Dodaj do ulubionych

TNS-OBOP: Bardziej za integracją

IP: *.proxy.aol.com 23.04.03, 20:33
Europa jest cialem moralnym, nie kosmicznym i geografijnym.
Zrobic Polske tym, czym jest - tj. jednym z organow tej s w i e
t n e j c a l o s c i, jest to DAC JEJ W REKE WIEKSZOSC!!
Zrobic ja ekscentryzmem o swych wlasnych i n i e i s t n i e j
a c y ch osobno korzeniach jest to nie zrobic jej ORGANEM, ale
n a g n i o t k i e m! o d c i s k i e m!!!
Ale - dla dzialajacego Polacy albo opuszcza w g l o d n e j s a
m o t n o s ci, a l b o z d r a d z a -
SAD NA NICH!!
(z LISTU DO BRONISLAWA ZALESKIEGO, 1877)
Obserwuj wątek
    • Gość: Gruby Cypek kolejna zlota mysl IP: *.acn.waw.pl 23.04.03, 20:37
      Latwiej kijek obcinkowac niz go pogrubasic
    • Gość: fritz Zobacz wyniki OBW IP: *.solnet.ch 23.04.03, 20:54
      www.obw.com.pl/
      One sa dla mnie bardziej przekonywujace. Te tutaj reprezentowane
      przypominaja bardzo dokladnie prognozy dla Wegier. I tez z cala
      pewnoscia sa w takim samym stopniu chybione.
      • Gość: Polak NIE w referendum IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.04.03, 11:43
        Idźmy głosować, wypunktujmy prounijnych wazeliniarzy.
        Jest nas więcej: www.obw.com.pl/
      • Gość: rado Re: Zobacz wyniki OBW IP: 111.111.51.* 24.04.03, 15:56
        Gość portalu: fritz napisał(a):

> www.obw.com.pl/
        > One sa dla mnie bardziej przekonywujace. Te tutaj reprezentowane
        > przypominaja bardzo dokladnie prognozy dla Wegier. I tez z cala
        > pewnoscia sa w takim samym stopniu chybione.

te "badania" nine maja nic w spolego z metodologia badan socjologicznych. nie
        opieraja sie na prubie reprezentacyjnej ktorej zadaje sie pytanie czy jestes za
        czy przeciw wejsciu polski do ue. ale na powiazaniu integracji z wybnikami
        partii politycznych. czyli jak maleje poparcie dla sld to maleje u nich
        poparcie dla integracji a jak rosnie poparcie dla samoobrony to rosnie liczba
        przeciwnikow integracji w ich "badaniach" zreszta od dluzszego czasu tych
        wynikow ine zmieniaja. mimo ze zmienia sie poparcie dla sld. chyba sie
        zorientowali ze sie zagalopowali. ale jak rydzyk kaze dac 70 proc na nie to
        dadza.
        pozdrawiam rado
        • dziejas Re: Zobacz wyniki OBW 24.04.03, 16:01
          rado, rado... jeszcze niedawno przekonywales mnie (i nie tylko mnie), ze jak
          nie wejdziemy do ue, to oczywiscie lepper wygra wybory. w jasny i prosty sposob
          powiazales poparcie dla samoobrony z poparciem dla ue. a teraz "wykrecasz kota
          ogonem" i twierdzisz, ze poparcie dla ue nie ma nic wspolnego z poparciem dla
          konkretnych partii.
          stawiam dwa wnioski:
          1. albo cie przekonalem, ze nie nalezy tych 2 "rzeczy" laczyc ze soba,
          2. albo cale to gadanie o lepperze bylo czysta agitka i demagogia.

ktory jest prawdziwy?

pozdr.
          • Gość: rado Re: Zobacz wyniki OBW IP: 111.111.51.* 25.04.03, 18:29
            dziejas napisał:

> rado, rado... jeszcze niedawno przekonywales mnie (i nie tylko mnie), ze jak
            > nie wejdziemy do ue, to oczywiscie lepper wygra wybory. w jasny i prosty
            sposob
            >
            > powiazales poparcie dla samoobrony z poparciem dla ue. a teraz "wykrecasz
            kota
            > ogonem" i twierdzisz, ze poparcie dla ue nie ma nic wspolnego z poparciem dla
            > konkretnych partii.

to jest analiza politycznia. nie podawalem cyferek. z faktu ze lepper
            wykorzysta kampanie, a pozniej glosy przeciwnikow ue nie wynika ze jest 51 proc
            przeciwnikow integracji.

> ktory jest prawdziwy?

zaden pozdrawiam rado
            • dziejas Re: Zobacz wyniki OBW 26.04.03, 15:01
              twierdzisz moj drogi, ze stosunek partii do akcesjii i wynik referendum
              przesadzi o tym kto bedzie w polsce rzadzil od 2004 (wczesniejsze wybory).
              tymczasem popatrz co pokazuja sondaze. partia i rzad, ktore maja
              nas "wprowadzac do ue" maja coraz gorsze notowania, natomiast rosna notowania
              partii przeciwnych akcesji. dlatego uwazam, ze to nie stosunek do ue, ale
              stosunek do tego sie dzieje w kraju ma najwieksze znaczenie dla obywateli
              naszego kraju. dla znacznej czesci spoleczenstwa wieksze znaczenie ma to,
              bedzie za co zyc "od 1-go do 1-go" niz to czy czy bedziemy w ue. zrozum znana
              od lat zaleznosc, ze najpierw zaspokajasz najwazniejsze potrzeby a dopiero
              pozniej myslisz o tych, ktore sa mniej konieczne.
    • Gość: davout Re: TNS-OBOP: Bardziej za integracją IP: 213.25.60.* 24.04.03, 09:34
      Jestem ciekaw ile spośród tej 1004 osobowej grupy badanych powyżej 15 roku życia (deklarujących udział w referendum ),
      było pomiędzy 15 a 18 rokiem życia którzy przecież głosować nie mogą . O kant dupy potłuczcie takie sondaże .
    • Gość: piszedalej Re: TNS-OBOP: Bardziej za integracją IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.04.03, 16:32
      Grunt sie obsuwa spod stop eurosceptykow...
      • Gość: rafal Re: TNS-OBOP: Bardziej za integracją IP: *.proxy.aol.com 26.04.03, 13:20
        Gość portalu: piszedalej napisał(a):

> Grunt sie obsuwa spod stop eurosceptykow...

Jak was i wasza propagande sie czyta to nasuwa sie pytanie :
        jaka szanse mialy w istocie byle republiki by nie byc wlaczone do sojuza?
        Juz nie chodzi o nasuwajace sie analogie z unia ( na czele unii ma tez stac
        sekretarz+2pomagierow, ma do dyspozycji komisarzy, wyjscie z unii jest
        praktycznie niemozliwe, "republiki" maja miec wspolna konstytucje itp.), ale
        metody nacisku i osmieszania innomyslacyh "jak nie unia to bialorus".
        Czy tak postepuja cywilizowani ludzie w demokratycznym panstwie?
        Unia tez zna metody izolacji i karania "krnabrnych" (vide przyklad Haidera i
        Austrii).
        Czy zastosujecie je tez w stosunku do wspolobywateli smiacych miec inne zdanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka