Gość: Gosc Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.se.client2.attbi.com 13.05.04, 22:25 Amanda-czy mysilisz ze komus w USA na tobie zalezy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retorsje Wizy dla Amerykanów IP: *.crowley.pl 13.05.04, 22:44 Nie pozostaje nic innego, tylko konsekwentne wprowadzenie wiz dla obywateli USA. Można też zbierać ich odciski palców 9w Polsce i tak albo te dane przepadną, albo spylą je za dychę gdzieś na targowisku...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: 80.51.10.* 14.05.04, 00:06 Niestety na swiecie jest pewnie ze sto tysiecy razy wiecej osob ktore chcialyby pojechac do USA niz do Polski. A najbardziej na Stany psiocza osoby ktore nigdy tam nie byly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek.K. nawet jak by mi zaplacili... IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.04, 00:10 Gość portalu: Amanda napisał(a): cos tak niepowtarzalnie... dziwnego, ze prosze bardzo admina o ocenzurowanie/skreslenie tej wypowiedzi, jako uragajacej ludzkiej inteligencji. jeszcze to cos ktos z zagranicy przeczyta i jutro caly swiat sie smial bedzie, a ja mocno wierze w to, ze ta Polska... nie posiada tak skretynialego spoleczenstwa, jakby to z lektury tego forum mialo wynikac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Los Angeles Re:nalezy zniesc wizy dla obywateli IP: *.hrl.com 14.05.04, 00:23 krajow Uni Europejskiej. Polacy powinni miec i niedlugo tak bedzie, bezwizowy wjazd do Stanow lacznie z innymi obywatelami krajow Uni. Przde przyjazdem Kwasniweskiego wyslalem jak jeden z wielu petycje o zniesienie wiz. Utrzymywanie wiz jest dyskriminacja niczym nie uzasadniona, miliony Latynosow pracuja nielegalnie w Stanach a tu sie ogranicza przyjazdy ludzi i wyksztalconych i ambitnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: get real smieszni jestesce IP: *.echostar.com 14.05.04, 00:33 Nie rozumiem, jezeli USA to taki syf, to dlaczego tyle Polakow sie tam pcha? To jest spoleczenstwo gdzie mieszka 12 milionow nielegalnych imigrantow, z tym bardzo duzo Polakow, ktorzy walcza aby tam zostac. Wiec jednak tam nie moze byc az tak zle. Fakt jest, ze Polacy musza miec wizy bo tyle Polakow zostaje w USA nielegalnie. Sami robia krzywde innym Polakom, co zreszta jest zupelnie normalne w tym nieszczesnym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
visa_nazi Re: smieszni jestesce 14.05.04, 13:59 My ( z ciezkim sercem identyfikuje sie z tym narodem :) mamy taka wlasnie nature....bedziemy pierdolic jedno, robic drugie. I krygowac sie i mizdrzyc. Ile razy slyszalem teksty rodzaju :" Wylosowalem zielona karte, chociaz mi w ogole nie zalezalo"... to po co wysylales zgloszenie, jesli ci nie zalezalo? A inni "agenci" tu wylewaja kubly pomuj na Ameryke, chociaz taki wyjazd to nieraz jedyna droga by zarobic kase na wykonczenie stodoly albo kupno traktora. Popatrz na post z forum USA-Kanada: Jak się ubrać do zdjęcia wizowego?Elegancko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: Dominik 14.05.2004 10:39 odpowiedz na list odpowiedz cytując Jak się ubrać do zdjęcia wizowego?Elegancko, czy wystarczy jakas koszula?" Ha ha ! Jak sie ubrac..... Czy temu frajerzynie zalezy na wizie czy nie? A na innym forum stukal, jaka Ameryka przejebana i ze sami frajerzy tam siedza. A propos polskiej nielegalnej imigracji: ostatnio zwieksza sie w zastraszajacym tempie, bo ludzie , ktorzy maja promesy 10- letnie i byli w USA juz raz lub dwa , boja sie ryzykowac zawrocenia z granicy w USA. Wiec po prostu zostaja i tyle. BCIS "nie kupuje" wizerunku turysty z Bialostockiego, ktory w ciagu 2 lat po raz 3 przyjezdza do Stanow "zwiedzac", he he ! PS Tak, ja jestem wredny typek, chuj, skurwysyn i glupek. To gwoli uprzedzenia tych z panstwa, ktorzy po raz kolejny sypna obelgami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------------- Re: smieszni jestesce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:06 a ty buraku znowu tu głupoty gadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: smieszni jestesce 14.05.04, 16:52 visa_nazi napisał: > Eat me motherfucker. visa_nazi wez ty ten prozac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pucio Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 14.05.04, 00:41 Ty jestes jakas popierdulka,albo masz dym na bani!