Dodaj do ulubionych

Biegunka u 7-letniego psa

30.06.17, 23:12
itam, moj 7-letni mops od kilku miesięcy ma ostrą biegunkę i gazy. Byliśmy z nim i weterynarza, dostawał zastrzyki, tabletki, miał także robione usg i wysyłaną próbkę kału do badań - oba badania nie wykazały nic pokojącego. Wielokrotnie zmienialismy mu karmę, jadł przez jakiś czas też sam ryz z mięsem, ale nic nie pomogło. Dodam że pies nie chudnie, a jego zachowanie jest takie jak przedtem. Jest on uczulony na białko kurze , więc takiej karmy nie dostaje. Nie wiemy juz co robić, piesek się męczy a my jesteśmy bezradni. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • maria88 Re: Biegunka u 7-letniego psa 01.07.17, 20:37
      Mam pieska i wiem,że kiedy miał biegunkę z powodu nie strawnosci
      to lekarz zalecił nie karmienie psa przez kilka dni.
      Kilka dni pies moze bez problemu nie jeść tylko musi pić, jak nie ma łaknienia
      to nalezy dopoić wstrzykując strzykawka wode do pyska /najlepiej z boku/.
      Pamietam że z leków dostawał węgiel/taki jak dla ludzi/w okreslonej dawce oraz
      chyba Ranigast. Dawki zalezne sa na pewno od rasy i wagi psa.
      Po przerwie w jedzeniu bardzo stopniowo, kilka dni ,pies dostawał nie wielkie
      ilości gotowanego mieska drobiowego z marchewka i ryżem
      drobno pokrojonego.
      Karmy suchą dostawał dopiero jak bylo lepiej.
    • man.lucky Re: Biegunka u 7-letniego psa 13.07.17, 23:24
      Proponuję odstawić jedzenie na co najmniej 24 godziny, a nawet 48. Potem wprowadzić sam ryż, Następnie ryż z warzywami.
      Potem ryż polany masłem z warzywami. Z czasem wprowadzać różne gatunki mięs zaczynając od królika i wołowiny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka