kubiaka 26.12.06, 13:51 zaczął powtórkę z rozrywki - pierwszy przylot dzisiaj po przerwie i 4 godziny opóźnienia , oczywiście odlot do Sharmu też 4 godziny opóźnienia co jest oczywiście następstwem tego późnego przylotu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc Re: FAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 20:48 Ja to bym chcial - zeby raportowac o kazdym opuznieniu kazdego operatora, a nie tylko jaki to ten FAP okropny, coz tak dziala lotnictwo - kazda linia ma opuznienia nie tylko FAP - ale z tego co widze - to jest lekka nagonka na FAP - kazde opuznienie wywoluje fale. Chcecie byz zetelni - mowcie takze o innych opuznieniach - nie tylko FAP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grodek Re: FAP - do Gościa IP: *.chello.pl 27.12.06, 18:33 "zetelni" "opuznienia" Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majahi Re: FAP IP: *.interpc.pl 26.12.06, 22:32 Samolot leciał na trasie WAW - Azory - Varadero (Kuba) - Porlamar (Wenezuela) - Azory - WAW, więc na tak dlugiej trasie, z 4-ma lądowaniami miał prawo nabrać opóźnienia. Dobrze że skończyło się tylko na 4-ch godzinach. LOT dzis z Chicago przylecial 3 godziny spozniony, dlaczego o tym nikt nie trąbi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Technik z Okęcia Re: FAP IP: *.c9.msk.pl 26.12.06, 22:49 Bo LOT prawie zawsze przylatuje opóźniony więc wszyscy się już przyzwyczaili. Dobrze, że tylko 3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: FAP IP: *.devs.futuro.pl 26.12.06, 23:32 A moze to zazdrosc?! FAP lata w ciekawe strony, ma fajna ekipe. Samolot w porownaniu z innymi w "polskej flocie" tez milutki. Czemu polscy obywatele nie potrafia cieszyc sie z polskich sukcesow?? Potencjanie FAP to miejsca pracy w przyszlosci dla wszystkich, ktorzy beda chcieli. To polska ekipa, a nie zagraniczna konkurencja. Ludzie - prosze, nie robcie z siebie bydla!!! Co was kole opoznienie, cieszcie sie, ze samolot dolecial z waszymi bliskimi do celu i ze ci bliscy beda mogli spedzic kolejne dwa tygodnie usmiechnieci pod palmami. Ja trzymam kciuki i za LOT i za Centrala i za FAP. Ci, ktorzy tam pracuja to nasi koledzy; zarowno piloci, technicy, stewy. DAJCIE PRZYKLAD PRAWDZIWEJ KLASY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: FAP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 10:06 >Czemu polscy obywatele nie > potrafia cieszyc sie z polskich sukcesow? Ciesza sie ciesza , przegladasz po prostu zla grupe . Na wielu innych grupach znajdziesz mase zadowolonych klientow i tych ktorzy beda dopiero klientami . Kolo FAPu robi sie duzo zamieszania i nie bardzo wiem komu ma to sluzyc . Tak czy owak ja trzymam za nich kciuki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: FAP IP: *.u.mcnet.pl 27.12.06, 11:18 Dziękuję - przywracacie moją wiarę w potege umysłu :)! Trzymajmy kciuki za wszystkich polskich przewoźników - niech rozwijaja polskie skrzydla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NORMALNY Re: FAP IP: *.aster.pl 27.12.06, 10:08 BRAWO POPIERAM W KONCU JAKIS NORMALNY CZŁOWIEK A NIE JAKIS ZFRUSTROWANY D...K Odpowiedz Link Zgłoś
emmanuella Re: FAP 27.12.06, 19:09 A ja się bardzo cieszę, że wracają. A co do opóznienia, to z doświadczenia wiem, że nie zawsze jest to winą przewoźnika :) FAPowie życze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: FAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 00:52 Ja również przykładam się do życzeń jak najlepszego rozwoju tych linii. Leciałem każdą i każdą szanuję a przed ewszystkim ludzi, którzy tam pracują bo to oni zapewniaja nam bezpieczeństwo! Lepiej polecieć opóźnionym a sprawnym samolotem niż wylecieć o czasie i... niedolecieć. Te wszystkie naprawy, przeglądy itd są dla naszego bezpieczeństwa. Gratuluję FAP, że pokazał, że potrafi przetrwać:) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majahi Re: FAP IP: *.interpc.pl 28.12.06, 09:20 Tak bardzo wierzymy w FAP, ale samolot sie wczoraj już zepsul :P Nie dało się podczas tej przerwy zrobic porządnego przeglądu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: FAP IP: 84.40.217.* 28.12.06, 10:15 Tu nie wiara jest potrzebna, ale porządny sprzęt i serwis. To rzecz oczywista, drogi Watsonie. Ale niekoniecznie dla wszystkich. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: FAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 15:11 Każdy samolot się psuje i zapewniam was, że LOTowskie maszyny znacznie częściej więc nie ma co robić popeliny. To opóźnienie świadczy tylko o wielkim nacisku na BEZPIECZEŃSTWO wykonywanych operacji. Zamiast lecieć z usterką, sprowadzają swoich specjalistów, żeby ją usunąć i upewnić się czy wszystko jest ok. Czy to źle? Pomyślcie troszkę.. Gdyby na pokładzie były wasze rodziny, wolelibyście, żeby polecieli z tak błachą usterką czy w pełni sprawnym samolotem? Dla mnie to jest oczywiste ale wiem, że sukces innych boli... Odpowiedz Link Zgłoś
vixenvox Re: FAP 28.12.06, 15:13 apropos LOTu - dzisiaj jeden embrion LOTu lądował awaryjnie bo .... na czas nie naprawiono małej usterki. VV Odpowiedz Link Zgłoś
vixenvox Re: FAP 28.12.06, 15:15 i jeszcze 13.12 E170 LOTu też miał awaryjne lądowanie VV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: FAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:07 O prosze - to nie tylko FAPowsie kamoty sie psuja ? Bo z wypwiedzi co poniektoch na to by wychodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "" Re: FAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 20:54 A FAP nie miał jeszcze awaryjnego:) i oby tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dość Re: FAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 00:02 A czy słyszeliście, że po zgonie pasażera nad środkiem Atlantyku (w święta bożego narodzenia 2006) samolot nie został odpowiednio przygotowany do rejscu w stronę powrotną w Chicago? Wieźli trupa (który nie wiadomo na co zmarł) pół lotu do USA a po wylądowaniu wmówili obsłudze naziemnej, że pasażer zmarł już po lądowaniu! Przecież 200 osób widziało akcję ratunkową na kilka godzin przed lądowaniem w Chicago...która skończyła się niepowidzeniem. O tym już piszą gazety w stanach! Co prawda opisują wersję jaką podały im polskie linie ale faktem jest, że ktoś zmarł i nic się z tego nie robi! To się nazywa PR:) Tylko nie rozumiem po co się naraża zdrowych, lecących do kraju ludzi? A czy ktoś już tu pisał na temat AWARYJNEGO lądowania samolotu polskich linii (który już wystartował z usterką) spowodowanego usterką silnika? Nie ? A szkoda... Dziwię się tylko ludziom z tego feralnego rejscu do USA że milczą. To jest samolt!!! Tu nie ma "może się uda"!!! Nie było TV (jak zazwyczaj przy opóźnieniu)... A przecież zrzucanie paliwa jest chyba bardziej niebezpiecznie niż opóźnienie lotu? No chyba że się mylę to proszę mnie uspokoić w logiczny sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: FAP IP: *.c31.msk.pl 25.01.07, 18:20 Za dużo naoglądałeś się amerykańskich filmów o zarazach w samolotach np.Ebola,meningokoki(sepsa) w których umiera cały samolot.Pewnie zmarł na zawał lub zakrzepicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rokokor Re: FAP IP: *.piaseczno.robbo.pl 28.01.07, 14:28 Musze Cie zmartwic, ale na atlantykach podczas rejsu od czasu do czasu zdarza sie zgon. To nie pierwszy przyoadek. na swiecie takich przypadkow byly i beda tysiace. A co Twoim zdaniem miala zrobic zaloga? Wywalic trupa, albo ladowac awaryjnie ? Przecierz ten ktos juz nie zyl. pozdrawiam trzezwomyslacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: FAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:27 Trzezwo???? jak co po niektorzy piloci w fap?he... smieszni jestescie przecierz wiadomo ze niezap ladowanie to koszta o jakich fap nie koniecznie chce slyszec przy dlugach jakie majaio jakich nie moga sie pozbyc. poczekajmy pozyjmy to zobaczycie, ze za rok dwa tej firmy pewnie juz nie bedzie a kola czsau dalej beda napedzac tryby ale juz nie fap czy tam prima charter bo lotwnictwo sie rozwija a oni raczej nie koniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
vixenvox Re: FAP 29.01.07, 11:32 gościu - czasami przydaje się umiejętność czytania ze zrozumieniem. Trup był na rejsie LOT a nie FAPu. A co do rozwoju FAP, czy możesz dać jakieś przykłądy zagrożeń? Bo jak na razie, czarnowidztwo "szpecjalistuf" lotniczych nie sprawdza się :-P VV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: FAP IP: *.aster.pl 08.01.07, 02:10 www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=5889930 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: FAP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:58 fajna bestia , szkoda ze na razie tylko jedna wiadomo cos juz kiedy nastepne ?? Odpowiedz Link Zgłoś