Gość: jac IP: 213.17.204.* 05.06.04, 01:31 KTO BRAŁ PIENIĄDZE ZA NEGOCJACJE Z UE???? ILE "KWITKÓW" JESZCZE CZEKA NA OBJAWIENIE I ROZKWITNIECIĘ??? Jestem za silna Polska w UE, ale za silną, a nie głupia głupota własnych urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jac Re: Unijne dotacje z przeszkodami IP: 213.17.204.* 05.06.04, 01:33 > ILE "KWITKÓW" JESZCZE CZEKA NA OBJAWIENIE I ROZKWITNIECIĘ??? oczywiście KWIATKÓW !!! bo kwiatki rozkwitają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuntaro Szybko uruchomic komorników!!! IP: *.it / 62.233.189.* 05.06.04, 08:12 Bo choć należy im się spłacanie do usranej ich śmierci (fizykalnej a nie tylko politycznej) to póki nie dostali odpraw więcej się z nich wyciśnie! Oczywiście, to marzenia śniętej głowy ;) Bo nikt nie zrobi krzywdy Millerom, Truszczyńskim, Wolskim, Nikolskim itp. Przynajmniej do czasu zwycięstwa Samoobrony (której szef dał do zrozumienia, że podda się pod ocenę pospólstwa, jeśli ono uzna, że nie wypełnił programu - tym razem chyba paru zawiśnie ;) No chyba że Lepper znów niezupełnie wygra, a wtedy pozostają odsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coś mi tu nie gra Re: Unijne dotacje z przeszkodami IP: 150.254.180.* 05.06.04, 09:05 Coś mi tu nie gra w tych procentach. Wynikałoby z tego, że mogłby przechodzić projekty, w których brak 25% wkładu prywatnego !!!!!!!!!!!!! nie sądzę aby UE dopuszczała taką możliwość !! Chyba, ze jest to gierka naszych rządzących aby móc finansować w ten sposób "swoich" i to bez ich wkładu własnego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoj Re: Unijne dotacje z przeszkodami IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.04, 11:42 "Chyba, ze jest to gierka naszych rządzących aby > móc finansować w ten sposób "swoich" i to bez ich wkładu własnego !" Dokladnie TAK............. Nusza zarobic na tym a nie jeszcze dokladac. Normalna polityka komunistow. Przeciez jak wyplaca dole UNI to nie zostanie nic dla nich/diety,rozlaki itp./ Odpowiedz Link Zgłoś
dwamiecze2 Re: Coś mi tu nie gra w tych procentach. 07.06.04, 00:19 Wszystko ci tutaj wyjasnie: 1. 25% placi wnioskodawca 2. 25% placi podpisujacy 3. 25% placi Samorzad 4. 25% placi Urzad Wojewodzki 5. 25% placi Polskie Ministerstwo Reszte pokrywa Unia ale tylko po tym jak zgodzimy sie na wszystkie warunki - na przyklad 80% podatku dochodowego. Niemcy przeciez nie moga dotowac Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JurandzWachocka Re: Coś mi tu nie gra w tych procentach. IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.04, 20:31 i prosze rachunek jest prosty, a burki mysleli ze wielcy beda do nich doplacac humorysci!!! kto sponsoruje ten wystawia sedziow, a oni sa niestety nie nasi. Proste Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Coś mi tu nie gra w tych procentach. 10.06.04, 20:50 dwamiecze2 napisał: > Wszystko ci tutaj wyjasnie: > 1. 25% placi wnioskodawca > 2. 25% placi podpisujacy > 3. 25% placi Samorzad > 4. 25% placi Urzad Wojewodzki > 5. 25% placi Polskie Ministerstwo > > Reszte pokrywa Unia ale tylko po tym jak zgodzimy sie na wszystkie warunki - > na przyklad 80% podatku dochodowego.Niemcy przeciez nie moga dotowac Polski!!! Dotują nie Polskę, tylko budżet UE, gdyż są płatnikiem netto razem z kilkoma innymi państwami. Polska jest beneficjentem netto, czyli więcej dostaje niż wpłaca, tak jak kilka innych państw. Czy wszystko zrozumiałeś ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
