Dodaj do ulubionych

Wizy dla Polaków w miarę tanie

IP: 195.117.195.* 04.07.03, 11:18
To ma byc rownorzedne traktowanie ? Rosjanin zaplaci za wize do
Polski pare dolarow a ja bede musial placic
kilkadziesiat ? "Dziekuje" rzadowi polskiemu za
wynegocjowanie "korzystnych" i "rownorzednych" dla polskich
obywateli warunkow...
Obserwuj wątek
    • Gość: zrezygnowany Re: Wizy dla Polaków w miarę tanie IP: pc72:* / 192.168.1.* 04.07.03, 11:58
      A czego sie spodziewales po tej bandzie czerwonych darmozjadow?
    • Gość: gonzoR Re: Wizy dla Polaków w miarę tanie IP: *.bmwgroup.com 04.07.03, 12:47
      Po co tam jechac, zycie ci nie mile?
    • Gość: Europejczyk Kolejny plus dla Ukrainy!!! IP: *.amwaw.edu.pl 04.07.03, 14:51
      Jesli Rosji i Bialorusi nie zalezy na dyanimczym rozwoju turystyki, to juz
      sprawa ich uporu, a przede wszystkim glupoty.

Golym okiem widac, ze Ukraincy pomysleli po europejsku.
      W ten sposob jeszcze wiecej gosci z Polski odwiedzi Ukraine i zostawi tam
      pieniazki.
      Mozna bowiem zedrzec kilkanascie dolarow od jednego turysty za wlepke w
      paszporcie, a potem jak juz przyjedzie ukarac wyzszymi cenami dla
      "inostrańców", ale mozna tez, umozliwiajac darmowy i latwy wjazd, chocby na
      weekend, zachecic do przyjazdu wiecej ludzi. A pieniadze, ktore wydaliby na
      wizy pozostawia w sklepach, restauracjach, kawiarniach, przez co dadza prace
      Ukraincom i przyczynia sie do rozwoju gospodarki.

Wlasnie wrocilem ze Lwowa i stwierdzam, ze juz widac efekty takiej polityki na
      miejscu. Za 2 - 3 lata bedziemy jezdzic na szalenstwo narciarskie w ukrainskie
      Karpaty, albo opalac sie nad Morzem Czarnym, gaszac pragnienie doskonalymi
      gatunkami ukrainskich piw ( Lwiwskie specjal 1745 nie ma konkurencji!!!).

Mam nadzieje, ze za niedlugo polski parlament z radoscia ratyfikuje traktat o
      przyjeciu Ukrainy do Unii Europejskiej!
      • Gość: Zbynio Re: Kolejny plus dla Ukrainy!!! IP: 212.182.6.* 04.07.03, 20:52
        Proponuję Obołoń 2000, ale to piwko kijowskie:)
        • Gość: Europejczyk ...albo zaporoskie!!! IP: *.amwaw.edu.pl 04.07.03, 21:37
          www.slavutuch.ua

Ale Obolon wypuscil tym razem inny hit.
          Napoj bezalkoholowy "Żywczyk" - jablko z echinacea oraz cytrynowy z karotenem.

www.obolon.kiev.ua
          • Gość: Europejczyk Re: ...albo zaporoskie!!!- korekta IP: *.amwaw.edu.pl 04.07.03, 21:39
            www.slavutich.ua
          • Gość: Europejczyk ŻYWCZYK IP: *.amwaw.edu.pl 04.07.03, 21:44
            "Живчик"
            www.obolon.kiev.ua/product_classnonalcohol.php
      • Gość: myszka Re: Kolejny plus dla Ukrainy!!! IP: *.45-131-66.nowhere.mc.videotron.ca 04.07.03, 21:43
        a co myslisz o zamknieciu polskiej granicy dla nas mieszkajacych w kanadzie,to
        nie glupota polskiego rzadu,wizy nie daja a paszportu nie sposob zrobic
        • Gość: gre Re: Kolejny plus dla Ukrainy!!! IP: 198.161.30.* 07.07.03, 19:06
          Gość portalu: myszka napisał(a):

> a co myslisz o zamknieciu polskiej granicy dla nas
          > mieszkajacych w kanadzie,to
          > nie glupota polskiego rzadu,wizy nie daja a paszportu nie
          > sposob zrobic
          da mnie jakos granicy nie zamkneli. trzeba bylo wczesniej o tym
          pomyslec :>
      • Gość: MalyRycerz A ja mam nadzie ze Polska nigdy do UE nie wejdzie IP: *.eu.boschrexroth.com / 10.104.2.* / *.boschrexroth.de 09.07.03, 12:54
        i ze przywrocimy normylny bezwizowy ruch na calej wschodniej
        granicy.

Wzsystkie glupki glosujace za UE, teraz widza jakie sa skutki
        ich bezmyslnej decyzji oprocz drozszej benzyny i tysiecy nowych
        koncesji, wyzszego Vatu itp

• x3936012 Re: Kolejny plus dla Ukrainy!!! 09.07.03, 14:32
        Gość portalu: Europejczyk napisał(a):
        > Wlasnie wrocilem ze Lwowa i stwierdzam, ze juz widac efekty takiej polityki
        na
        > miejscu. Za 2 - 3 lata bedziemy jezdzic na szalenstwo narciarskie w
        ukrainskie
        > Karpaty, albo opalac sie nad Morzem Czarnym, gaszac pragnienie doskonalymi
        > gatunkami ukrainskich piw ( Lwiwskie specjal 1745 nie ma konkurencji!!!).
        >
        >

To Slowacja juz be, mosci lekarzu? Ostatnio jak pamietam mielismy "wzmacniac
        granice" z dzikimi ze wschodu?

Pozwol ze ja zostane przy ulubionym Avoriaz ( to w temacie nart).
        • Gość: Europejczyk Re: Kolejny plus dla Ukrainy!!! IP: *.acn.waw.pl 09.07.03, 15:05
          Mosci 39.....!

A jakaz w tym sprzecznosc, ze tak czepiamy sie slowek?

Slowacja i my to kraje stosujace te sama polityke imigracyja, wiec utrzymywanie
          standardowej kontroli granicznej, takiej jak dotychczas, pomiedzy nami jest
          idiotyzmem i wyrzucaniem pieniedzy w bloto.

Ukraina ma tutaj jeszcze sporo do zrobienia.
          Jednak naszym zadaniem jest DOPOMOC temu krajowi w jaknajszybszym przyjeciu
          standardow unijnych ( wyobraz sobie, ze Oni nam ZAZDROSZCZA, przynajmniej
          Lwowianie, tego, ze nam sie udalo).

Jesli Ukraina uszczelni granice z Rosja, podpisze uklad stowarzyszeniowy z UE,
          podpisze umowe o readmisji to UE zgodzi sie zniesienie wiz dla Ukraincow.
          To jest ten sam etap, jak nasz, kiedy urzad Premiera obejmowal Tadeusz
          Mazowiecki. Wtedy tez Polacy do wiekszosci krajow UE potrzebowali wiz.

Jak szybko i czy wogole UKrainie sie uda, zalezy od wyniku wyborow, czy uda sie
          im odsunac prorosyjskiego Kuczme od żłobu.

Marzeniem byloby dopomoc Bialorusinom w obaleniu Łukaszenki i...( patrz wyzej).
          Jednak realnie patrzac, to zadanie bedziemy juz chyba realizowali wspolnie z
          Ukraina - nowym czlonikem Unii Europejskiej.

W naszym wspolnym interesie jest, aby wszyscy nasi sasiedzi znalezli sie w
          Unii. Chyba z wyjatkiem Rosji.Wtedy granica zewnetrzna przesunie sie na wschod.

Rosja zawsze pozostanie Rosja...

• x3936012 Re: Kolejny plus dla Ukrainy!!! 09.07.03, 15:22
            Masz doktorku w glowie granice. Raz ja stawiasz tu, raz tam. Nie jestes w
            stanie wyobrazic sobie otwartych granic od Lizbony do Wladywostoku. Sam sie
            zamykasz na tym wyrostku kontynantu euro-azjatyckiego.

Zalosne jak michtrix ciebie i podobnych tobie zamknal w schemacie.
            • Gość: Europejczyk Re: Kolejny plus dla Ukrainy!!! IP: *.acn.waw.pl 10.07.03, 00:15
              x3936012 napisał:

> Masz doktorku w glowie granice. Raz ja stawiasz tu, raz tam. Nie jestes w
              > stanie wyobrazic sobie otwartych granic od Lizbony do Wladywostoku.

Jestem sobie w stanie wyobrazic, powiem wiecej, byloby fajnie, ale...
              Czy Ty wyobrazas sobie, ze Putin obieca, ze juz nie bedzie mordowal
              czeczenskich dzieci kazac sie rodzicom patrzec na egzekucje?
              Mam po prostu swiadomosc, ze TAM musi zmienic sie kilka pokolen.
              Chyba, ze Tobie nie przeszkadzalaby taka Europa na wzor rosyjski.

>Sam sie zamykasz na tym wyrostku kontynantu euro-azjatyckiego.

To odpowiedz mi na pytanie: Polska chciala z Rosja i Bialorusia darmowych wiz,
              w zamian ruch bezwizowy dla nas. UKraina zgodzila sie, z nadzieja, ze za
              niedlugo wizy beda zniesione. Tym czasem nie straca na turystyce.
              A sam zobacz, jak podchodza do sprawy Ruscy. Im wcale nie zalezy na otwartych
              granicach - żądają, zeby ceny wiz byly wysokie. Gdzie tu logika?

PS.
              Znow miast KULTURALNIE polemizowac - poslugujesz sie retoryka chamska i butna.
              Po co?
              • x3936012 Re: Kolejny plus dla Ukrainy!!! 10.07.03, 17:59
                Gość portalu: Europejczyk napisał(a):

> Czy Ty wyobrazas sobie, ze Putin obieca, ze juz nie bedzie mordowal
                > czeczenskich dzieci kazac sie rodzicom patrzec na egzekucje?
                > Mam po prostu swiadomosc, ze TAM musi zmienic sie kilka pokolen.
                > Chyba, ze Tobie nie przeszkadzalaby taka Europa na wzor rosyjski.

Barbarzynstwo w Czeczenii jest tym czy jest - ludobojstwem. Tylko jaki to ma
                zwiazek z wizami? I otwarciem granic?

Idac tromem twojego myslenia nalezaloby przywrocic wizy z Izraelem (wiadomo),
                Francja (Korsyka), Hiszpania (Baskowie), UK (Ulster).

>
                > >Sam sie zamykasz na tym wyrostku kontynantu euro-azjatyckiego.
                >
                > To odpowiedz mi na pytanie: Polska chciala z Rosja i Bialorusia darmowych
                wiz,
                > w zamian ruch bezwizowy dla nas.

Jednym slowem Polska chciala laskawie uzyskac wiecej niz sama byla w stanie
                dac. Na taki uklad ida slabi wzgledem silniejszych (Polska wobec USA, Ukraina
                wobec Polski) Ja sie Rosjanom nie dziwie ze olewaja nierownoprawne uklady,
                mosci mocarstwowcu.

UKraina zgodzila sie, z nadzieja, ze za
                > niedlugo wizy beda zniesione. Tym czasem nie straca na turystyce.

Ukraine sie zgodzila bo pare milionow jej obywateli ma co do garnka wlozyc
                dzieki handlowi z Polska i pracy na czarnu u nas. Realia, doktorze, realia.

> A sam zobacz, jak podchodza do sprawy Ruscy. Im wcale nie zalezy na otwartych
                > granicach - żądają, zeby ceny wiz byly wysokie. Gdzie tu logika?

Ruskim mysle ze zalezy, i to bardzo. Dlatego nie zgodza sie by ich robic w
                konia nierownoprawnymi ukladami.
                >
                > PS.
                > Znow miast KULTURALNIE polemizowac - poslugujesz sie retoryka chamska i butna.
                > Po co?

taki juz jezdem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka