kiedy w ubieglym
      tygodniu spotkali sie szefowie sluzb specjalnych wielkiej piatki (Francja, RFN,
      Wielka Brytania, Wlochy i Hiszpania), pozostale kraje zostaly poinformowane, iz
      ich przedstawiciele nie zostana zaproszeni, poniewaz wielcy nie maja zamiaru
      ujawniac swoich tajemnic wywiadowczych."
      Ccialbym dodac cos niezwykle waznego do odpowiedzi na mit#7. Jak podano ostanio
      atak terorystyczny w madrycie zostal przygotowany w Niemczech. Wiekszosc
      terorystow w ataku na WTC przyjechalo tez z Niemiec i innych krajow Europy.
      JEZELI CHCEMY UCHRONIC SIE PRZED TERROREM TO POTRZEBA NAM SIE ODDZIELIC A NIE
      INTEGROWAC Z GNIAZDEM TERRORYZMU.

• Gość: Fragless Re: WPROST: 7 mitow Partii Bialej Flagi IP: 81.186.233.* 02.04.04, 20:22
        > Kilka panstw sprzeciwia sie systemowi glosowania w obecnym ksztalcie

Sprzeciwiaja sie przez jego popieranie - zaiste, bardzo oryginalna metoda.

> Jesli doswiadczenie ostatniego polwiecza polityki miedzynarodowej
        > czegos uczy, to uczy jednego: chcesz zarobic i byc szanowanym, upieraj sie
        > przy swoim zdaniu.

Nieukow moze faktycznie uczy tylko tego. Madrzejsi wiedza, ze zasada "wszystko albo nic" ma sens tylko wtedy, gdy jest szansa na "wszystko".

> nie mozna 'ukarac' jakiegos kraju, nie kazac innych. Kazdy kto zna
        > mechanike budzetu I prawa unii wie, ze to bzdura? Zabierajac fundusze Polsce,
        > zabiera sie je rownoczesnie bylej NRD, Hiszpanii i innym

Unijny budzet jest na tyle zlozony, ze zawsze da sie cos wykombinowac. Poza tym na budzecie mozliwosci "zemsty" sie nie koncza. Jestesmy na tyle silnie powiazani z Niemcami, ze moga nam latwo zaszkodzic na wiele sposobow, jesli tylko zechca.

> System wazenia glosow (czyli system Nicejski) byl opracowany po to
        > by uwzglednic tak rozne czynniki, jak liczba ludnosci

A system konstytucyjny tego nie uwzglednia?

> terytorium, sila gospodarcza, mozliwosci wojskowe etc.

Moge wiedziec, w ktorym miejscu Nicea uwzgledniala ktorys z tych czynnikow? Nawiasem mowiac, gdyby je faktycznie uwzgledniala, dla Polski byloby to przeciez fatalne.

> I byl to o wiele sprawiedliwszy od
        > wymyslonego przez Valery'ego Giscarda d'Estain.

Jesli mowimy o "sprawiedliwosci spolecznej", to pewnie tak. Ale jesli mowimy serio, to nie bardzo widze te wyzszosc. Nie znam zadnego kryterium, ktore uzasadnialoby system nicejski.

> podejmowanie decyzji, ktore moga byc zablokowane de facto przez
        > dwa panstwa: Francje i Niemcy, prowadzi do monopolu tego tandemu. Europa
        > bedzie dzialala sprawnie pod warunkiem, ze dowolna inicjatywa uzyska
        > imprimatur Berlina I Paryza. Jesli nie, to nawet przy uporze pozostalych 23
        > panstw decyzja nie przejdzie

Autor albo nie zna systemu konstytucyjnego, albo klamie w zywe oczy, albo jest skonczonym kretynem. Osobiscie stawiam na to ostatnie. Kazde dziecko zauwazy przeciez, ze Niemcy i Francja nie maja polowy ludnosci Unii, wiec samodzielnie nic nie zablokuja.
        • Gość: mirmat Re: WPROST: 7 mitow Partii Bialej Flagi IP: 64.7.156.* 04.04.04, 16:21
          > Kilka panstw sprzeciwia sie systemowi glosowania w obecnym ksztalcie
          Fragless: Sprzeciwiaja sie przez jego popieranie - zaiste, bardzo oryginalna
          metoda.
          Mirmat: Taka polityka byla popularna w imperium sowieckim. A Eurokolchoz do
          takiego sie przymierza. Nie kazdy ma odwage Polakow by sie postawic "jadru". W
          W.Brytanii opozycyjna jeszcze, a juz prowadzaca w sondazach partia
          konserwatywna uwaza Polakow za bohaterow. Jezeli wygramy (a do tego tylko
          wystarczy powiedziec nam NIE) bedziemy pupilkiem tej lepszej czesci naszego
          kontynentu.
          > Jesli doswiadczenie ostatniego polwiecza polityki miedzynarodowej
          > czegos uczy, to uczy jednego: chcesz zarobic i byc szanowanym, upieraj sie
          > przy swoim zdaniu.
          Fragless: Nieukow moze faktycznie uczy tylko tego. Madrzejsi wiedza, ze
          zasada "wszystko albo nic" ma sens tylko wtedy, gdy jest szansa na "wszystko".
          Mirmat: I wlasnie na to mamy ogromna szanse. Mamy przeciez WETO I racje.
          > nie mozna 'ukarac' jakiegos kraju, nie kazac innych. Kazdy kto zna
          > mechanike budzetu i prawa unii wie, ze to bzdura? Zabierajac fundusze Polsce,
          > zabiera sie je rownoczesnie bylej NRD, Hiszpanii i innym
          Fragless: Unijny budzet jest na tyle zlozony, ze zawsze da sie cos
          wykombinowac. Poza tym na budzecie mozliwosci "zemsty" sie nie koncza. Jestesmy
          na tyle silnie powiazani z Niemcami, ze moga nam latwo zaszkodzic na wiele
          sposobow, jesli tylko zechca.
          Mirmat: To silne powiazanie z Niermcami nalezalo by troche poluznic zapraszajac
          inwestorow z USA, W.Brytanii. Ale calkowicie ZDYSKONTOWALES nasze polozenie
          geograficzne, kiedys przeklenstwo a w scislym sojuszu z Ameryka skarb. Niemcy
          dlatego zgodzili sie chwilowo na Nicee bo liczyli, ze nas kupia za pieniadze i
          majac nas w kieszeni otworza sobie drzwi na wschod (nowy Drang nacht Osten).
          Bez przyjecia nowych krajow a przedewszystkim Polski Unia sie juz dusila
          a "jadro" sie panicznie balo, ze bedziemy scislym sojusznikiem USA. Unia nie
          miala wyboru tylko dokonac anschlussu pokazujac nam marchewke. To my sie
          zblaznilismy oddajac sie tak tanio.
          > System wazenia glosow (czyli system Nicejski) byl opracowany po to
          > by uwzglednic tak rozne czynniki, jak liczba ludnosci
          Fragless: A system konstytucyjny tego nie uwzglednia?
          > terytorium, sila gospodarcza, mozliwosci wojskowe etc.
          Fragless: Moge wiedziec, w ktorym miejscu Nicea uwzgledniala ktorys z tych
          czynnikow? Nawiasem mowiac, gdyby je faktycznie uwzgledniala, dla Polski byloby
          to przeciez fatalne.
          Mirmat: Nasze terytorium jest prawie rowny Niemieckiemu. Przy potencjale
          wojskowym nalezy uwzglednic nasze strategiczne polozenie i odwage. W koncu jak
          powinienes wiedziec walczylismy w 1939r. z polaczonymi silami III Rzeszy i
          Sowietow dluzej niz Francja w 1940 wspomagana przez Brytyjczykow z sama III
          Rzesza. Zapomniales tez te etc. Moze dla Ciebie dlug zachodu wobec Polski nie
          istnieje ale historia wystawila rachunek Europie za 45 lat sowieckiej okupacji
          i kazdy uczciwy Europejczyk o tym wie. Tym mniej uczciwym powinnismy o tym
          przypominac. II RP pokazala jaki by byl nasz potencjal bez wspomaganego
          europejska polityka détente naszego zniewolenia.
          > I byl to o wiele sprawiedliwszy od
          > wymyslonego przez Valery'ego Giscarda d'Estain.
          Fragless: Jesli mowimy o "sprawiedliwosci spolecznej", to pewnie tak. Ale jesli
          mowimy serio, to nie bardzo widze te wyzszosc. Nie znam zadnego kryterium,
          ktore uzasadnialoby system nicejski.
          Mirmat: A system Bundesratu w Niemczech? Czy Senatu USA gdzie malutki Vermont
          ma tyle senatorow co Kalifornia?
          > podejmowanie decyzji, ktore moga byc zablokowane de facto przez
          > dwa panstwa: Francje i Niemcy, prowadzi do monopolu tego tandemu. Europa
          > bedzie dzialala sprawnie pod warunkiem, ze dowolna inicjatywa uzyska
          > imprimatur Berlina i Paryza. Jesli nie, to nawet przy uporze pozostalych 23
          > panstw decyzja nie przejdzie
          Fragless: Autor albo nie zna systemu konstytucyjnego, albo klamie w zywe oczy,
          albo jest skonczonym kretynem. Osobiscie stawiam na to ostatnie. Kazde dziecko
          zauwazy przeciez, ze Niemcy i Francja nie maja polowy ludnosci Unii, wiec
          samodzielnie nic nie zablokuja.
          Mirmat: Poczytaj sobie proponowane "kompromisy" I stwierdz wtedy kto
          jest "kretynem". W proponowanych poprawkach "jadro" moze blokowac co chce a my
          nie.
          • Gość: Fragless Re: WPROST: 7 mitow Partii Bialej Flagi IP: *.mysiar.net / 81.186.233.* 04.04.04, 18:35
            > Nie kazdy ma odwage Polakow by sie postawic "jadru".

Nie badz smieszny - wiekszosc sama zadeklarowala chec przystapienia do owego jadra. Co, ze strachu to zrobili?

> I wlasnie na to mamy ogromna szanse.

Coz, "ogromna" to pojecie wzgledne. Dla mnie byloby to, powiedzmy, 80%. Tobie, jak widac, wystarczy 1%.

> Ale calkowicie ZDYSKONTOWALES nasze polozenie geograficzne

Czyli wykorzystalem?

> Nasze terytorium jest prawie rowny Niemieckiemu.

Calym zdaniem, prosze - sugerujesz, ze system nicejski naprawde uwzglednial terytorium, sile wojska i gospodarke?

> Przy potencjale
            > wojskowym nalezy uwzglednic nasze strategiczne polozenie i odwage.

A moze jeszcze urode lekarek polowych? Nabieram coraz silniejszego przekonania, ze rozmawiam z nieuleczalnym kretynem.

> A system Bundesratu w Niemczech? Czy Senatu USA gdzie malutki Vermont
            > ma tyle senatorow co Kalifornia?

System konstytucyjny jest zbudowany dokladnie na tej samej zasadzie - w przeciwienstwie do nicejskiego, wiec strzelasz sobie efektownego samoboja.

> W proponowanych poprawkach "jadro" moze blokowac co chce a my nie.

Prosze o konkrety (nie lubisz tego slowa, co?) - na czym polegaja te poprawki?
            • Gość: mirmat Re: WPROST: 7 mitow Partii Bialej Flagi IP: 64.7.146.* 06.04.04, 19:38
              > Nie kazdy ma odwage Polakow by sie postawic "jadru".
              Fragless: Nie badz smieszny - wiekszosc sama zadeklarowala chec przystapienia
              do owego jadra. Co, ze strachu to zrobili?
              Mirmat: Mniejszosc, ktora zdecydowala sie brac udzial w przekretnym referendum
              i glosowala TAK ulegla klamstwom Kwasniweskiego i pielgrzymujacych do Polski
              komisarzy, ze (cytuje www.mlodziprezydent.pl/polska-starania.htm):
              KOMITET INTEGRACJI EUROPEJSKIEJ
              EUROPEJSKA STRATEGIA RZĄDU RP
              (Przyjęta przez Radę Ministrów w dniu 15 listopada 2001 r)
              Najważniejszym celem Polski w chwili obecnej jest wejście do Unii
              Europejskiej w roku 2004, zgodnie z kalendarzem rozszerzenia przyjętym na
              szczycie Rady Europejskiej w Nicei i Goeteborgu. Tylko w ten sposób możliwe
              będzie wprowadzenie naszego kraju do strefy stabilności i rozwoju gospodarczego
              oraz ostateczne położenie kresu historycznym podziałom w Europie. Polska jako
              członek Unii Europejskiej, któremu Traktat Nicejski zapewnił odpowiedni do jej
              wielkości udział w decyzjach podejmowanych przez Unię, może i będzie wpływać na
              przyszłość naszego kontynentu. Alternatywa polegająca na pozostaniu na uboczu
              procesów decyzyjnych i peryferiach Europy jest nie do przyjęcia.
              ... NO I "Traktat Nicejski (ktory) zapewnił odpowiedni do jej wielkości udział
              w decyzjach podejmowanych przez Unię" JEST HISTORIA Z Z NIM NASZE GOSOWANIE W
              REFERENDUM.

> Ale calkowicie ZDYSKONTOWALES nasze polozenie geograficzne
              Fragless: Czyli wykorzystalem?
              Mirmat: CZYLI NIEDOCENILES.
              > Nasze terytorium jest prawie rowny Niemieckiemu.
              Fragless: Calym zdaniem, prosze - sugerujesz, ze system nicejski naprawde
              uwzglednial terytorium, sile wojska i gospodarke?
              Mirmat: zgodnie z propaganda eurofanatykow, system nicejski odzwierciedlal
              potencjal Polski jaki by nasz kraj mial, gdyby nie wysilki krajow Unii w
              budowaniu komunizmu w PRL. II RP pokazala, ze niepodlegly nasz kraj szybko
              dochodzi do poziomu takiej Francji czy Hiszpanii a w wypadku militarnym ja
              przewyzsza (Francja wspomagana w. Brytania obronila sie krocej przed Hitlerem
              niz samotna Polska walczyla z koalicja hilterowsko - stalinowska). Traktaty
              powinno sie zawierac na wiele lat i dlatego T. Nicejski odzwierciedla realny
              potencjal Polski.
              > Przy potencjale
              > wojskowym nalezy uwzglednic nasze strategiczne polozenie i odwage.

Fragless: A moze jeszcze urode lekarek polowych? Nabieram coraz silniejszego
              przekonania, ze rozmawiam z nieuleczalnym kretynem.
              Mirmat: Kretynami sa ci co sadza, ze mozna sie spodziewac pomocy od zabojadow
              lub ...Bundeswery.
              > A system Bundesratu w Niemczech? Czy Senatu USA gdzie malutki Vermont
              > ma tyle senatorow co Kalifornia?
              Fragless: System konstytucyjny jest zbudowany dokladnie na tej samej zasadzie -
              w przeciwienstwie do nicejskiego, wiec strzelasz sobie
              efektownego samoboja.
              Mirmat: Czy Ty wogole rozumiesz co to znaczy system wazony ????????

• kimmjiki Re: WPROST: 7 mitow Partii Bialej Flagi 06.04.04, 22:57

> Fragless: Nie badz smieszny - wiekszosc sama zadeklarowala chec przystapienia
                > do owego jadra. Co, ze strachu to zrobili?
                > Mirmat: Mniejszosc, ktora zdecydowala sie brac udzial w przekretnym
                > referendum

Badz laskaw czytac to, na co odpowiadasz.

> > Ale calkowicie ZDYSKONTOWALES nasze polozenie geograficzne
                > Fragless: Czyli wykorzystalem?
                > Mirmat: CZYLI NIEDOCENILES.

"Zdyskontowac" znaczy "wykorzystac". A "nie docenic" to "ZDEPRECJONOWAC", panie Prawdziwy Polaku, co jezyka ojczystego nie znasz porzadnie i nawet nie masz tyle honoru, by sie przyznac do pomylki.

> zgodnie z propaganda eurofanatykow, system nicejski odzwierciedlal
                > potencjal Polski jaki by nasz kraj mial, gdyby nie wysilki krajow Unii w
                > budowaniu komunizmu w PRL.

Ech... Szkoda nawet komentowac takie brednie. Litosciwie nie bede Cie nawet zadreczal prosbami o dowody - szkoda czasu.

> T. Nicejski odzwierciedla realny potencjal Polski.

