monia2506 02.06.07, 18:05 Moja suczka (kundelek) strasznie sie leni, czy sa jakies preparaty które hamuja wypadanie włosa?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrexham Re: suczka sie bardzo leni 02.06.07, 18:10 leni sie, czyli nic robic jej sie nie chce, jest leniwa, czy moze linieje, czyli klaki z niej wychodza? pytam bo w kazdym wypadku zaordynowane leczenie bedzie zupelnie inne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: suczka sie bardzo leni 03.06.07, 05:31 Witam, > leni sie, czyli nic robic jej sie nie chce, jest leniwa, czy moze linieje, > czyli klaki z niej wychodza? :-) Istotnie... lenienie się jest zupełnie inną rzeczą od lnienia...;-) Ale zakładam, że o "linienie" chodzi. Skonsultuj z wetem dietę. Oraz przede wszystkiem - kup szczotę odpowiednią (wet doradzi) i czesz, czesz, czesz... Ot... sztuka oporządzania psa... ;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
monia2506 Re: suczka sie bardzo leni 05.06.07, 09:28 chodziło mi o lnienie napisałam leni bo myslałam ze wiekszosc zrozumie o co chodzi!! napewno bym nie pyała o lenistwo suczki bo przeciez to nie choroba, kazdy czasem bywa leniem:) Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: suczka sie bardzo leni 05.06.07, 12:08 to nie jest kwestia czy wiekszosc zrozumie; to jest po prostu blad i uzycie niewlasciwego wyrazu - stad moj zart; mam nadzieje, ze klaki juz nie wychodza w nadmiarze wrex. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: suczka sie bardzo leni 05.06.07, 22:23 Czym ja karmisz? Może brakuje jej czegos w diecie, skoro linieje? Preparatów z witaminami i składnikami mineralnymi poprawiająch wygląd siersci jest mnóstwo - wystarczy przejsc sie do najbliższej lecznicy wet. lub sklepu zooologicznego. Ważne by taki preparat zawierał witaminę A i H oraz cynk. Poza tym dodawaj do karmy łyżeczke oleju jadalnego, np. słonecznikowego - zawarte w nim nienasycone kwasy tłuszczowe takze powinny poprawic wyglad siersci. Odpowiedz Link Zgłoś