dwamiecze2 Jak ja nie znosze naiwniakow.... 10.06.04, 21:09 > Dotują nie Polskę, tylko budżet UE, gdyż są płatnikiem netto razem z kilkoma > innymi państwami. Polska jest beneficjentem netto, czyli więcej dostaje niż > wpłaca, tak jak kilka innych państw. Czy wszystko zrozumiałeś ? A kiedy Polska dostala wiecej niz wplacila??? Kilka kluczowych kontra-pytan. 1. A czy ty rozumiesz ze to co ci obiecuja to nie zawsze to co dostaniesz? 2. A czy ty rozumiesz ze nawet jezeli dostajesz jakies tam ochlapy to nie znaczy ze ktos ci pomaga? Pieniazki Niemcow ida w Polsce na: 1. Finansowanie pro-Niemieckich skorumpowanych politykow 2. Finansowanie zlych dla Polakow ustaw i "programow gospodarczych" 3. Niszczenie Polskiej niezaleznosci ekonomicznej i politycznej Skoro jednak obawiam sie ze powyzsze punkty moga byc troche zbyt skomplikowane dla przecietnego eurokretyna, podam nastepujacy przyklad. Jezeli kupie ci skrzynke jabcoka - czy oznacza to ze jestem twoim najwiekszym przyjacielem bo jestem platnikiem netto na imprezie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jak ja nie znosze naiwniakow.... 10.06.04, 21:48 dwamiecze2 napisał: > > Dotują nie Polskę, tylko budżet UE, gdyż są płatnikiem netto razem z kilkoma > > innymi państwami. Polska jest beneficjentem netto, czyli więcej dostaje niż > > wpłaca, tak jak kilka innych państw. Czy wszystko zrozumiałeś ? > > A kiedy Polska dostala wiecej niz wplacila??? Kilka kluczowych kontra-pytan. W 2000, 2001, 2002, 2003. Inne państwa, któe są beneficjantami netto też co roku dostają więcej niż wpłacają. Już Ci o tym pisałem. Jednak, jak widać, nie zrozumiałeś. :(( > 1. A czy ty rozumiesz ze to co ci obiecuja to nie zawsze to co dostaniesz? Wiem co jest ustalone, nie - obiecane. > 2. A czy ty rozumiesz ze nawet jezeli dostajesz jakies tam ochlapy to nie > znaczy ze ktos ci pomaga? Rozumiem, że ta pomoc jest nam potrzebna i może być przez nas z pozytkiem wykorzystana. > Pieniazki Niemcow ida w Polsce na: > 1. Finansowanie pro-Niemieckich skorumpowanych politykow > 2. Finansowanie zlych dla Polakow ustaw i "programow gospodarczych" > 3. Niszczenie Polskiej niezaleznosci ekonomicznej i politycznej Pieniądze UE idą na potrzebne nam rzeczy - dofinansowanie rolnictwa, drogi, inwestycje w ochronę środowiska i inne tego typu inwestycje. > Skoro jednak obawiam sie ze powyzsze punkty moga byc troche zbyt skomplikowane > dla przecietnego eurokretyna, podam nastepujacy przyklad. Jezeli kupie ci > skrzynke jabcoka - czy oznacza to ze jestem twoim najwiekszym przyjacielem bo > jestem platnikiem netto na imprezie? O sposobie wydawania przyznanych pieniędzy my decydujemy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Unijne dotacje z przeszkodami IP: *.ztpnet.pl 05.06.04, 14:34 Nie rozumiem. Zasady wydają się być ok. Jestem członiem UE. Nie zgadzam się na wydawanie pieniędzy każdemu, kto po nie wyciągnie rękę. Dobrze że społeczność lokalna będzie miała wpływ na przyznawanie środków. To bardzo demokratyczne. Gmina najlepiej oceni który projekt poprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garczek Re: Unijne dotacje z przeszkodami IP: 81.6.129.* 05.06.04, 18:44 dlaczego wsiowe durnie dostają pieniądze z UE ? przecież przepiją je przy Gs sie, wydadzą na tanie wino . Dlaczeo ludzie po studiach nie dostają żadnych dotacji przecież oni nie mają za co żyć a wieśniaki wychodują świnie i ziemniaki . Po co inwestować w wieś ? mamy plewić pole zamiast inwestować know how high tech mamy być zaściankiem europy ? ostanio czytałem art. o inwestycji jakiegoś chłopa na wsi , wychwalono go jaki to on przedsiębiorczy bo dostał kase za darmo z ue i wystawił hotel i teraz sie śmieje z bezrobotnych w mieście że oni nie mają pracy ani kasy , a on dostał dotacje z ue bo jest ze wsi i bez żadnego ryzyka bez żadnych zadłużeń dostał kase za darmo i wystawił hotel .i to jest przedsiębiorczośc dlaczego mnie nikt nie da kasy ? bo jestem z miasta ? spożytkował bym ją lepiej ? miliony euro wsiowe chamy przepiją begerówne i leppera powinno sie roztrzelać za zdrade stanu .co za debile na nich głosowali - teraz śmieją sie z nas bo niedosyć że są debilami to jeszcze unia dała im pieniądze - przeciez do jest jakiś zły sen, idiotyzm . każdy polityk to złodziej i kręt który powinien siedzieć w więzieniu i zawsze to powtórze przed kazdym sądem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Unijne dotacje z przeszkodami IP: *.ztpnet.pl 05.06.04, 19:57 "Wsiowe durnie" dostaną pieniądze z UE (o ile zechcą, bo okazuje się ze nie wszystkim to odpowiada) ponieważ taka jest wspólna polityka rolna. Natomiast z treści wypowiedzi wynika, że także wśród "miastowych" wykształconych są durnie. Ale nie dziwi nic. W szkole ściągał, na studiach ściągał, pracę dyplomową kupił. I tyle się nauczył. Osoba z wyższym wykształceniem nie może głosić takich poglądów. Przynosisz wstyd wszystkom osobom z dyplomami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie komuszek Dotacje = deprawacja = komunizm IP: 82.139.15.* 05.06.04, 23:53 Dotacje to nadal komuna. Za nie trzen=ba będzie zapłacić skladkami teraz i w przyszłości (po przyjęciu do ue rumuni i turcji tam będą "szły" pieniądze). Dotacje to kryminał, to popieranie cwaniaków i ludzi z układami, to nierówność gospodarcza. Czy nie lepiej obiniżyć oprocentowanie kredytów dla wszystkich, czy nie lepiej obniżyć podatki WSZYSTKIM? Już jeden system oparty na dotacjach i centralnym rozdzielnictwie upadł - teraz wleźliśmy do natępnego. Jak ta unia komunistyczna się nie zreformuje to nasze wnuki będą jeździć do roboty do Chin - bo tu wszystko padnie - nic nie będzie się opłacało (każdy podatnik musi utrzymać 2 urzędników i 2 bezrobotnych. Dotacje Drogą ku Świetlanej Przyszłości !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAC Re: Dotacje = deprawacja = komunizm IP: 213.17.204.* 06.06.04, 13:06 Nawet, jeżeli masz rację, to jesteśmy w takiej UE, w jakiej jesteśmy. Mamy prawo próbować ją zmieniać, ale narazie musimy wykorzystać te warunki jakie są. NASI URZĘDNICY SĄ NASI I DLA NAS POWINNI WYCIĄGAĆ Z TEJ "KOMUNY" TYLE ILE SIĘ TYLKO DA. DLA NAS, A NIE DLA SIEBIE BO MY IM PŁACIMY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Brux nic nowego IP: 62.205.80.* 06.06.04, 21:08 Wszystko zalezy od rodzaju projektu. Na niektore projekty UE daje calosc (np szkolenionwe), na niektore (np pomoc dla firm) - wymagany jest udzial prywatny. ZAWSZE wymagane jest wspolfinansowanie z burdzetu publicznego polskiego. Nie widze na czym mialaby polegac zmiana. Gazeta po prostu jest niedokladna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAC Re: nic nowego IP: 213.17.204.* 07.06.04, 00:03 Gazeta, może być niedokładna, ale urzędnicy NIE. Niestety nasi yrzednicy są "zieloni" w sprawzch UE. Nawt ci, którzy negocjowali, nie wiedza co wynegocjowali. I TO JEST PROBLEM Odpowiedz Link Zgłoś
dwamiecze2 Tylko "Czlowiek z Dotacji" - komedia obyczajowa... 07.06.04, 00:13 nas zbawi. Plot i Obsada - "Kiepscy" jako prounijni "Europejczycy" wyruszaja w swiat aby zdobyc unijne dotacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo [...] IP: *.crowley.pl 07.06.04, 08:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś