Dodaj do ulubionych

jak wybrać szczeniaka?

08.06.04, 12:36
Hej! Jutro jadę po raz pierwszy zobaczyć szczeniaczki, które sa na razie z mamą i mam wybrać jednego dla celów rezerwacji(odbiór po 7-8 tygodniu życia). Pieski mają po 5 tygodni, są rasy owczarek niemiecki. Czy już teraz mogę coś wywnioskować o ich charakterze, tzn. czy widać który dominuje, który jest lękliwy itd? Zależy mi na piesku spokojnym, o zrównoważonym charakterze, nie dominującym, bez agresji, ale nie bojaźliwym. Chyba mam duże wymagania, ale w domu są dzieci i chcę, żeby czuły się z nim pewnie jak z przyjacielem, na którym mogą polegać, a nie żeby się go bały.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: jak wybrać szczeniaka? IP: 217.144.243.* 08.06.04, 12:59
      Odsylam do republika.pl/aurach/wybor.htm
      • wadera2 Re: jak wybrać szczeniaka? 09.06.04, 08:58
        Bardzo dziękuję, testy są super, właśnie je sobie drukuję i myślę , że wykorzystam.
    • spiaca_krolevvna Re: jak wybrać szczeniaka? 09.06.04, 00:33
      ja poszlam kupic szczeniaczka wilczura.
      gdy kluczami poruszylam, to przybiegl zainteresowany do mnie.
      Gdy go podnioslam, to warknal lekko poirytowany i zaczal sie wyrywac.
      Potem w pewnej (malej) odlegloscio de mnie sie polozyl i zaczal mnie
      obserwowac.
      • spiaca_krolevvna Re: jak wybrać szczeniaka? 09.06.04, 00:34
        pisalam i szczeniaku 6 tygodniowym.
    • narysuj.mi.baranka Re: jak wybrać szczeniaka? 09.06.04, 00:41
      A nie prosciej wziac pieska rasy przyjaznej dzieciom? Po szczeniaczku chyba nie
      poznasz charakteru przyszlego psa.
    • pollka Re: jak wybrać szczeniaka? 09.06.04, 00:53
      wadero2 dobrze robisz ze wybierasz owczarka niemieckiego, ktory jest znany z
      tego ze lubi dzieci
      • wadera2 Re: jak wybrać szczeniaka? 09.06.04, 08:57
        Sama wychowałam się z owczarkiem i był to wyjątkowo opiekuńczy, posłuszny pies>Dlatego, a takze dlatego,że te psy mi się podobają i mado nich sentymentpomyślałam właśno takim psie.
    • staspyry Re: jak wybrać szczeniaka? 09.06.04, 14:16
      Polecam pozycję "okiem psa" nie pamiętam autora
      • pierozek_monika Re: jak wybrać szczeniaka? 09.06.04, 14:24
        John Fisher :)
    • piesologia Re: jak wybrać szczeniaka? 27.11.14, 21:52
      Niedługo stanę przed podobnym wyborem. Póki co wybrałam hodowlę i czekam na szczeniaki :D Wszystko opisałam na moim blogu piesologia.blogspot.com/
      Niedługo pojawi się post o tym jak wybierałam szczeniaki :D Może powstanie też filmik instruktażowy ;P
    • czerwona.krwinka Unikać 28.11.14, 09:32
      Unikajmy wszelkich hodowli zwierząt. Trzymajmy się z daleka od handlarzy zwierzętami.
      Jeśli ktoś naprawdę chce pomóc zwierzakowi, jest ich pełno wokoło albo w schroniskach: porzuconych, biednych, cierpiących z winy człowieka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka