habe4 08.02.08, 17:17 Arielek czesto je watrobke drobiowa bo bardzo ja lubi.Dostaje ja prawie co drugi dzien ,ale mam obawy czy to nie za czesto.Daje mu ja bo tylko ja lubi,ale nie wiem czy to jest zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yuka66 Re: karmienie psa 08.02.08, 17:32 Podroby mozna dawac raz na dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
habe4 Re: karmienie psa 08.02.08, 18:18 Dziękuję za odpowiedź, ale dlaczego tylko 1 raz na 2 tygodnie? On moze nie jeść nawet 2 dni jak nie ma wątróbki. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: karmienie psa 08.02.08, 19:33 Więc po takiej dwudniowej głodówce możesz spokojnie mu ją dać.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
yuka66 Re: karmienie psa 08.02.08, 22:00 Daj mu surowe skrzydelka z kurczaka albo szyjki, na pewno zje. Odpowiedz Link Zgłoś
mlusca Re: karmienie psa 08.02.08, 22:54 W żadnym wypadku nie dawaj pieskowi surowego mięsa drobiowego,bo często zawieraja to mięso pasożyty,a szyjką nawet gotowaną to pies może się udławić/mnóstwo ostrych kręgów szyjnych/. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka66 Re: karmienie psa 09.02.08, 17:47 Gotowanych kosci podawac nie wolno, surowe jak najbardziej. Wrzuccie w wyszukiwarke RMB Raw Meaty Bones lub BARF. Coraz wiecej ludzi wraca do naturalnego karmienia zwierzat. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: karmienie psa 09.02.08, 23:04 habe4 napisała: > Arielek czesto je watrobke drobiowa bo bardzo ja lubi.Dostaje ja > prawie co drugi dzien ,ale mam obawy czy to nie za czesto. za czesto. > Daje mu ja > bo tylko ja lubi,ale nie wiem czy to jest zdrowe Nie jest. Watroba to smietnik, poza tym podawanie co drugi dzien to monodieta, a pies powinien miec urozmaicona diete. www.pzn.org.pl/now/index.php?id=1_40_4_x,u0on Jelsi nie chce jesc niczego innego oprocz watrobki, to dwa dni glodowki dobrze mu zrobia, polubi suchy chleb. Moja kolezanka w taki spsob nauczyla jesc swoje wybredne dwa psy. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: karmienie psa 13.02.08, 01:04 Co drugi dzień to zdecydowanie za często. Wątrobki nie powinno podawac sie częsćiej niż raz w tygodniu ze względu na wysoką zawartość w watrobie witaminy A. Podając psu wątróbkę tak często, możesz spowodowac u niego hiperwitaminozę witaminy A. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_artek Re: karmienie psa 14.07.08, 17:06 hej, ale przeciez istnieje wile karm ktore zawieraja watrobke, sprawdz sobie np. na www.zooplus.pl, tam jest ich duzo, trzeba tylko poszukac Odpowiedz Link Zgłoś