Gość: Dr. IP: webcacheH* / *.antelope.dialup.pol.co.uk 28.01.03, 13:24 Sto procent poparcia bedzie po wystapiniu w telewizji wrzodaka i mec,Giertycha a rudzyk tadeusz odprawi modly. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inny cycki mnie swędzą IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 28.01.03, 13:44 Ja tam cieszę się ze wszystkiego i cycki mnie często swędzą. Stefan mówi, że nie jestem normalny, że notorycznie zęby szczerzę ale ja nie przejmuję się. Lubię w chwilach załamania pobiec w stronę zachodzącego słońca w stringach i chwycić Stefana za rękę śpiewając: "ona jest pedałem, właśnie się dowiedziałem". Romantyzm to lepsza strona mego ego. Sam się zastawiam często skąd ta pogoda ducha... Chyba poczucie stabilizacji udanego związku z partnerem, który mnie rozumie i potrafi przytulić tak na mnie wpływa kojąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: cycki mnie swędzą IP: 4.2.* / *.lodz.mm.pl 28.01.03, 16:32 Ja tam nie wiem dlaczego ale wszystkiego się boję. Boję się dojścia do władzy LPR, Samoobrony, UPR. Boję się brudnych ubikacji i że jak nie wejdziemy to po mnie przyjdą. Więc chociaż swędzi mnie co innego a pedałów też się boję, to zagłosuję za. Co można poradzić na ponury nastrój. Ale czy można mieć inny żyjąc w takim kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: cycki mnie swędzą - bo nie masz mozgu. IP: 162.108.22.* 28.01.03, 20:13 Normalna malpa sie podrapie, sympatyk Unii Europejskiej najpierw opowie sie za Unia. O.K. dostaniesz malpo banana, tylko zaglosuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: cycki mnie swędzą IP: *.pcz.czest.pl 28.01.03, 16:47 Te, nie rozpedzaj sie. Na razie jeszcze nie weszlismy do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: cycki mnie swędzą IP: *.pcz.czest.pl 28.01.03, 16:48 Te, nie rozpedzaj sie. Na razie jeszcze nie weszlismy do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak Re: cycki mnie swędzą To owin w Gazete Wyborowa IP: 162.108.22.* 28.01.03, 20:16 i pewny orgazm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.wsjoe.czest.pl 28.01.03, 14:23 Ty chory debilu, szkoda że mózg cię nie swędzi. Po co piszesz tu te brednie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.crowley.pl 28.01.03, 14:29 jest wolność słowa więc piszę Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE 28.01.03, 17:17 Gość portalu: inny napisał(a): > jest wolność słowa więc piszę nie wiem czy inny jest chory, nie jest jednakze debilem, jego wypowiedz wydaje mi sie bardzo akuratna i adekwatna: wyraza wlasnie poczucie swobody i wolnosci, ktore, jak sadze slusznie, kojarza sie innemu ze wstapieniem Polski do Unii Europejskiej. Polska jest wprawdzie dziwnym, zwariowanym i pod wieloma wzgledami trudnym krajem, niestety nie jest jednakze w tym wzgledzie wyjatkowa, a wiele krajow, na ktore patrzy sie z Polski z podziwem lub zawiscia jest jeszcze bardziej popierdolonych, co nie przeszkadza, by dalo sie w nich zyc podobnie dobrze lub lepiej niz w Polsce, ciesze sie wraz z innym, ze sie spotakmy w Unii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryzjer Towarzyszu Nikolski IP: 162.108.22.* 28.01.03, 20:44 Porabalo sie wam towarzyszu i pewnie wam sie wydaje, ze urodziliscie sie na Kubie. Wyobrazacie sobie towarzyszu, ze nic gorszego jak plynac do wolnosci pod wiatr. Najedzcie sie dobrze grochu towarzyszu Nikolski, to i wiatr bedziecie mieli z wlasciwej strony. Przejdzcie przez most na Odrze i nie wracajcie. Pomyslnych Wiatrow towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: 217.153.88.* 28.01.03, 14:35 Jestem za głosowaniem niedziela/poniedziałek. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rubel Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 28.01.03, 14:42 Najlepszy termin to wtorek i piątek, bo wieśniaki na targ jadą i nie zdążą zagłosować na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.kamir.com.pl 28.01.03, 14:46 Gość portalu: Rubel napisał(a): > Najlepszy termin to wtorek i piątek, bo wieśniaki na targ jadą i nie zdążą > zagłosować na nie. najlepszy termin to sobota niedziela bo eurokretyni wyjadą nad wode na piwo i nie pójdą głosować a jak pójdą to i tak źle skreslą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muku Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: 62.233.204.* 28.01.03, 14:53 > Gość portalu: Rubel napisał(a): > > > Najlepszy termin to wtorek i piątek, bo wieśniaki na > targ jadą i nie zdążą > > zagłosować na nie. Dla takich jak ty eurokretynów wystarczyłoby pewnie głosowanie sms-ami, a kto wyśle najwięcej dostaje samochód (najlepiej francuski)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.lodz.gazeta.pl 28.01.03, 19:00 Gość portalu: muku napisał(a): > > > > Gość portalu: Rubel napisał(a): > > > > > Najlepszy termin to wtorek i piątek, bo wieśniaki na > > targ jadą i nie zdążą > > > zagłosować na nie. > > Dla takich jak ty eurokretynów wystarczyłoby pewnie głosowanie > sms-ami, a kto wyśle najwięcej dostaje samochód (najlepiej > francuski)! nie wiem co ma oznaczac eurokretyn, ale kretynem to napewno jestes Ty. Bialorus czeka na Ciebie z otwartymi rekami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurosmell Re: Bialorusia to my bedziemy w tej Unii Jewropejskiej IP: 162.108.22.* 28.01.03, 20:26 Ja widze 0 korzysci z Unii Europejskiej. Jak na razie to mozna liczyc tylko straty. Po wdepnieciu w to eurogo..no beda jeszcze wieksze. Juz nikt nie bedzie sie wzdrygal przed zjedzeniem wlasnego psa. Oczywiscie bedziesz mial wybor, alby ty jego, albo on ciebie. Wtedy pomarzysz o emigracji na Bialorus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rubel Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 29.01.03, 15:06 Gość portalu: PABLO napisał(a): > Gość portalu: Rubel napisał(a): > > > Najlepszy termin to wtorek i piątek, bo wieśniaki na > targ jadą i nie zdążą > > zagłosować na nie. > najlepszy termin to sobota niedziela bo eurokretyni > wyjadą nad wode na piwo i nie pójdą głosować a jak pójdą > to i tak źle skreslą Najlepszy termin to od piątku wieczór do soboty do zmroku bo szbas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 28.01.03, 14:47 Stefan i ja też zagłosujemy za unia bo tam bedziemy mogli parzyć się bez stresu jaki niesie pobyt w przedsionku Europy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: 4.2.* / *.lodz.mm.pl 28.01.03, 16:35 Ja też się lubię parzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan. Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 14:52 kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.inter / 192.168.1.* 28.01.03, 15:05 OCZYWIŚCIE WYNIKI BADAŃ NA ZAMÓWIENIE !!! JAK MOŻNA PODAWAĆ TAKIE BZDURY!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gedon Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: webcacheH* / *.antelope.dialup.pol.co.uk 28.01.03, 16:26 Jakie glosowanie, zrobic jak z konkordatem po co pytac.I co zle mamy? tylko kasa wychodzi bokiem nikt nie wie ile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: 207.181.167.* 28.01.03, 16:22 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE... No wlasnie, gdzie jest Rydzus i Ska. ? Tylko patrzec jak zaczna kopac, gryzc, toczyc piane z pyska i wyc ze wyniki SFABRYKOWANO !!! Dobrze wiedza ze dni ich 'wplywow' sa juz policzone ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.kamir.com.pl 28.01.03, 16:31 Gość portalu: Lysy napisał(a): > 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE... > No wlasnie, gdzie jest Rydzus i Ska. ? Tylko patrzec jak zaczna > kopac, gryzc, toczyc piane z pyska i wyc ze wyniki > SFABRYKOWANO !!! > Dobrze wiedza ze dni ich 'wplywow' sa juz policzone ! Przezyłem juz nie takie sondaże i nie takie wyniki głosowania. Panom eurokretynom przypomnę że albo te wyniki: a) sa prawdziwe - w takim wypadku świadcza o iż nie mamy do czynienia z rzetelna dyskusja o UE tylko propagandą, referndum we Francji zostało wygrane 51% do 49%, no ale tam była rzetelna debata; 69% to hucpa na resorach i przypomina mi poparcie dla Kwasa, b) są nieprawdziwe - swiadcza iz klika polityczno-medialne usiłuje przy ich pomocy wpłynąć na preferencje wyborcze w referendum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.lodz.gazeta.pl 28.01.03, 19:06 Gość portalu: PABLO napisał(a): > Gość portalu: Lysy napisał(a): > > > 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE... > > No wlasnie, gdzie jest Rydzus i Ska. ? Tylko patrzec > jak zaczna > > kopac, gryzc, toczyc piane z pyska i wyc ze wyniki > > SFABRYKOWANO !!! > > Dobrze wiedza ze dni ich 'wplywow' sa juz policzone ! > Przezyłem juz nie takie sondaże i nie takie wyniki > głosowania. Panom eurokretynom przypomnę że albo te wyniki: > a) sa prawdziwe - w takim wypadku świadcza o iż nie mamy > do czynienia z rzetelna dyskusja o UE tylko propagandą, > referndum we Francji zostało wygrane 51% do 49%, no ale > tam była rzetelna debata; 69% to hucpa na resorach i > przypomina mi poparcie dla Kwasa, > b) są nieprawdziwe - swiadcza iz klika > polityczno-medialne usiłuje przy ich pomocy wpłynąć na > preferencje wyborcze w referendum Do panow PabloBurakow, gadasz takie bzdury ze Ci sie mozg powoli fajczy. Teoria spiskowa dziejow itd. Jasne jak w sadazach wychodzi ze 70% Polakow je margaryne, to napewno lobby margarynowe probuje przekonac Polakow do margaryny. Proponuje dolaczyc do LPR i wyslac sie na Bialorus, tam jest wasze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: 207.181.167.* 28.01.03, 19:13 ...są nieprawdziwe - swiadcza iz klika polityczno-medialne usiłuje przy ich pomocy wpłynąć na preferencje wyborcze w referendum... Hej PABLO, wal smialo 'zydo-masonskie' sily 'antypolskie',...jadajadajada..., itd, itp No coz musze ci przyznac ze jako '(nie)prawdziwy' Polak i 'zydo- mason'ja, moja zona, moi znajomi i rodzina bedziemy glosowac ZA, ty jako pra-Polak (skrot od 'prawdziwy' Polak) bedziesz glosowal przeciw, hej masz takie prawo, czyz nie ?? A jak bedzie wiecej takich jak ja to wejdziemy do UE, wlokac takich jak ty na ogonie wrzeszczacych i wierzgajacych, no chyba ze wyprowadzisz sie do takich milujacych pokoj krajow jak Afganistan, Iran lub Arabia kurewsko-Saudyjska, tam bedziesz spokojny ze 'zydo-masonskie' lapy cie nie dopadna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.kamir.com.pl 03.02.03, 21:08 Gość portalu: Lysy napisał(a): > ...są nieprawdziwe - swiadcza iz klika > polityczno-medialne usiłuje przy ich pomocy wpłynąć na > preferencje wyborcze w referendum... > > Hej PABLO, wal smialo 'zydo-masonskie' > sily 'antypolskie',...jadajadajada..., itd, itp > No coz musze ci przyznac ze jako '(nie)prawdziwy' Polak i 'zydo- > mason'ja, moja zona, moi znajomi i rodzina bedziemy glosowac ZA, > ty jako pra-Polak (skrot od 'prawdziwy' Polak) bedziesz glosowal > przeciw, hej masz takie prawo, czyz nie ?? > A jak bedzie wiecej takich jak ja to wejdziemy do UE, wlokac > takich jak ty na ogonie wrzeszczacych i wierzgajacych, no chyba > ze wyprowadzisz sie do takich milujacych pokoj krajow jak > Afganistan, Iran lub Arabia kurewsko-Saudyjska, tam bedziesz > spokojny ze 'zydo-masonskie' lapy cie nie dopadna... :) He, he nie nazwe cie zydomasonem bo jestes na to za głupi; idź glosuj za razem z tymi 69% eurokretynów. Demokracja to idiotyczny system, który preferuje zdanie kretynów (wiekszość zazwyczaj sie myli). Nie potrafisz analizowac sytuacji i powinienes pasac gęsi a nie wypowiadac sie w sprawach tak powaznych. Niestety od czasu wprowadzenia systemu demokratycznego z najbzurniejsza zasadą iż wszystkie glosy waża równo świat chyli sie ku degrengoladzie. Mnie pozostaje tylko patrzec na ten obłakańczy taniec idiotów w smutnym poczuciu: a nie mówiłem. Przeciez nawet nie licze że po akcesji wyciagniesz krytyczne wnioski, bo nie jestes do tego zdolny. Glosuj więc za i ciesz się że jest super. I koniecznie oglądaj wiecej TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryzjer Re: OBOP: 6.9 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: 162.108.22.* 28.01.03, 20:35 Drogi Lysy. Braklo nie tylko wlosow, ale i rozumu. Jesli wszyscy za UE sa tacy jak ty, to tego nie moze byc 69 proc. tylko 6.9 proc. To znaczy okolo 7 procent. W Polsce nie moze byc wiecej lysych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi forum UE IP: *.waw1.bptnet.pl 28.01.03, 16:31 www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=522 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzytwa Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.pcz.czest.pl 28.01.03, 16:50 Phi, za Zwiazkiem Radzieckim bylo kiedys 99.9% i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE 28.01.03, 17:24 Gość portalu: brzytwa napisał(a): > Phi, za Zwiazkiem Radzieckim bylo kiedys 99.9% i co z tego? Alez Ty ostry jestes, Brzytwa! Ciety ten Twoj dowcip, jejku!A ze oni byli za, bo jak przeciw to na Sybir albo do psychuszki, to juz bez znaczenia i da sie porownac z demokratyczna decyzja suwerennego spoleczenstwa? Popatrz na Szwajcarie i Norwegie, popatrz na Danie (referendum 2x). Nikt nikogo nie zmusza, tyle, ze chyba lepiej przejsc przez mosta na Odrze niz wplaw do Gibraltaru. Czy zastanawiales sie keidys, jak fajnie byloby urodzic sie Marokanczykiem, albo Erytrejczykiem na przyklad? Oni by sie strasznie cieszyli z Leppero-Rydzyko-Wrzodaka jako wioslarza w ciesninie gibraltarskiej. Nie zatnij sie przy goleniu Twoimi pogladami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: OBOP: 69 proc. kto jest zainteresowany? IP: *.bos.east.verizon.net 28.01.03, 17:24 "Gość portalu: Dr. napisał(a): > Sto procent poparcia bedzie po wystapiniu w telewizji wrzodaka > mec,Giertycha a rudzyk tadeusz odprawi modly." Sadzac po wypowidzi ktos bardzo niedojrzaly,a to jest b. powazna sprawa Dlatego podaje wyp.T SOMMER Czy to już zdrada? Na grudniowym unijnym szczycie w Laeken europejscy przywódcy bez ogródek mówili to, o czym wcześniej szeptano w kuluarach albo zamkniętych gremiach: Unia Europejska powinna przekształcić się w federację. Powołano nawet Konwent - ciało, które ma przygotować unijną konstytucję. Oczywiście mało kto wierzy, że ta federacja ujrzy światło dzienne. Jednak ze stuprocentową pewnością takiej okoliczności wykluczyć nie można. Można więc postawić pytanie, czy przypadkiem Polska zamiast wchodzić do organizacji międzynarodowej, jaką formalnie jest UE, nie szykuje się do wejścia do suwerennego państwa, rezygnując z własnej suwerenności? Czy, jeśli taka możliwość istnieje, to nasz prezydent, członkowie rządu oraz duża część parlamentarzystów nie zbliżają się niebezpiecznie do zdrady stanu? Przypomnijmy, jaki jest stan konstytucyjny. Otóż, szykując nową konstytucję, obecny prezydent Aleksander Kwaśniewski, który w pierwszej połowie lat 90. był szefem Komisji Konstytucyjnej, "przygotował" polską ustawę zasadniczą do wejścia do UE. W rozdziale o "źródłach prawa" znajduje się więc następujący kontrowersyjny zapis: Art. 90 1. Rzeczpospolita Polska może na podstawie umowy międzynarodowej przekazać organizacji międzynarodowej lub organowi międzynarodowemu kompetencje organów władzy państwowej w niektórych sprawach. Przeciwnicy konstytucji słusznie podnosili, że dzięki takiemu zapisowi może dojść do "inflacji suwerenności", tym bardziej że w ustawie zasadniczej nie ma jakiegoś wyraźnego ograniczania co do możliwości zrzekania się niepodległości. Innymi słowy - można założyć, że Rzeczpospolita na podstawie umowy międzynarodowej może przekazać organizacji międzynarodowej wszystkie kompetencje organów władzy państwowej. Z kolei zwolennicy nowej ustawy zasadniczej podnosili, że taki zapis jest usprawiedliwiony, bo przyjmuje się, że normy prawa międzynarodowego są nadrzędne wobec norm prawa krajowego. Stąd kolejny artykuł naszej konstytucji brzmi następująco: Art. 91 1. Ratyfikowana umowa międzynarodowa, po jej ogłoszeniu w Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej Polskiej, stanowi część krajowego porządku prawnego i jest bezpośrednio stosowana, chyba że jej stosowanie jest uzależnione od wydania ustawy. 2. Umowa międzynarodowa ratyfikowana za uprzednią zgodą wyrażoną w ustawie ma pierwszeństwo przed ustawą, jeżeli ustawy tej nie da się pogodzić z umową. 3. Jeżeli wynika to z ratyfikowanej przez Rzeczpospolitą Polską umowy konstytuującej organizację międzynarodową, prawo przez nią stanowione jest stosowane bezpośrednio, mając pierwszeństwo w przypadku kolizji z ustawami. Powyższe zapisy oczywiście wymyślono z uwagi na UE. Problem, który uwidocznił się w Laeken, polega jednak na tym, że dotyczą one organizacji międzynarodowych. W konstytucji niepodległej Rzeczypospolitej nie ma żadnych zapisów pozwalających na tracenie suwerenności wobec innych państw, choćby to była Eurofederacja. Co więcej, bardzo wyraźnie jest zapisane, że niepodległości trzeba bronić i strzec. Przykładowo, wdzierając się na eurosalony, Aleksander Kwaśniewski powinien pamiętać, że: Art. 126 2. Prezydent Rzeczypospolitej czuwa nad przestrzeganiem Konstytucji, stoi na straży suwerenności i bezpieczeństwa państwa oraz nienaruszalności i niepodzielności jego terytorium. Aleksander Kwaśniewski na niepodległość nawet przysięgał: Obejmując z woli Narodu urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, uroczyście przysięgam, że dochowam wierności postanowieniom Konstytucji, będę strzegł niezłomnie godności Narodu, niepodległości i bezpieczeństwa Państwa, a dobro Ojczyzny oraz pomyślność obywateli będą dla mnie zawsze najwyższym nakazem. Z kolei posłowie i senatorowie przysięgali na suwerenność: Uroczyście ślubuję rzetelnie i sumiennie wykonywać obowiązki wobec Narodu, strzec suwerenności i interesów Państwa, czynić wszystko dla pomyślności Ojczyzny i dobra obywateli, przestrzegać Konstytucji i innych praw Rzeczypospolitej Polskiej. Zresztą w ogóle z konstytucji niedwuznacznie wynika, że obowiązkiem każdego Polaka jest dbałość o niepodległość: Art. 5 Rzeczpospolita Polska strzeże niepodległości i nienaruszalności swojego terytorium, zapewnia wolności i prawa człowieka i obywatela oraz bezpieczeństwo obywateli, strzeże dziedzictwa narodowego oraz zapewnia ochronę środowiska, kierując się zasadą zrównoważonego rozwoju. Mimo tych wszystkich, jakże oczywistych i ostrych zapisów, w obecnej sytuacji, która teoretycznie owej niepodległości może zagrażać, jakoś nie słychać