Gość: aniela IP: *.acn.waw.pl 23.05.03, 23:46 nawiaze do tekili inaczej. tekila+sok pomaranczowy+blue curacao. zielonkawy zachod slonca.smaczny. a Wasze drinki autorskie z brakow wynikajace? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: tequila sunset IP: *.consolidated.net 24.05.03, 05:13 Sie ma braki i sie jest zadowolonym.Moj drink to Bourbon Pam.And + semi dry Uhma Thurman + Soplica Graz Szapolowska.No i co mial poeta na mysli drinoloneza dobawiajac slowy? Aleeeee.Napilbym sie prostej okowity Jagna z Chlopow Reymonta na wsi polskiej pod polska rozlozysta grusza.A sunset kojarzy mi sie z ubraniami dla mezczyzn,a tequila z leniwym i w sobote chetnym do spiewu meksykiem.Chociaz wcialbym tequile nie wysilajac sie na cytrynke a bron panie wiosenny przed sola.I taka mnie sciezka poprowadz ...itd...itp pozdr olo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: tequila sunset IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.05.03, 05:49 w shakerze mieszam z lodem gin i blue curacao , wychodzi z tego Blue Glacier. do kieliszka Martini wrzuca sie tez cienka nitke skorki z cytryny i pomaranczy. pycha i jaki wyglad ! Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: tequila sunset 24.05.03, 09:08 Mleczko z truskawką albo inną owocą miksuję, o cukrze nie zapominając. I wygląd ma i smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: tequila sunset 24.05.03, 12:23 Wersja Anieli to long drink. W wersji dla niecierpliwych sok pomaranczowy zastepuje sie swiezym sokiem cytrynowym. Tez dobre, a skuteczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: tequila sunset IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.05.03, 04:10 skuteczniejsze w czym , Miltonio ? swiezy sok cytrynowy trzeba wyciskac samemu, aby byl naprawde swiezy. to na pewno moze pomoc na cierpliwosc, tym niecierpliwym. nie wiem tylko, jak ? tak jak antybiotyk ? albo jak lek homeopatyczny ? Przepis Zarlaczki jest na pewno smaczny i wyglada ladnie tez....brak mu jednak czegos, co sie nazywa ZINGG . dzwoneczki dingi ding. zeby nie skrzypiec na dachu. kierowce z gory wyznaczyc. bo jak nie, to przydziela z urzedu :) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: tequila sunset 25.05.03, 11:56 No jak to w czym? W skuwaniu! A soku za duzo wyciskac nie trzeba, bo to short drink. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: tequila sunset 26.05.03, 09:53 krążą tez wsrod pospolstwa legendy, jakoby dobór soku z cytryny zapobiegal chorobom, co nazajutrz zjawic sie mogą (rym, co sie latami kształtowal wskazuje na autentyczność tych klechd) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: tequila sunset 26.05.03, 13:57 No nie wiem, bo w trosce o dzien po, zazywam srodki zapobiegawcze przed, w postaci aspiryny czy alka - cos tam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: tequila sunset 26.05.03, 14:14 a ja porzucilam ten dobry skądinąd zwycazj odkad przestalam planowac najgorsze. ale zwykle swiat nie uklada sie po mojej mysli, niestety, wtedy cytryną się ratuję, bezskutecznie, ale cierpliwie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: tequila sunset 26.05.03, 14:19 Pomaga mi jeszcze czarna kawa z cytryna. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: tequila sunset 26.05.03, 14:26 chyba na kaca moralnego. w ramach pokuty (moglabym ja zupelnie swobodnie wpisac w watek o najohydniejszych napojach):) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: tequila sunset 26.05.03, 14:42 a nie, tego akurat nie wiedzialam ;) a wiedzialas ze lud okolic roztocza ranek zaczyna wodą z miodem i cytryną? z dziada pradziada obyczaj ten pielegnuja a ja nie wiem gdzie przyczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: tequila sunset 26.05.03, 15:00 Babcia mi cos takiego dawala do picia, jak bylam mala. A nie byla z Roztocza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plooshack Re: tequila sunset IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 15:10 Gość portalu: aniela napisał(a): > (...) a Wasze drinki autorskie z brakow > wynikajace? ... z braków wynikające??? NO TO MASZ - wynikający z braku hamulców, a na dodatek z tequilą (nie TEKILĄ) w roli głównej. W roli głównej: Tequila Olmeca ( była do wyboru - srebrna albo złota) Miejsce akcji: konferencja informatyków zorganizowana przez jednego z czołowych dostawców serwerów z prawdziwego zdarzenia 'gdzieś w środku Polski', a dokładniej imprezka wieczorna międzyseminaryjna. czas akcji: parę lat temu (nie powiem za dużo, bym nie powiedział za dużo) normalnie tequilę spożywam tak: liżesz sól z własnej skóry między kciukiem a palcem wskazującym, wychylasz tequilę z kielonka i wysysasz cytrynkę braną z talerzyka. TAM (patrz: miejsce akcji) wyglądało to tak: liżesz sól z pępuszka Pani Hostessy, wychylasz tequilę z kielonka - tu żadne nowatorstwo :( - i wysysasz cytrynkę pobieraną własnozębnie spomiędzy piersi Pani Hostessy. TO BYŁ DRINK WYNIKAJĄCY 'Z BRAKÓW....' !!!! plooshack Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: tequila sunset 26.05.03, 15:15 Nie zauwazylam brakow. Nawet hamulcow. Nie nalezy wybrzydzac w goscinie, nawet jak zastawa nietypowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: tequila sunset IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.05.03, 16:45 zastawe rozkradli na pewno. do ponownego uzycia. co za historia ! Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: tequila sunset 26.05.03, 16:53 Tylko zeby jej nie stlukli ani za bardzo nie wyszczerbili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: tequila sunset IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.05.03, 17:10 jak im sie bedzie z rak wyslizgiwac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: tequila sunset IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.05.03, 17:13 zastanawialem sie tez dlaczego plooshack tak rzadko nas odwiedza. teraz wiem. jest zajety "oprogramowaniem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: tequila sunset IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.05.03, 18:45 interaktywne uczestnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plooshack plooshack sunset IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 21:25 plooshack robi inne rzeczy. a czasem właśnie te. plooshack Odpowiedz Link Zgłoś