Rece opadaja. Twoja glupota i zaslepienie bije wszelkie rekordy. Takich bredni nawet w ND nie wypisuja. Jesli naprawde wierzysz, ze Polska jest niemal rownie potezna jak Niemcy, Francja czy Wielka Brytania, to jestes kompletnym ignorantem, zeby nie powiedziec gorzej.

> Czy Ty wogole rozumiesz co to znaczy system wazony ????????

Rozumiem. W przeciwienstwie do Ciebie.
                • Gość: mirmat Re: WPROST: 7 mitow Partii Bialej Flagi IP: 64.7.146.* 08.04.04, 06:58
                  > Fragless: Nie badz smieszny - wiekszosc sama zadeklarowala chec przystapienia
                  > do owego jadra. Co, ze strachu to zrobili?
                  > Mirmat: Mniejszosc, ktora zdecydowala sie brac udzial w przekretnym
                  > referendum
                  Badz laskaw czytac to, na co odpowiadasz.
                  Mirmat: Widzisz sam musisz sie wyrazac w lepszej polszczyznie bo mialem pelne
                  prawo sadzic, ze chodzi Ci o Polakow. A tych wiekszosc albo zbojkotowala
                  referendum albo glosowala NIE (osobiscie uwazam, ze LPR rozlozyla sprawe obrony
                  suwerennosci kiedy wzywala do uczestnictwa w referendum, ktore jak sama
                  przyznala bylo oszustwem). Tow Kwas skoczyl z radosci wlasnie kiedy zobaczyl,
                  ze frekwencja przekroczyla 50%.

> > Ale calkowicie ZDYSKONTOWALES nasze polozenie geograficzne
                  > Fragless: Czyli wykorzystalem?
                  > Mirmat: CZYLI NIEDOCENILES.
                  "Zdyskontowac" znaczy "wykorzystac". A "nie docenic" to "ZDEPRECJONOWAC", panie
                  Prawdziwy Polaku, co jezyka ojczystego nie znasz
                  porzadnie i nawet nie masz tyle honoru, by sie przyznac do pomylki.
                  Mirmat: Ja wiem, ze eurofani zaczynaja sie uczyc eurokolchozowego
                  orwellowskiego doublespeak ale jezyk polski zawsze opieral sie takim praktykom
                  bo jak pokazuje :
                  slowniki.onet.pl/index.html?tekst=dyskontowa%E6+&tr=pol-tez&x=19&y=9
                  wyjasniono znaczenie slowa "dyskontować" jako: potrącić odjąć strącić odliczyć
                  pobrać debetować fakturować. Tak rozumialem to slowo przez pierwsze 30 lat
                  mojego zycia i nie sadze, ze cos sie zmienilo po 27 latach mojej nieobecnosci.
                  > zgodnie z propaganda eurofanatykow, system nicejski odzwierciedlal
                  > potencjal Polski jaki by nasz kraj mial, gdyby nie wysilki krajow Unii w
                  > budowaniu komunizmu w PRL.
                  Ech... Szkoda nawet komentowac takie brednie. Litosciwie nie bede Cie nawet
                  zadreczal prosbami o dowody - szkoda czasu.
                  Mirmat: Wygodna amnezja. Niestety, to co tak chcialby zapomniec Fragless
                  pamietaja ci co z radoscia dawali dziesiatki miliardow $$$ dla PRL-u za Gierka
                  a dzis zdzieraja te "dlugi" z suwerennej III Rzeczypospolitej. No coz czerwoni
                  zadymiarze z 1968 roku rzadzacy dzis Unia mszcza sie za obalenie komuny.
                  > T. Nicejski odzwierciedla realny potencjal Polski.
                  Rece opadaja. Twoja glupota i zaslepienie bije wszelkie rekordy. Takich bredni
                  nawet w ND nie wypisuja. Jesli naprawde wierzysz, ze Polska jest niemal rownie
                  potezna jak Niemcy, Francja czy Wielka Brytania, to jestes kompletnym
                  ignorantem, zeby nie powiedziec gorzej.
                  Mirmat: gdzies sie nauczyl takich metod dyskusji? Pytanie retoryczne. Realny
                  POTENCJAL Polski to nie obecna sytuacja (ktora zawdzieczany 45 latami okupacji
                  sowieckiej wspomaganej "pozyczkami" krajow obecnej Unii i 14 latami niszczenia
                  naszej gospodarki przez PZPR-owca Balcerowicza - tworcy "Ukladu
                  Stowarzyszeniowego"(z kilku miesieczna przerwa rzadu Olszewskiego), ktory
                  wydrenowal 60 miliardow $$ zakumulowanego deficytu handlowego). Pisze takimi
                  dlugimi zdaniami bo masz manie czepiania sie szczegolow jakbys nie wiedzial o
                  co mi chodzi. Realny POTENCJAL to to co by Polska osiagnela pod rzadani
                  Polskich patriotow, takich jacy rzadzili II RP od 1926 do 1939 a nie oszustow i
                  aferzystow jakich Pilsudzki w swoim czasie wyslal do Berezy Kartuskiej.

