Dodaj do ulubionych

Piolunowka Baczewskiego

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.09.02, 00:44
czy ten znakomity trunek jest gdzies w Kraju do nabycia ? ostatnio udalo mi
sie kupic jedynie reklamowke.
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Odpowiedz samozwanczego eksperta IP: 217.197.165.* 06.09.02, 11:25
      Jeszcze dwa lata temu mozna ja bylo kupic w sklepach warszawskich, ostatnio nie
      widzialem, ale jesli jestes z W-wy, to moge ci napisac, gdzie moze byc.
      Ale teraz garsc info o problemie marki Baczewski.
      Jakies lobuzy rozdrapaly marke i ksztalt butelki, wiec nazwa pojawia sie u
      roznych producentow. Jest firma w Austrii o nazwie "J.A. Baczewski", ale chyba
      robi tylko czysta. W Polsce Zubrowke Wisent na recepturze Baczewskiego (oj,
      kaktus mi urosl) robi Lancut - najgorsza polska zubrowka! Natomiast czysta i
      piolunowke robi polmos w Starogardzie Gdanskim (zawsze mozesz zadzwonic: (48-
      69) 250 31). Teraz uwaga; piolunowka ma dwie odmiany w malych butelkach (ale
      nie chodzi mi o miniaturki, tylko o 0,35 l), jest slaba - 35%, w duzych mocna
      (0,5 l) - 50%. Zdecydowanie polecam te druga. Na butelkach nie ma wyraznej
      informacji o roznicy, tak wiec trzeba kupujac uwazac na wielkosc butelki.
      • Gość: plooshack Re: Odpowiedz samozwanczego eksperta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 11:30
        Gość portalu: Niech napisał(a):

>(...)Teraz uwaga; piolunowka ma dwie odmiany w malych butelkach (ale
        > nie chodzi mi o miniaturki, tylko o 0,35 l), jest slaba - 35%, w duzych mocna
        > (0,5 l) - 50%. Zdecydowanie polecam te druga. Na butelkach nie ma wyraznej
        > informacji o roznicy, tak wiec trzeba kupujac uwazac na wielkosc butelki.

wniosek: jaka pojemność, taki procentaż. Ciekawe jaką miałaby moc nalewana do
        flaszek 1,5 litrowych ;-)
        • Gość: Niech Re: Odpowiedz samozwanczego eksperta IP: 217.197.165.* 06.09.02, 11:44
          Za granica (tam gdzie nas nie ma) czasami podaje sie procenty wedlug proporcji
          alkoholu do reszty (a mnie w reszcie). Piolunowka duza jest reklamowana jako
          100% - bardzo mi sie to spodobalo.
          • Gość: plooshack podwątek nie o piołunówce -cd. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 11:49
            Gość portalu: Niech napisał(a):

> Za granica (tam gdzie nas nie ma) czasami podaje sie procenty wedlug
            proporcji
            > alkoholu do reszty (a mnie w reszcie). Piolunowka duza jest reklamowana jako
            > 100% - bardzo mi sie to spodobalo.

Fakt, też kiesyś trafiłem na taką flachę. BTW - w takiej skali czysty spirytus
            miałby moc NIESKOŃCZONĄ !!!!!! to dopiero brzmi !
            • Gość: Niech Re: podwątek nie o pietruszce -cd. IP: 217.197.165.* 06.09.02, 12:01
              To mieczaki, jak robi sie powyzej 50%, to przechodza na nasza notacje.
              • Gość: kanuk Re: podwątek nie o pietruszce -cd. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.09.02, 22:46
                Niech tam , dzieki za piekne info. w w-wie mam kogos wiec chetnie bym go tam
                poslal. to wyrywanie sobie znakow firmowych to straszna zaraza. najgorzej ze
                czynia to rowniez renomowane francuskie firmy czyli rzekomo z kraju prawa i
                porzadku . wkrotce po pojawieniu sie na rynku w USA i Kanadzie polskich butelek
                z Belvederem i Chopinem zaczely te francuzy podrabiac oryginalny styl butelek i
                sprzedaja wodke pod nazwa Grey Goose /Szara Ges /( czyli sie szarogesia) ,
                choc podobno przegrali proces w tej sprawie. to skandal, ze Polska nie broni
                interesow i znaku firmowego polskiej firmy na rynkach zagranicznych. czym sie
                zajmuja te wszystkie darmozjady na placowkach??? co do oznaczania zawartosci
                alkoholu w/g tzw. proofs jest to taka sama paranoja w Ameryce jak i ze zuzyciem
                paliwa. normalne europejskie myslenie , ktore jasno i prosto wyraza sie w
                litrach na 100 kilometrow i pozwala porownac cechy roznych marek samochodow,
                okresla sie tu na zasadzie : "na jednym baku moge jezdzic tydzien...."
                odbieglem od tematu ale paliwo tez napoj wyskokowy...wysokoprezny czasem...
                • Gość: Niech Re: podwątek nie o poduszce -cd. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 00:04
                  Kanuk, potrzebujemy cie tutaj! Pisz czesciej o roznych trunkach dostepnych u
                  ciebie - nawet polskich. Pojde w miasto i sprawdze, jak to jest z tym
                  Baczewskim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka