Dodaj do ulubionych

Problem z nadpobudliwością seksualną pieska

24.03.06, 10:51
Mam pytanko, czy istnieją w łodzi jakieś agencje towarzyskie dla piesków? Mam
ogromny problem z moim pieskiem.Ma 3 lata a ochotę na suczkę przez cały
rok.Chodzi wącha, piszczy, zgrzyta ząbkami.Tragedia.Nie chcę go poddawać
operacji.Wiem że w innych państwach są takie agencje.A czy w Polsce są?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: Problem z nadpobudliwością seksualną pieska 24.03.06, 11:24
      słabo mi.
      :/
      • rezurekcja Re: Problem z nadpobudliwością seksualną pieska 24.03.06, 11:29
        pierozek_monika napisała:

> słabo mi.
        > :/

Ja ocieram piane z pyska.
        • gochas5 Re: Problem z nadpobudliwością seksualną pieska 24.03.06, 11:36
          Boję się wykastrować. Słyszłam, że pies traci swoją osobowość po tym.A mój Max
          jest super pieskiem. Niestety żadna panna go nie chce bo jest kundelkiem.Nie
          irytujcie się tak :)
          • pierozek_monika Re: Problem z nadpobudliwością seksualną pieska 24.03.06, 11:43
            Gocha5 źle ucho przyłozyłaś, bo to nieprawdziwa informacja.
            Pies będzie tym psem, którego znasz. Będzie żywy, wesoły, i nie będzie cierpiał
            z powodu niezaspokojonego popędu.
            Pies będzie ten sam, tylko go nie będzie gnębiło ciągłe podniecenie i
            niezaspokojenie.
            Ekspert się wypowie, czy takie ciągłe podniecenie psa nie ma negatywnego wpływu
            na prostatę.

Ja mam psa kundelka kastrata - jest szczęśliwym wybieganym psiakiem bo
            najważniejsze dla niego jest to, że zaspakajamy inne potrzeby - zabawa z nami,
            spacery, zdrowe jedzenie, towarzystwo itd...
          • rezurekcja Re: Problem z nadpobudliwością seksualną pieska 24.03.06, 11:45
            gochas5 napisała:

> Boję się wykastrować.

Mysmy z Monika tez sie obawialy. ALe nasz psy sa juz po kastracji.

> Słyszłam, że pies traci swoją osobowość po tym.

SLyszlas bzdury. Bzdury.

> A mój Max
            > jest super pieskiem. Niestety żadna panna go nie chce bo jest kundelkiem.

Moj ALex jest bardzo zwyklym owczarkiem poniemieckim ze schroniska, ale Pino
            Moniki jest naprawde sliczny, zobacz:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=34271321&a=34293019
            > Nie
            > irytujcie się tak :)

gocha, trudno sie nie irytowac, naprawde trudno wobec ludzkiej niefrasobliwosci
            i zwierzecej biedy. Zajrzyj tu, bedziesz wiedziec, czemu:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=12596204
            ja zaslablam po Beznadziejnym.

Kastruj. Moj ALex tez byl pies na suki, kazdą chcial rozmnozyc. Teraz mam spokoj.
    • rezurekcja wykastruj 24.03.06, 11:29
      gochas5 napisała:

> ogromny problem z moim pieskiem.Ma 3 lata a ochotę na suczkę przez cały
      > rok.Chodzi wącha, piszczy, zgrzyta ząbkami.Tragedia.Nie chcę go poddawać
      > operacji.

czy to jest reproduktor dopuszczony przez zwiazek kynologiczny? Jesli nie, to
      kastruj.

> Wiem że w innych państwach są takie agencje.A czy w Polsce są?

Nie ma. I oby nie bylo. W warszawskim schronisku "Na Skraju" jest 1400 psow
      (tysiac czterysta). Szczeniaki po Twoim psie moglyby powiekszyc ilosc bezdomych
      zwierzat.

Pomyslalas o swoim piesku. A pomyslalas o suczce? I o ich wspolnym potomstwie?

Zirytowalam sie.
    • rezurekcja linka do akcji Arki i strony Vetserwisu 24.03.06, 12:50
      www.arka.strefa.pl/Akcja-2006/akcja_sterylizacji_2006.html
      www.vetserwis.pl/kastracja_pies.html
    • anna.jozwik Re: Problem z nadpobudliwością seksualną pieska 24.03.06, 14:10
      Na szczęście nie istnieją żadne takie agencje. Co by się stało potem ze
      szczenietami z takich niepożądanych kryć? W naszym kraju jest przecież pełno
      bezpańskich kundelków, które pojawiły się na świecie przez niefrasobliwość
      właścicieli niewykastrowanych psów i niewysterylizowanych suczek.
      Skoro twój pies ma problem z nadpobudliwością, to najzdrowiej dla niego byłoby
      go wykastrować. To absolutna bzdura że pies potem "traci swoją osobowość". To
      mit. Zdecydowanie dużo gorzej pies radzi sobie z wciaż niezaspokojonym popedem
      płciowym - może stawać sie agresywny nawet w stosunku do swego właściciela.
      Druga sprawa to ta, że ciągły wysoki poziom testosteronu działa stymulująco na
      prostatę, czyli gruczoł krokowy, która u starszych niekastrowanych psów
      stopniowo, powoli sie powiększa i powieksza, osiągajac czasami ogromne
      rozmiary. W ten sposób uciska na cewkę moczową i na prostnicę, co powoduje
      kłopoty z oddawaniem moczu i kału - starsze psy albo popuszczają mocz w domu
      albo mają problemy z oddawaniem kału -następuje silne parcie na kal i brak
      wypróżniania albo oddawanie kału staje sie bardzo bolesne.
      W takiej powiekszonej prostatcie bardzo często pojawiąją sie też torbiele, a
      nawet może dochodzić do jej nowotworzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka