Gość: ewka IP: 150.254.115.* 25.02.06, 14:53 Czy macie jakieś pomysły na przygotowanie kawy o smaku orzechów laskowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maja herbaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:33 najbardziej lubie herbate lisciasta! Odpowiedz Link Zgłoś
micha-l-sz Re: kawa orzechowa 09.03.15, 21:12 Hmm nigdy nie próbowałem robić kawy orzechowej , piłem jedynie ziarnistą orzechową i zdarzyło mi się raz rozpuszczalną o smaku orzecha, niebo w gębie :D do nabycia tutaj: www.zdrowazywnosc.org/aromatyzowane/12-kawa-ziarnista-orzechowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
anikmi Re: kawa orzechowa 05.05.15, 10:25 brzmi pysznie :) ja czasami popijam kokosową Rene, ale to tak od czasu do czasu, uwielbiam jej zapach, czasami po prostu muszę się jej napić, ale żeby się obudzić potrzebuję mocnej kawy Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.m1 Re: kawa orzechowa 15.05.15, 12:05 Mi osobiście kawa orzechowa bardzo smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
amareta30 Re: kawa orzechowa 13.10.15, 09:41 pamiętam , że kiedyś można było gdzie dostac, chyba w lidlu takie specjalne syropy do kawy i z tego, co kojarze, to były też chyba orzechowe. Całkiem dobre,ale wiadomo, ze co innego do kawy rozpuszczalnej, a co innego do kawy z ekspresu. Odpowiedz Link Zgłoś
wellonme Re: kawa orzechowa 21.10.15, 15:56 hmm możesz po prostu podlać orzeszki wodą i zmielić blenderem wyjdzie coś na zasadzie masła orzechowego rozpuścić w kawie potem przesączyć albo nie - zależy od preferencji i mamy kawę orzechową -- nieuczciwe praktyki deweloperów Odpowiedz Link Zgłoś
tikamthe Re: kawa orzechowa 30.12.15, 20:47 Rzadko pijam taką kawę, ale w święta ostatnio przygotowałam - klasyczna kawa (typu americano) do tego syrop o smaku orzechów, dodatkowo bita śmietana i na górę, obowiązkowo starta czekolada - Jedyna od Wedla, świetne połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
shiny96 Re: kawa orzechowa 27.01.16, 17:22 najlepszy jest syrop Monin prażone orzechy. Smakuje jak Kinder Bueno :D Odpowiedz Link Zgłoś
kuku-na-muniu8 Re: kawa orzechowa 26.07.16, 11:11 Też mi się wydaje, że należy wlać syrop orzechowy. Ale ciekawie może smakować kawa mrożona o tym smaku z bitą śmietaną i pokruszonymi orzechami. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.bialy81 Re: kawa orzechowa 11.04.18, 15:07 aż nabrałam ochoty a teraz to już w sumie sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
junoqwe Re: kawa orzechowa 20.02.17, 21:00 Tutaj kupisz kawę ziarnistą o smaku orzechowym Odpowiedz Link Zgłoś
emily-rose Re: kawa orzechowa 28.06.18, 21:50 A teraz do kupienia w biedronce, ale rozpuszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
aztek2017 Re: kawa orzechowa 18.11.18, 17:23 Polecam kawę BIALETTI alla nocciola (smak orzechowy) do typowej maszynki do kawy espresso.Dobra kawa arabska z intrygującym smakiem orzechowym.Dla znawców. Odpowiedz Link Zgłoś
pwlk Re: kawa orzechowa 26.08.20, 13:28 Wystarczy, że kupisz syrop o takim smaku :) Ja tego typu syropy smakowe kupuję w palarni kawy Blueberry Roasters. Mają sklep internetowy, także śmiało możesz sprawdzić ich pełną ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś
emily-rose Re: kawa orzechowa 11.01.21, 03:09 Tylko, że syrop, to prawie sam cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
macciolo Re: kawa orzechowa 30.09.20, 10:03 Próbowałem kiedyś takiej ale zupełnie mi nie podeszła, zostaję przy klasycznej czarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
bunnita Re: kawa orzechowa 12.05.21, 08:45 zmiel na pył orzechy laskowe i dodaj do kawy? Odpowiedz Link Zgłoś
despor4 Re: kawa orzechowa 16.05.21, 22:17 Jesienią jak miałam świeże orzechy laskowe robiłam nie tylko kawę ale również inne desery. Orzechy blendowałam z cukrem tworząc masę. Zaparzałam kawę w ekspresie, dodawałam utarte orzechy i lekko ubitą śmietanę. Na sam wierzch kilka rozdrobnionych orzechów. Grunt żeby wszystko było świeże. Zamawiałam też na cafeina.eu/ kawę o smaku orzechowym ale warto obsypać jeszcze na wierzch świeżymi orzechami. Można też użyć syropu np. Monin lub ktoś wyżej proponował inne. Odpowiedz Link Zgłoś