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Los Angeles Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.hrl.com 14.05.04, 00:53 ja popieram zniesienie wiz, poniewaz sam uwazam ze Stany sa najlepszym krajem na swiecie do zycia, Jest to moj kraj od wielu lat , a Polska jest moja ojczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.med.unc.edu 14.05.04, 00:58 Gadanie w banie. Polakow scigaja bo nie ma nic latwiejszego niz przydybac goscia na lotnisku. Natomiast poludniowa granica z Meksykiem stoi otworem, dziennie tysiace nielegalnych przechodza ja i sa nie do usuniecia. Dlatego hipokryzja Amerykanow jest porazajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.client.comcast.net 14.05.04, 01:27 Amanda!Musisz zrozumiec,ze restrykcje wizowe sa wprowadzone ze wzgledu na duza ilosc takich ludzi jak ty.Debili ,idiotow i nieudacznikow tu nie potrzebujemy. Ryszard USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ght Od obywateli krajów zachodnich też brane są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 02:09 odciski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek A wiec EU chce was tez wywalic za granice IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.05.04, 03:09 tak samo zreszta jak komuchy z Polski. Zamiast wam zniesc okresy przejsciowe i dac prace u siebie proponuja wam robote na czarno i za oceanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Nie ma lepszego miejsca na swiecie od USA IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 14.05.04, 08:03 Amanda, Ja mieszkam w Kalifornii od paru lat i wcale nie musialem sie plaszczyc przed amerykanami a wrecz przeciwnie to oni starali sie umilic mi zycie poprzez bonusy, podwyzki i wyjazdy sluzbowe do ladnyxh zakatkow w USA. Trzeba znac angielski zeby byc docenianym tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.pu.kielce.pl 14.05.04, 10:04 Mnie tez specjalnie nie zależy na wyjeździe do Ameryki. Z jednej strony nie dziwię im się - mają swoje przepisy i już, ale z drugiej, czy aby na pewno uważają nas za swoich bliskich sojuszników, jak chcą to widzieć nasi politycy ? Czas skończyć z tym mariażem i zaangażowac się w Europie. Wielka Brytania wyciąga określone korzyści wynikające ze szczególnego traktowania przez USA, poza kwestiami gospodarczymi można podać przykład choćby wspólnych badań naukowych. My niestety nie możemy na to liczyć. A pomysły o wejściu do NAFTy, to już w ogóle political science-fiction. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawol Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.szczecin.mm.pl 14.05.04, 15:15 ale ty glab jestes!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat KAZDY POLAK MOZE DOSTAC VISE!!! IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 14.05.04, 16:31 Nawet zlota czy platynowa. Jedynym wymogiem jest odpowiednio wysokie konto bnakowe oraz nieskazitelna historia kredytowa. A te wybogi chyba wiekszosc polskich "turystow" (czyt. rufiarzy i azbesciarzy) spelnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
visa_nazi Re: KAZDY POLAK MOZE DOSTAC VISE!!! 14.05.04, 16:53 Gość portalu: meerkat napisał(a): > A te wybogi chyba wiekszosc polskich "turystow" (czyt. rufiarzy i azbesciarzy) > spelnia??? Czesc. A czy Ty moze pracujesz w tej firmie? Registrant: Covad Communications Company (COVAD2-DOM) P.O. Box 58084 Santa Clara, CA 95052-8084 US Domain Name: COVAD.NET Administrative Contact, Technical Contact: Covad Communications Company (BMHYJAHBGO) domains@covad.com P.O. Box 58084 Santa Clara, CA 95052-8084 US 408-844-7500 fax: 408-844-7501 Billing Contact: Covad Communications Company (JVEEKROTWO) DOMAIN- BILLING@COVAD.NET P.O Box 58084 Santa Clara, CA 95052-8084 US 408-952-7318 fax: 509-357-0390 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: KAZDY POLAK MOZE DOSTAC VISE!!! IP: *.mclnva23.dynamic.covad.net 15.05.04, 20:33 NIe, moj drogi. Pracuje w rzadzie USA, a mieszkam w Waszyngtonie. COVAD to znana firma telekomunikacyjna, zapewniajaca uslugi DSL (m. in.) dla AT&T i innych potentatow telefonicznych w USA. Pozdrawiam! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.kalisz.mm.pl 14.05.04, 16:51 co ty laska w ogole opowiadasz?!! jaka smierc ameryce??? opanuj sie i zobacz kto na tym swiecie naprawde zasluguje na smierc!! z wielka checia jezdze do stanow, tam jesli ciezko pracujesz, ktos to docenia i zyjesz sobie bez problemow. pewnie ze ameryka ma swoje wady, ale nie powiesz mi, ze ma wiecej wad niz polska. jesli rzad nie dba o swoich obywateli to trzeba stad spierd...ac!!! no i ja spierd...am-> na studia do stanow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 21:38 Niech się walą i w przenośni i dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolomyja Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.ipt.aol.com 15.05.04, 22:11 "Wideo stulecia!" Wywiad Davida Cole-a z dr Franciszkiem Piperem Wideo, ktore zmienilo Oswiecim! OPINIE: Pan Cole, jak widac, zainwestowal ogrom badan w swoim przedmiocie i mam wielkie uznanie dla jego zainteresowania zdyscyplinowanego rzeczowoscia jego badan. Raz jeszcze dziekuje za podzielenie sie jego dokumentem ze mna i innymi czlonkami Kongresu." Reprezentantka stanu Ohio w Kongresie USA, Marcy Kaptur "Dziekuje za przeslanie nam dokumentalnego widea o obozie w Oswiecimiu. Wielkie wrazenie wywarl na mnie obiektywny i logiczny sposob, w jaki David Cole zraportowal kwestie oswiecimskich komor gazowych. Moje gratulacje!" Zolt Rabat, Doradca Spraw Zagranicznych Prezydenta, Budapeszt, Wegry Jezeli zamowisz "Wideo stulecia", otrzymasz "Raport ekspedycji Davida Cole-a" w Europie ze zbadania miejsc rzekomych komor gazowych. Zamowienie: Bradley R. Smith P.O. Box 3267 San Diego, CA, USA 92143 Zob. wiecej: codoh.com . Odp.: NAJWYBITNIEJSZY FILM W HISTORII KINA Zupak 0 15-05-2004 21:45 CEST "Wideo stulecia!" Wywiad Davida Cole-a z dr Franciszkiem Piperem Wideo, ktore zmienilo Oswiecim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visage Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.ipt.aol.com 15.05.04, 22:16 "Wideo stulecia!" Wywiad Davida Cole-a z dr Franciszkiem Piperem Wideo, ktore zmienilo Oswiecim! OPINIE: "Pan Cole, jak widac, zainwestowal ogrom badan w swoim przedmiocie i mam wielkie uznanie dla jego zainteresowania zdyscyplinowanego rzeczowoscia jego badan. Raz jeszcze dziekuje za podzielenie sie jego dokumentem ze mna i innymi czlonkami Kongresu." Reprezentantka stanu Ohio w Kongresie USA, Marcy Kaptur "Dziekuje za przeslanie nam dokumentalnego widea o obozie w Oswiecimiu. Wielkie wrazenie wywarl na mnie obiektywny i logiczny sposob, w jaki David Cole zraportowal kwestie oswiecimskich komor gazowych. Moje gratulacje!" Zolt Rabat, Doradca Spraw Zagranicznych Prezydenta, Budapeszt, Wegry Jezeli zamowisz "Wideo stulecia", otrzymasz "Raport ekspedycji Davida Cole-a" w Europie ze zbadania miejsc rzekomych komor gazowych. Zamowienie: Bradley R. Smith P.O. Box 3267 San Diego, CA, USA 92143 Zob. wiecej: codoh.com . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 22:23 Wizy powinny zostac.Pieniadz zostanie w Niemczech.Zawsze dziwilem sie,czemu Niemcy jada do USA..Bylo tego 3,5 mln w 2000 roku i doszlo do 1 mln w 2003 roku.Dobrze,nie.Ale Amerykany robia to samo.W Niemczech z 4 mln do 2 mln... Odpowiedz Link Zgłoś
dziejas Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa 15.05.04, 22:56 no tak... ze tez takich ... ludzi... ziemia nosi pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.04, 22:58 Nosi,nosi,i to w milionach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waca Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: 5.5R* / *.mtnk.rnc.net.cable.rogers.com 16.05.04, 21:32 to nie jest wina Amerykanow ze Polacy sie przed nimi plaszcza Po drugie oni nie potrzeboja takich polaczkow jak ty.A po trzecie dodrze jest poznac kraj i ludzi o ktorych chce sie cos powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.05.04, 13:42 Może nie śmierć ameryce,ale z resztą całkowicie się zgadzam! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stangrom Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa 18.05.04, 01:48 Ty glupolu, nie wiesz ze w USA mieszka 500 000 Polakow nielegalnie. Brak wiz spowoduje naplyw Polakow do USA. Juz teraz porownuje sie nas do glupich Meksykanow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.tur.uni.wroc.pl 18.05.04, 11:14 Ech zaslepiona nienawiścią kobieto. Tam jest o wiele więcej ciekawych rzeczy niż Alaska. np Kalifornia czy Floryda Fakt grubi są i co z tego? Ciekaw jestem twojej figury. Nie oceniaj ludzi jak ich nie znasz. A z treści wnoszę że w uSA nie byłaś. I obyś nie była bo takie buraki jak ty i dresiarze robią nam później opinię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waca Re: UE chce zniesienia wiz do USA dla swych obywa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.07.04, 04:40 Nie mozna chciec czegos polowicznie. Odpowiedz Link Zgłoś