Dodaj do ulubionych

Pasożyty, drapanie się, alergia

10.05.17, 10:12
Witam, mam pytanie, w grudniu przygarnęłam psa z dramatycznych warunków, pies nadal się drapie potrafi non stop, zakażony tęgoryjcem i włosogłówką. Jesteśmy w trakcie 5 czy 6 kuracji odrobaczywiającej, mam wrażenie ze zaraz po tabletkach odrobaczających jest dużo dużo lepiej i widzę związek między tą włosogłówką (bo tęgoryjca się pozbyliśmy) a pokrzywką skórną i zaburzeniami snu niepokojem nocnym - pies lata, drapie się nie śpi. W necie czytalam ze wlosogłowka może powodować pokrzywkę, niespanie u ludzi - czy u psa tez mogą być takie objawy? prowadzący wet zaleca testy na alergie ktore kosztują komplet ponad 600 zl, ale nie widzę związku pokarmu z drapaniem. Testowalismy różne mięsa i wypełniacze każda dieta po min. 4-5 tyg i żadnej poprawy a jak nagle psa dopada świąd to nie śpi i tydzień. Teraz dostała tabletki na odrobaczanie 6 dni pod rząd Panacur czy jakoś tak i dziwnie bo świąd praktycznie całkowicie ustał. Pies zabezpieczony przeciw pchłom i kleszczom, choroby skórnej żadnej nie widać, dostaje probiotyki i kwasy Omega dla psów na razie karmiony ryżem i mięsem z królika.
Prośba o info czy włosogłowka może powodować takie objawy? czy jest sens robić testy alergiczne teraz kiedy jelita są pewnie uszkodzone od robali? Bo nie możliwe że pies jest na wszystko uczulony. Wet który ją prowadzi uważa że to niemozliwe i mój wymysł dlatego chciałam się podpytać o opinie.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka