Dodaj do ulubionych

mam dosyć psich kup!!!

07.03.11, 14:22
Jak w temacie. Sama bardzo lubię psy, mam psa i po nim sprzątam.
Do szału mnie doprowadza jak ludzie nie sprzątają po swoich pupilach.
Mam małe dziecko i trzeba pilnować na każdym kroku, żeby w jedną taką nie wdepnęło. Do tego jeszcze trzeba manewrowac wózkiem pomiędzy minami leżącymi na chodnikach.
Owszem, mam ogrodzony plac zabaw koło bloku, ale dlaczego dzieci mają być odgrodzone od psów swobodnie biegających sobie po skwerku??? Ja także chciałabym pobawić się z dzieckiem na trawniku jak normalny człowiek.
A już szczytem było jak dziś widziałam panią na spacerze prowadzącą jedną ręką wózek, a drugą pieska, który wysrał się na trawniku. Pani poszła sobie dalej zadowolona i nic. Ciekawe czy jest taka zadowolona jak ich pociecha wlezie w takie g...
Co trzeba zrobić, żeby ludzie się opamiętali!!! Czy trzeba wyprowazić się do bardziej cywilizowanego kraju???
Ehh, musiałam sobie ulżyć. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • albert.flasz1 Re: mam dosyć psich kup!!! 07.03.11, 14:30
      kaczorek12345 napisała:

> Ehh, musiałam sobie ulżyć. Pozdrawiam

Tylko nie zapomnij spuścić po sobie wody!
      No to znów się zaczyna tradycyjne pieprzenie na wszystkich forach...
      • kaczorek12345 Re: mam dosyć psich kup!!! 07.03.11, 15:12
        albert.flasz1 napisał:

> Tylko nie zapomnij spuścić po sobie wody!
        > No to znów się zaczyna tradycyjne pieprzenie na wszystkich forach...

A Ty pewnie jesteś z tych co nie sprzątają...
        A forum to chyba po to jest, żeby można się było wypowiedzieć. Bo na ulicy to już nawet takim sraczom nie można zwrócić uwagi, żeby nie usłyszeć tego typu chamskich odzywek.

• albert.flasz1 Re: mam dosyć psich kup!!! 08.03.11, 08:29
          kaczorek12345 napisała:

> A Ty pewnie jesteś z tych co nie sprzątają...

A Ty pewnie jesteś jedną z tych porypanych pismaczyn, co to w braku pomysłów oraz z powodu wytycznych od szefa regularnie do porzyganie odgrzewają w kółko te same tematy i kretyńskie nagonki.

> A forum to chyba po to jest, żeby można się było wypowiedzieć. Bo na ulicy to j
          > uż nawet takim sraczom nie można zwrócić uwagi, żeby nie usłyszeć tego typu cha
          > mskich odzywek.

A forum jest od dyskutowania a nie od nakręcania durnych nagonek. Przejrzyj sobie inne internetowe fora i sprawdź od kiedy i z jakim natężeniem ten "temat" wszędzie regularnie powraca - zawsze tak samo, zawsze te same "argumenty" (mam wrażenie, że autorzy nie potrafią nic, poza "copy-paste"), zawsze te same ataki pod zawsze tym samym adresem... A kiedy zaczniecie częściej jak raz na rok sprzątać nie tylko psie kupki, a w ogóle wszystkie syfy, jakich miliony ton zalegają w polskich miastach?
    • majenkir Re: mam dosyć psich kup!!! 07.03.11, 19:20
      kaczorek12345 napisała:
      > A już szczytem było jak dziś widziałam panią na spacerze prowadzącą jedną ręką
      > wózek, a drugą pieska, który wysrał się na trawniku. Pani poszła sobie dalej za
      > dowolona i nic. Ciekawe czy jest taka zadowolona jak ich pociecha wlezie w taki
      > e g...

Jak ma wlezc, jak we wozku siedzi?
    • shewerewolf A ja cię popieram droga autorko. 07.03.11, 19:35
      Do sprzątania po moim psie zabierałam się kilka razy... Jestem dzięki temu lokalną atrakcją:)
      podobnie jak z każdym innym prawem, jeśli nie będzie ono ostro egzekwowane przez władze, niestety nie bedzie ono przestrzegane. A byłabtym bardzo wdzięczna gdyby ktoś raz i drugi dostał mandat. U nas nie ma pojemników na odchody, więc wrzucam to do zwykłych koszy - nie wiem czy dobrze robię. Dochdzi jeszcze jedna kwestia - odchody moich psów niejednokrotnie ywbieram sposród petów, puszek i papierów...
      • minniemouse Re: A ja cię popieram droga autorko. 08.03.11, 05:06
        az sie chce to wrzucic jej do wozka ze slowami "zapomniala pani swojego pieska prezentu",
        co ? :)

Minnie
        • m_jak_mysz Re: A ja cię popieram droga autorko. 10.03.11, 14:42
          Taaa, dyżurny temacik, ciekawe, że psiarze są już chyba tak zastraszeni albo mają mniejszą siłę przebicia, że o tych tonach śmieci mówi się jakby mniej i tylko w ramach obrony przez bojówkarzami od kup. Sama sprzątam, wpienia mnie, że jako jedna z nielicznych, sądząc po stopniu zakupienia trawników. Ale jeszcze bardziej mnie wpienia, że mój pies w tym roku już miał dwa razy poduszkę przeciętą. Bo niezidentyfikowane chamy (w odróżnieniu od łatwo identyfikowalnych psiarzy) nie są w stanie się nauczyć wrzucać butelek do kosza, który stoi OBOK. I w dodatku muszą ją jeszcze potłuc.

I jeszcze dwa obrazki.
          Pierwszy: wczoraj na Krasińskiego na Żoliborzu - szłam chodnikiem i specjalnie patrzyłam na trawniki wokół drzewek. Na odcinku 100 m widziałam może dwie kupy (ledwo widoczne), za to wszystkie trawniki były białe od petów. Psy? Psiarze?

Drugi: na Ursynowie jest skwerek wokół stawu, nowiutki, w zeszłym roku oddany z wielką pompą. Na forum ursynowskim wątek o tym jak to go psy obsrały. I dokumentacja foto: osprejowane kosze i ławki, flaszki na trawie, owszem kilka kupek też. I awantura, że ludzie tam z psami chodzą, luzem puszczają, a przecież wolno tylko na smyczy i w kagańcu bo jest na tablicy napisane. (a tablica osprejowana i nieczytelna). I żeby wprowadzić całkowity zakaz wprowadzania psów plus patrole.

Ja nie rozumiem, jak można bardziej piętnować kupę na trawniku od zniszczonej małej architektury parku, na który poszły ciężkie pieniądze.

MIMO ŻE ROZUMIEM, ŻE KUPY W MIEŚCIE POWINNY BYĆ SPRZĄTANE I JE SPRZĄTAM.

Ale mam wrażenie, że na psiarzy wylewa się frustracja wszelkim syfem i gromy lecą za kupy, bo za flaszki i inne śmieci nie ma kogo za rękę złapać. A za kupę jest. I tyle.

-
          Zaprawdę powiadam wam, nie robi naprawdę nic ten, co nic nie robi
          • izasia Re: A ja cię popieram droga autorko. 29.03.11, 13:01
            Mieszkam w Warszawie na Saskiej Kępie.Piękna dzielnica....teoretycznie...ponieważ gdzie nie popatrzeć to masa śmieci..i psich kupek.Od niedawna mam pieska(6 miesięcy)...od 3 miesięcy wychodzimy z nim na dwór(po ostatniej szczepionce)i od samego początku zabieramy kupkę naszego pieska.Nie wyobrażam sobie zostawić "to"na trawniku.Byłoby mi wstyd:-)Aż żal patrzeć na zabrudzone trawniki, gdzie niestety dziecka już sie nie puści.Nie wiem jak w innych miastach, dzielnicach ale u mnie jest problem zbyt małej ilości śmietników.Czasem idę ulicą do samego jej końca i nie ma ani jednego śmietnika.Oczywiście "ekwipunek psiaka"niosę ze sobą:-)))))Myślę że jest za mało akcji pokazującej że trzeba dbać o to co mamy obok siebie...i nie chodzi mi tu o psie kupki...ale wszystkie śmiecie,bo ich też jest niemało.Powinno się uczyć tego już dzieci, w szkole...rodzice też powinni uczyć czystości swoje dzieci w tym zakresie...Może nagłaśnianie takich rzeczy sprawi że ludzie będą się wstydzić wyrzucać śmieci na trawnik...zostawiać kupki swoich pupilków....To powinno być zakodowane w głowach ludzi tak jak ...nie wiem...mycie zębów...:-))))Przecież to co nas otacza jest dla nas...czy człowiek we własnym domu też pozwoliłby załatwić się psu na podłogę, albo rzuca śmiecie?.
            Nie jestem jakąś fanatyczką...ale przykro patrzeć na piękną niby okolicę...tak zeszpeconą odchodami i śmieciami.
    • st-peter Re: mam dosyć psich kup!!! 17.03.12, 11:39
      Z czasem będzie coraz lepiej.
      • albert.flasz1 Oho! 17.03.12, 14:44
        Znów się zaczyna tradycyjnie...:)))
        • milamilka Re: Oho! 17.03.12, 16:16
          Wiosna ;)
          • albert.flasz1 Re: Oho! 18.03.12, 10:06
            Dawniej, wiosna kojarzyła się z ptaszkami, kwiatkami, słoneczkiem, wiosennymi porządkami... Od pewnego czasu, już tylko z bluzgami w temacie psich kup.:)))
            • dar61 Biały śniegu tren ... 18.03.12, 17:37
              ... topniejąc wiosną odsłania drugą stronę duszy Polactwa.
              • minniemouse Re: Biały śniegu tren ... 19.03.12, 01:20
                ..psie kupki, czyli wiosnenny sport polski - Kooperang :)

Minnie
    • wrexham Re: mam dosyć psich kup!!! 19.03.12, 08:02
      podzielam irytację; co do mamusi z wózkiem - miałaś fantastyczną okazję na edukację; następnym razem, może nie wrzucaj kupy do wózka, ale uwagę możesz zwrócić; żeby babę zawstydzić; zaproponuj swoja torebkę, żeby umożliwić jej honorowe wyjście z sytuacji, na zasadzie: "oj, bardzo dziękuję, zapomniałam swoich..." ja tak robiłam, jak jeszcze mieszkałam w mieście; często działało;
      ja myślę, że będzie coraz lepiej; jeszcze pare lat temu nikt nie zbierał; pamiętam na mokotowie zamkniete osiedle, na jego terenie wszędzie znaki z przekreślonym psem, a na sąsiednich trawnikach tony psich kup; bardzo eleganccy mieszkańcy;
    • marianne11 Re: mam dosyć psich kup!!! 19.03.12, 09:37
      Ja też mam dosyć psich kup. I śmieci mam dość. Jednego i drugiego mam dość. ;)
      • begietka Re: mam dosyć psich kup!!! 19.03.12, 10:43
        A ja mam na ich widok odruch wymiotny i chyba kiedyś nie wytrzymam i naprawdę shaftuję. A dodatkowo wkurza mnie to, że nie mam gdzie wyrzucić tego, co sprzątnę po moim psie ( nadmienię tylko, że o dziwo kupy mojego psa nie wywołują we mnie podczas sprzątania w/w sensacji:) Wszystkie śmietniki na osiedlu są obmurowane i zamykane, koszy w ogóle nie uświadczysz. Tak,że zazwyczaj zabieram swoje brudy do swojego domu, dzierżąc kupy w dłoni przez pół osiedla:))
        • milamilka Re: mam dosyć psich kup!!! 19.03.12, 22:50
          A ja mam odruch wymiotny jak sprzątam na zewnątrz i jak widzę na zewnątrz :) W domu nie mam - szczeniakowi się jeszcze czasami zdarza. No i co poradzić ;) Ale przyznam szczerze że bardziej mnie wkurzają pd psich kup śmiecie!! Tym bardziej, że przez ludzi brudasów i niechlujów tak narzekających za to na kupki - w końcu naturalne, mój pies musi chodzić w kagańcu. Jak zeżre kupę nic mu nie będzie (na szczęście nie je :), jak zje torebkę foliową może wylądować pod nożem!
        • dar61 Wizja ... 20.03.12, 00:25
          ... metody dla {Begietki} - i nie tylko:

Po co wędrować w tę i nazad, szukając kosza, torebki [folia? - bezsens!] czy drogi do domu z pełną torebką.
          Nie lepiej mieć małą ... łopatkę, taką ogrodową?
          Wkłuwa człek czy kobieta taką tuż obok zdeponowanego długu naturze [psina ma zakaz deponowania poza trawnikiem!] w głębinę trawy - wystarczy rozchybotać łopatką, by powstała szczelina wcale nieniszcząca trawnych błoni - w czeluść szczeliny łopatką zsuwamy dług, łopatkę wytarłszy o błoń i chusteczkę, dłoń [albo odwrotnie] w chusteczkę/ w psa, chusteczka 1-razowa takoż w czeluść - dodeptujemy, równamy, oddalamy sie lżejsi o dług.
          ?

Znam z wizji lokalnej specjalne woreczki wieszane na podogoniach koniom. W celach wiadomych, domyślnych.
          Wersję psią mam już wyobrażoną.
          Patentować?
          • albert.flasz1 Re: Wizja ... 20.03.12, 17:26
            A ja ostatnio wybrałem się na spacerek przez lasy, łąki i sady. Po drodze podziwiałem zwały worków ze śmieciami, rozbite kible, umywalki i telewizory, stosy szmat, połamany eternit, zdechłą świnię, puszki, butelki i opakowania po środkach ochrony roślin... Psiej kupki nie widziałem ani jednej, za to sporo zajęczych i sarnich. Rzecz się działa w otulinie Kazimierskiego Parku Krajobrazowego na niebieskim szlaku spacerowym. "Piękna jest nasza zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemia'"......................................:P
            • milamilka Re: Wizja ... 20.03.12, 21:25
              Otóż to. Z dwojga złego wolę kupki..
            • dar61 Telewizja 20.03.12, 22:48
              {Albert} kiedykolwiek żuki gnojarze widział?
              Na trawniku, koszeniem płoszone, nie zamieszkają.

Dziwny ten Kazimierz. Segregacji nie zna?
              • albert.flasz1 Re: Telewizja 21.03.12, 21:30
                dar61 napisał:

> Dziwny ten Kazimierz. Segregacji nie zna?

fotoforum.gazeta.pl/5,2,tajnos.agentos.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka