Dodaj do ulubionych

po co jest to FORUM????

22.05.03, 10:30
jestescie okropni..szkoda slow
Obserwuj wątek
    • tomek9991 Przeczuwałem to 22.05.03, 11:41
      Prosiłem, żeby nie polemizować z tym idiotą z Ruchu Autonomii Sląska,
      który występuje jednocześnie po nickami
      wilym-albrecht-slezan-arnold-arnold17-haider-jakiś znak i może jeszcze innymi.
      Czytałem kiedyś o szefie RAŚ Gorzeliku.
      To zapewne ten sam facet.
      Gorzelik po pomnikiem powstańców śląskich w Katowicach rozdawał ulotki, że
      Polska jest małpą i pobił jednego posła.
      To kompletny świr :
      "- Czy pan się czuje zdrajcą ojczyzny? - zapytałam Gorzelika tydzień po
      powrocie ze Strasburga.
      - Jestem Ślązakiem, nie Polakiem. Moja ojczyzna to Górny Śląsk. Nic Polsce nie
      przyrzekałem, więc jej nie zdradziłem. Państwo, zwane Rzecząpospolitą Polską,
      którego jestem obywatelem, odmówiło mi i moim kolegom prawa do samookreślenia.
      I dlatego nie czuję się zobowiązany do lojalności wobec tego państwa."

www.mniejszosci.republika.pl/slazacy1.htm

Oni prowokują Polaków publicznym głoszeniem nienawiści do Polski i chwaleniem
      wszystkiego co niemieckie, łącznie z Hitlerem.
      A zaatakowani sami siebie obrzucają błotem, żeby pokazać, że są prześladowani w
      Polsce.
      • basturk Re: Pozdr/...................... 22.05.03, 23:16
        Pozdrawionka dla pięknego miasta BB z pobliskich Tychów.

PS1 -Jak coś to zapraszamy bielszczan na tyskie forum.
        PS2 -BB w tyskiej lidze miast znalazło się we wwszystkich postach w I lidze!!!
        (najbardziej prestiżowej):
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=322&w=1244887
        (ostatnie posty to jest liga miast)
        • arnold7 Re: Pozdr/...................... 23.05.03, 00:40
          Heh, w Tychach to som normale ludzie:)))))
      • carrie_syd BB czy jeszcze jest tam ktos bez nienawisci? 23.05.03, 01:56
        tak , ale po co w ogole tutaj jest taka polityka ???
        czy nie ma juz o czym innym do pogadania na forum BB??? jesli nie macie innych
        tematow tylko klutnie pomiedzy slazakami i goralami to bardzo mi przykro,
        pochodze z BB teraz juz tam nie mieszkam ale dochodze do wniosku ze to byl
        najlepszy wybor w moim zyciu...moze zamiast odpowiadac gniewem na gniew lepiej
        igniorowac cala ta politke ?
        napiszcie cos NORMALNEGO !!!
        • wilym do carrie 23.05.03, 10:18
          Ja tez uwazam ze BB to bardzo sympatyczne miasto. Uwazam nawet, ze to co na
          wschod od Bielska ma wiele do zaoferowania i bardzo lubie tam jezdzic. Nie
          sprawia mi wymiana pogladow z ludzmi z Krakowa, Zywca czy Bielska, o ile nie
          zaczynaja uzywac inwektyw.
          Popatrz na bielskie watki i zwaz kto kogo obraza.
          Pozdrawiam
          w
      • wilym Re: Przeczuwałem to, ja tez :-))) 23.05.03, 10:15
        tomek9991 napisał:

> Prosiłem, żeby nie polemizować z tym idiotą z Ruchu Autonomii Sląska,
        > który występuje jednocześnie po nickami
        > wilym-albrecht-slezan-arnold-arnold17-haider-jakiś znak i może jeszcze
        innymi.

No to w koncu dowiedzialem sie, ze jestem idiota, a do tego mam rozczepienie
        jazni, bo raczej nie przypominam sobie kariery jako slezan, albrecht czy
        arnold. No ale skoro tak twierdzisz.

> Czytałem kiedyś o szefie RAŚ Gorzeliku.
        > To zapewne ten sam facet.
        > Gorzelik po pomnikiem powstańców śląskich w Katowicach rozdawał ulotki, że
        > Polska jest małpą i pobił jednego posła.

mieszasz fakty. Jurek pod pomnikiem Powstancow nie rozdawal ulotek, tylko
        wreczyl poslowi Zaborowskiemu buraka, po czym oberwal wlasnie od posla
        (Zaborowski roztrzaskal mu okulary). W tym czasie Jurek nie byl jeszcze nawet
        czlonkiem RAS, oberwal jako dzialacz Ligi Republikanskiej.
        A zatem smialo moge powiedziec, ze jestes klamca.

> To kompletny świr :
        > "- Czy pan się czuje zdrajcą ojczyzny? - zapytałam Gorzelika tydzień po
        > powrocie ze Strasburga.
        > - Jestem Ślązakiem, nie Polakiem. Moja ojczyzna to Górny Śląsk. Nic Polsce
        nie
        > przyrzekałem, więc jej nie zdradziłem. Państwo, zwane Rzecząpospolitą Polską,
        > którego jestem obywatelem, odmówiło mi i moim kolegom prawa do
        samookreślenia.
        > I dlatego nie czuję się zobowiązany do lojalności wobec tego państwa."

A gdzies tam pisales o Polakach co to umierali za Polske. Czy taki Traugutt,
        albo Bem to w swietle twojej tworczosci to tez swiry?

> www.mniejszosci.republika.pl/slazacy1.htm
        >
        > Oni prowokują Polaków publicznym głoszeniem nienawiści do Polski i chwaleniem
        > wszystkiego co niemieckie, łącznie z Hitlerem.
        > A zaatakowani sami siebie obrzucają błotem, żeby pokazać, że są prześladowani
        w
        >
        > Polsce.

Oj, chyba cos ci sie pomieszalo w glowce. Trzeba bylo chodzic do szkoly, a nie
        rzucac w nia kamieniami, nie mialbys wtedy problemu ze zrozumieniem tekstu.
        A tak na marginesie, to nie jestes pierwszym, ktory odkryl wielopostaciowosc
        Gorzelika. Kiedys nawet ustalilismy z Arnoldem, Albrechtem i Slezanem ktory z
        nas i kiedy jest Jurkiem. Chcialbys do nas dolaczyc? Choc to moze byc trudne,
        bo wkrotce zabraknie nam dni :-)))
        • slezan Re: Przeczuwałem to, ja tez :-))) 24.05.03, 18:18
          Nie, no to już jest Wilym niedopuszczalne. Przecież każdy rozsądny człowiek wie
          jak było. Nasz Arnold Schwarzenegger-Gorzelik (he,he,he - kto go widział, ten
          wie z czego się śmieję), lewą ręką rzucał ulotki (oczywiście o tym jaką to
          małpą jest Polska - 1-majowy wiec SLD to idealna okazja do takich wystapień), a
          prawą, niczym Samson Filistynów dziesiątkował kwiat śląsko-dąbrowskiej lewicy.
          Istna masakra! Śpiewał przy tym oczywiście Horst-Wessel-Lied.
      • albrecht1 Re: Przeczuwałem to 23.05.03, 11:14
        tomek9991 napisał:

> Prosiłem, żeby nie polemizować z tym idiotą z Ruchu Autonomii Sląska,
        > który występuje jednocześnie po nickami
        > wilym-albrecht-slezan-arnold-arnold17-haider-jakiś znak i może jeszcze
        >innymi.

Może tomek9991? ;))).
        Cóż, wypada Ci podziekować Tomaszu. Brak, a może ubóstwo argumentów z Twej
        strony powodują, iż powyzsze inwektywy stają się tym czym ów biblijny "wdowi
        grosz". Tym cenniejszy, iż poza nim, nic wiecej nie masz do zaoferowania.
        Zatem dzięki i za to.
        Pozdrawiam Cię serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka