ap77 22.04.03, 18:09 Slyszala o jakims nowym na polskim rynku,moze wiecie jak sie dokladnie nazywa i gdzie mozna je dostac? Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: keja Re: Piwo imbirowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 08:30 nazywa się geengers beer. Można go kupić w Carrefour'ze i bywa również w Globi. Koszt ok. 2,5 za buteleczkę bezzwrotna. Jest bardzo dobre, polecam. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Piwo imbirowe 01.05.03, 14:38 Dzięki wielkie! Tak mi coś kołatało słówko ginger, ale nie byłam pewna. No właśnie mam ochote spróbować, bo jestem amatorką "ciekawych" napojów. Zwł. piw- miodowych, bananowych, żurawinowych (piłam podczas pobytu w UK). W Globi, przynajmniej tym na Bielanach W Wawie nie spotkałam tego piwa, ale było jakieś nowe, inne, bodajże miodowe ale za 4,5 (chyba ten sam browar co Corona?) Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
niechciany Re: Piwo imbirowe 01.05.03, 20:15 Pilem ten wynalazek. Juz lepsza urynoterapia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Piwo imbirowe IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.0.* 02.05.03, 00:20 moim zdaniem nie rozni sie w smaku od redds'a ,bez rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś
zatem Re: Piwo imbirowe 02.05.03, 10:31 Sluszna uwaga, tez zauwazylem ze u nas na jablonkach kwitnie imbir. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Piwo imbirowe 02.05.03, 13:35 ginger smakuje jak redds bez gazu. a kolo imbiru to chyba tylko stalo (i to nie za dlugo) :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keja Re: Piwo imbirowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 15:36 ap77 zanlazłaś, próbowałaś, smakowałaś. Daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masza74 Re: Piwo imbirowe IP: *.biaman.pl 10.05.03, 11:59 Ja robię sama piwo imbirowe. Te ze sklepu też piłam , ale niech się chowa przy swojskim. Jak ktoś chce mogę podać przepis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antałka Piwo imbirowe i inne lepsze IP: *.sysadmin.one.pl / 192.168.1.* 12.05.03, 20:43 Ja proszę o przepis (o ile lepsze od tego ze sklepu, które moim zdaniem nie nadaje się za bardzo do picia). Polecam piwa belgijskie, a amatorom owocowych smaków piwko Kriek - w suoermarketach można znaleźć. A w ogóle to zapraszam do Wrocławia na Rynek - spiż najlepszy w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masza 74 Re: Piwo imbirowe IP: *.biaman.pl 13.05.03, 12:26 Proszę bardzo oto przepis woda, sok z jednej cytryny, 10 łyżeczek zmielonego imbiru, 30 dag cukru pudru, 2,5 dag drożdży ( najlepsze są drożdże piwne , mogą być piekarskie ale na tych drożdżach piwo jest gorsze w smaku) Utrzeć drożdże z czterema łyżeczkami cukru, dodać dwie łyżeczki imbiru i pół szklanki wody, wymieszać i przelać do dużej butelki , której nie należy zamykać.Przez osiem dni codziennie mieszać , dodając po łyżeczce imbiru i cukru pudru. Dziewiątego dnia do garnka wlać 1,5 szklanki wody , zagotować , rozpuścić pozostały cukier.Po ostudzeniu dodać sok z cytryny i połączyć z przecedzoną zawartością butelki. Dodać dwa litry zimnej przegotowanej wody ( ja dodaję mineralną niegazowaną) wymieszać i rozlać piwo do butelek nie zapełniając do końca. przechowywać w lodówce . Do spożycia na 2 dzień. Odpowiedz Link Zgłoś