Gość: transza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 15:56 A powiedzcie mi, jak się pije tequilę? chodzi mi o ten trick z solą i cytryną... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miltonia Re: TEQUILA 26.08.03, 16:19 To zaden trick. Lizesz sol, popijasz tequila i zakaszasz cytryna. Albo w innej kolejnosci, wg. uznania. Lepiej zrob sobie Margerite. I wtedy dopiero docenisz smak tej wodki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: transza Re: TEQUILA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 16:25 Dzięki. pewnie, ze nie trick, skoro już wiem,jak to wygląda. A przepis na Margerite moge prosić? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: TEQUILA 26.08.03, 16:53 Podaje, tyle ze skladniki leje na oko. Tequila (najwiecej), likier pomaranczowy (fajnie wyglada jak sie doda niebieski), swiezy sok z limonek i lod. To wszystko do szejkera, wymiachac i do trokatnego kieliszka. Sprobuj tez Tequili Sunrice, to taki damski drink, nawet nie poczujesz, jak sie upijesz. Do wysokiej szklanki wrzucasz lod, dolewasz tequile, sok pomaranczowy i na koniec grenadine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: transza Re: TEQUILA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 17:02 dzięki. to czeka mnie kolorowy wieczór... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodak MS Re: TEQUILA IP: *.proxy.aol.com 28.08.03, 20:32 Czytalem wielokrotnie w zrodlach angielskojezycznych, ze ta sol to bzdurny wymysl nie wiedziec czyj, ze tak sie jej nie pije, a zwyczajnie. Ciekawostka: jako dziecko w latach powojennych dawano mi tran , a do zagryzienia... kaweleczek chleba z sola. Polecam: janekw.w.interia.pl/index.html www.drinki.elo.pl www.e-drinks.com.pl/drinki/z_tequila.htm www.mat.uni.torun.pl/~znaczek/Tequila_2.html (Wszystko po polsku) Matt S. Odpowiedz Link Zgłoś