22.08.05, 21:02
Czy sa jakies przepisy odnosnie zniszczenia i ubrudzenia walizki ?? Czy mozna
pisac odszkodowanie, dodam takze, ze walizke zagubiono mi na 40h, wrocila ona
do mnie brudna,uciapana smarem ! A kupilam nowa, czerwona przed samym wylotem !!
Obserwuj wątek
    • anuskasz Re: bagaz!! 23.08.05, 00:36
      pomozcie !!
    • Gość: Rafal imysz@wp.pl Re: bagaz!! IP: 146.38.90.* 23.08.05, 07:28
      witaj,

pewnie ze sa ... generalnie jest tak, jak oddajesz bagaz, to linia przyjmujaca
      sprawdza, czy Twoj bagaz jest ok ... na tej przywieszce z kodami lotniska od
      wewnetrznej strony mozna zaznaczyc, czy cos jest z walizka nie tak w momencie
      oddania ...
      wiec jesli masz to niewypelnione i do tego odebralas swoja walizke wysmarowana
      czyms czarnym, zniszczona etc, to mozesz zadac rekompensaty, czy jak kto woli
      naprawy szkody ... piszesz ile chcesz, pani (czasami pan), przerabia to na
      jezyk zrozumialy tylko dla linii lotniczej, wysyla do dzialu reklamacji tej
      linii i oni sie z Toba kontaktuja ... lub tez daje Ci kwitek i Ty sie z nimi
      kontaktujesz ... szczegoly powie Ci agent ...
      jest jednak jedno ALE ... jak juz wyszlas ze strefy celnej i nie zlozylas
      reklamacji, to zapomnij o jakiejkolwiek reklamacji, dlatego tez zawsze po
      wyladowaniu ogladaj bagaz i sprawdzaj co jest z nim nie tak, potem reklamuj a
      na samym koncu wychodz ...

z tego co mowisz, to bagaz dostalas po 40h ... jesli to bylo w PL, to nic Ci
      sie nie nalezy, jesli w innym niz rodzimy, to powinnas dostac pakiet
      przetrwania, szczoteczka do zebow etc ... nim Twoj bagaz doleci ... jesli bagaz
      Ci dostarczyli do domu ... to ten mily pan (zazwyczaj pan), ktory Ci go
      przywiozl, dal Ci do podpisania magiczna kartke, na ktorej bylo, ze odebralas,
      ale i ze nie wnosisz zadnej reklamacji ... jak podpisalas, to sens reklamcji
      sama sobie wydedukujesz

na marginesie, moj bagaz juz byl naprawiany pewnie z 5 razy ...
      powodzenia
      Rafal
      ps. moja tez jest czerwona :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka