Dodaj do ulubionych

Herbaty Dilmah

29.06.10, 16:38
Próbowaliście już którąś z nowych herbat Dilmah. Strasznie dużo smaków. Ja na
razie wypróbowałem tylko Toffi ale ciekaw jestem jakie macie zdanie na temat
innych smaków?
Obserwuj wątek
    • only.cerber Re: Herbaty Dilmah 19.07.10, 13:45
      Dilmah to chyba jedna z najlepszych herbat, jakie mamy możliwość kupować w
      Polskich sklepach. Zawsze jak wchodzi jakaś nowość, nowy smak, to od razu
      wiadomo, że będzie on przepyszny - no ale wiadomo, że po tak dobrej herbacie nie
      ma się czego innego spodziewać.
      • konoly Re: Herbaty Dilmah 20.07.10, 10:33
        A jakie herbaty Dilmah pijasz? Masz jakieś ulubione smaki na przykład?
    • krzysztofsf Re: Herbaty Dilmah 23.07.10, 10:41
      Nie lubie herbat aromatyzowanych.
      Jest to wedlug mnie maskowanie slabych walorow samej herbaty wykorzystanej do bazy w mieszance.
      Niearomatyzowane Dilmah sa niezle, ale sam ceylon i Indie - raczej zblizony styl fermentacji czarnej herbaty.
      Ciekawiej (chociaz tez w tym samym "stylu") wygladaja te w puszkach, ale nie ryzykowalem poniewaz nie ma mozliwosci powachac, przyjzec sie lisciom - a cena juz jest wyzsza, odpowiadajaca cenom herbat na wage importowanych przez herabciarnie.
      • konoly Re: Herbaty Dilmah 28.07.10, 10:51
        Dilmah dba po prostu o jakość. Nie możesz powąchać ani zobaczyć, bo są one
        hermetycznie zamknięte żeby otwierając taką paczkę mieć 7 dniową świeżutką
        herbatkę. Nie różni się ona niczym od tej kupowanej w herbaciarni tylko tym że
        masz gwarnację że jest świeża.
        • krzysztofsf Re: Herbaty Dilmah 28.07.10, 11:37
          konoly napisał:

> Dilmah dba po prostu o jakość. Nie możesz powąchać ani zobaczyć, bo są one
          > hermetycznie zamknięte żeby otwierając taką paczkę mieć 7 dniową świeżutką
          > herbatkę. Nie różni się ona niczym od tej kupowanej w herbaciarni tylko tym że
          > masz gwarnację że jest świeża.

a powinna byc lepsza, bo w wiekszosci herbaciarni markrtowych sprzedaja kiepskie
          herbaty pochodzace z hurtowni niemieckich. Maskuje sie to bazujac glownie na
          herbatach smakowych, nasyconych aromatami.
          • konoly Re: Herbaty Dilmah 29.07.10, 10:54
            [9:50:05 AM] Marcin Firmanty: Chyba nie rozmawiamy o Dilmah w tym momencie.
            Dbałość o odpowiednie przechowywanie herbaty to podstawa dla tej firmy. Nie ma
            więc mowy o kiepskiej jakości i maskowaniu czegokolwiek.
            • krzysztofsf Re: Herbaty Dilmah 29.07.10, 14:53
              konoly napisał:

> [9:50:05 AM] Marcin Firmanty: Chyba nie rozmawiamy o Dilmah w tym momencie.
              > Dbałość o odpowiednie przechowywanie herbaty to podstawa dla tej firmy. Nie ma
              > więc mowy o kiepskiej jakości i maskowaniu czegokolwiek.

Przeczytaj mojego posta jeszcze raz i przemysl o ktorych herbatach, od ktorych
              zachwalana powinna byc lepsza, pisalem.

Natomiast ogolnie, co do herbaty lepszej i gorszej, to Dilmah, jako wlasciciel
              plantacji MUSI miec i gorsze herbaty i lepsze.
              I te gorsze rowniez sprzedaje. Przeciez nie wyrzuca?
            • pikamo Re: Herbaty Dilmah 16.09.10, 10:53
              W działalności firmy Dilmah najbardziej mnie razi nachalna akcja emarketingowa prowadzona w blogach, forach (i gdzie się da) internetowych, zasypywanie spamem źle świadczy o Dilmah skoro musi uciekać się do takich metod, by promować swoje produkty. Widać nie bronią się one same i trzeba im pomóc.
              Swoją drogą ten idiotyczny pomysł na darmową kryptoreklamę jakiegoś barana marketingu Dilmaha zdaje się przynosi odwrotny skutek.
              Nazwałbym to "efekt barana".
    • herbata_kwitnaca Re: Herbaty Dilmah 22.10.10, 10:35
      witam,
      a może skusiłby Pan się na przygodę z herbatą kwitnącą ( herbatą w kulkach). Od tygodnia działa w internecie sklep specjalizujący się wyłącznie w herbatach kwitnących: białych i zielonych oraz różnych zestawach z herbatą. Różne smaki herbat gwarantowane są dzięki wkomponowanym kwiatom: lili, chryzantemy czy gożdzika. Herbatki mają delikatny słodkawy smak, sa bardzo zdrowe i niezwykle efektowne.Zapraszam do sklepu
      www.herbatakwitnaca.plMałgorzata Łużyńska
      właściciel ,,Herbata Kwitnąca''
      • Gość: ciotkaklotka Re: Herbaty Dilmah IP: 194.187.55.* 07.07.11, 20:19
        Dla mnie herbaty Dilmah to strzał w dziesiątkę - wiśniowa jest przepyszna a toffi to dopiero niebo w gębie :D Teraz oprócz pragnienia Dilmah zaspokaja nasze potrzeby tworzenia ;) Komiksy Dilmah są idealne do kreatywnego i bezstresowego myślenia ;) Bo wszystkimi technicznymi rzeczami zajmuje się program - my mamy tylko wymyślić sobie treść komiksu i jego wygląd ;D
        • krzysztofsf Re: Herbaty Dilmah 07.07.11, 21:04
          Gość portalu: ciotkaklotka napisał(a):

> Dla mnie herbaty Dilmah to strzał w dziesiątkę - wiśniowa jest przepyszna a tof
          > fi to dopiero niebo w gębie :D

Ja tam wole lody o tych smakach, a herbata powinna miec naturalny wlasny aromat i smak.

>Teraz oprócz pragnienia Dilmah zaspokaja nasze p
          > otrzeby tworzenia ;) Komiksy Dilmah są idealne do kreatywnego i bezstresowego m
          > yślenia ;)

Co to jest "bezstresowe myslenie" ? :P

> Bo wszystkimi technicznymi rzeczami zajmuje się program - my mamy ty
          > lko wymyślić sobie treść komiksu i jego wygląd ;D

Jeszcze niech program wypike za was ta wasza herbatke i bedzie super :)
        • Gość: Juri Re: Herbaty Dilmah IP: 194.187.55.* 08.07.11, 19:55
          widziałem te komiksy dilmah, dla osób lubiących podłubać coś w necie fajna sprawa, zwłaszcza że wielkiej filozofii w obsłudze nie ma. Sądzę, że dzieciakom w szczególności przypadną do gustu:)
          • Gość: gadzeciarz Re: Herbaty Dilmah IP: *.daleka.net 11.07.11, 20:41
            Właśnie, to komiksy to frajda dla dzieciaków – ja zdecydowanie preferuje scrapbook Dilmah – to coś dla dużych dzieci ;) dużo możliwości do obróbki zdjęć, dużo fajnej zabawy a wszystko to oczywiście za darmo ;)
            • Gość: natusia 44 Re: Herbaty Dilmah IP: 194.187.55.* 12.07.11, 22:50
              No właśnie frajda dla dzieciaków, więc komiksy Dilmah są idealne na powrót do dzieciństwa :D przynajmniej dla mnie fajne jest to, że mogę znów poczuć się jak mała dziewczynka, nie mieć problemów na głowie tylko bawić się i bawić ;D
          • Gość: ziomal66 Re: Herbaty Dilmah IP: *.daleka.net 12.07.11, 22:56
            Komiksy fajna rzecz, teraz ta aplikacja Dilmah do tworzenia swoich komiksów też jest spoko. Chyba teraz zeby dostać komiks to trzeba w antykwariacie szukać, a tak to chociaż w domu można własny stworzyć ;D
            • Gość: marzycielka Re: Herbaty Dilmah IP: *.daleka.net 15.07.11, 19:35
              W antykwariacie można naprawde znaleźć unikaty ;) np mój chłopak znalazł pierwsze wydanie w Polsce Kajko i Kokosza ;p teraz to połowa dzieciaków nie wie ze takie bajki istniały;p ale dobrze ze chociaz mają szanse spróbować swoich sił w wymyślaniu komiksów Dilmah. Dobrze ze są też i takie kreatywne aplikacje ;)
              • krzysztofsf Re: Herbaty Dilmah 15.07.11, 21:07
                Ja tam wole sie napic jakiejs dobrej herbaty - Pu Erh, czy oolong.
                Ostatnio polubilem Dahongpao.
                A komiksy to polecam
                www.komiks.gildia.pl/prasa/fantasy-komiks/1
                • garysssia Re: Herbaty Dilmah 11.08.11, 16:45
                  Komiks Dilmah ma jedna dużą zaletę od tego co podałeś ;) można go tworzyć samemu, samemu wymyślać postaci i historie a nie tylko czytać :) ale to coś dla bardziej ambitnych osób.... a co do herbaty to każdy lubi co innego każdy ma inny gust i wszyscy wiedzą, że fajne jest to że jest tyle ludzi na świecie i każdy ma swoje upodobania bo co to byłby za świat jakby każdy myślał tak samo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka