Dodaj do ulubionych

kocie pazury

25.10.08, 11:17
Czy boczne pazury/kciukow;) nalezy takze obcinac?
Obserwuj wątek
    • salimis Re: kocie pazury 25.10.08, 12:04
      Ja obcinam wszystkie jak leci
      • mist3 Re: kocie pazury 25.10.08, 20:05
        wszystkie trzeba obcinać
        • klaudynas Re: kocie pazury 26.10.08, 14:02
          A pazurki od tylnych łapek również?
          • salma75 Re: kocie pazury 26.10.08, 14:24
            klaudynas napisała:

> A pazurki od tylnych łapek również?
            >

Oczywiście. A dlaczego nie?
            • po.prostu.ona Re: kocie pazury 26.10.08, 16:51
              Ja zauważyłam, że u tylnych łapek koty moje mają pazurki krótsze i
              mniej haczykowate niż u przednich. I rzeczywiście, tych tylnych
              raczej nie przycinam.
              • salma75 Re: kocie pazury 26.10.08, 17:10
                Ja też przycinam je rzadziej, ale w ogóle to przycinam.
                • mist3 Re: kocie pazury 26.10.08, 21:15
                  rzadko przycinam tylne bo kotka je sobie sama 'ściąga' ale czasem mi się zdarzy
                  jak kicia mocno śpi :)
                  • kkk Re: kocie pazury 27.10.08, 10:02
                    Jak waszękoty znoszą "operację pazur'?? jakie macie sposoby?
                    Z moją wygląda to jak walka n aśmierś i życie! nie znosi obcinania
                    choć robię to delikatnie i nigdy jej się nic nie stało. Muszą być
                    przy tym co najmniej 2 osoby bo inaczej nie daje rady tej
                    awanturnicy... Krzyczy i wyrywa się tak jakby jej łapy amputaowano!
                    Szkoda mi jej strasznie i czasem daje za wygraną, obcinam ze 3
                    pazury i robie przerwe.
                    Przy okazji obcinam po prostu u weta.
                    • kontik_71 Re: kocie pazury 27.10.08, 12:13
                      Siadam na kanapie, kladae sobie kota na tzw podolku (kot siedzi na
                      pupie jak czlowike), obejmuje go lewa reka, ktora tez lape za lapke i
                      wysuwam pazur, a prawa reka ciach, ciach :) Moje znowsza to ze
                      stoickim spokojem i tylko sie na mnie dziwnie patrza :) Oczywiscie,
                      mowie do nich caly czas i po udanej operacji jest nagroda w postaci
                      kawalka sera :)
                      Moze Twoja sie tak rzuca bo wlasnie jest Was dwoje i czuje sie
                      osaczona?
                      • kkk Re: kocie pazury 27.10.08, 13:42
                        Ale ona od poczatku się tak zachowywała, wpadała w szał. Pierwszy
                        raz sama jej próbowałam obciąć ale jest to niewykonalne.
                        • salimis Re: kocie pazury 27.10.08, 14:14
                          No to może ja się pochwalę jak to u nas wygląda.
                          Manicure,pedicure i pełen relaks
                          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/78ca8c73df0e4500.html
                          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebe8b7c33414dbbb.html
                          • kkk Re: kocie pazury 27.10.08, 14:59
                            O jej! jak ślicznie :)
                            Moją musiałabym narkotyzowac chyba, żeby przyjeła taką pozycję i
                            miała taki uśmiech przy obcinaniu pazurków D: D
                            ;)
                            • po.prostu.ona Re: kocie pazury 29.10.08, 17:06
                              Przepiękna kicia!
                              Ja obcinam moim "na spaniu". Kiedy przychodzą na mizianko, to
                              głaszczę, tulę, czule przemawiam cichym głosem, a potem, jak już
                              przysypiają, to pomalutku wysuwam delikatnie pazurki - i ciach,
                              ciach.
                              • mist3 Re: kocie pazury 30.10.08, 21:59
                                ja też przy głębokim śnie - zazwyczaj 1 pazurek dziennie (3 to było moje
                                maksimum przy posiedzeniu - kicia była bardzo zaspana i nie od razu zorientowała
                                się o co chodzi).
                                • salimis Re: kocie pazury 31.10.08, 05:04
                                  Jeśli chodzi o moją koteczkę Miśkę to naprawdę bardzo ale to bardzo rzadko
                                  zdarza się jej że marudzi przy obcinaniu pazurków.Z reguły bez żadnych
                                  przygotowań biorę ją do obcinania.Jeśli akurat zdarzy się że jest w trakcie
                                  kocich pieszczot i mnie nagle olśni ze trzeba by zrobić porządek z pazurkami to
                                  czasami sobie mruczy podczas zabiegu,ale tak relaksacyjnie : )
                                  Z resztą widać jej zadowolenie na zdjęciu ktore wcześniej zamieściłam,szkoda
                                  tylko że nie słychać mruczenia ; P
                                  • salimis Re: kocie pazury 31.10.08, 05:07
                                    Aha zapomniałam dodać ze na zdjeciu jest dlatego tak usmiechnięta ponieważ
                                    manicure wykonuje jej ukochany pan w którym jest wręcz zakochana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka