Dodaj do ulubionych

moja psinka płacze

21.04.05, 22:13
Mój ukochany szczeniaczek pekińczyk,ciągle ma mokre oczka,ogólnie jest zdrowy,ruchliwy ,ma apetyt,a oczka mokre,czasami widzę jak takie maluteńkie łezki się zbierają na rzęskach.Białka oczu nie są jakoś szczególnie zaczerwienione.Dodam,że sierść nie spada na oczęta i nie ma mechanicznego draznienia.Czy u psów tez może być niedrozy przewód nosowo-łzowy?Łzy są czyste ,przezroczyste ,bez patologicznych cech.
Obserwuj wątek
    • naise Re: moja psinka płacze 22.04.05, 09:28
      Może ma jakąś alerge, albo zapalenie spojówek?
      • gia27 Re: moja psinka płacze 22.04.05, 13:02
        Niestety ,nie wiem, czy ma alergię,ale oczki miał już mokre jak zabierałam go od hodowcy,jest u mnie miesiąc i jest tak samo.
    • begietka Re: moja psinka płacze 22.04.05, 12:26
      Mnie weterynarz powiedział,że u piesków z krótkim pyszczkiem często łzawią
      oczka wlaśnie przez niedrożnośc kanalików łzowych.....Tzn. mówił to dłużej i
      mądrzej- ale pointa była właśnie taka...
    • anna.jozwik Re: moja psinka płacze 22.04.05, 15:28
      Tak, oczywiście że może być niedrożny przewód nosowo-łzowy; można nawet wykonać
      specjalne badanie okulistyczne aby tę drożność sprawdzić.
      Ponadto może być przewlekłe zapalenie spojówek; ono nie musi być wcale wynikeim
      mechanicznego drażnienia przez włosy choć u pekińćzyków to sie często zdarza;
      może być też wynikiem np. drażnienia przez kurz czy przez pyłki roslin.
      Dobrze byłoby wybrać się do jakiegoś psiego okulisty albo chociaż do
      wykwalifikowanego chirurga.
      • aggtt Re: moja psinka płacze 27.04.05, 21:36
        no moja mała też płacze...
        To mastif angielski, kufe ma długą i w ogóle... Ale wet, ten od kleszczy,
        powiedział, że to paprochy jej w oczy włażą i stąd te łzy...
        Mam nadzieję, że to jest powodem, a nie na przykład to, że jest jej z nami
        źle... ;(
    • pieseczekk Re: moja psinka płacze 22.04.05, 16:30
      a moze po prostu taka uroda pieska, nie wiem jak jest u pekinczykow, ale moze
      to normalne ze oczy lzawia. ja mam liska pomorskiego i tez ma wiecznie
      zaplakane oczka, ale weterynarz powiedzial ze ta rasa tak ma, moze i u twojej
      psinki ma tak po prostu byc. a pytalas weterynarza?
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka