oryginal23 23.05.10, 13:00 Zastanawiam się, czy soki w kartonikach mają cokolwiek wspólnego z prawdziwymi owocami? Mam niemiłe wrażenie, że pomimo zapewnień producentów to sama chemia. Jak sądzicie? 23. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
only.cerber Re: Soki w kartonikach 11.06.10, 14:17 Wiesz co, no z braku laku wszystko się kupi, ale faktycznie nie ma to jak własnoręcznie zrobiony sok z dobrych owoców z miąższem i o naturalnym smaku. Na pewno jak samemu taki sok się zrobi, to sporo się zaoszczędzi, ale trzeba wcześniej zainwestować w dobra sokowirówkę, bo to jednak w czym robimy sok, tez niejako rzutuje na jego jakość. Słyszałam, że jednymi z lepszych sokowirówek są zelmery i nawet znalazłam kilka fajnych na magicznej planecie. Myślę, że każdy chętnie by sobie taki sprzęt sprawił, żeby mieć teraz, podczas takiego upału pyszny i zdrowy soczek. Odpowiedz Link Zgłoś
puterko00 Re: Soki w kartonikach 29.06.10, 15:47 Nie mam pojęcia,bo nie pijam.Zdecydowanie wole wode z plastrem cytryny. Mysle ze jest zdrowsza. _______________________ konkurs.develey.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monhann2 Re: Soki w kartonikach IP: *.ica.net 09.07.10, 17:21 Boze, te soki w kartonach to moze nie sama chemia ale sam cukier!!!!!! wystrzegalabym sie tych slodzonych sokow, bo jedna szklanka takiego soku, to kilkaset zbednych kalorii!!!! Jesli chodzi o napoje to ja tez tylko kawa rano, potem tylko woda, woda, woda! Odpowiedz Link Zgłoś