> Czy Ty wogole rozumiesz co to znaczy system wazony ????????
                  Rozumiem. W przeciwienstwie do Ciebie.
                  Mirmat: wiec czemu on Ci tak przeszkadza??????

• kimmjiki Re: WPROST: 7 mitow Partii Bialej Flagi 09.04.04, 21:29

> Widzisz sam musisz sie wyrazac w lepszej polszczyznie bo mialem pelne
                    > prawo sadzic, ze chodzi Ci o Polakow.

Z kontekstu jasno wynikalo, ze chodzi o kraje UE. Ale Ty przeciez nie znizasz
                    sie do takich glupot jak czytanie wypowiedzi przeciwnika, wiec skad mialbys o
                    tym wiedziec...

> wyjasniono znaczenie slowa "dyskontować" jako: potrącić odjąć strącić
                    > odliczyć pobrać debetować fakturować.

I gdzie tu jest "nie doceniac"?

> Realny POTENCJAL to to co by Polska osiagnela pod rzadani Polskich patriotow,
                    > takich jacy rzadzili II RP od 1926 do 1939

Nie wiem, po prostu nie wiem, jak komentowac takie debilizmy. Co kogo obchodzi,
                    co Polska BYC MOZE by osiagnela? Liczy sie to, co jest. Nawiasem mowiac, widze
                    ze znaczenia slowa "realny" takze nie znasz, skoro okreslasz tym mianem swoje
                    gdybanie.

> > Czy Ty wogole rozumiesz co to znaczy system wazony ????????
                    > Rozumiem. W przeciwienstwie do Ciebie.
                    > Mirmat: wiec czemu on Ci tak przeszkadza??????

Sam system wazenia glosow mi nie przeszkadza, jakkolwiek nie da sie ukryc, ze
                    jest on skomplikowany, nielogiczny i niepotrzebny. Natomiast przeszkadza mi
                    bardzo wysoki prog 75%, ktory wybitnie utrudnia podejmowanie decyzji.
          • Gość: PABLO Fragless wciąż bredzi IP: 81.219.126.* 06.04.04, 18:33
            He, he niestrudzony Pragless wciąż płodzi posty o polityce i ekonomi czyli o
            rzeczach na których nie zna się zupełnie. Wierzę Fragless że gdzieś w okolicach
            września założysz koszulkę w eurogwiazki i wyjdziesz na ulicę krzycząc niech
            żyje UE! mam nadzieję że opiszesz nam swoje przeżycia. Tymczasem bywaj i nie
            przeżywaj tak UE: każdy socjalizm musi upaść.
            • kimmjiki Coz za sila argumentacji... (n/t) 06.04.04, 22:35
            • Gość: Pollak Re: Fragless wciąż bredzi IP: *.dip.t-dialin.net 06.04.04, 23:36
              "każdy socjalizm musi upaść."
              Tylko dlaczego Polska musi zawsze brac udzial w tym upadku i jakim kosztem.

Czy wiecie, że od maja, po wejściu
              do Unii pierwsi zdziwią się właśnie urzędnicy i nasze Państwo ?!

• Gość: boogo Francja i Niemcy IP: *.magma / *.magma-net.pl 09.04.04, 02:26
                Zajawka na te kraje minela dawno, wiekszosc Polakow sra na Francje i Niemcy. Przestaly kraje te byc autorytetem. W zasadzie rola Niemiec i Francji juz jest marginalna w swiecie, a mysle ze proces ten bedzie sie poglebiac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka