gosca 09.06.04, 10:46 www.airliners.net/open.file/595976/L/ Jak myślicie skąd się biora te pomarszczenia na kadłubach B747? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: Twarde ladowanie IP: *.lot.pl 09.06.04, 11:55 Odpowiedz znjadziesz w: "Statyka i stateczność konstrukcji prętowych i cienkościennych" autorstwa prof. Z.Brzoski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland Re: Twarde ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:58 Proszę, przybliż nam ten temat, gdyż nie każdy ma dostep do tak fachowej literatury:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doobel Re: Twarde ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:36 Kazdy ma dostep. Biblioteka Narodowa, biblioteki uczelni technicznych. Te 2gie znajduja sie w kazdym wiekszym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland Re: Twarde ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:43 Ale ja chcę by ktoś fachowy o tym podyskutował na niniejszym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
sv-hits Re: Twarde ladowanie 14.06.04, 21:43 > Ale ja chcę by ktoś fachowy o tym podyskutował na niniejszym forum! my wiemy czym sie takie "podyskutowanie" na tym forum z reguly konczy - wysmianiem fachowca. Na szczescie nie znajdziesz tu duzo fachowcow skorych polknac haczyk ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland Re: Twarde ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:51 Bo może to tylko udający fachowców. Znają tylko temat zagadnienia a już konkretów niestety. Za to odsyłać do żródeł wszelakich to jak najbardziej potrafią. Mam jednak nadzieję, że jest ktoś skłonny do rzetelnej rozmowy i wymiany spostrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Twarde ladowanie IP: *.lot.pl 01.07.04, 08:31 W odpowiedzi pare uwag: 1.To jest grupa DYSKUSYJNA, a nie szkolka niedzielna. 2.Wyjasnianie czegos na poziomie akademickim na tym forum nic nie da bo nie masz podstaw. Jesli masz podstawy to po przeczytaniu ksiazki sam zrozumiesz. Jest to podstawowa ksiazka do nauki Wytrzymalosci Konstrukcji Lotniczych na MEiLu. 3. Rozumiem, ze Ty jestes jak najbardziej fachowcem w dziedzinie oceniania fachowosci innych. Jesli nie, to podpuszczac mozesz kolegow. Jesli chodzi o mnie to patrz moj IP(nie uzurpuje sobie miana fachowca, ale WKL zdalem u prof. Brzoski osobiscie, czego i Wam zycze). 4.Rzetelna rozmowe i wymiane spostrzezen (na bazie fizyki klasycznej-o ile mnie pamiec nie myli) mialem jakis czas temu z inicjatorka tego watku-THX. 5.Aby podawac zrodla trzeba znac ich tresc. 6.ROTFL.Juz dawno nikt mnie tak nie rozbawil. Milej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
suck_my_cock roland, 14.06.04, 23:51 Na co ci fachowiec? Przeciez ty z rozmowy fachowcow i tak nic nie zrozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
sv-hits Re: Twarde ladowanie 13.06.04, 08:55 oczywiscie nie ma tu kszty dowodu ze to bylo naprawde "twarde" ladowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
stewex Re: Twarde ladowanie 14.06.04, 13:05 W tym przypadku to fala goracego powietrza zmienia miejscowo ostrosc zdjecia i zakloca prawidlowa optyke. Tak mi sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
cavy Re: Twarde ladowanie 14.06.04, 20:44 stewex napisał: > W tym przypadku to fala goracego powietrza zmienia miejscowo ostrosc zdjecia i > zakloca prawidlowa optyke. Tak mi sie wydaje. Mnie to nie wygląda na falę powietrza. Wydaje mi się że kadłub dużej maszyny poddaje się przy przyziemianiu czy turbulencjach i to tak ma być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kix Re: Twarde ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 18:29 A co to jest "twarde lądowanie"? Jaka jest definicja? Odpowiedz Link Zgłoś
sv-hits Re: Twarde ladowanie 14.06.04, 20:26 Gość portalu: kix napisał(a): > A co to jest "twarde lądowanie"? Jaka jest definicja? Moja prywatna definicja bylaby ze twarde ladowanie jest wtedy kiedy samolot przekroczyl dopuszczalny limit na G-forces w momencie ladowania. Innymi slowy nastepny lot jest niemozliwy bez inspekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tete Re: Twarde ladowanie IP: *.kwadratowa.waw.pl / 213.17.162.* 15.06.04, 00:46 a jaki jest dopuszczalny limit na "G-force"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_pilot Re: Twarde ladowanie IP: *.arc.nasa.gov 15.06.04, 01:37 nie wiem jak to sie przedstawia jesli chodzi o G-force ale podwozia wielu samolotow sa obliczone na uderzenie ziemi z maksymalna predkoscia pionowa okolo 3 m/sek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Twarde ladowanie IP: *.lot.pl 15.06.04, 07:20 Ogolnie - dla samolotow pasazerskich przeciazenie 2-2,5g jest dopuszczalne (w zaleznosci od konfiguracji) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lay_me_on_layover Re: Twarde ladowanie 01.07.04, 00:08 Zobaczyl ciebie i sie skrzywil. Odpowiedz Link Zgłoś