głosów alarmu. Prezydent Kwaśniewski wszystkie uwagi wskazujące, że coś z tą suwerennością może być nie tak, zbywa lekceważeniem. Przedstawiciele rządu nawet się nad nimi nie zastanawiają. Tymczasem wydaje się, że ze strony władz powinna paść bardzo jasna deklaracja, że o ile konstytucyjne (choć dyskusyjne) jest wchodzenie do Unii, to z całą pewnością wchodzenie do Eurofederacji jest z konstytucją sprzeczne i to w rażący sposób. A ci, którzy do tego nawołują bądź nie dostrzegają istotnej różnicy między państwem a organizacją międzynarodową to albo głupcy, albo zdrajcy! Takich głosów jednak, jak dotąd, nie było. Co więcej - w polskiej prasie pojawiają się głosy nawołujące do postaw federalistycznych. A niektórzy publicyści, jak Krzysztof Kłopotowski z "Rzeczpospolitej", mówią wprost, że niepodległość może się okazać zbyteczna, "bo obcy mogą sprawniej rządzić Polską niż miejscowi". Za kilka lat może się okazać, że prounijni politycy zaczną nam tłumaczyć, iż zapisana w Konstytucji suwerenność czy niepodległość w żadnym razie nie jest suwerennością czy niepodległością od Eurofederacji. Już teraz przecież na Zachodzie Europy istnieje całkiem spora grupa politologów, która przekonuje, że te pojęcia w ogóle straciły rację bytu. Nie łudźmy się jednak - kwestia suwerenności i podległości będzie istnieć tak długo, jak długo trzeba będzie wprowadzać prawo siłą, czyli zawsze. Oczywiście istnieje problem podstawowy: do czego niepodległość jest wykorzystywana. Obecnie tylko do tego, by karykaturować rozmaite eurosocjalizmy. Polacy intuicyjnie powinni pamiętać jednak, że nawet jeśli rządy w Polsce są głupie czy nawet okrutne, to lepiej, gdy są one polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiramolski Re: OBOP: 69 proc. kto jest zainteresowany? 28.01.03, 17:32 tertiam datur - nie trzeba byc ani glupcem, ani zdrajca, by dopuszczac mysl o wejsciu w przyszlosci (do tego konieczne sa rzecz jasna decyzje suwerena oraz ZMIANA KONSTYTUCJI obecnie obowiazujacej). Moze byc tak, ze interesom politycznym i ekonomicznym narodu polskiego lepiej sluzylaby przynaleznosc do federalnej struktury ponadpanstwowej, niz samodzielnosc. Kalifornia nie stracila na wlaczeniu sie w struktury fedralnego panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryzjer OBOP: 6. 9 %. Sa to analfabeci polityczni i zdrajcy IP: 162.108.22.* 28.01.03, 20:54 Kto by przypuszczal ze ci co chca do wolnej Europy jeszcze tu siedza. Ja na ich miejscu bym sie zabral tam w sekundzie. Pytanie dlaczego siedza, a nie spieprzyli jeszcze? Bo czekaja na cieple koryta z europejskimi pomyjami. Bo marza im sie wielkie europejskie chlewy dla nich, tej elity Folwarku Zwierzecego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmam Re: OBOP: Do Zofii IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.01.03, 17:49 Fajnie się ciebie czyta, prawie jak Wołoszańskiego ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cap kościelny Re: OBOP: Do Zofii -dużo i ładnie piszesz... IP: 62.233.173.* 28.01.03, 18:31 tow."wiesław" znaczy sie Gomułka,określał sprawę krótko:" Polak widzi świat prez pęto kiełbasy!"I miał racje!Co mnie czeka w tym kraju?Pracy nie ma,w kaZdej chwili mogę wylecieć na bruk.Na bruku zasiłek mogę dostac tylko od czarnych albo z Caritasu co na jedno wychodzi.Do tzw.koścołów nie chodzę,OJ oj ojcorydzykowych godzinek nie zawodzę więc pomocy znikąd!!! Przyjdzie zdechnąć na tym bruku a po śmierci też pochówku nie będzie bo wszystkie cmentarze to teraz POŚWIĘCONA ZIEMIA czyli miejsce SZWARCBIZNESU! Więc co zostaje takim jak ja?? DO UNII !!! Tam moja KIEŁBACHA !!! "Tow. WIESŁAWIE"- miałeś racje,zresztą KWACH też dobrze w kostytucji kombinował.Przewidział że PAMPERSY jak dopadną koryta to tylko zotawią DZIURĘ BUDŻETOWĄ .Polaku -TAM SERCE TWOJE GDZIE BANDZIOCH PEŁEN !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryzjer Do podpisujacego: "cap kościelny" IP: 162.108.22.* 28.01.03, 21:11 Dla czego koscielny? Przeciez piszesz, ze z nimi nie chcesz miec nic wspolnego. Wiec skad ta przylepnosc pseudonimu. Czyzby po towarzyszu "Wieslawie" i komunistach pozostal nawyk nastawiania rogow na Kosciol??? Jesli tak " capie kościelny" to czemu na Kosciol warczysz. Czyzby cie z pracy ksiadz wyrzucil? Czy ksiadz ci podwyzszyl czynsz za mieszkanie?, Czy ksiadz ci dopieprzyl nowe podatki? Czy moze ksiadz ci zapowiedzial ze jak dasz dupy Unii Europejskiej to ci sie bedzie dobrze dzialo? Widzisz " capie kościelny" niczegos nie pojal. Nie pojales nawet, ze kazde zdrowe zwierze z rogami leci na czerwone. Nie trzymaj " capie kościelny" lba w telewizorze i zryj Gazety Wyborowej, to moze ci cos sie rozjasni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CAP KOŚCIELNY Re: Do DO FRYZJERA- IP: 62.233.173.* 28.01.03, 22:11 Gość portalu: Fryzjer napisał(a): > Dla czego koscielny? > Jesli tak " capie kościelny" to czemu na Kosciol warczysz. Czyzby cie z pracy > ksiadz wyrzucil? > Czy ksiadz ci podwyzszyl czynsz za mieszkanie?, > Czy ksiadz ci dopieprzyl nowe podatki? > Czy moze ksiadz ci zapowiedzial ze jak dasz dupy Unii Europejskiej to ci sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CAPKOŚCIELNY Re:: 'cap kościelny'-FRYZJEROWI........ IP: 62.233.173.* 28.01.03, 22:33 Gość portalu: Fryzjer napisał(a): > Dla czego koscielny? > Jesli tak " capie kościelny" to czemu na Kosciol warczysz. Czyzby cie z pracy > ksiadz wyrzucil? > Czy ksiadz ci podwyzszyl czynsz za mieszkanie?, > Czy ksiadz ci dopieprzyl nowe podatki? Fryzjerze-Parafianinie!Nie pytasz dlaczego CAP tylko boli Cię ,że kościelny? Dlatego ,że jak takiego parafianina nie trykniesz w zad ,to nie zacznie myśleć!!!Na wszystkie Twoje dalsze wątpliwości wqyżej cytowane odpowiadam :TAK,TAK i JESZCZE RAZ TAK!!! Wszystkiemu winni czarni faryzeusze!!! Oni rządza w tym kraju od 1970 r./poII wojnie św./ Zauważ PARAFIANINIE - ledwie czarna sfora puściła bzdeta na temat tzw.DEKLARACJI oABORCJI a już tzw.czerwony rząd deklarację w pyszczku,na czterech łapkach zaniósł do Brukseli.Tylko, parafianin jest w stanie logicznie myśleć i wyciągać jakiekolwiek wnioski??!! Odpowiedz Link Zgłoś
rdudka Re: OBOP: 69 proc. kto jest zainteresowany? 28.01.03, 18:05 Nie wciskaj ludziom ciemnoty, nie manipuluj. Zasada nadrzędności prawa międzynarodowego nad krajowym to nie zdrada stanu, czy jak to jeszcze raczysz nazwać. Reguła ta wywodzi się w prostej linii z doktryny prawa rzymskiego w której występuje następująca hierarchia aktów prawnych: 1. Umowy międzynarodowe, 2. Konstytucja, 3. Ustawy, 3. Uchwały i rozporządzenia. Gdy ostatnio na podobny zarzut Leppera ktoś z rządu odpowiedział że nadrzędność postanowień umów międzynarodowych wynika z doktryny prawa rzymskiego, ten skwitował:"To jesteśmy w Warszawie czy w Rzymie?" (moze nie dokladnie ale ten sens:). Jeśli myślisz że cytując fragmenty z konstytucji dla poparcia swoich wywodów kogoś zastraszysz, to pewnie masz rację. Znajomość prawa w naszym kraju jest znikoma. Jednak to stawia Cię na równi, jeżeli chodzi o poziom dyskusji o wejściu do UE, z Panem Lepperem. Pozdrowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako23 1000-500tys IP: *.ds15.agh.edu.pl 28.01.03, 17:28 jeżeli duże miasta zaczynają się od 1000 mieszkańców to ilu mieszkańców mają małe miasteczka? 30... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmam Re: OBOP: 69 ? proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.01.03, 17:44 Ciekawe ile jeszcze kwiatków podrzuciła nam UE oprócz dopłat dla rolników. Jak będzie to wiadomo, to wtedy podliczmy chętnych do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: OBOP: 69 ? proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.core.net.pl 28.01.03, 18:01 Przeciez Truszczyski i s-ka musieli jakos zarobic na europejskie posadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stancki Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.limes.com.pl / *.limes.com.pl 28.01.03, 18:46 Dla eurobaranów w ich owczym pędzie nie wazne co wynegocjowano. Oni wchodzą do Unii bo im powiedziano, że będą mieli lepiej. Klapki na oczach, na rzeź barany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.echostar.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 28.01.03, 19:09 Gość portalu: stancki napisał(a): > Dla eurobaranów w ich owczym pędzie nie wazne co wynegocjowano. > Oni wchodzą do Unii bo im powiedziano, że będą mieli lepiej. > Klapki na oczach, na rzeź barany. A ja jestem ciekaw kiedy będziemy większymi baranami. Kiedy wstąpimy do uni czy też kiedy do niej nie wejdziemy ? Zastanawiam się co będzie większą rzezią dla naszej gospodarki Unia czy izolacja, a może Rosja (znowu)? Z tą ostatnią propozycją był bym jednak ostrożny ostatnio kiedy był tam kryzys dużo polskich firm zbankrutowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michiman OBOP: tylko 6. 9 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: 162.108.22.* 28.01.03, 21:24 Panie Tomku, nie wejsc do UE to ocalic Polske. Tylko garstka rzadzacej "ELYTY" czyli sprzedawczykow, ostatnich zdrajcow, z pokolenia parobkow moskiewskich zrobi na tym biznes. Reszta nie bedzie miala nic. Nawet nie bedzie miala prawa miec swojej wladzy, do kogo sie odwolac, przed kim skarzyc. Juz dzis za panowania tych ZDRAJCOW, zachodnie kompanie rzadza sie w Polsce bardziej niz polskie wladze. Zaden sad, zadna ustawa nie jest w stanie ich zatrzymac, jesli widza swoj zysk. gdy dojdzie do ANSZLUSU POLSKI DO UNII EUROPEJSKIEJ, z Polski nie pozostanie NIC, TYLKO PLAMA NA MAPIE. Polskie firmy pojda zamiatac do AFRYKI, a na ich miejsce wejda "europejskie", ot jak chocby z IZRAELA w Krakowie (witane entuzjastycznie). To juz w Krakowie nie maja pracy dla polskich firm budowlanych? Chyba chodzi raczej o to zeby upadly i przestaly istniec. To jest MAIN IDEA "Europejskich Firm". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap kościelny DO MICHIMANA- -??? IP: 62.233.173.* 28.01.03, 23:09 Jakich ZDRAJCÓW i których RZĄDZĄCYCH masz Przyjacielu na myśli?Za komuny płacili nam pół zarobkOw ,bo za drugą cześć odbudowywaliśmy kraj,budowaliśmy cementownie,cukrownie,fabryki kabli,stocznie,itd,itd.Tłumaczono nam :"co tracisz jako jednostka zyskujesz jako członek społeczeństwa"! Aliści do władzy dorwali się /zdalnie sterowani przez CZARNĄ OLIGARCHIĘ/- WAŁĘSA,MAZOWIECKI,KUROŃ,KACZORY,MICHNIK,WRZODAKI,SZKARADKI różne ło BUZKI i inne PAMPERSY rozsprzedali 80% NASZEGO MAJĄTKU i zostawili ogromną DZIURĘ oraz RADIO MAARYYJJAA,GAZETĘ WYBORCZĄ i różne świątynie OPACZNOSCI bożej! A gdzie jest nasza część,nasza nieopłacona krwawica ? Teraz rzekomo rzadzą CZERWONI ! Ale kierują nimi /zdalnie/ci sami-CZARNA SOTNIA! NIENASYCONA!To Oni sterowali Wałęsą,Mazowieckim,Suchocką,Buzkiem/jakoby -protestant,a jadł im z ręki i to na kolanach/ i teraz sterują rządzącymi!Dostęp do unijnych środków,poprzez fundacje,stowarzyszenia ,caritasy,weritrasy,itp to dla tych padliniżerców niewyobrażalna gratka na KASĘ bez dna/narazie,zanim tamci się spostrzegą/ ! c.n.d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawcio Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.acn.pl / 10.69.4.* 28.01.03, 19:33 Gość portalu: Dr. napisał(a): > Sto procent poparcia bedzie po wystapiniu w telewizji wrzodaka i > mec,Giertycha a rudzyk tadeusz odprawi modly. Ludzie powinni się umówić i zagrozić, że nie zagłosują na Unię, jak rząd nie odstąpi od kolejnych podatków takich jak: po raz kolejny podatek za dziurawe drogi tym razem przyklejany na szybę. Po co? Po to, żeby pan Pol mógł swoich partyjnych kolesi w na kolejnych posadkach posadzić. A pan Kalinowski już z panem Gudzowatym zwietrzyli interes na dolewkach do naszego paliwa, a broń Boże żeby człowiek miał wybór. Pan Kalinowski lepiej wie, co nasze auta potrzebują. Mam siedzieć cicho i głosować na Unię, bo tam już dla nich posady czekają, a fundusze jak leci na konta ich agencji popłyną. (na całe szczęście Unia nie jest w ciemię bita i już są jakieś kwasy z redakcją traktatu). Może sami odstąpią od przyjęcia nas do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reksio Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: 212.182.122.