Gość: kanuk IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.09.02, 00:44 czy ten znakomity trunek jest gdzies w Kraju do nabycia ? ostatnio udalo mi sie kupic jedynie reklamowke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niech Odpowiedz samozwanczego eksperta IP: 217.197.165.* 06.09.02, 11:25 Jeszcze dwa lata temu mozna ja bylo kupic w sklepach warszawskich, ostatnio nie widzialem, ale jesli jestes z W-wy, to moge ci napisac, gdzie moze byc. Ale teraz garsc info o problemie marki Baczewski. Jakies lobuzy rozdrapaly marke i ksztalt butelki, wiec nazwa pojawia sie u roznych producentow. Jest firma w Austrii o nazwie "J.A. Baczewski", ale chyba robi tylko czysta. W Polsce Zubrowke Wisent na recepturze Baczewskiego (oj, kaktus mi urosl) robi Lancut - najgorsza polska zubrowka! Natomiast czysta i piolunowke robi polmos w Starogardzie Gdanskim (zawsze mozesz zadzwonic: (48- 69) 250 31). Teraz uwaga; piolunowka ma dwie odmiany w malych butelkach (ale nie chodzi mi o miniaturki, tylko o 0,35 l), jest slaba - 35%, w duzych mocna (0,5 l) - 50%. Zdecydowanie polecam te druga. Na butelkach nie ma wyraznej informacji o roznicy, tak wiec trzeba kupujac uwazac na wielkosc butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plooshack Re: Odpowiedz samozwanczego eksperta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 11:30 Gość portalu: Niech napisał(a): >(...)Teraz uwaga; piolunowka ma dwie odmiany w malych butelkach (ale > nie chodzi mi o miniaturki, tylko o 0,35 l), jest slaba - 35%, w duzych mocna > (0,5 l) - 50%. Zdecydowanie polecam te druga. Na butelkach nie ma wyraznej > informacji o roznicy, tak wiec trzeba kupujac uwazac na wielkosc butelki. wniosek: jaka pojemność, taki procentaż. Ciekawe jaką miałaby moc nalewana do flaszek 1,5 litrowych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Odpowiedz samozwanczego eksperta IP: 217.197.165.* 06.09.02, 11:44 Za granica (tam gdzie nas nie ma) czasami podaje sie procenty wedlug proporcji alkoholu do reszty (a mnie w reszcie). Piolunowka duza jest reklamowana jako 100% - bardzo mi sie to spodobalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plooshack podwątek nie o piołunówce -cd. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 11:49 Gość portalu: Niech napisał(a): > Za granica (tam gdzie nas nie ma) czasami podaje sie procenty wedlug proporcji > alkoholu do reszty (a mnie w reszcie). Piolunowka duza jest reklamowana jako > 100% - bardzo mi sie to spodobalo. Fakt, też kiesyś trafiłem na taką flachę. BTW - w takiej skali czysty spirytus miałby moc NIESKOŃCZONĄ !!!!!! to dopiero brzmi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: podwątek nie o pietruszce -cd. IP: 217.197.165.* 06.09.02, 12:01 To mieczaki, jak robi sie powyzej 50%, to przechodza na nasza notacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: podwątek nie o pietruszce -cd. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.09.02, 22:46 Niech tam , dzieki za piekne info. w w-wie mam kogos wiec chetnie bym go tam poslal. to wyrywanie sobie znakow firmowych to straszna zaraza. najgorzej ze czynia to rowniez renomowane francuskie firmy czyli rzekomo z kraju prawa i porzadku . wkrotce po pojawieniu sie na rynku w USA i Kanadzie polskich butelek z Belvederem i Chopinem zaczely te francuzy podrabiac oryginalny styl butelek i sprzedaja wodke pod nazwa Grey Goose /Szara Ges /( czyli sie szarogesia) , choc podobno przegrali proces w tej sprawie. to skandal, ze Polska nie broni interesow i znaku firmowego polskiej firmy na rynkach zagranicznych. czym sie zajmuja te wszystkie darmozjady na placowkach??? co do oznaczania zawartosci alkoholu w/g tzw. proofs jest to taka sama paranoja w Ameryce jak i ze zuzyciem paliwa. normalne europejskie myslenie , ktore jasno i prosto wyraza sie w litrach na 100 kilometrow i pozwala porownac cechy roznych marek samochodow, okresla sie tu na zasadzie : "na jednym baku moge jezdzic tydzien...." odbieglem od tematu ale paliwo tez napoj wyskokowy...wysokoprezny czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: podwątek nie o poduszce -cd. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 00:04 Kanuk, potrzebujemy cie tutaj! Pisz czesciej o roznych trunkach dostepnych u ciebie - nawet polskich. Pojde w miasto i sprawdze, jak to jest z tym Baczewskim. Odpowiedz Link Zgłoś