violavi 08.01.07, 11:12 Wiem że co roku, chyba na początku, jest taka akcja podczas , której w wybranych gabinetach można taniej wysterylizować kota.Czy ktos się może orientuje kiedy to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albert.flasz1 Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 08.01.07, 11:25 Kota możesz wysterylizować zawsze i wszędzie. Sprawa ceny jest kwestią znalezienia odpowiedniego gabinetu i dogadania się. "Niższe" ceny zapodawane w ramach tej tzw. "akcji", która odbywa się głównie w kilku komercyjnych mediach, na jednym internetowym portalu oraz na forum GW są wyssane z palca i przeważnie nie odbiegają od przeciętnych w każdym miejscu i czasie (nie uwzględniam kilku mocno reklamowanych lecznic w dużych miastach, do których ktoś dopłaca). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
violavi Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 08.01.07, 11:48 To, że zawsze i wszędzie to oczywiste. Ale nie stać mnie na tak duży wydatek, orientowałam w cenach ,to jest średnio 130- 140 zł, myślałam,że w ramach takiej akcji jest dużo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 08.01.07, 12:14 Zgadzam się z Albertem, zdecydowanie lepiej porozmawiać z weterynarzem i poprosić o rozłożenie zapłaty na raty (np. dwie), niż czekać na taką akcję i ryzykować, że kotka wpadnie w ruję permanentą albo truć ją hormonami! Zresztą za sterylizację mojej kotki płaciłam właśnie w ratach, bo musiałam zrobić to w czasie gdy jeszcze dodatkowo leczony był mój pies, koszty jego zastrzyków wynosiły 15 zł dziennie (7 dni w tygodniu). Odpowiedz Link Zgłoś
szopiczka Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 08.01.07, 16:37 akcja sterylizacja jest w okolicach marca i o ile dobrze pamiatm kastracja kocura kosztowala ok 70zl Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 08.01.07, 17:15 Czyli, tak: jednorazowe opakowanie nici chirurgicznych z igłą - 20 do 25 zł; środki znieczulające (w zależności od dawki) - 10 do 30 zł; antybiotyki po operacji - tak samo; przygotowanie narzędzi (woda redestylowana, energia elektryczna itd.), ew. środki przeciwbólowe w okresie rekonwalescencji, ewentualne analizy, badania itd., praca pana doktora... Razem ("po kosztach" i w zależności od okoliczności - od 50 do 150 PLN i załóżmy że pan lub pani weterynarz pracuje za darmo, chyba że w ramach jakiegoś "sterylizacyjnego ambulansa"). Prosimy panią Brigitte Bardot o pomoc, bo nie wyrobimy, no, chyba że właśnie skończyliśmy weterynarię, mamy rodziców, którzy do nas dopłacą i właśnie trafiła nam się okazja, by się wypromować - to co nam zależy, "raz maty rodyła"!... Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 09.01.07, 12:09 ...A ja ze wsi! Odpowiedz Link Zgłoś
szopiczka Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 09.01.07, 12:13 albert ja troche nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? boli Cie ze ktos potrafi "dolozyc do interesu" raz na jakis czas?nie kazdy lekarz weterynarii musi zdzierac ze wszystkich za kazdym razem... nie bardzo rozumiem co chcesz udowodnic Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: do violavi cd 09.01.07, 14:41 mama007 napisała: > napisz mi na mailna83@tlen.pl kliknelo mi sie :) napisz mi na tego maila wyzej swoj adres mailowy, z ktorego korzystasz :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
violavi do mama007 09.01.07, 19:39 Napisałam do Ciebie na email, ale wiadomość wróciła.Może Ty spróbuj do mnie:violetta-p@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 09.01.07, 20:19 Kiedy będzie? Ona jest. Toż od ładnych paru lat trwa nieprzerwanie. I (jak na razie) nic nie wskazuje by maiła się ku upadkowi a wręcz przeciwnie. Wszak już nawet poeta raczył zauważyć, że „jest lekiem na każde zło” Najniższe ukłony! M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
eskarock Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 13.01.07, 11:26 www.arkastrefa.fora.pl/viewtopic.php?t=8 zobacz tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
violavi Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 15.01.07, 09:52 Dziękuje za link, już przeczytałam informacje z tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 15.01.07, 17:08 Ja te "informacje" (wciąż te same) czytam na tej (wciąż tej samej) stronie już od kilku lat...:-P Odpowiedz Link Zgłoś
violavi Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 17.01.07, 13:01 "Ja te "informacje" (wciąż te same) czytam na tej (wciąż tej samej) stronie już od kilku lat..." I co w związku z tym? Ja nie znałam tej stronki, bo nie interesowała mnie wcześniej sterylizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
szopiczka Re: Kiedy będzie Akcja Sterylizacji...? 17.01.07, 17:03 no czytasz i co?dalej nie rozumiem czego tam sie doszukujesz Odpowiedz Link Zgłoś