snajper55 01.04.08, 17:41 Pierwszy krok ku ratyfikacji Traktatu Lizbońskiego zrobiony. Jeszcze Senat i Prezydent. :))) S. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Re: Polska wygrała ! :)) 01.04.08, 21:08 Dziele twoja radosc i jestem dumny z Polakow jak cholera! PF Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Z czego, że pozwoli sobie odebrać KPP?? 01.04.08, 22:22 Polacy to niestety nacja niewolników, POPiS zabrał im prawa obywatelskie, socjalne i pracownicze w postaci KPP i dalej ma 75% poparcia, a jedyna naprawdę proeuropejska i prospołeczna partia 5-10%, stado bezmyślnych lemingów, ot cały nasz polski naród. :o/ Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Z czego, że pozwoli sobie odebrać KPP?? 01.04.08, 22:28 Vox populi Vox Dei...jakos Polacy maja racje. Podumaj nad tym Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
tornson To jest kompromis między złodziejskim 01.04.08, 22:20 establishmentem kościelno-biznesowym, a zwykłymi Polakami, bo tylko tak można określić ratyfikację Traktatu bez KPP. Bez żadnej ratyfikacji bylibyśmy obywatelami trzeciej kategorii w UE, bez samej KPP będziemy obywatelami 2 kategorii. Nie jest tragicznie, ale dobrze niestety też nie jest. :o/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shocking truth obstawiamy IP: *.anonymouse.org 02.04.08, 05:26 ile lat życia dajemy drugim sowietom, czyli ZSRE? ja daję nie więcej niż 5-10 lat uzasadnienie: demografia, muzułmanie, socjal, biurokracja wszystko może sypnąć się szybciej jeśli załamią się finanse w ameryce tylko w co będą wierzyć snajperopodobni po upadku brukseli? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Sejm - ZA, Senat - ZA. :)) 02.04.08, 13:26 Teraz czas na Prezydenta. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Sejm - ZA, Senat - ZA. :)) IP: *.anonymouse.org 02.04.08, 16:18 spoko, nie da rady zeby wszystkie kraje to badziewie przyjely, juz nam prawdziwi europejczycy francuzi i holendrzy co z takimi pomyslami nalezy robic poprzednio, to teraz czas na wyspiarzy Odpowiedz Link Zgłoś
stasiakstein Re: Sejm - ZA, Senat - ZA. :)) 02.04.08, 16:37 Pozostaje liczyć na Angoli, albo Irlandczyków. Może przynajmniej oni zatopią Konstytucję Sojuza na parę lat, bo nie wierzę, żeby Unia sobie ją odpuściła. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Sejm - ZA, Senat - ZA. :)) 02.04.08, 18:21 Gość portalu: jan napisał(a): > spoko, nie da rady zeby wszystkie kraje to badziewie przyjely, juz nam prawdziwi > europejczycy francuzi i holendrzy co z takimi pomyslami nalezy robic poprzednio, > to teraz czas na wyspiarzy Poprzednie traktaty wszystkie państwa przyjęły, to i ten przyjmą. W niewielu istnieje znaczący margines przeciwników rozwoju UE. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majmonides Re: Sejm - ZA, Senat - ZA. :)) IP: *.magma-net.pl 05.04.08, 02:28 Przyjęła ale niestety o 20 lat za pozno dla mnie. Wlasnie przyjechalem z Zachodu i mam doła. Powrot do nienormalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Sejm - ZA, Senat - ZA. :)) 05.04.08, 17:54 czesciowo ,KPP nie podpisala ,bo wielebny klecha tak chcial . Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Polska wygrała ! :)) 07.04.08, 18:07 jakiś czas mnie nie było i najwyraźniej coś mnie ominęło ... w co graliśmy Snajper? :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Polska wygrała ! :)) 07.04.08, 22:05 paczula8 napisała: > jakiś czas mnie nie było i najwyraźniej coś mnie ominęło ... w co > graliśmy Snajper? :) Jeszcze gramy. Jeszcze musimy trzecią, ostatnią turę wygrać. A w co gramy ? To taki mecz między postępowcami a zacofańcami. Jeśli wygrają ci pierwsi, wygra tez Polska. Jeśli ci drudzy, Polska przegra, ale Rosja będzie się cieszyć. S. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 rozumiem :) 08.04.08, 01:03 snajper55 napisał: > paczula8 napisała: > > > jakiś czas mnie nie było i najwyraźniej coś mnie ominęło ... w co > > graliśmy Snajper? :) > > Jeszcze gramy. Jeszcze musimy trzecią, ostatnią turę wygrać. A w co gramy ? To > taki mecz między postępowcami a zacofańcami. a jakie sa zasady tej gry, mozesz napisać? > Jeśli wygrają ci pierwsi, wygra tez > Polska. Świetnie, w takim razie przygotuje odpowiedni plakat ... czy ten bedzie dobry? www.komunizm.eu/Plakaty_PRL/budujemy.jpg a moze ten lepszy? www.komunizm.eu/Plakaty_PRL/kultura.jpg nie moge sie zdecydować ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: rozumiem :) 08.04.08, 03:06 paczula8 napisała: > a jakie sa zasady tej gry, mozesz napisać? Dość proste. Pierwsza tura: Zbierają się wybrani przez obywateli ich reprezentanci i głosują. Jeśli odpowiednia (duża) ich liczba poprze Traktat, wygrywają postępowcy. Jeśli nie zdobędą wymaganej większości - wygrywają zacofańcy. Druga tura jest podobna, tylko głosują inni reprezentanci. A w trzeciej zabiera głos jeden reprezentant. > Świetnie, w takim razie przygotuje odpowiedni plakat ... czy ten > bedzie dobry? Jak widzę wybrałaś plakaty uniwersalne, pasujące do każdej ideologii, do każdych planów każdej ekipy. Ale teraz trzeba silniej. Trzeba co najmniej zbudowanie Ameryki w Polsce obiecać: www.korwin-mikke.pl/arch6.jpg Choć i stare elementy propagandy przetrwały. Na przykład nieśmiertelne białe gołąbki... www.turczyn.org.pl/files/upr-nie-zmarnujesz.jpg S. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: rozumiem :) 08.04.08, 14:50 snajper55 napisał: > paczula8 napisała: > > > a jakie sa zasady tej gry, mozesz napisać? > > Dość proste. > > Pierwsza tura: > > Zbierają się wybrani przez obywateli ich reprezentanci i głosują. Jeśli > odpowiednia (duża) ich liczba poprze Traktat, wygrywają > postępowcy. A co ma do tego Polska? Postępowcy = Polska? I dlaczego lewaków nazywasz postepowcami? ... dla zmylenia tych, którzy jeszcze nie wiedzą, o co toczy sie gra? > Jeśli nie > zdobędą wymaganej większości - wygrywają zacofańcy. > > Druga tura jest podobna, tylko głosują inni reprezentanci. > > A w trzeciej zabiera głos jeden reprezentant. No dobra ... w pierwszej turze społeczeństa odrzuciły Konstytuję, czyli kto wg Ciebie wygrał i dlaczego tego wyniku nie uszanowano? Dlaczego w trakcie gry zmieniono jej zasady tak, żeby otrzymac własciwy wynik? I na koniec, dlaczego sekundujesz oszustom? > > > Świetnie, w takim razie przygotuje odpowiedni plakat ... czy ten > > bedzie dobry? > > Jak widzę wybrałaś plakaty uniwersalne, pasujące do każdej ideologii, do każdych > planów każdej ekipy. Ale teraz trzeba silniej. Silniej, tak wiem i dlatego trzeba w kolektywie, a nie w pojedynkę ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=78028251&a=78028420 muszę powiedzieć, ze tym tekstem zrobiłes na mnie wrażenie ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: rozumiem :) 09.04.08, 00:16 paczula8 napisała: > A co ma do tego Polska? Postępowcy = Polska? A Ty nie uważasz, że postęp jest dla Polski dobry ? Wolisz stagnację ? Chyba nie. > I dlaczego lewaków nazywasz postepowcami? ... dla zmylenia tych, > którzy jeszcze nie wiedzą, o co toczy sie gra? Nie nazywam lewaków postępowcami. Postępowcami nazywam zwolenników postępu. > No dobra ... w pierwszej turze społeczeństa odrzuciły Konstytuję, > czyli kto wg Ciebie wygrał i dlaczego tego wyniku nie uszanowano? Społeczeństwa nie odrzuciły Konstytucji. 19 państw ratyfikowało Traktat Konstytucyjny. Także za pomocą referendów. Tylko dwa państwa TK odrzuciły. Wynik uszanowano. > Dlaczego w trakcie gry zmieniono jej zasady tak, żeby otrzymac > własciwy wynik? Niczego nie zmieniano. Zaproponowano inny Traktat i ten jest w tej chwili ratyfikowany przez wszystkie państwa. > I na koniec, dlaczego sekundujesz oszustom? Jakim oszustom niby sekunduję ? > Silniej, tak wiem i dlatego trzeba w kolektywie, a nie w > pojedynkę ... To Korwin plakaty z białymi gołąbkami drukuje i drugą Amerykę w Polsce obiecuje, nie ja. A w grupie jest po prostu skuteczniej, a nie silniej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mike0l Re: rozumiem :) 09.04.08, 00:27 > Społeczeństwa nie odrzuciły Konstytucji. 19 państw ratyfikowało Traktat Konstytucyjny. Także za pomocą referendów. Tylko dwa państwa TK odrzuciły. Wynik uszanowano. Uszanowano? może wytłumaczysz w jaki sposób? > Niczego nie zmieniano. Zaproponowano inny Traktat i ten jest w tej chwili ratyfikowany przez wszystkie państwa. Snajpier powtarzam przestań klamac!!!! Zaproponowano dokładnie ten sam traktat. wielu politykow europejskich mówiło o sukcesie ponieważ zachowano najwzniejsze zapisy. mało tego ten traktat to stek bzdur i malo kto go rozumie. ...Uszanowano=oszukano Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: rozumiem :) 09.04.08, 00:36 mike0l napisał: > > Społeczeństwa nie odrzuciły Konstytucji. 19 państw ratyfikowało Traktat > Konstytucyjny. Także za pomocą referendów. Tylko dwa państwa TK odrzuciły. Wynik > uszanowano. > > Uszanowano? może wytłumaczysz w jaki sposób? W ten sposób, że TK nie wszedł w życie. > > Niczego nie zmieniano. Zaproponowano inny Traktat i ten jest w tej chwili > ratyfikowany przez wszystkie państwa. > > Snajpier powtarzam przestań klamac!!!! Zaproponowano dokładnie ten sam traktat. > wielu politykow europejskich mówiło o sukcesie ponieważ zachowano najwzniejsze > zapisy. > mało tego ten traktat to stek bzdur i malo kto go rozumie. Znów kłamiesz. Traktat Reformujący nie jest Traktatem Konstytucyjnym. S. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: rozumiem :) 09.04.08, 11:34 snajper55 napisał: > paczula8 napisała: > > > A co ma do tego Polska? Postępowcy = Polska? > > A Ty nie uważasz, że postęp jest dla Polski dobry ? Wolisz > stagnację ? Chyba nie. Snajper, to co Ty nazywasz postępem jest wstecznictwem. Polacy dobrze wiedza jak kończa sie eksperymenty z socjalizmem. Ja wolę normalność ... bez Twoich etykietek. > > > I dlaczego lewaków nazywasz postepowcami? ... dla zmylenia tych, > > którzy jeszcze nie wiedzą, o co toczy sie gra? > > Nie nazywam lewaków postępowcami. Postępowcami nazywam zwolenników postępu. He he ... Józef Mackiewicz miał racje twierdzac, ze największy problem z komunizmem jest ten, że jest reformowalny... ale jakbyś go nie nazwał, pozostaje zawsze tym samym i do tego samego dąży – do zniewolenia ludzi. > > No dobra ... w pierwszej turze społeczeństa odrzuciły Konstytuję, > > czyli kto wg Ciebie wygrał i dlaczego tego wyniku nie uszanowano? > > Społeczeństwa nie odrzuciły Konstytucji. 19 państw ratyfikowało Traktat > Konstytucyjny. Także za pomocą referendów. Tylko dwa państwa TK odrzuciły. Wynik > uszanowano. Zasada była taka, ze Konstytucja miała zostać przyjęta JEDNOGŁOSNIE, więc nie ma najmniejszego znaczenia liczba państw, które zagłosowały 'za'. O uszanowaniu wyniku można byłoby mówić, gdyby zmienioną Konstytucje poddano ponownie pod referendum (gra się toczy, zasady obowiązują te same), ale tego nie zrobiono ... przemalowano Konstytucję na TR, o którego przyjeciu decyduja politycy, NIE społeczeństwa. To oszustwo. > > > Dlaczego w trakcie gry zmieniono jej zasady tak, żeby otrzymac > > własciwy wynik? > > Niczego nie zmieniano. Zaproponowano inny Traktat i ten jest w tej chwili > ratyfikowany przez wszystkie państwa. 'Inny Traktat' ... słuchaj, taki kit, to możesz wciskac swoim dzieciom. Czy mam tu przytaczać wypowiedzi czołowych europejskich polityków, którzy przyznają, że TR jest podmalowaną dla niepoznaki Konstytucją? > > I na koniec, dlaczego sekundujesz oszustom? > > Jakim oszustom niby sekunduję ? Politykom, którzy nas oszukują. > > Silniej, tak wiem i dlatego trzeba w kolektywie, a nie w > > pojedynkę ... > > To Korwin plakaty z białymi gołąbkami drukuje i drugą Amerykę w Polsce obiecuje, nie ja. > > A w grupie jest po prostu skuteczniej, a nie silniej. Prawda nie potrzebuje grupy. Dlatego lewactwo, czy jak Ty ich nazywasz postępowcy boją sie prawdy. BTW po 89 roku prawda nie została przywrócona i to jest największy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: rozumiem :) 09.04.08, 13:55 paczula8 napisała: > Snajper, to co Ty nazywasz postępem jest wstecznictwem. Polacy > dobrze wiedza jak kończa sie eksperymenty z socjalizmem. > Ja wolę normalność ... bez Twoich etykietek. Powtarzam i będę powtarzał do znudzenia. Integracja europejska to nie socjalizm. Nikt w Unii nie dąży do nacjonalizacji środków produkcji. Wprost przeciwnie. Integracja europejska rozszerza zakres wolności ludzi (choćby Schengen), a to jest dla mnie sprzeczne z socjalizmem. > He he ... Józef Mackiewicz miał racje twierdzac, ze największy > problem z komunizmem jest ten, że jest reformowalny... ale jakbyś > go nie nazwał, pozostaje zawsze tym samym i do tego samego dąży – > do zniewolenia ludzi. A w jakiż to sposób komunizm, kapitalizm, socjalizm, feudalizm zniewala ludzi ? To jego konkretne implementacje MOGĄ zniewalać ludzi. Tylko co to ma wspólnego z Unią ? > Zasada była taka, ze Konstytucja miała zostać przyjęta JEDNOGŁOSNIE, > więc nie ma najmniejszego znaczenia liczba państw, które > zagłosowały 'za'. Skoro piszesz, że "w pierwszej turze społeczeństa odrzuciły Konstytuję", to ja to uściślam, że tylko dwa społeczeństwa, a inne społeczeństwa Konstytucję zaakceptowały. Uściślam, aby nie powstało błędne wrażenie, że wszystkie społeczeństwa lub ich większość była przeciw Traktatowi Konstytucyjnemu. > O uszanowaniu wyniku można byłoby mówić, gdyby > zmienioną Konstytucje poddano ponownie pod referendum (gra się > toczy, zasady obowiązują te same), ale tego nie zrobiono ... Sama napisałaś, że zasada była inna. Wszyscy za, to Traktat Konstytucyjny wchodzi w życie. Nie wszyscy byli za, więc TK w życie nie wszedł. Wynik uszanowano. Nie było umowy, że w takiej sytuacji TK będzie zmieniany i ponownie głosowany. > przemalowano Konstytucję na TR, o którego przyjeciu decyduja > politycy, NIE społeczeństwa. To oszustwo. Nie. Napisano nowy Traktat Reformujący. O sposobie jego przyjmowania każde państwo decyduje samodzielnie. W Polsce o tym, czy TR przyjmować w drodze referendum czy poprzez decyzję Prezydenta zadecydował Sejm. Tak się to w demokracjach parlamentarnych robi. Może Ci się po prostu ustrój Polski nie podoba ? > 'Inny Traktat' ... słuchaj, taki kit, to możesz wciskac swoim > dzieciom. Czy mam tu przytaczać wypowiedzi czołowych europejskich > polityków, którzy przyznają, że TR jest podmalowaną dla niepoznaki > Konstytucją? Pozwolisz, że będę miał swoje zdanie, czy też jesteś zwolenniczką jednomyślenia ? > > > I na koniec, dlaczego sekundujesz oszustom? > > > Jakim oszustom niby sekunduję ? > > Politykom, którzy nas oszukują. Ciebie może oszukują, jeśli im wierzysz. Ja do oświadczeń polityków podchodzę z dużym dystansem. W takim razie zmienię pytanie: Jak niby sekunduję politykom ? Ja piszę to co uważam, a nie to co mówią politycy. Wtedy bym cytował. ;) > Prawda nie potrzebuje grupy. Dlatego lewactwo, czy jak Ty ich > nazywasz postępowcy boją sie prawdy. Postępowcy boją sie prawdy ? To dlaczego zacofańcy ciągle kłamstw używają w swojej propagandzie antyunijnej ? Pamiętasz przed akcesją ? Niemcy nas wykupią ! Przemysł upadnie ! Rolnictwo upadnie ! Bezrobocie wzrośnie do 50% ! Kurs złotówki się załamie ! Inflacja sięgnie 20% ! > BTW po 89 roku prawda nie została przywrócona i to jest największy > problem. A o czym prawda nie została przywrócona ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: rozumiem :) 10.04.08, 12:00 > Powtarzam i będę powtarzał do znudzenia. Integracja europejska to nie socjalizm. A choćbys i tysiac razy powtórzył, to bez znaczenia. W Unii mamy do czynienia z socjalizmem własnościowym ('Droga do zniewolenia',F. von Hayek - jeszcze raz polecam). > Integracja europejska rozszerza zakres wolności ludzi (choćby > Schengen), a to jest dla mnie sprzeczne z socjalizmem. Schengen jest li tylko powrotem do sytuacji sprzed II w.św., nie trzeba byc w EU, żeby byc w Schengen. Nie mieszaj tych spraw. > A w jakiż to sposób komunizm, kapitalizm, socjalizm, feudalizm zniewala ludzi ? Włażąc w jego zycie z butami. Tak jak robi to Unia. > Sama napisałaś, że zasada była inna. Wszyscy za, to Traktat Konstytucyjny wchodzi w życie. Nie wszyscy byli za, więc TK w życie nie wszedł. Wynik uszanowano. Nie było umowy, że w takiej sytuacji > TK będzie zmieniany i ponownie głosowany. Ale to chyba oczywiste, no nie? Skoro społeczeństwo zaproponowaną Konstytucje odrzuciło, to znaczy , że odrzuciło równiez kształt państwa, które na bazie tej Konstytucji miało powstać. Czy politycy unijni to uszanowali? > Nie. Napisano nowy Traktat Reformujący. Nikt poważny juz tak nie twierdzi, a Ty w kółko swoje ... :/ > Postępowcy boją sie prawdy ? To dlaczego zacofańcy ciągle kłamstw używają w swojej propagandzie antyunijnej ? Pamiętasz przed akcesją ? Niemcy nas wykupią! > Przemysł upadnie ! Rolnictwo upadnie ! Bezrobocie wzrośnie do 50% ! Kurs złotówki się załamie ! Inflacja sięgnie 20% ! Lewica! nie postępowcy, uzywaj własciwego okreslenia. Poza tym, co wczoraj było postepem, dzis jest zacofaniem. A co do reszty, posługujesz sie półprawdami; UE nie ma jeszcze osobowości prawnej, czyli super państwo JESZCZE nie powstało. Za wcześnie jest więc , zeby oceniac konsekwencje naszego do niej wejścia. Póki co jesteśmy z nią w okresie narzeczeństwa ... prezentuje sie dość atrakcyjnie, na kolacje czasem zaprosi i prezent kupi ... > > > BTW po 89 roku prawda nie została przywrócona i to jest największy problem. > > A o czym prawda nie została przywrócona ? Przykład pierwszy z brzegu: komunizm, nigdy nie został rozliczony i oceniony. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: rozumiem :) 10.04.08, 18:51 paczula8 napisała: > Włażąc w jego zycie z butami. Tak jak robi to Unia. Każdy system włazi z butami. W każdy systemie płacimy podatki, w każdym systemie mamy pewne obowiązki, w każdym systemie mamy pewne prawa. Bo to jest właśnie SYSTEM. A poza systemem nie ma życia. Teraz masz tę wolność, że jak Ci się ten system nie podoba, to sobie możesz znaleźć inny, lepszy i tam się przenieść. Lub możesz próbować zmienić system w którym funkcjonujesz. > Ale to chyba oczywiste, no nie? Skoro społeczeństwo zaproponowaną > Konstytucje odrzuciło, Które społeczeństwo ? > to znaczy , że odrzuciło równiez kształt > państwa, które na bazie tej Konstytucji miało powstać. Czy politycy > unijni to uszanowali? Nieuszanowaniem woli społeczeństwa francuskiego i społeczeństwa holenderskiego byłoby przyjęcie TK przez UE. I to oczywiście byłoby naganne. Co prawda NIEprzyjęcie traktatu jest NIEuszanowaniem woli innych społeczeństw, ale trudno, taka była umowa. > Lewica! nie postępowcy, uzywaj własciwego okreslenia. To nie jest lewica, więc nie będę tego terminu używał. > Poza tym, co wczoraj było postepem, dzis jest zacofaniem. > A co do reszty, posługujesz sie półprawdami; UE nie ma jeszcze > osobowości prawnej, czyli super państwo JESZCZE nie powstało. Jak będzie miała osobowość prawną też nie będzie państwem ani superpaństwem. Na przykład ONZ ma osobowość prawną. Też jest superpaństwem ? NATO też ma osobowość prawną. Kolejne superpaństwo ? > Za wcześnie jest więc , zeby oceniac konsekwencje naszego do niej > wejścia. Póki co jesteśmy z nią w okresie narzeczeństwa ... > prezentuje sie dość atrakcyjnie, na kolacje czasem zaprosi i > prezent kupi ... To taka narzeczona, z która się mieszka przez 4 lata przed ślubem. Trudno oczekiwać niespodzianek po ślubie. ;) > Przykład pierwszy z brzegu: komunizm, nigdy nie został rozliczony i > oceniony. Przez kogo nie został rozliczony i oceniony ??? Ile mam Ci podać tytułów książek oceniających i rozliczających komunę ? Ile wystąpień władz państwa mam Ci podawać ? A może Ci chodzi o wieszanie komuchów ? O krew ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: rozumiem :) 11.04.08, 10:49 > Każdy system włazi z butami. W każdy systemie płacimy podatki, Snajper, przestań uogólniac , bo doprawadzasz sprawe do absurdu ... NIE każdy, NIE w takim samym stopniu. > > Ale to chyba oczywiste, no nie? Skoro społeczeństwo zaproponowaną > > Konstytucje odrzuciło, > > Które społeczeństwo ? To, które było pytane o zdanie. > Nieuszanowaniem woli społeczeństwa francuskiego i społeczeństwa holenderskiego > byłoby przyjęcie TK przez UE. I to oczywiście byłoby naganne. Czytałes poufny list pani Merkel? Więc nie bredź , ze TR to jest co innego niz TK. > > Jak będzie miała osobowość prawną też nie będzie państwem ani superpaństwem. Na > przykład ONZ ma osobowość prawną. Też jest superpaństwem ? NATO też ma osobowość prawną. Kolejne superpaństwo ? I znowu piszesz bzdury. Czy ONZ ma swój hymn, godło i pieniądz? Czy ma władze ustawodawczą, wykonawcza i sadownicza? Nowa Unia bedzie miała. > > Za wcześnie jest więc , zeby oceniac konsekwencje naszego do niej > > wejścia. Póki co jesteśmy z nią w okresie narzeczeństwa ... > > prezentuje sie dość atrakcyjnie, na kolacje czasem zaprosi i > > prezent kupi ... > > To taka narzeczona, z która się mieszka przez 4 lata przed ślubem. Trudno > oczekiwać niespodzianek po ślubie. ;) heh, wspólnie spedzona noc nie oznacza jeszcze wspólnego zamieszkania. Na razie wszystko jest cacy- ona biedna, ale ładna. on stary oblech, ale za to portfel ma wypchany i ją kusi ... pytanie, czy ona da sie kupić?:) > > > Przykład pierwszy z brzegu: komunizm, nigdy nie został rozliczony i > > oceniony. > > Przez kogo nie został rozliczony i oceniony ??? Ile mam Ci podać tytułów książek > oceniających i rozliczających komunę ? Ile wystąpień władz państwa > mam Ci podawać ? Podaj. > A może Ci chodzi o wieszanie komuchów ? O krew ? Snajper , ty drżysz ... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: rozumiem :) 16.04.08, 02:03 paczula8 napisała: > To, które było pytane o zdanie. Tylko dwa kraje odrzuciły TK. Dziewiętnaście go zaakceptowało. > Czytałes poufny list pani Merkel? Więc nie bredź , ze TR to jest co > innego niz TK. Nie, nie cyztałem. Do mnie nie pisuje. > I znowu piszesz bzdury. Czy ONZ ma swój hymn, godło i pieniądz? Czy > ma władze ustawodawczą, wykonawcza i sadownicza? Nowa Unia bedzie > miała. ONZ ma to wszystko poza walutą, a tej i UE nie ma. To niektóre państwa w Europie przyjmują wspólną walutę. Paczula, kiedy przestaniesz popisywać się swoją ignorancją ? > > > Za wcześnie jest więc , zeby oceniac konsekwencje naszego do > heh, wspólnie spedzona noc nie oznacza jeszcze wspólnego > zamieszkania. To jest wspólne mieszkanie od 2004 roku po kilkuletnim narzeczeństwie. > Na razie wszystko jest cacy- ona biedna, ale ładna. on stary oblech, > ale za to portfel ma wypchany i ją kusi ... pytanie, czy ona da sie > kupić?:) Ani ona ładna, anion starty oblech. Zachowujesz się jak teściowa, mamusia żony. > Podaj. www.odk.pl/komunizm-w-polsce-zdrada-zbrodnia-zaklamanie-zniewolenie,2524.html www.odk.pl/socjalizm-w-zyciu-powszednim-dyktatura-a-spoleczenstwo-w-nrd-i-prl,3880.html www.odk.pl/stan-wojenny-w-zapiskach-arcybiskupa-dabrowskiego,4153.html www.odk.pl/wladze-komunistyczne-wobec-kosciola-katolickiego-w-lodzkiem-1945-1967,2645.html www.odk.pl/kosciol-katolicki-w-czasach-komunistycznej-dyktatury,4327.html www.odk.pl/komunizm-i-po-komunizmie,4559.html Jak te przeczytasz to daj znać. Znajdę Ci następną porcję. > > A może Ci chodzi o wieszanie komuchów ? O krew ? > > Snajper , ty drżysz ... ;))) Nie. Wiem, że tacy najbardziej krwiożerczy pierwsi mdleją. Jakby co. ;)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Lekcja 1. 16.04.08, 02:28 paczula8 napisała: > I znowu piszesz bzdury. Czy ONZ ma swój hymn, godło i pieniądz? Czy > ma władze ustawodawczą, wykonawcza i sadownicza? Nowa Unia bedzie > miała. Flaga ONZ: m.onet.pl/_m/c6a9ce5377bf9db51cd169eeab499363,14,1.jpg Hymn ONZ: A Hymn to the UN Music: Pablo Casals Words: W.H. Auden Muzyka: www.youtube.com/watch?v=gmLV6W5D88w Słowa: www.nationalanthems.us/forum/YaBB.pl?num=1133252938 Władza ustawodawcza: Zgromadzenie Ogólne Władza wykonawcza: Sekretariat i Sekretarz Generalny Władza sądownicza: Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości S. Odpowiedz Link Zgłoś
mike0l Re: Polska wygrała ! :)) 08.04.08, 08:36 Donald Tusk trzy lata temu (w styczniu 2005 roku) mówił: – Każdy, kto ma dobrą wolę i nie ma partykularnego interesu politycznego, a także rozumie, na czym polegają skutki traktatu, musi rozumieć, że im później do tego Polacy się zabiorą, tym lepiej. – Będziemy pytali każdego, kto proponuje szybkie i pozytywne rozpatrzenie traktatu konstytucyjnego w referendum – żeby precyzyjnie i z cywilną i polityczną odwagą powiedział, w czym sytuacja Polski w Europie poprawi się po przyjęciu traktatu konstytucyjnego. – Apeluję do polskich polityków, aby w debacie nad traktatem konstytucyjnym odłożyli na razie na bok oczywiste komunały tak naprawdę, że Europa jako Wspólnota potrzebuje tego traktatu. Niech każdy, kto w tej sprawie zabiera głos, skupi się nad precyzyjną informacją: co Polska zyskuje, a co traci przez wejście lub niewejście traktatu konstytucyjnego. ks.sejm.gov.pl:8009/kad4/096/40963018.htm Dlaczego Tusk zmienił zdanie o 180 stopni? Co mu za to obiecali w Europie? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Polska wygrała ! :)) 08.04.08, 13:04 mike0l napisał: > Dlaczego Tusk zmienił zdanie o 180 stopni? Co mu za to obiecali w Europie? Nie zmienił. Wtedy mówił o czym innym, o Traktacie Konstytucyjnym. Podobnie Kaczyńscy - wtedy byli przeciw, a teraz są za. S. Odpowiedz Link Zgłoś
mike0l Re: Polska wygrała ! :)) 08.04.08, 14:24 to moze snajper55 wytlumaczysz czym sie rozni traktat konstytucyjny od reformujacego. jesli nie potrafisz to ja ci powiem NICZYM znaczacym. 99% zapisow pozostalo bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Polska wygrała ! :)) 09.04.08, 00:34 mike0l napisał: > to moze snajper55 wytlumaczysz czym sie rozni traktat konstytucyjny > od reformujacego. Choćby tym,że nie jest to traktat zastępujący poprzednie traktaty a jedynie traktat modyfikujący już istniejące. Ze wszystkimi tego wadami i zaletami - ciężarem starych rozwiązań w które wpasowywało się nowe pomysły, problemami wynikającymi z istnienia kilku aktów prawnych, ograniczeniami wynikającymi ze starej struktury. W ten sposób UE nadal nie ma jednego dokumentu stanowiącego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 wygrała lewica! 09.04.08, 11:41 tak powinien wygladac tytuł tego wątku. Wygrała w sposób nieuczciwy ... jak to lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wygrała lewica! 09.04.08, 13:32 paczula8 napisała: > tak powinien wygladac tytuł tego wątku. Podział zwolennicy / przeciwnicy UE nie jest tożsamy z podziałem lewica / prawica. Wygrali zwolennicy europejskiej integracji i tyle. > Wygrała w sposób nieuczciwy ... jak to lewica. A gdzie tu nieuczciwość ??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: wygrała lewica! 10.04.08, 12:07 snajper55 napisał: > paczula8 napisała: > > > tak powinien wygladac tytuł tego wątku. > > Podział zwolennicy / przeciwnicy UE nie jest tożsamy z podziałem lewica / > prawica. Wygrali zwolennicy europejskiej integracji i tyle. Pełna prawda brzmi: wygrali zwolennicy integracji z Europą w kształcie, który nadaje jej TR i KPP, czyli zwolennicy powstania Zwiazku Socjalistycznych Republik Europejskich. Kiedy w 2003 roku Polacy opowiedzieli sie za akcesją do EU wierzyli, że bedzie to Europa Ojczyzn, a nie ZSRE ... jestem o tym przekonana. > > > Wygrała w sposób nieuczciwy ... jak to lewica. > > A gdzie tu nieuczciwość ??? to juz pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wygrała lewica! 10.04.08, 19:26 paczula8 napisała: > Pełna prawda brzmi: wygrali zwolennicy integracji z Europą w > kształcie, który nadaje jej TR i KPP, czyli zwolennicy powstania > Zwiazku Socjalistycznych Republik Europejskich. To jest półprawda, czyli gó.. prawda. Prawda jest taka: Wygrali zwolennicy integracji w kształcie, który nadaje jej TR i KPP. Nie integrujemy sie z Europą, bo w Europie jesteśmy od setek lat. Integrują się kraje Europy, a my jesteśmy jednym z tych krajów. > Kiedy w 2003 roku Polacy opowiedzieli sie za akcesją do EU wierzyli, > że bedzie to Europa Ojczyzn, a nie ZSRE ... jestem o tym przekonana. Każdą zmianę traktatów Polacy akceptują w demokratyczny sposób. Także Traktat Lizboński. Ale Ty wiesz lepiej, czego chcą... S. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: wygrała lewica! 11.04.08, 10:55 > Wygrali zwolennicy integracji w kształcie, który nadaje jej TR i KPP. => Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. > > Kiedy w 2003 roku Polacy opowiedzieli sie za akcesją do EU wierzyli, > > że bedzie to Europa Ojczyzn, a nie ZSRE ... jestem o tym przekonana. > > Każdą zmianę traktatów Polacy akceptują w demokratyczny sposób. Także Traktat L > izboński. Ale Ty wiesz lepiej, czego chcą... Polacy akceptują TL??? Widziałes sondaże? I co to znaczy 'akceptują w demokratyczny sposób'? Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: wygrała lewica! 11.04.08, 11:49 paczula8 napisała: > > Wygrali zwolennicy integracji w kształcie, który nadaje jej TR i > KPP. > > => Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. > Jeszcze raz tłumaczę jak komu mądremu - w ZSRR cały przemysł był znacjonalizowany, nie funkcjonowały firmy prywatne, własność prywatna (w zależności od okresu) była znacznie ograniczona, ceny oraz wielkość produkcji danego dobra była ustalana odgórnie itd, itp. Tymczasem wielkość PKB wytwarzana w UE przez firmy prywatne to ponad 80% całości (w Polsce 75%). Gdzie tu masz analogię do UE = ZSRR? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: wygrała lewica! 11.04.08, 11:52 > Gdzie tu masz analogię do UE = ZSRR? Centralne planowanie, tu masz analogię. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: wygrała lewica! 11.04.08, 12:15 paczula8 napisała: > > Centralne planowanie, tu masz analogię. > Daj przykład centralnego planowania. Chcę sprawdzić czy rozumiesz to pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 przykład 15.04.08, 21:43 www.gieldaspozywcza.pl/news/news.asp?id=1153 "Do 2010 r. Polska będzie musiała ograniczyć produkcję cukru o dodatkowe 149,9 tys. ton - ogłosiła Komisja Europejska. W ramach trwającej od 2006 r. reformy rynku cukru w UE Polska już zmniejszyła jego produkcję o 239,3 tys. ton, czyli ok. 13,5 proc. produkcji z 2006 r." Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: przykład 16.04.08, 16:30 To my się widzę nie rozumiemy. Jednym z aspektów UE jest istnienie WPR. Wynikają z tego m.in. dopłaty dla rolników, producentów żywności i regulacje z tym związane. Jednym z największych beneficjentów jest Polska. KE (już któryś raz) postulowała bardzo liberalne rozwiązanie - zniesienie Wspólnej Polityki Rolnej. Najbardziej protestowały 2 państwa Francja i... Polska. Minister rolnictwa twierdził, że zbyt wolny rynek rolny będzie skutkował nadprodukcją, spadkiem cen i masowymi bankructwami rolników. Inaczej mówiąc, jeżeli chodzi o rolnictwo, pewne regulacje są narzucone za zgodą wszystkich państw, nie nazwałbym tego jednak centralnym planowaniem a'la PRL - kiedy to decydowano w KC ile butów w danym rozmiarze ma być wyprodukowane o konkretnej jednostce czasu przez dany zakład. Taka subtelna różnica... :) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Jeszcze w kwestii 'kto wygrał?' 10.04.08, 13:23 wiadomosci.wp.pl/kat,13191,wid,8830434,wiadomosc.html?ticaid=15afd "Zasadniczym elementem niemieckiej propozycji jest powołanie podczas czerwcowego szczytu Unii "konferencji rządowej" i wyposażenie jej w "bardzo precyzyjny i ograniczony mandat" - czytamy. (...) Zadaniem uczestników konferencji rządowej będzie skrócenie lub zmiana obecnego tekstu traktatu tam, gdzie jest to "absolutnie konieczne", żeby tekst mógł uzyskać akceptację wszystkich krajów UE - pisze "Der Spiegel". Merkel uważa za temat do dyskusji zarówno unijne symbole jak flaga i hymn, Kartę Praw Podstawowych, a także wszystkie pozostałe elementy, które zbyt mocno kojarzą się z konstytucją" - czytamy. Traktat ma otrzymać "biurokratyczno-techniczny tytuł", co umożliwi Francuzom, Holendrom i Brytyjczykom przyjęcie go, bez konieczności przeprowadzania referendum. Jak podkreśla "Der Spiegel", Merkel przeciwna jest natomiast zmianom "mozolnie wyważonego pakietu" regulującego kwestie liczby głosów poszczególnych krajów w Radzie UE oraz ważenia głosów. (...) Merkel zapowiadała wielokrotnie, że jej celem jest zachowanie "substancji" obecnego traktatu, odrzuconego w 2005 roku przez Francuzów i Holendrów. Na zakończenie swego przewodnictwa, do końca czerwca Niemcy chcą przedstawić pozostałym krajom Wspólnoty nie tylko "rozkład jazdy" dalszych działań w sprawie traktatu lecz także założenia dotyczące jego treści. Strona niemiecka zapowiedziała, że konsultacje z negocjatorami poszczególnych państw UE rozpoczną się w przyszłym tygodniu, zaraz po pierwszej turze wyborów prezydenckich we Francji. Od połowy czerwca Merkel będzie prowadziła rozmowy na najwyższym szczeblu." Miłego popołudnia Snajper :) Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Jeszcze w kwestii 'kto wygrał?' 10.04.08, 16:49 Na Twoich oczach tworzy się federacja. Coś na wzór USA. Czy widzisz w tym coś złego? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeszcze w kwestii 'kto wygrał?' 10.04.08, 18:18 1tomasz1 napisał: > Na Twoich oczach tworzy się federacja. Coś na wzór USA. Czy widzisz w tym coś z > łego? Chyba tak, bo ona nie chce takiego socjalizmu jaki gnębi Amerykanów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Jeszcze w kwestii 'kto wygrał?' 10.04.08, 18:45 Tam to dopiero jest socjalizm! Prawo federalne narzucone wszystkim stanom bez wyjątku. A jakby chciał się taki wycofać, to wojna. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Dobrze że ty nie widzisz! ;o> 11.04.08, 09:52 Jeśli chodzi o formę państwowości to będzie federacja jak USA, ale jeśli chodzi o ustrój to zapomnij o dzikim amerykańskim kapitaliźmie, znając mentalność Europejczyków w federacyjnym państwie rządzić będzie euro-socjalizm, więc nie rozumiem twojej radości. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Dobrze że ty nie widzisz! ;o> 11.04.08, 10:06 Wszystko znacjonalizują? Może nawet samochody osobowe nie będą stanowiły własności prywatnej jak w ZSRR? Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Szwecja 11.04.08, 10:17 to państwo kapitalistyczne, czy socjalistyczne wg Ciebie? 1tomasz1 napisał: > Wszystko znacjonalizują? Może nawet samochody osobowe nie będą stanowiły > własności prywatnej jak w ZSRR? Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Szwecja 11.04.08, 11:42 Kapitalistyczne państwo opiekuńcze. Które nota bene od tej opiekuńczości odchodzi. PRL, a w szczególności ZSRR były państwami socjalistycznymi. Nie funkcjonowały tam przecież firmy prywatne. W ZSRR nie było nawet pojęcia własności prywatnej... Odsyłam do lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Szwecja 11.04.08, 11:50 1tomasz1 napisał: > Kapitalistyczne Tomaszu, proszę Cię ...:) > państwo opiekuńcze. Które nota bene od tej opiekuńczości odchodzi. Własnie! ciekawe dlaczego , no nie?:) > > PRL, a w szczególności ZSRR były państwami socjalistycznymi. Nie funkcjonowały > tam przecież firmy prywatne. W ZSRR nie było nawet pojęcia własności prywatnej. W ZSRR był komunizm. W Szwecji jest socjalizm (socjal- opieka), własnośc jest mieszana. > Odsyłam do lektury. Chętnie poznam źródło Twoich rewelacji, tytuł poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Szwecja 11.04.08, 12:18 paczula8 napisała: > 1tomasz1 napisał: > > > Kapitalistyczne > > Tomaszu, proszę Cię ...:) > Nie. To ja Cię proszę, żebyś zaczęła używać organu znajdującego się pod czaszką. ;) > > państwo opiekuńcze. Które nota bene od tej opiekuńczości odchodzi. > > Własnie! ciekawe dlaczego , no nie?:) Bo się to nie opłaca. Przepuszczanie dużej ilości pieniędzy przez budżet, nawet w takim zdyscyplinowanym kraju jak Szwecja, na dłuższą skalę nie może się udać. > > > > > PRL, a w szczególności ZSRR były państwami socjalistycznymi. Nie > funkcjonowały > > tam przecież firmy prywatne. W ZSRR nie było nawet pojęcia > własności prywatnej. > > W ZSRR był komunizm. W Szwecji jest socjalizm (socjal- opieka), > własnośc jest mieszana. > Nie prawda. Nawet w nazwie mieli "socjalistyczny". Oni dążyli do komunizmu... :)))))) > > > Odsyłam do lektury. > > Chętnie poznam źródło Twoich rewelacji, tytuł poproszę :) > O nie. Lenistwa nie toleruję. Do roboty - szukać samemu! A i dyskusja na tym zyska. ;) A'propos jest na świecie jakieś państwo niesocjalistyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson A jednak się opłaca. 11.04.08, 12:42 en.wikipedia.org/wiki/Human_Poverty_Index en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29_per_capita Do tego dochodzi najwyższy w świecie odsetek wydatków na naukę. No i jeszcze mały fakt że państwo o z 9mln populacją jest potęgą w produkcji elektroniki, motoryzacji czy lotnictwa (realną potęgą z rodzimymi koncernami, a nie jak np. Irlandia kolosem gospodarczym na glinianych nogach całkiem uzależnionym od obcych inwestycji). Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Na koniec coś jeszcze tobie napiszę. 11.04.08, 12:48 Cieszy mnie poparcie dla socjalistycznej (inna po prostu nie może być) Euro-federacji wśród takich pożytecznych głupców jak ty, którzy opowiadają się za chorym radykalnie kapitalistycznym systemem a zarazem popierają Eurosocjalizm nie zdając sobie nawet z tego sprawy. Nie ma to jak wykorzystać dziecinną naiwność ideologicznych wrogów do własnych celów. To co teraz napisałem nie wpłynie na poparcie dla UE ze strony ogółu rynkowych fundamentalistów i antyspołecznych zamordystów w Polsce (zwanych kłamliwie "liberałami" gospodarczymi), za to tobie popsuje humor, a jeśli projekt Euro-federacji straci przez to jednego fana jakoś to przeżyję. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Własność prywatna kończy się na małej firmie. 11.04.08, 12:36 Duże koncerny na zachodzie bez zgody państwa nie podejmą żadnej strategicznej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Własność prywatna kończy się na małej firmie. 11.04.08, 12:40 Małe firemki też. Nawet jak masz jednoosoby wywóz szamb, musisz mieć na to zgodę odpowiedniego organu. :))))) Strasznie coś zaczynasz chrzanić... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Ale możesz inwestować i przenosić firemkę 11.04.08, 12:52 gdzie chcesz, duże koncerny takiego luksusu nie mają. Państwo zabrania przenoszenia centrów zarządzających czy ośrodków R&D za granicę i koncern nie ma wyboru, musi się przystosować. A to dopiero początek, niedługo pewnie pójdziemy w kierunku Japonii i Korei Płd., a tam to już jest pełna wasalność ichniejszych koncernów od decyzji państwa. Dla przykłądu Daewoo 10 lat temu uciekło z Polski, gdy trwał kryzysu w Korei, bo taka była decyzja władz państwowych które na swoje barki wzięły zażegnanie kryzysu.. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Twoja wiedza o ZSRR jest powalająca... 11.04.08, 12:34 1tomasz1 napisał: > Wszystko znacjonalizują? Może nawet samochody osobowe nie będą stanowiły > własności prywatnej jak w ZSRR? Rosja do dzisiaj nie może odzyskać produkcji przemysłu motoryzacyjnego z czasów ZSRR, takie są skutki kapitalizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Twoja wiedza o ZSRR jest powalająca... 11.04.08, 12:36 Bo Rosja nie jest krajem kapitalistycznym. A pseudo kapitalistycznym. Nie było tego na WOS-ie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Oczywiście, w swerze gospodarki jest dzisiaj 11.04.08, 12:58 socjalistyczna, z uzależnieniem lub wręcz całkowitym upaństwowieniem (oil&gas) gospodarki. Taki stan rzeczy trwa od czasów Putina dzięki czemu Rosja jak burza wychodzi z tragicznej sytuacji w jaką wprowadził ją kapitalizm Jelcyna i czubka-Czubajsa. No ale zapóźnienia spowodowane kapitalistyczną dekadą lat 90ych były naprawdę niewyobrażalne i trzeba będzie jeszcze lat by to wszystko naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Jeszcze w kwestii 'kto wygrał?' 11.04.08, 10:22 1tomasz1 napisał: > Na Twoich oczach tworzy się federacja. Coś na wzór USA. Czy widzisz w tym coś złego? Wolę konfederację - to po pierwsze, a po drugie - nie pozostawiono nam wyboru i to mi sie najbardziej nie podoba. Gdyby społeczeńswtwo w demokratyczny sposób zdecydowało , ze chce federacji, to ok, przyjęłabym to do wiadomości i uszanowała wybór ... ale nie cierpię, kiedy ktos próbuje mnie zrobić w konia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majmonides Re: Jeszcze w kwestii 'kto wygrał?' IP: *.magma-net.pl 11.04.08, 10:55 a mnie kapitalizm nie pozostawił wyboru i musze tyrac. A tez nad tym nie głosowałem :( Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Jeszcze w kwestii 'kto wygrał?' 11.04.08, 11:34 Gość portalu: majmonides napisał(a): > a mnie kapitalizm nie pozostawił wyboru i musze tyrac. A tez nad > tym nie głosowałem :( Dlaczego musisz? nie chcesz nie tyraj :) Odpowiedz Link Zgłoś
1tomasz1 Re: Jeszcze w kwestii 'kto wygrał?' 11.04.08, 12:38 Wybór był. Trzeba było od 89' włącznie głosować na partie antyunijne. Dziwnym trafem wygrywały te, które deklarowały swoją prounijność. Nie mów, że nagle spadłaś z Księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Ty akurat powinnaś się cieszyć 11.04.08, 13:05 z tego że referendum się nie odbyło. Bo gdyby było referendum, pytano by się obywateli nie tylko o sam Traktat, ale też o Kartę Praw Podstawowych, poparcie większości polaków jest wręcz pewne, a o odpowiednią frekwencję już by zadbały media nagłaśniając referendum. Tak więc w przypadku referendum mielibyśmy i Traktat Lizboński i KPP. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jeszcze w kwestii 'kto wygrał?' 16.04.08, 02:12 paczula8 napisała: > Gdyby społeczeńswtwo w demokratyczny sposób zdecydowało , ze chce > federacji, to ok, przyjęłabym to do wiadomości i uszanowała wybór > ... ale nie cierpię, kiedy ktos próbuje mnie zrobić w konia. Nie wiem czy nasze społeczeństwo chce federacji czy konfederacji, bo to nie było rozważane. Wiem, że polskie społeczeństwo popiera partie będące za przyjęciem Traktatu Lizbońskiego i pokazało to niedawno, w październiku 2007. Polskie społeczeństwo głosowało na PO, PiS, LiD, PSL, które to partie są ZA Traktatem Lizbońskim. Polskie społeczeństwo NIE głosowało na LPR czy UPR, które to partie są PRZECIWKO Traktatowi Lizbońskiemu. S. Odpowiedz Link Zgłoś