Dodaj do ulubionych

Pomocy ! Przeterminowane piwo!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:17
Halo !
Witam...od jakiegoś czasu gnębi mnie pytanie...czy piwo po utracie ważności
ok 3 miesięcy nadaje sie do picia? Czy zaraz można dostać zatrucia jakiegoś i
źle skończyć ? Kolega znalazł skrzynkę piwa...( jak on to przeoczył ? ) w
piwnicy i nie wie co z tym zrobic...pic czy wylac ? :)
Odpowiedzcie prosze! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Pomocnik Re: Pomocy ! Przeterminowane piwo! IP: *.elpos.net / *.elpos.net 14.04.05, 23:14
      Walić śmiało, 3 miechy to nic strasznego. Znajomy który pracował w sklepie
      regularnie pijał piwa z wystwy i przeterminowane, nic mu nie było. Same piwo na
      smaku również jakoś drastycznie nie traciło. Szkoda całej skrzynki piwa ;-)
      • Gość: Corel Re: Pomocy ! Przeterminowane piwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:14
        Swego czasu byłem na stazu w Okocimiu i miałem znajomego ze studiów tez stazyste na labolatorium:) Znależlismy w lodówce Zagłobę w puszcze 15, roku po terminie!!!! Wypilismy ze smakiem:) po szlance niczym stare wino:) smakowało drożdzami i było super...
    • Gość: pomocnik2 Re: Pomocy ! Przeterminowane piwo! IP: *.icpnet.pl 14.04.05, 23:31
      pozna po smaku czy sie nadaje do picia czy nie... zasadniczo alkohol sie nie
      powinien popsuć jedynie drożdże mogą sfermentować... niech pije na zdrowie :D
    • Gość: Dilvish Re: Pomocy ! Przeterminowane piwo! IP: 217.153.33.* 15.04.05, 07:42
      Stało w piwnicy, więc w ciemości i niewysokiej temperaturze. W takich warunkach
      może stać jeszcze długo i nic mu nie będzie.
      • Gość: Herakles Re: Pomocy ! Przeterminowane piwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 23:01
        Dzięki panowie ! Dobre wieści :)
        • Gość: slodziutka Re: Pomocy ! Przeterminowane piwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:11
          mi to w zabce dawali piwo ponad miesiac po teraminie
          i pilam je przez tydzien i nic mi nie jest:D
          a tak na marginesie zabka to chamy!!!!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka