marcinos4 29.06.10, 16:38 Próbowaliście już którąś z nowych herbat Dilmah. Strasznie dużo smaków. Ja na razie wypróbowałem tylko Toffi ale ciekaw jestem jakie macie zdanie na temat innych smaków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
only.cerber Re: Herbaty Dilmah 19.07.10, 13:45 Dilmah to chyba jedna z najlepszych herbat, jakie mamy możliwość kupować w Polskich sklepach. Zawsze jak wchodzi jakaś nowość, nowy smak, to od razu wiadomo, że będzie on przepyszny - no ale wiadomo, że po tak dobrej herbacie nie ma się czego innego spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Herbaty Dilmah 20.07.10, 10:33 A jakie herbaty Dilmah pijasz? Masz jakieś ulubione smaki na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Herbaty Dilmah 23.07.10, 10:41 Nie lubie herbat aromatyzowanych. Jest to wedlug mnie maskowanie slabych walorow samej herbaty wykorzystanej do bazy w mieszance. Niearomatyzowane Dilmah sa niezle, ale sam ceylon i Indie - raczej zblizony styl fermentacji czarnej herbaty. Ciekawiej (chociaz tez w tym samym "stylu") wygladaja te w puszkach, ale nie ryzykowalem poniewaz nie ma mozliwosci powachac, przyjzec sie lisciom - a cena juz jest wyzsza, odpowiadajaca cenom herbat na wage importowanych przez herabciarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Herbaty Dilmah 28.07.10, 10:51 Dilmah dba po prostu o jakość. Nie możesz powąchać ani zobaczyć, bo są one hermetycznie zamknięte żeby otwierając taką paczkę mieć 7 dniową świeżutką herbatkę. Nie różni się ona niczym od tej kupowanej w herbaciarni tylko tym że masz gwarnację że jest świeża. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Herbaty Dilmah 28.07.10, 11:37 konoly napisał: > Dilmah dba po prostu o jakość. Nie możesz powąchać ani zobaczyć, bo są one > hermetycznie zamknięte żeby otwierając taką paczkę mieć 7 dniową świeżutką > herbatkę. Nie różni się ona niczym od tej kupowanej w herbaciarni tylko tym że > masz gwarnację że jest świeża. a powinna byc lepsza, bo w wiekszosci herbaciarni markrtowych sprzedaja kiepskie herbaty pochodzace z hurtowni niemieckich. Maskuje sie to bazujac glownie na herbatach smakowych, nasyconych aromatami. Odpowiedz Link Zgłoś
konoly Re: Herbaty Dilmah 29.07.10, 10:54 [9:50:05 AM] Marcin Firmanty: Chyba nie rozmawiamy o Dilmah w tym momencie. Dbałość o odpowiednie przechowywanie herbaty to podstawa dla tej firmy. Nie ma więc mowy o kiepskiej jakości i maskowaniu czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Herbaty Dilmah 29.07.10, 14:53 konoly napisał: > [9:50:05 AM] Marcin Firmanty: Chyba nie rozmawiamy o Dilmah w tym momencie. > Dbałość o odpowiednie przechowywanie herbaty to podstawa dla tej firmy. Nie ma > więc mowy o kiepskiej jakości i maskowaniu czegokolwiek. Przeczytaj mojego posta jeszcze raz i przemysl o ktorych herbatach, od ktorych zachwalana powinna byc lepsza, pisalem. Natomiast ogolnie, co do herbaty lepszej i gorszej, to Dilmah, jako wlasciciel plantacji MUSI miec i gorsze herbaty i lepsze. I te gorsze rowniez sprzedaje. Przeciez nie wyrzuca? Odpowiedz Link Zgłoś
pikamo Re: Herbaty Dilmah 16.09.10, 10:53 W działalności firmy Dilmah najbardziej mnie razi nachalna akcja emarketingowa prowadzona w blogach, forach (i gdzie się da) internetowych, zasypywanie spamem źle świadczy o Dilmah skoro musi uciekać się do takich metod, by promować swoje produkty. Widać nie bronią się one same i trzeba im pomóc. Swoją drogą ten idiotyczny pomysł na darmową kryptoreklamę jakiegoś barana marketingu Dilmaha zdaje się przynosi odwrotny skutek. Nazwałbym to "efekt barana". Odpowiedz Link Zgłoś
herbata_kwitnaca Re: Herbaty Dilmah 22.10.10, 10:35 witam, a może skusiłby Pan się na przygodę z herbatą kwitnącą ( herbatą w kulkach). Od tygodnia działa w internecie sklep specjalizujący się wyłącznie w herbatach kwitnących: białych i zielonych oraz różnych zestawach z herbatą. Różne smaki herbat gwarantowane są dzięki wkomponowanym kwiatom: lili, chryzantemy czy gożdzika. Herbatki mają delikatny słodkawy smak, sa bardzo zdrowe i niezwykle efektowne.Zapraszam do sklepu www.herbatakwitnaca.plMałgorzata Łużyńska właściciel ,,Herbata Kwitnąca'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotkaklotka Re: Herbaty Dilmah IP: 194.187.55.* 07.07.11, 20:19 Dla mnie herbaty Dilmah to strzał w dziesiątkę - wiśniowa jest przepyszna a toffi to dopiero niebo w gębie :D Teraz oprócz pragnienia Dilmah zaspokaja nasze potrzeby tworzenia ;) Komiksy Dilmah są idealne do kreatywnego i bezstresowego myślenia ;) Bo wszystkimi technicznymi rzeczami zajmuje się program - my mamy tylko wymyślić sobie treść komiksu i jego wygląd ;D Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Herbaty Dilmah 07.07.11, 21:04 Gość portalu: ciotkaklotka napisał(a): > Dla mnie herbaty Dilmah to strzał w dziesiątkę - wiśniowa jest przepyszna a tof > fi to dopiero niebo w gębie :D Ja tam wole lody o tych smakach, a herbata powinna miec naturalny wlasny aromat i smak. >Teraz oprócz pragnienia Dilmah zaspokaja nasze p > otrzeby tworzenia ;) Komiksy Dilmah są idealne do kreatywnego i bezstresowego m > yślenia ;) Co to jest "bezstresowe myslenie" ? :P > Bo wszystkimi technicznymi rzeczami zajmuje się program - my mamy ty > lko wymyślić sobie treść komiksu i jego wygląd ;D Jeszcze niech program wypike za was ta wasza herbatke i bedzie super :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juri Re: Herbaty Dilmah IP: 194.187.55.* 08.07.11, 19:55 widziałem te komiksy dilmah, dla osób lubiących podłubać coś w necie fajna sprawa, zwłaszcza że wielkiej filozofii w obsłudze nie ma. Sądzę, że dzieciakom w szczególności przypadną do gustu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadzeciarz Re: Herbaty Dilmah IP: *.daleka.net 11.07.11, 20:41 Właśnie, to komiksy to frajda dla dzieciaków – ja zdecydowanie preferuje scrapbook Dilmah – to coś dla dużych dzieci ;) dużo możliwości do obróbki zdjęć, dużo fajnej zabawy a wszystko to oczywiście za darmo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natusia 44 Re: Herbaty Dilmah IP: 194.187.55.* 12.07.11, 22:50 No właśnie frajda dla dzieciaków, więc komiksy Dilmah są idealne na powrót do dzieciństwa :D przynajmniej dla mnie fajne jest to, że mogę znów poczuć się jak mała dziewczynka, nie mieć problemów na głowie tylko bawić się i bawić ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal66 Re: Herbaty Dilmah IP: *.daleka.net 12.07.11, 22:56 Komiksy fajna rzecz, teraz ta aplikacja Dilmah do tworzenia swoich komiksów też jest spoko. Chyba teraz zeby dostać komiks to trzeba w antykwariacie szukać, a tak to chociaż w domu można własny stworzyć ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzycielka Re: Herbaty Dilmah IP: *.daleka.net 15.07.11, 19:35 W antykwariacie można naprawde znaleźć unikaty ;) np mój chłopak znalazł pierwsze wydanie w Polsce Kajko i Kokosza ;p teraz to połowa dzieciaków nie wie ze takie bajki istniały;p ale dobrze ze chociaz mają szanse spróbować swoich sił w wymyślaniu komiksów Dilmah. Dobrze ze są też i takie kreatywne aplikacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Herbaty Dilmah 15.07.11, 21:07 Ja tam wole sie napic jakiejs dobrej herbaty - Pu Erh, czy oolong. Ostatnio polubilem Dahongpao. A komiksy to polecam www.komiks.gildia.pl/prasa/fantasy-komiks/1 Odpowiedz Link Zgłoś
garysssia Re: Herbaty Dilmah 11.08.11, 16:45 Komiks Dilmah ma jedna dużą zaletę od tego co podałeś ;) można go tworzyć samemu, samemu wymyślać postaci i historie a nie tylko czytać :) ale to coś dla bardziej ambitnych osób.... a co do herbaty to każdy lubi co innego każdy ma inny gust i wszyscy wiedzą, że fajne jest to że jest tyle ludzi na świecie i każdy ma swoje upodobania bo co to byłby za świat jakby każdy myślał tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś