Gość: Nieważne FORUM IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.10.09, 17:50 Tutaj działajmy i rozwiązujmy problemy http://avio2009.p2a.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INSERT Rygor IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 09.10.09, 16:33 koledzy związkowcy i nie zrzeszeni! Wygląda na to ze nasza firma ledwo przędzie na podwyżki nie ma co liczyć wprowadza się powoli rygor atmosfera się psuje coraz mocniej. Jedno mnie ciekawi jakimi obietnicami przyciągają nowych pracowników przecież nie płacami!! chyba ze będą zarabiać więcej nisz połowa kadry która czeka w dalszym ciągu na 2 turę podwyżek. Mam ogromną nadzieje że związki pomogą nam wszystkim a ci którzy nie skorzystali z tej przyjemności będą mogli poczuć się jak PASOŻYTY bo niestety między nami jest wiele osób którzy narzekają na wszystko w firmie a nie próbują nic zmienić odsuwają się na bok niech reszta załatwi to za nich. Takie postępowanie jest naganne w oczach tych wszystkich którzy próbują coś zmienić i naprawdę działają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaa Re: Rygor IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 10.10.09, 22:00 ludzie jest nowe forum tu juz nie piszemy!!!!!!mamy bardziej kulturalne forum tylko dla pracowników :) oto adres avio2009.p2a.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani Bożenka Re: Rygor IP: *.146.44.106.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.10.09, 17:29 W AVIO NIE MA PRZYSZŁOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myster W. Re: Rygor IP: 77.252.190.* 19.10.09, 11:11 dlatego już niedługo się zwalniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVIATON Re: Rygor IP: *.satkol.pl 19.12.09, 22:58 Życzę szczęścia bo w tym zakładzie go nie ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.152.lesio.net 21.10.09, 19:56 tak jak wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FORMALNIE Re: Praca Avio i Powertrain IP: 193.200.133.* 21.11.09, 16:09 Przypomnienie o NOWYM FORUM AVIO - tam piszemy.. avio2009.p2a.pl/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVIATOR Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.satkol.pl 19.12.09, 23:04 avio2009.p2a.pl/search.php?action=show_24h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://avio2009.p2 Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.satkol.pl 20.12.09, 00:09 avio2009.p2a.pl/search.php?action=show_24h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.146.233.184.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.01.10, 22:23 EEE tam, to nowe forum jest do bani.....wole to :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aviator Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.satkol.pl 12.02.10, 21:38 Ty jesteś do bani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AVIATOR Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.satkol.pl 12.02.10, 21:41 TO się mylisz to ty jesteś do bani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aviator Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 13.02.10, 08:07 Ee to ty jesteś w bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 14.02.10, 10:54 Te Kowalski sam jesteś do bani ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły prawda o Avio IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 16.02.10, 07:45 www.dziennikzachodni.pl/beskidy/221965,zwiazkowcy-z-bielskiego-avio-polska-groza-strajkiem,id,t.html Oto co dzieje sie w Avio Polska ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan kracy Re: prawda o Avio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 13:59 z tego co słyszłem za to co tam robą to i tak maja za duże pieniądze za stanie przy maszynie i naciskanie star-stop wcale nie trzeba wykwalifikowanej kadry i nie ma to nic wspólnego z tym co robicie. najlepiej gdyby związkowcy załozyli konkurencyjną firme produkującą silnki i zapłacą wszyskim 10 razy więcej w gospodarce wolnorynkowej to rynek dykytuje ceny a skoro tak długo u was nie ma podwyżek to znaczy że cały czas sa chętni do pracy za takie pieniadze ja nie produkuje silników a w styczniu dostałem podwyżke 800 zł i to wcale o nia nie prosiłem.Zacznijcie się zwalniać i zobaczymy czy zaczną wam podnośić pensje żeby was zostawić a z własnego dowiadczenia wiem że taki spór zbiorowy z pracodawcą nie konczy się dobrze dla nikogo macie przykład fiata gdzie związkowcy nie zgadzali się na zwiąkszenie zatrudnienia i przcę w godzinach nadliczbowych więc fiat postanowił przenieś produkcje do włoch a teraz strajkują żeby wogóle pracować i w waszym przypadku może się tak samo skończyć W związku zawodowym maja dobrze tylko osoby z zarządu a reszta ich nie obchodzi !!!! pozdrawiam wszystkich (męczenników) avio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avia Re: prawda o Avio IP: *.satkol.pl 17.02.10, 18:44 tak słyszałeś że ta praca polega na naciskaniu start-stop , co za idiota to powiedział to po co przyjmują osoby z kwalifikacjami do tej pracy , niech przyjmują osoby po podstawówce !!. Tak się ostatnio w Polsce przyjęło że pracownicy siedzą cicho by tylko mieć prace nie ważne jak płatną i boją się walczyć o większe zarobki , niech siedzą a zawsze będą WYZYSKIWANI !!!.Za KOMUNY tylko podnieśli ceny o 1zł a zaraz było oburzenie w całej Polskie i strajki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riki Re: prawda o Avio IP: *.146.106.106.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.10, 21:19 a ty bys przyjął gościa po podstawówce jak za te same pieniądze masz gościa wykwalifikowanego ?? jak nie będzie rąk do pracy to zaczną i po podstawówce przymować ale z tego co widzimy mają pare tłustych lat jeśli chodzi o kadre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: prawda o Avio IP: *.147.175.169.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.02.10, 14:51 Jak ma byc dobrze skoro nowi pracownicy zgadzają sie na pracę za 10zł brutto, bez szans na nadgodziny, zadnych premii....jak inni mają walczyć o podniesienie stawki? To jest ślepa uliczka. Konstruktorzy to sie mają fajnie...dostali w styczniu podwyżki i to konkretne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hd Re: prawda o Avio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 11:39 Pracowałem tam kiedyś na spawalni, ludzie narzekają ale takich fałszywych ludzi (z pewnymi wyjątkami oczywiście) jak tam to ciężko znaleźc, za 1 zł podwyżki gotowi sprzedac najlepszego kolegę , atmosfera FATALNA a zarobki dramatyczne, na szczęście nie boję się zmieniac pracy jak widzę jak mnie ru...ją w tyłek i teraz wreszcie zarabiam prawdziwą kasę, a wy w tym avio dalej planujcie strajk, dobrze wiecie jak to się skończy, mowa trawa, aha pzdr dla mistrza niespełnionej obietnicy marka czajkowskiego, i przestrzegam nie szukajcie tam pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laba Re: prawda o Avio IP: 217.97.160.* 04.05.10, 20:08 A mam pytanie czy Pan JAWORNICKI jeszcze pracuje w AVIO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćportalu Re: prawda o Avio IP: 78.8.105.* 04.05.10, 21:38 proponuję zająć się w tej firmie ludźmi którzy obrabiają d. innym uczciwie pracującym, plotkując, obgadując te uczciwie pracujące osoby, wygłaszając nieprawdziwe opinie o tych osobach. Wszyscy wiemy o jakie osoby chodzi. Tylko czy na pewno wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziej Re: prawda o Avio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.10, 16:56 to napisz niech się wszyscy dowiedzą na kogo trzeba uważać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćportalu Re: prawda o Avio IP: 78.8.107.* 09.05.10, 14:15 wystarczy się rozejrzeć komu ręce się rwą do pracy a kto mąci, jątrzy, sieje zamęt, plotkując i obgadując innych na podstawie plotek, domysłów, domniemań. Trzeba więc mieć filtr gdy się o kimś coś słyszy żeby nie rozpowiadać tego dalej psując wtedy komuś opinię. I przez to ludzie o pewnych osobach się dowiadują nieprawdziwe rzeczy. Niestety w tej firmie są osoby które tego filtru nie posiadają ale i też te które właśnie sianiem takich domysłów, insynuacji się zajmują. I nikt niech tu nie pisze że wszędzie się plotkuje że to norma - to nie znaczy że mamy równać w tym względzie w dół. Nie ma przyzwolenia na psucie opinii o uczciwie pracujących ludziach bo ktoś coś usłyszał bo komuś się coś wydaje.Mam nadzieję że i waszego przyzwolenia nie ma. Ludzi się poznaje w osobistych kontaktach a nie w zasłychanych historiach od kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: prawda o Avio IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 09.05.10, 18:16 Z przyjemnością przeczytałam Twój wpis.Mam przykre wspomnienia z poprzedniego miejsca pracy , gdzie niestety nie było ( i pewnie dalej nie ma ) tak rozsądnych osób.W zakładach produkcyjnych dominuje polityka stadna-ktoś silniejszy nadaje ton a inni to podchwytują.Osobiście zostałam naznaczona w ten plotkarski sposób i nie było odważnego do pomocy.Spotkałam się z czymś tak podłym pierwszy raz w życiu i nie łatwo o czymś tak paskudnym zapomnieć.W naszych realiach najłatwiej skrzywdzić kobietę złą opinią.A są tzw. mężczyżni , którzy to skwapliwie wykorzystują.Może u was jest lepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szacunek Re: prawda o Avio IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.10, 17:35 Pani Joanno Olszak, nasza kadrowo, wszyscy jesteśmy z Panią - doceniamy Pani ludzkie podejście do ludzi, wybitną i ogromną wiedzę dotycząca prawa pracy i zarządzania zasobami ludzkimi, ogromne doświadczenie z którym Pani może rozwiązać wiele problemów w naszej firmie. Wielki szacunek dla Pani za to że jest Pani zawsze taka chętna i gotowa do pomocy, po prostu ....ludzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: prawda o Avio IP: 78.8.107.* 05.12.10, 20:22 to jest już koniec niema już nic!!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: prawda o Avio IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 05.12.10, 21:50 Dlaczego? Było coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielszczanin Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.tktelekom.pl 25.01.11, 13:58 Tam tylko rodzina pracuje.nawet jak masz studia,a nie masz wtyków.To i tak cię do pół roku wykończą.Normy wy naciągane przez nieuków bo tam co najwyżej to po szkołach stolarskich pracują.Najlepiej trzymać się z dala od tych firm,lepiej troszkę mniej na początek zarobić niż zdrowie stracić.Pozdrawia Bielszczanin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki_puki Re: Praca Avio i Powertrain IP: 217.153.83.* 25.01.11, 14:15 Pracowałem kiedyś w Gesco..teraz ta firma sie pewnie inaczej nazywa....plotkarstwo, wykańczanie innych spoza 'rodziny" to norma...niewazne że człowiek się staral jak wol, kasa taka sobie, na plotki nie zwracalem uwagę... to jeszcze niestety chyba superwizorka mi wyksztalcenia zazdroscila, ba nawet tego nie ukrywala i wprost przy innych obrazila moja szkolę..sama byla po jakiejś prywatnej, ale co tam miala mocne plecy...ja nie i polecialem...nie załuje, z drugiej strony wiem, że Fiat i poboczne firemki z grupy to niestety poprzez psucie opinii niejednego z pracy wywalily.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacy.pracy Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.150.151.134.internetia.net.pl 25.01.11, 17:15 Witam, Aktualnie poszukuję pracy na terenie BB. Czy mógłby ktoś polecić jakieś filmy? Jestem po Politechnice Śląskiej, kierunek zarządzanie i inżynieria produkcji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.unknown.vectranet.pl 01.03.11, 20:32 szkoda gadac. avio to jeden wielki syf. kierownictwo to banda nieuków. jeden taki grubas to wielce swiety jest do oazy nalezy a ludziom do okoła dupy obrabia. drugi ti nic nie wie i nie umie bo jest zaledwie po podstawówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krezol Re: Praca Avio i Powertrain IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.04.11, 21:50 Wpisz się do Solidarności, a będziesz wszystko wiedział o stosunkach jakie tam panują. Hańba!! Odpowiedz Link Zgłoś