Gość: Pete IP: *.becker.de / 172.16.216.* 27.11.02, 14:09 Prosze o TAK lub NIE, na pytanie czy Polska powinna wejsc do UE. Ale tylko osoby ktore faktycznie mieszkaja w UE, czyli maja jakies o niej pojecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
legal.alien NIE 27.11.02, 14:26 Wprawdzie nie mieszkam w UE, ale w kraju czlonku EOG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Re: NIE IP: *.becker.de / 172.16.216.* 27.11.02, 14:36 legal.alien napisał: > Wprawdzie nie mieszkam w UE, ale w kraju czlonku EOG To czemu nie wracasz do Polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Na glupie pytanie moze byc albo glupia odpowiedz.. 27.11.02, 14:38 albo jej brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Re: Na glupie pytanie moze byc albo glupia odpowi IP: *.becker.de / 172.16.216.* 27.11.02, 14:46 Madrzy ludzie mowia, ze nie ma glupich pytan tylko ... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_de_molesme NIE! 27.11.02, 14:29 10 lat w 3 roznych krajach Unii, zona "unijna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete TAK IP: *.becker.de / 172.16.216.* 27.11.02, 14:40 Mieszkam i pracuje w Niemczech. Do Polski nie wroce, dopoki nie znormalnieje, a to sie moze zdarzyc tylko gdy wejdzie UE. Jezeli ktos mieszka w UE i mu zle, to niech wraca do Polski juz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: TAK 27.11.02, 14:46 Gość portalu: Pete napisał: > Mieszkam i pracuje w Niemczech. > Do Polski nie wroce, dopoki nie znormalnieje, a to sie moze zdarzyc tylko gdy w > ejdzie UE. Mysle, ze lepiej bysmy wyszli, gdyby cala energie poswiecona kombinowaniu, oszukiwaniu i zalatwianiu na lewo obrucili w uczciwa prace i w reformowanie gospodarki, a nie liczeni na cuda. Ja w cuda nie wierze. > Jezeli ktos mieszka w UE i mu zle, to niech wraca do Polski juz teraz. A czy ja pisze, ze mi zle??? Nie uwazam, zeby wejscie do Unii bylo dobrym rozwiazaniem dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_de_molesme Re: TAK 27.11.02, 15:22 Drogi Pete, nie pytales " czy dobrze wam w tej Unii , czy zle? " tylko o to czy Polska powinna do Unii wejsc (jak rozumiem na konkretnych realnych obecnie proponowanych warunkach)? Wiec jeszcze raz: Nie, na takich warunkach Polska nie powinna wchodzic. PS. A w krajach Unii, do ktorych Polska mialaby dokladac, ktore juz teraz maja nadwyzke eksportu do Polski rzedu 10 mld Euro (czyli innymi slowy w ktorej pareset tysiecy ludzi ma prace tylko dlatego ze ich wyroby sprzeaje sie w Polsce), i ktora chetnie zasypalyby Polske nadwyzkami swojej produkcji rolnej - w tej Unii mieszka sie bardzo przyjemnie. Tylko - co ma piernik do wiatraka? Pozdrawiam PS. Jestem upowazniony przez kuzynke z Rajchu (Badenia) , zeby przylaczyc ja do tego wpisu (licz go podwojnie) Uklony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumisie NIE IP: *.client.attbi.com 29.11.02, 21:14 Gość portalu: Pete napisał(a): > Mieszkam i pracuje w Niemczech. > Do Polski nie wroce, dopoki nie znormalnieje, a to sie moze zdarzyc tylko gdy w > ejdzie UE. > Jezeli ktos mieszka w UE i mu zle, to niech wraca do Polski juz teraz. Obejrzałem sobie Danię i zwiałem do USA (bo Polska za bardzo się już dostosowała do norm europejskich). Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nie wiem 27.11.02, 15:52 Plus z przystapienia dla mnie to brak 3 godzinnej odprawy celno-paszportowej na granicy. W ciagu roku 2 razy odwiedziny czyli oszczednosc 12 godzin. Minusow dla mnie osobiscie widze wiecej. Zwiekszenie ilosci krajow UE to wieksze podatki dla mnie. Dla Polski nie widze wielkich roznic. Przy obecnym zabagnieniu spraw w kraju to ani Bog ani Szatan nie pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unita Re: ANKIETA ale tylko dla Polakow mieszkajacych w IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.02, 01:45 Mieszkam w uni od 14 lat.Uwazam ze dla Polski miejsca poza Unia nie ma.Nie ma dzisiaj a w przylosci nie bedzie jeszcze bardziej.Na pozostawanie poza unia moga sobie pozwolic (narazie)Norwegowie,Szwajcarzy.moze jeszcze San Marino czy Lichtenstein.Polska jest panstwem bez olbrzymich pokladow ropy jak Norwegia.Bez wielesetletnich bezpiecznych Bankow.Nie lezy 1000 km od naszych wielkich sasiadow,na uboczu wielkich ,powiedzmy zdazen i rowniez nie wsrod niedostepnych skal.Jestesmy krajem tranzytowym,latwo dostepnym bez naturalnych granic.Niesie to wiele niebezpieczenstw o ktorych kazdy z nas wie.