* 28.01.03, 20:02 dane troche fałszują rzeczywisty stan rzeczy;sondarzem objęto osoby od 15 roku zycia ktore nie moga brac udzialu w referendum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toronto Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.sympatico.ca 28.01.03, 20:04 Radze jak naszybciej wycofac sie z kontraktu zakupu F-16. Moglbym zaproponowac tez wycofanie sie z poparcia wojny z Irakiem. Niestety do tego potrzebny by byl ktos o osobowsci plk. Becka. W aktualnej Polsce niestety takiej osoby nie mamy. A nawet gdybysmy mieli, to GW mu sie tak przysluzy jak Walesie przy starciu z Kwasniewskim. Po prostu bieda z nedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał O ! Nasz Żydożerca z Kanady ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 20:07 Polska powinna przyjaźnić się z Niemcami i Francuzami, a porzucić USA ( bo za nimi stoja Żydzi ). Namawiasz Polaków do samobójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.chello.pl 28.01.03, 23:26 Co prawda 69% w sondażach jest za unią, ale co mnie niepokoi to jest to, że tylko 47% deklaruje udział w referendum. Jurek Wiatr mimo wszystko nie spisał się najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: 69 % - czy to ma być jedyny argument za ??! IP: 193.59.192.* 29.01.03, 09:47 ... bo do dzisiaj zwykły człowiek nie zna warunków wejścia do UE nawet w przybliżeniu. Nie znają ich nawet kluby poselskie (treść akcesji w Kopenhadze). Jak więc mam być za, jak nie wiem za czym! Dlatego, że manipulowany przez "rząd" OBOP podaje takie dane ? Śmiem wątpić w szczerość intencji negocjatorów, którzy na polecenie millerówki wchodzą do eurokomuny za wszelką cenę. Posadki, posadki ... radny europejski - 9 tys. EUR / m-ąc. A my zapłacimy kolejnymi podatkami eurokomunizmu. Po wejściu do strefy Euro przeliczą nam "pensje" po kursie rynkowym 1EUR=4pln, a ceny 1pln=1EUR (podobnie jak w Niemczech). Chleb 1eur, czynsz kilkaset eur, "obrok" kilkaset eur. Policzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kai Re: czy to ma być argument przeciw ??! IP: 213.76.135.* 29.01.03, 09:59 Gość portalu: Tomasz napisał(a): >> Po wejściu do strefy Euro przeliczą nam "pensje" po kursie > rynkowym 1EUR=4pln, a ceny 1pln=1EUR (podobnie jak w Niemczech). > Chleb 1eur, czynsz kilkaset eur, "obrok" kilkaset eur. Policzcie. Nie wiedziałem, że ceny w Niemczech (1€ = 2 DM) wzrosły dwukrotnie (sic!). Będać ostatnio w Dusseldorfie jakoś tego nie zauważyłem. Czekam na kolejne "argumenty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: brak argumentów "za" to argument "przeciw". IP: 193.59.192.* 29.01.03, 10:23 ...wiele osób w Niemczech straciło na wymianie marki na euro (to ich opinia)- wiele sklepów postanowiło na tym przyciąć nie wymieniając cen w stopniu 1/2 lecz innym lub wręcz wprost wymieniając tylko skrót waluty przy cenie. Być może nie było to nagminne ale można sobie wyobrazić jaką postać miałoby to w Polsce. Dla mnie brak informacji o konkretnych ustaleniach z oczywistą dla zwykłego człowieka interpretacją tychże ustaleń to wystarczający argumanet by podejrzewać matactwo i głosować przeciw. Tym bardziej, że wychodzą teraz "jaja" w interpretacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kai Re: brak argumentów 'za' to argument 'przeciw'. IP: 213.76.135.* 29.01.03, 10:40 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > ...wiele osób w Niemczech straciło na wymianie marki na euro > (to ich opinia)- wiele sklepów postanowiło na tym przyciąć nie > wymieniając cen w stopniu 1/2 lecz innym lub wręcz wprost > wymieniając tylko skrót waluty przy cenie. Być może nie było to > nagminne ale można sobie wyobrazić jaką postać miałoby to w > Polsce. > Dla mnie brak informacji o konkretnych ustaleniach z oczywistą > dla zwykłego człowieka interpretacją tychże ustaleń to > wystarczający argumanet by podejrzewać matactwo i głosować > przeciw. Tym bardziej, że wychodzą teraz "jaja" w interpretacji. Piszesz nieprawdę. Nie było przeliczania cen w stosunku 1;2. Tym sposobem samochód kosztujący np. 20000 DM musiałby kosztować 20000 € (sic!). Owszem Niemcy narzekają, ale z powodu zaokrągleń w górę, którze rzeczywiście miały miejsce przy przeliczaniu, tylko że dla nich 1% wzrost ceny jest już tragedią. Pojedź do Niemiec, zrób trochę zakupów i sprawdź jak faktycznie to jest zamist sadzić bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomm Re: czy to ma być argument przeciw ??! IP: *.*.*.* 29.01.03, 10:25 Tomaszu, mistrzu sprzeczności! Gdyby to była komuna (eurokomuna) wszyscy mieliby po równo. A tak? Przy tym przeliczaniem cen i zarobków, to niezły demagog z Ciebie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: czy to ma być argument przeciw ??! IP: 193.59.192.* 29.01.03, 10:37 Już widzę jak ceny zostaną przeliczone po kursie takim jak płace, czli 1pln=4,2eur. Wierzycie w to?! A może wierzycie, że pensje przeliczą w stosunku 1/1 ? Średnia pensja w chwili obecnej po kursie przeliczeniowym waluty oscyluje wokoło 500 eur, koszty utrzymania zbliżają się do cen w UE (może czynsze jeszcze nie). Co będzie jak wejdziemy do UE - sądzę, że ceny wzrosną niewspółmiernie do wzrostu płac (jeżeli taki wogóle będzie w krótkim okresie). Bo kto sfinansuje wzrost płac??? Unia? Ha, ha ... . Zakusy spekulacyjne "przycięcia" na kursie przeliczeniowym cen będą ogromne. Dowodem na to były właśnie Niemcy. I jaka tu k...a demagogia ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomm Re: czy to ma być argument przeciw ??! IP: *.*.*.* 29.01.03, 10:48 Czy Ty nie rozumiesz, że pensje będzie wypłacal Ci Twój zakłada pracy lub sam sobie jeżeli prowadzisz działalność gospodarczą? Co do tego ma Unia? Chyba nie sądzisz, że do każdej wypłaty dostaniesz dofinansowanie z funduszu? Jeżeli tego się spodziewałeś to jesteś naiwny. Podaj przykłady wzrostu cen na produkty po przejściu Niemiec Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: NIE BÓJCIE SIĘ MÓWIĆ UNII N I E !!! IP: 193.59.192.* 29.01.03, 10:52 ... pomimo megapropagandy w mediach, rządzie, gminach, znajomych. Badaniami można manipulować, a konkrety trzeba przedstawić. Ja nie deklaruję się ostatecznie na "NIE". Po prostu nie znam do tej pory argumentów "ZA" poza ogólnikami w stylu hasełek SLD i jestem pełen obaw (mam ku temu podstawy). AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomm Re: NIE BÓJCIE SIĘ MÓWIĆ UNII N I E !!! IP: *.*.*.* 29.01.03, 11:20 Nie martw się, też mam obawy. Cecha ludzi myślących. Mam też wyobraźnię i wiem co będzie się działo jak powiemy NIE. Zresztą szkoda tych pieniędzy, które już zostały wydane na dostosowywanie się do wymogów UE. Co będzie jak nam każą zwracać środki przdakcesyjne? Inwestor zagraniczny (unijny) już woli Czechy, Węgry czy Słowację. Oj, działoby się wtedy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unita NIE BÓJCIE SIĘ MÓWIĆ UNII T A K !!! IP: *.bigstar.com.pl 29.01.03, 11:43 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > ... pomimo megapropagandy w mediach, rządzie, gminach, znajomych. > Badaniami można manipulować, a konkrety trzeba przedstawić. > Ja nie deklaruję się ostatecznie na "NIE". > Po prostu nie znam do tej pory argumentów "ZA" poza ogólnikami w > stylu hasełek SLD i jestem pełen obaw (mam ku temu podstawy). > AMEN! Z tego co rozumiem, mówisz o obawach, mając na myśli brak konkretnych, rzeczowych argumentów na TAK. Proponuję, żebyś pomyślał też w drugą stronę - co przemawia na NIE (odrzucając propagandę antyunijną, różnego rodzaju szowinistyczne bzdury i inne fobie). Weź pod uwagę tylko konkretne, rzeczowe argumenty przeciw Unii Europejskiej. Może zrobienie takiego pełnego bilansu pozwoli wybrać i zdecydować, które wyjście jest lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: co będzie jak powiecie T A K !!! pomyślcie. IP: 193.59.192.* 29.01.03, 13:47 ... najczęściej straszy się obrazem "jak powiemy NIE". Wogóle jest wielka niespójność - wchodzimy do UE a kupujemy F-16. Wnioski - inwestycje PSA, innych (IKEA) poszły bokiem, założę się że tak samo będzie z produkcją Rovera. A opel jak był, tak będzie ... .Póki co Amerykanie w offsecie są skąpi. Tak a propos. Zastanówcie się jaką cenę będziemy płacić po wejściu do UE? Dalszy wzrost kosztów pracy (nieatrakcyjność inwestowania), ogromny burdel prawny, VAT na wszystko co nie skacze na drzewa (mat.bud.), dopłaty bezpośrednio z naszego budżetu na które nas nie stać ... itd. w perspektywie upadające firmy rodzime (ze względu na koszty ochrony środowiska - szczególnie w małych miejscowościach). Zagłada ludności pracującej w rolnictwie (zobaczcie ile w Polsce ludzi z tego żyje, a ile w UE!). Że o rozdrobnieniu gospodarstw nie wspomnę ... .itd. itd. Wam marzą się gwiazdki na naklejkach na samochodach ... a co z tego będzie miał "szary szarik"? Extrafiskalizm, dopłaty ... reglamentację produkcji (limity). Po co to ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomm Re: co będzie jak powiecie T A K !!! pomyślcie. IP: *.*.*.* 29.01.03, 13:54 O, to jakbym widział stan dzisiejszy. Chcesz go pewnie zakonserwować po wsze czasy? A wtedy inwestycje nas nie miną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: co będzie jak powiecie T A K !!! pomyślcie. IP: 193.59.192.* 29.01.03, 14:18 Czy stan dzisiejszy to limity produkcyjne, 22%VAT na materiały budowlane (przy produkcji mieszkań na poziomie z lat 50-tych), ostre normy środowiskowe, zakazy produkcji rolnej ?????????? Odpowiedz sobie sam. Inwestorzy i tak pójdą do Chin lub innych krajów ościennych (bo obciążenie płac na pewno nie zmniejszy się). A wolne strefy ekonomiczne (odszkodoawania dla inewstorów) i morze innych spraw. Może kiedyś następne pokolenia skorzystają ale jakim kosztem ... kolejnego, niezliczonego już zaciskania pasa. I będą mi tu jeszce "zmieniać" smak oscypka !!! BRYNDZA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unita Re: co będzie jak powiecie T A K !!! pomyślcie. IP: *.bigstar.com.pl 29.01.03, 14:41 Z tego Tomasza to niezły pesymista i czarnowidz. Gość portalu: Tomasz napisał(a): > ... najczęściej straszy się obrazem "jak powiemy NIE". Jeesteś przykładem tego straszy się również obrazem "jak powiemy TAK" Wogóle > jest wielka niespójność - wchodzimy do UE a kupujemy F-16. > Wnioski - inwestycje PSA, innych (IKEA) poszły bokiem, założę > się że tak samo będzie z produkcją Rovera. Wnioski są takie, że mimo zbliżającego wejścia do UE pozostajemy suwerennym krajem podejmującym suwerenne decyzje. A gdybym był przedsiębiorcą i budował fabryki, pewnie też wybrałbym inne kraje. (...) Zagłada ludności pracującej w rolnictwie > (zobaczcie ile w Polsce ludzi z tego żyje, a ile w UE!). >Że o rozdrobnieniu gospodarstw nie wspomnę ... .itd. itd Myślisz, że jak nie wejdziemy do UE to rolnicy na 4ha z trzema krowami się utrzymają? A co się stało na zachodzie z tymi, którzy kiedys pracowali w rolnictwie? Wymarli? Przeszli do innych działów gospodarki, przekwalifikowali się! I nasi też będą musieli, takie są prawa rynku, postępu gospodarczego i UE nic tu nie zmieni. Jedno co można zrobić, to zmniejszyć koszty tego procesu stosując odpowiednią politykę regionalną. > . Wam marzą się gwiazdki na naklejkach na samochodach ... Kolejny raz mam udowadniać, że nie jestem wielbłądem? a co z tego > będzie miał "szary szarik"? Extrafiskalizm, dopłaty ... > reglamentację produkcji (limity). Po co to ?! Widzę, że nie skorzystałeś z sugestii abyś zastanowił się, co będzie miał "szary szarik" z tego, że nie wejdziemy. Trudno, Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: NADAL NIE WIEM CZEMU MAM MÓWIĆ "TAK" IP: 193.59.192.* 29.01.03, 15:00 Gość portalu: unita napisał(a): > Z tego Tomasza to niezły pesymista i czarnowidz. NIE UFAM PO PROSTU SLD, TAK JAK NIE UFAŁEM AWS > > Gość portalu: Tomasz napisał(a): > > > ... najczęściej straszy się obrazem "jak powiemy NIE". > > Jeesteś przykładem tego straszy się również obrazem "jak powiemy TAK" 1:1 > Wogóle > > jest wielka niespójność - wchodzimy do UE a kupujemy F-16. > > Wnioski - inwestycje PSA, innych (IKEA) poszły bokiem, założę > > się że tak samo będzie z produkcją Rovera. > > Wnioski są takie, że mimo zbliżającego wejścia do UE pozostajemy suwerennym > krajem podejmującym suwerenne decyzje. NIE UWAŻAM, ŻE ICH NIE PODEJMUJEMY SUWERENNIE - TYLKO PO PROSTU NIE PROEUROPEJSKO - NIE WIDZISZ BRAKU KONSEKWENCJI ? - W POLITYCE ZAGRANICZNEJ RÓWNIEŻ (IRAK) > A gdybym był przedsiębiorcą i budował fabryki, pewnie też wybrałbym inne kraje. OK > > (...) > Zagłada ludności pracującej w rolnictwie > > (zobaczcie ile w Polsce ludzi z tego żyje, a ile w UE!). > >Że o rozdrobnieniu gospodarstw nie wspomnę ... .itd. itd > > > Myślisz, że jak nie wejdziemy do UE to rolnicy na 4ha z trzema krowami się > utrzymają? TAK, UTRZYMAJĄ SIĘ JAK TO ROBILI DOTYCHCZAS. > A co się stało na zachodzie z tymi, którzy kiedys pracowali w rolnictwie? NA PEWNO NIE PRACOWAŁO TAM W ROLNICTWIE PONAD 40% LUDNOŚCI A POZA TYM ZMIANY ODBYWAŁY SIĘ TAM MNIEJ WIĘCEJ JEDNOCZEŚNIE, EWOLUCYJNIE A NIE REWOLUCYJNIE. KLIKANAŚCIE LAT TEMU TEŻ BYŁA INNA POLITYKA ROLNA UE. > Wymarli? PRZESUNĘLI SIĘ DO INNEGO SEKTORA - ZOBACZ JAKIE JEST U NAS BEZROBOCIE STRUKTURALNE ! JAKA PERSPEKTYWA Z TYM ZWIĄZANA > Przeszli do innych działów gospodarki, przekwalifikowali się! I nasi też będą > musieli, takie są prawa rynku, postępu gospodarczego i UE nic tu nie zmieni. GDYBY UNIA PREFEROWAŁA ZASADY WOLNEGO RYNKU (TE PRAWDZIWE - NIE BYŁBYM PRZECIW) > Jedno co można zrobić, to zmniejszyć koszty tego procesu stosując odpowiednią > politykę regionalną. DAJ BOŻE!!! > > > . Wam marzą się gwiazdki na naklejkach na samochodach ... > > Kolejny raz mam udowadniać, że nie jestem wielbłądem? > > a co z tego > > będzie miał "szary szarik"? Extrafiskalizm, dopłaty ... > > reglamentację produkcji (limity). Po co to ?! > > Widzę, że nie skorzystałeś z sugestii abyś zastanowił się, co będzie > miał "szary szarik" z tego, że nie wejdziemy. Trudno, Twoja sprawa. BARDZO "KONSTRUKTYWNY WNIOSEK" ALE OGÓLNIKI MNIE NIE PRZEKONUJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unita Re: NADAL NIE WIEM CZEMU MAM MÓWIĆ 'TAK' IP: *.bigstar.com.pl 29.01.03, 15:39 Może dla tego, że we wszystkich, krajach które dołączają do UE obawy społeczeństw, jakie się mnożyły przed wejściem, nie potwierdziły się - nikt nikogo nie pożera, bezrobocie np. w Hiszpanii zmniejszyło się o połowe, Irlandia kwitnie, itd. Pewnie zaraz będziesz przytaczał argumenty, że to nie dzięki Unii, że oni to oni a my to my. Jaki interes ma Unia w tym, żeby wśród swoich członków mieć czterdziestomilionowe słabe państwo, o wyniszczonej gospodarce, z biednym, bezrobotnym społeczeństwem? Żaden. Dla całej Unii im szybciej Polska się rozwinie gospodarczo tym lepiej. I to jest jeden z najważniejszych celów Europy na którym skorzystamy albo nie. Tylko od nas to zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: NADAL NIE WIEM CZEMU MAM MÓWIĆ 'TAK' IP: 193.59.192.* 29.01.03, 15:49 Gość portalu: unita napisał(a): > Może dla tego, że we wszystkich, krajach które dołączają do UE obawy > społeczeństw, jakie się mnożyły przed wejściem, nie potwierdziły się - nikt > nikogo nie pożera, bezrobocie np. w Hiszpanii zmniejszyło się o połowe, > Irlandia kwitnie, itd. TAM NIE FUNKCJONOWAŁ PRZEZ PRAWIE PÓŁ WIEKU SOCJALIZM - (MENTALNOŚĆ WŁADZY I SPOŁECZEŃSTWA), NIE ODZIEDZICZONO SPUŚCIZNY PO GOSPODARCE NAKAZOWO - ROZDZIELCZEJ I TEGO CO W GŁOWACH POKOLEŃ Pewnie zaraz będziesz przytaczał argumenty, że to nie > dzięki Unii, że oni to oni a my to my. Jaki interes ma Unia w tym, żeby wśród > swoich członków mieć czterdziestomilionowe słabe państwo, o wyniszczonej > gospodarce, z biednym, bezrobotnym społeczeństwem? Żaden. I TU SIĘ MYLISZ - OGROMNY 40-TO MILIONOWY RYNEK ZBYTU I KAPITAŁ, KTÓRY SPOKOJNIE MOŻE BYĆ TRANSFEROWANY Z POWROTEM DO KRAJU MACIERZYSTEGO INWESTORA. > Im szybciej Polska się rozwinie gospodarczo tym lepiej. I to jest jeden z > najważniejszych celów Europy na którym skorzystamy albo nie. Tylko od nas to > zależy. WSPANIAŁA PREAMBUŁA OPARTA JEDYNIE NA WIERZE NIEUGRUNTOWANEJ PRZESŁANKAMI HISTORYCZNYMI I NIE ZNAJDUJĄCA OPARCIA W ŻYCIU CODZIENNYM. DALEJ TO SAMO ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Tomaszu ...idz' sie powies'.... IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.01.03, 19:28 Jak tak czytam te twoje silne argumentacje p.Tomaszu to slabo mi sie robi,pewnie jestes tym postkomunistycznym PGR-owskim zlodziejem ,ktory wciaz trzesie sie o wlasna, dupe,...... uszanowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan X Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 15:24 Ty tam się martw swoja wielka brytania ,a jak nie wiesz co napisac napisz coś o lidze angielskiej wtedy poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: 69 proc. to dane z 11-13 stycznia, a... IP: 193.59.192.* 29.01.03, 15:59 ...a ciekawe jak jest teraz kiedy okazało się, że milerowcy nie domówili oceanu spraw w Kopenhadze, a UE chce nas centralnie walnąć w tyłek (na szczegółach, które okazują się decydować o wszystkim). Brawo! Ja też mam klientów, którzy podpisują umowy bez czytania ale nie walę ich w tyłek. No cóż, jak to powiedział JKM z UPR-u: "EUROSOCJALIZM". Ludzie liczą, że ktoś im coś da, podobnie jak było z elektoratem SLD - i co? Może podatków, winiet, opłat, CEPIK-ów .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol wie,kszos'c' to wies'niaki i bezrobotni IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.01.03, 19:17 nie oszukujmy sie ,bezrobotni i mieszkan'cy wsi to ci ,ktorych jest najwie,cej,oni zawsze znajda, czas zeby zaglosowac' na ''nie''.........niestety..... poza tym polacy to taki narod ,ze kazda nowos'c' neguje, wie,c czemu mamy sie ludzic'.... LPR to bym z checia, w dupe, kopne,la.......a Giertrychowi odra,bala kutasa ,bo jaj to on i tak juz nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: OBOP: 69 proc. zagłosuje za wejściem do UE IP: *.luban.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 14:08 Precz z UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Precz z Unią Europejską IP: *.luban.sdi.tpnet.pl 30.01.03, 14:11 Precz z UE i całą tą bandą która nas tam pcha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deni Re: Precz z Unią Europejską IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.03, 10:24 Gość portalu: Michal napisał(a): > Precz z UE i całą tą bandą która nas tam pcha No właśnie Odpowiedz Link Zgłoś