02.02.08, 13:10
Czy nalezy powtarzac posiew moczu [byl wykonany 4-krotnie ],jezeli w badaniu ogolnym są ciągle leukocyty [15] i "bardzo liczne bakterie ] ,a z tego samego moczu : "brak wzrostu".Co to moze byc ? Piesek czuje sie dobrze ,mial struwity ,ale to juz 3-miesiące ,jak nic nie ma w moczu i ph.6.Ela
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: Posiew 04.02.08, 12:07
      Elu Ty już chyba któryś raz z podobnym problemem :).
      Powiedz czy psiak ma jakieś problemy jakieś objawy ze strony układu moczowego?
      Jakie leki pies przyjmuje? Czym jest karmiony?
      Jeśli nic się nie dzieje nie ma sensu wciąż ponawiać badań?
      A jak dokładnie wychodzą możesz mi je tu zacytować całe (krew i mocz)?
      Pozdrawiam - Ava
    • ela9945 Re: Posiew Do Pani Avy! 04.02.08, 14:29
      Pani avo! Ja wiem ,że marudzę...Bardzo przepraszam ,ale moj małyto dla mnie cały swiat...Może trafiam nie na tych wetow....Ale do rzeczy. Pies czuje sie dobrze ,mam zalecenie kontrolowac mocz raz na miesiąc. I raz w moczu ok ,a miesiąc pozniej wszystko w normie tylko leukocyty 13-16.I wet kiwa głową ,mowi że niedobrze ,a gdy pytam co w takim razie ...robi mądrą minę i chce psa cewnikowac .Ja sie nie zgadzam i wtedy słyszę ,że to na własną odpowiedzialnosc.Krew ok.Boje sie ,że cos przeoczę ,bo np. u ludzi leukocyturia to najczęsciej bakterie. A tu nic w posiewie. I tak z miesiąca na miesiąc.PANI AVO-bardzo przepraszam ,ale to juz po raz ostatni? Co by Pani zrobiła??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka