kasia840 01.02.07, 13:23 Witam Mam pytanie czy ktoś z wasma doświadczenia jakieś na temat sterylizacji u cavalierów. suczka ma niecały rok i się zastanawiam czy poddać ją zabiegowi czy nie. z góry dziekuje za odp. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1_0_0_krotka Re: Cavalier- sterylizacja 01.02.07, 17:11 ontarian, może byś przestał "doradzać"... <zły> Kasia, a sunia ma rodowód?? Bo jeśli ma, ale nie chcesz jej rozmnażać, to sterylka jak najbardziej :o) przynajmniej unikniesz problemów z cieczką ;o) A jeśli nie ma rodowodu, to sterylizacja byłaby zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Cavalier- sterylizacja 02.02.07, 10:13 z rodowodem czy bez jesli nie chcesz miec szczeniakow ( a uwazam ze nie warto) to cavaliery przechodza sterylizacje jak kazdy inny pies, nawet burek. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Cavalier- sterylizacja 02.02.07, 10:14 ps, i juz najwyzszy czas.. V. Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: Cavalier- sterylizacja 02.02.07, 18:58 www.vetserwis.pl/sterylizacja_pies.html Ostatnio Pani Weterynarz na forum wererynaria wypowiedziała się pięknie na ten temat - co prawda tam chodziło o kastrację kocura, ale idea ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
teba18 Re: Cavalier- sterylizacja 03.02.07, 14:44 Warto sterylizować, rasa nie ma tu znaczenia. A jeśli chodzi o wiek to w USA suczki są sterylizowane jeszcze przed pierwszą cieczką. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia840 Re: Cavalier- sterylizacja 07.02.07, 17:56 Witam Dziekuje za wszystkie wypowiedzi. Problem polega głównie na tym,że rasa ta ma bardzo czesto wady serca co wiążę się z znieczuleniem podczas zabiegu i nie wiadomo czy wytrzyma. Wiem,że sterylizacja jest dobra, ale te znieczulenie i konsekwencje z nią związane. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Cavalier- sterylizacja 07.02.07, 18:01 Moja znajoma ma cavalierke, ktora byla wysterylizowana przed pierwsza cieczka. Jej siostra z miotu tez. A wade serca mozna stwierdzic badz wykluczyc niezaleznie od zabiegu :). Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Cavalier- sterylizacja 08.02.07, 03:23 psa majacego wady lub mogace byc nosicielem wad tym bardziej nalezy wysterylizowac. co prawda wada serca moze to uniemozliwic ale nalezy wtedy probowac zapobiec ciazy w kazdy inny mozliwy sposob. Venus Odpowiedz Link Zgłoś