Gość: tomek IP: *.cam.upv.es 16.04.03, 13:34 Czy ktos wie co jest potrzebne do glosowania w konsulatach i ambasadach??..jakie dokumenty..itd. z gory dzieki serdeczne pozdrawiam tomek ps....prosze odpowiedz na priva cabone@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: JAK GLOSOWAC ZA GRANICA?? IP: *.neuro.med.uni-erlangen.de 17.04.03, 14:15 poniewaztentematrowniez mnieinteresuje, bede wdzieczna jesliktos by sie wypowiedzial na forum. mieszkam w niemczech dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
glober1 Re: JAK GLOSOWAC ZA GRANICA?? 17.04.03, 20:34 Zadzwoncie do najblizszego konsulatu to sie dowiecie - trudne co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: JAK GLOSOWAC ZA GRANICA?? IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 18.04.03, 04:52 glober1 napisał: > Zadzwoncie do najblizszego konsulatu to sie dowiecie - trudne co? Dzieki za podpowiedz. Bardzo pomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john_galt Re: JAK GLOSOWAC ZA GRANICA?? IP: *.phil.east.verizon.net 20.04.03, 22:17 > Dzieki za podpowiedz. Bardzo pomocna. Ktos juz zadzwonil? Bo niektorzy twierdza, ze tylko w Polsce mozna glosowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: JAK GLOSOWAC ZA GRANICA?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 00:03 Z tego co gdzies przeczytalem - a mnie ten temat tez interesuje - to by glosowac za granica trzeba do 3 czerwca wpisac sie na liste wyborcow w konsulacie lub ambasadzie. Wystarczy pewnie paszport. Ale mam tutaj zastrzezenie - dlaczego DO 3 CZERWCA!!!!! Na przelomie maja i czerwca bede w Pitrze, ale moze 8 bede juz w Moskwie - przynajmniej mialem takie plany - 6-7 czerwca na WDNCH sa bardzo ciekawe targi :)I co wowczas??? Wiem, ze wiekszosc osob przebywajacych za granica nie ma takich migracyjnych problemow, no ale ja mam. Moze mozna by zrobic tak by konsulaty przeslaly najwyzej chec zgloszenia do ambasad, ablo wydluzono ten termin najlepiej do samego dnia glosowania - przeciez malo kto bedzie chcial obskoczyc kilka konsulatow, zreszta to mozna tez latwo zweryfikowac. Mysl i pracuj cimoszko. Sasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john_galt Re: JAK GLOSOWAC ZA GRANICA?? IP: 207.245.124.* 21.04.03, 19:50 Ja raz glosowalem w wyborach prezydenckich w San Francisco. Zarejestrowalem sie przez email w konsulacie. O ile pamietam, nawet jesli nie bylo sie zarejestrowanym, mozna bylo pojawic sie z paszportem w dniu glosowania i bylo sie dopuszczonym. Ale juz kikla wypowiedzi widzialem, ze w referendum nie bedzie mozna glosowac za granica i zaczynam sie obawiac (wszak nie mozna tez glosowac w II turze wyborow prezydenckich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: JAK GLOSOWAC ZA GRANICA?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.03, 18:18 Tym razem wladzom tak zalezy na frekwencji, ze bedzie mozna glosowac takze w referendum za granica, wiec juz sobie rezerwuj czas w drugii weekend czerwca ;) Sasza Odpowiedz Link Zgłoś