(a pokoj,bezpieczenstwo nie jest nam dane obym sie myli na zawsze)Mozna nas tez latwo ominac.Autostradami,koleja,kanalami z poludnia.Droga morska z polnocy.Nlezy pamietac ze z Sasnitz do Klajpedy jest morzem nie wiele wiecej jak 500 km.Nowoczesne promy morskie plywaja z predkoscia nawet 40 wezlow,czyli okolo 70 km/godz.Tak szybko nie jest w stanie przejechac z Niemiec na Litwe zaden samochod. Z pewnoscia bardziej oplaci sie wejscie Polski do Uni polsce niz panstwom Uni.Unia bez Polski powstala i ma sie calkiem dobrze.Jak ma sie Polska "kazdy widzi"Kiedy Polska zamknie sie przed Unia,maze byc tak jak kazdy dorosly widzial. Dobrze by bylo wiedziec co myli przecietny mieszkaniec o kosztach zwiazanych z przyjeciem nowych czlonkow Uni.To jest jednak inny temat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: ANKIETA ale tylko dla Polakow mieszkajacych w IP: 5.1R2D* / *.net195-132-237.noos.fr 29.11.02, 16:16 TAK-Bezwarunkowo.I Polacy powinni sie cieszyc ze jest taka szansa.Jezeli jej nie wykorzystaja okaza sie baranami.To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza_o Nie, bezwarunkowo 29.11.02, 17:13 Jak wejda na tych warunkach, to okaza sie stadem baranow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nie, bezwarunkowo IP: *.UNI-MUENSTER.DE 29.11.02, 17:46 luiza_o napisała: > Jak wejda na tych warunkach, to okaza sie stadem baranow. To czekajcie sobie dalej na lepsze warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza_o Re: Nie, bezwarunkowo 29.11.02, 18:46 Kolego z Muenster. My mamy czas. U nas demografia w normie. To was bedzie 55 milionow ludzi w 2050 roku. No chyba ze zaimportujecie odpowiednia duza liczbe imigrantow. tylko skad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumisie Re: Nie, bezwarunkowo IP: *.client.attbi.com 29.11.02, 21:17 luiza_o napisała: > Kolego z Muenster. My mamy czas. U nas demografia w normie. > > To was bedzie 55 milionow ludzi w 2050 roku. No chyba ze zaimportujecie > odpowiednia duza liczbe imigrantow. tylko skad? Pewnie z Bangladeszu, ale wtedy pojawi się następny problem - skąd wziąć pieniądze na zasiłki dla nich. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
benekb Re: Nie, bezwarunkowo 12.12.02, 11:28 luiza_o napisała: > Jak wejda na tych warunkach, to okaza sie stadem baranow. luizo czy ty jestes ta Luiza? Slynna z innego forum? powiedzmy znana z ogradnictwa ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mruk Re: ANKIETA ale tylko dla Polakow mieszkajacych w IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.02, 13:26 Zdecydowanie NIE ! Polska nie ma nic do zaproponowania Uni. Podobno ma tania sile robocza, ktorej tu nikt nie chce ! To nie jest wklad do UNI ! Kiedys na tym forum postawilem pytanie, co Polska wniesie do Uni. Nikomu nic nie przyszlo do glowy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poslaniec Re: TO NIE JEST GLOS ! podnosze watek IP: *.244.103.90.Dial1.NewYork1.Level3.net 11.12.02, 19:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michel Re: NIETAK IP: *.tiscali.dk / *.ppp1-1.had.worldonline.dk 11.12.02, 20:34 Mieszkam w UE od ponad 30 lat a obywatelem jestem od ponad 25 lat Gdybym mial opierac swoja opinie tylko na wiedzy z forum GW to krzyczalbym calym glosem NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE Pozostaje nadzieja, ze w mojej starej ojczyznie sa jednak normalni ludzie w wiekszosci a nie bywajacy na forum GW i dlatego glosuje na TAAAAAAAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J TAK IP: 217.153.34.* 12.12.02, 10:21 Mieszkalem 3 lata w Niemczech, potem 13 lat w USA, obecnie mieszkam od 2 lat w UK i zamierzam w przyszlosci wrocic na stale do Polski. Zdaje sobie przy tym sprawe, ze powrot moze okazac sie sukcesem tylko w razie wstapienia Polski do UE. To, ze zaglosuje na TAK, nie oznacza ze nie mam do Unii zadnych zastrzezen, sa one jednak mniej natury gospodarczo ekonomicznej a bardziej moralno obyczajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
benekb Re: ANKIETA ale tylko dla Polakow mieszkajacych w 12.12.02, 11:24 TAK x3 ;) Jezeli nic nie zyskamy to napewno nie strcimy. No i jeszcze jedno... Jesli Polacy (czyt. mieszkajacy w Polsce) zdecyduja w referendum na nie to ulatwia mi decyzje co do ewentulanego powrotu. Jaka? zgadnijcie! Odpowiedz Link Zgłoś