Dodaj do ulubionych

prosze o rade-pielegnacja malutkiego kociaka

25.08.05, 09:18
Witam serdecznie!
od wczoraj gosci u nas kociak znaleziony na ulicy. Jest bardzo maly.Ma juz otwarte oczka ale nie chodzi sam, zalatwia sie tylko
jak posmyram go pod ogonem. W jakim moze byc wieku?

Mam mnostwo watpliwosci jak sie nim opiekowac.Wyczytalam ze powinien jesc co 2 godziny. W dzien nie ma problemu, ale w nocy nie ma szans.Ale co mam mu dawac? Na razie dostaje mleko krowie UHT (niestety) 3,2% z glukoza. Mleko troszke podgrzewam i podaje strzykawka. Jestem mama 2miesiecznego synka ktorego karmie piersia i powazne zastanawialam sie nad podawaniem kotu mojego mleka. Zastanawiam sie czy mu nie zaszkodzi...
No i kolejny powazny problem-ile jedzenia podawac? czy moge go przekarmic?

Kociak ma umaszczenie "tygryskowate", szaro bure jak dachowiec; ale uszka ma takie jakby byly sciete, rysiowate. Siersc tez jest nietypowa-taka poldluga, nie krotka i gladka jak zazwyczaj. Moze to byc jakas rasa?

Z gory dziekuje za wszelkie rady!
Pozdrawiam!
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • jottka Re: prosze o rade-pielegnacja malutkiego kociaka 25.08.05, 10:41
      nie dawaj mu mleka krowiego ani ludzkiego! bo możesz go o biegunkę itepe
      przyprawić, do zejścia włącznie - są specjalne mieszanki kociego mleka, ono ma
      inny skład

reszta zasad pielęgnacji takiego malucha wraz z poradami pań lekarek była
      ostatnio na tym forum, w wątkach bodaj oxygen, ale zobacz po tytułach - to
      jeszcze bardzo mały maluch, w nocy też go trzeba podkarmiać, może nie co 2, ale
      co 4h, jeśli ty nie możesz, to znajdź kogoś, kto będzie mógł to robić

a w ogóle jeśli możesz, to pokaż go weterynarzowi, trzeba sprawdzić, czy kocina
      zdrowa itepe, a od niego też pewnie najbardziej szczegółowe rady dostaniesz
      • jottka Re: prosze o rade-pielegnacja malutkiego kociaka 25.08.05, 10:51
        tu jest troche o starszym już maluchu, ale też instruktywne:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=26483868&v=2&s=0

• jottka i tu 25.08.05, 10:54
          republika.pl/kocia_stronka/kocie.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka