tenshii
27.02.08, 20:51
Siostra mojej Daisy dziwnie się zachowuje.
Są z jednego miotu, Nala również skończyła ostatnio 8 miesięcy.
Dziwnie się jednak zachowuje.
Ciągle sika - jak się wita to sika, jak się ją głaszcze to sika, jak się do niej mówi to sika, jak zrobi coś źle i się na nią krzyknie to sika, sika w domu również gdy jest sama, albo gdy ktoś nie widzi. Sika najczęsciej tam gdzie nie widać - np za łóżkiem, dziś zsiusiała się również do własnego spania !! I to nie są kropelki - to są kałuże.
Pies nie jest bity. Często wychodzi na dwór. Nie miała jeszcze cieczki jeśli to ważne. Od pewnego czasu ma na brzuchu czerwone krosty, strasznie ją wysypało. Weterynarz orzekł, że może to być alergia pokarmowa bądź uczulenie np od nawet jednej pchełki jeśli się takowa przyplątała. Odrobaczył, odpchlił i podawał jakieś zastrzyki przez 3 dni.
Lekarz mówi, że alergia nie może być powodem siusiania. Problemy z pęcherzem tez wykluczył, ale nawet nie zrobił odpowiednich badań.
Moja siostra - właścicielka Nali jest już na końcu swojej wytrzymałości.
Czy to rzeczywiście tylko taki uległy charakter psa (chociaż wg mnie dziwne że uległu charakter powoduje sikanie podczas nawet krótkiej nieobecności włascicieli lub też sikanie we własne spanie).
Może to jakieś schorzenie? Co o tym myślicie?